Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A három Krisztus
- HBO3, 00:00
Amerikai pite
- Paramount Network, 00:25
Elveszve a vadonban 4. - Hazatérés
- Story4, 01:00
Vivárium
- Filmbox, 01:20
Amerikai mészárlás
- Cinemax, 01:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
2022-es választás
Rock zene
Versek!
Akik Szeretik a Comedy Central-t.

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rambo 3. aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Zöld szoba (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. Foray Nándor (2023-02-03 11:15.17) aaaaa
Az a jó az effajta realista horrortörténetekben, hogy – mivel lényegében végbemehetnének a valóságban is – sokkal átélhetőbbek, a para, a feszültség sokkal autentikusabb, mint, mondjuk, akármilyen Stephen King-fantazmagória révén. A Zöld szobának is az a nagy erénye, hogy történt már hasonló (túszdráma, szemtanúk kiiktatása).


18. Törölt felhasználó (2021-02-17 21:26.56) aaaaa - (válasz Dobsony 17. hozzászólására)
A hajam? Az átlagnál is átlagosabb.:D



17. Dobsony (2021-02-17 20:55.56) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 16. hozzászólására)
Na jó zöldséges, de milyen már a hajad, he?


16. Törölt felhasználó (2021-02-17 20:54.20) aaaaa - (válasz Dobsony 15. hozzászólására)
Pedig ritka jó ízlésem van, filmek terén is! Jah, és nem földműves vagyok, hanem zöldségtermelő.:)


15. Dobsony (2021-02-17 20:40.37) aaaaa - (válasz KicsiRéka 14. hozzászólására)
Réka Drága!
Ezer éve itt vagy a fórumon és hagyod magad Lesthat által megvezetni?
Vannak dolgok amikkel nem árt képben lenni és szabályok amiket jobb betartani.
1. filmes ajánlást Lesitől nem fogadunk el, falusi földműves és milyen már a haja, felejtős
2. ugyanez Chris és a zene, meneküljetek!!
3. Munka és szociális ügyekben tanácsot Langelustól, áhhh valamiért szerintem nem kompetens..
4. Vegán vagy?? Nem baj!! Sütök neked bárányt!
Magyarul, ha főzni akarsz, fordulj hozzám bizalommal. :))


14. KicsiRéka (2021-02-17 17:42.36)   - (válasz Törölt felhasználó 13. hozzászólására)
Túl fáradt voltam már holmi esélyekhez :D


13. Törölt felhasználó (2021-02-17 11:07.49) aaaaa - (válasz KicsiRéka 12. hozzászólására)
Kár, hogy nem adtál neki esélyt, mert nyilván nem csak üvegdobálás történt a folytatásban.:)


12. KicsiRéka (2021-02-17 09:41.56)  
Elkezdtem, de hát.. Amikor elkezdik azt a számot játszani, hogy halál a nácikra, egy olyan helyen, ahol amúgy mindenki az :D (és nem, nem értem ezt a zenekar tagjai hogy nem vágták le egyből, hogy nem komcsi buliba jöttek) és mindössze annyi történt, hogy egy-két arc feldobott a színpadra egy üveget, szóval itt ki is kapcsoltam.


11. Rechter (2017-12-15 14:03.32) aaaaa
Egyszer megnézhető, de nem aléltam el tőle.


10. Tjunior (2017-11-21 14:34.59) aaaaa - (válasz Jama speciál 9. hozzászólására)
Mindenki magából indul ki, nekem ezek nem lényegesek de ezek szerint de hozzácsaptál volna pár csillagot az értékeléshez ha kommunistákat/libsiket/sorosügynökeket/pirézeket/muzulmánokat/mig ránsokat/randomemberekakikrőlazthiszedmiatukzsákutcaazéleted/anarh istákat/marvelfanboyokat/kertesházbanélőket/akárkiketakiketnemér tesz stb. vegzálnak. Nekem mondjuk más miatt tetszett a film te meg már megint leragadtál a náciknál, jellemző :)


9. Jama speciál (2017-11-19 10:40.41) aaaaa - (válasz Tjunior 8. hozzászólására)
Gondolom az 5 csillagból legalább 3 annak szól, hogy végre jól megkapják a nácifasiszták ami nekik jár, mert amúgy 2-nél többet ez az opusz aligha ér.


8. Tjunior (2017-11-19 10:17.46) aaaaa
Egyszerű bátor kis filmecske,remek, nyomasztó atmoszférával és realista erőszak ábrázolással. (Na jó, ha a faszi kézfejét levágják oda kevés egy kis ragtapasz.)


7. Thejoker (2017-11-13 16:29.53) aaaaa
Unalmas szar! Szenvedés volt végig nézni!


6. Az utolso szamuráj (2017-02-14 18:02.25) aaaaa
Képzeld el,hogy cigánylakodalomba vagy hivatalos.Felkonferálják az együttest,a romák tapsolnak ők pedig tépni kezdik a húrokat,és éneklik:A lángszóró az egyetlen fegyver mivel nyerhetek elpusztítok minden cigányt felnőttet és gyereket..."A Mos-oi Cigánymentes övezet című nótájának kezdősorai.
Szerinted mi fog történni???

Az egész net tele van azzal,a Green Room mekkora film:én meg csak bambulok,ugyan már,miért is??Hősei az
Ain’t Rights nevű punkzenekar,akik rövid bemutatás után-benzinlopás,kis bevétellel járó koncert-egy,az erdőben lévő kocsma???művelődési központ??kultúrház??? nagytermében ,igencsak skinheadgyanús külsejű fiatalok előtt megkezdik a show-jukat ,a Dead Kennedys “Nazi Punks Fuck Off-jával.....és bár egy igen rövid szerzeményről beszélünk,még élnek a végén.
Hiszen oda úri nép jár akik az ilyesmit nem veszik a lelkükre,csak néhány megvető szót vetnek oda az alig 250 kilónyi élő húsnak,amekkorák a zenekar tagjai-összesen,ruhástul-mikrofonostúl,zeneszerszámostúl.Ez később lesz fontos,mondjuk a történet szempontjából 10 perc múlva.
A Green Room mellett sokan érvelnek,a film életszerű és hogy zsigerien feszült:nomost ez utóbbi amúgy is egyénfüggő,az életszerűség viszont már ezzel a számválasztással kimúlik.A továbbiakban látnak valamit a srácok,amit nem kellene,és emiatt beszorulnak egy szobába egy akkora emberrel,amekkorák ők négyen meg az ott lévő bútorok.A rendőrséget sikerült értesíteniük,viszont érdekes mód a kiérkező zsaruk a megrendezett késelésre-ez például egy okos ötlet a készítőktől-nem állítják le a koncertet,holott alapból az ilyen elemekre,most könyörgöm,mindenki tudja,ugranak,és a legkisebb vétségre főleg ahol vér folyik...na,ugyan már.Mindettől független a bentrekedt zenekar addigra lefegyverezte a szobában lévő troll-t,de nem lőnek egyet próbából a pisztollyal,hátha a helyszínelő zsaruk meghallják és kiszabadítják őket....
Jeremy Saulnier munkája persze tartalmaz értéket:a rendezőnél az erőszak ábrázolása nagyon ügyesen történik,szinte másodpercek alatt játszódik le ,és mindig brutális,legyen az egy félig leszakított kéz vagy ha valakinek átharapja a torkát egy kutya(igaz,az illető barátai meg se próbálnak rajta segíteni,holott csak a gazdája van még a helységben,egyedül....)A sebek,a fájdalom tényleg átjön a vász...tévéről,és ezzel nincs is semmi baj.Az alaphelyzettel sincs,kapunk egy horrort,ahol kevesen vannak bent,többen kint,és a kintiek meg akarják ölni azokat,akik bent vannak-Szalmakutyák,Walter Hill filmje meg...
Ám ahogy ezt a szituációt nekünk el akarják adni,azon többször mosolyogtam:annyi logikátlanság van benne,nehéz azon túlnézni azzal,jaj de jó hogy látok felsliccelni egy hasat vagy milyen jól néz ki,ha egy macheteféleséggel valakit nyakon vágnak.Félreértések elkerülése végett,nem azt vártam,hogy a szemem előtt a SWAT küzdjön meg a Delta Force-szal,de már azt alig fogadta be a gyomrom,hogy a 180 kilós kemény figurát hát...leszerelik.AHOGY leszerelik...és mikor leoltják a villanyt,állnak a sötétben,de az nem mozdul,nem támad,nem...nem csinál semmit.
Ez a film egyszerűen nem életszerű:értem én,hogy az alkotók bele akarták tenni a "kisemberek szarba tapicskolnak és a másik félnél sem profik mozognak " értelmezést,de mikor a fegyvert is elszedik,MI??? akadályozta meg a skinheadeket ,hogy rájuk törjék az ajtót-ott és azonnal véget vetni mindennek???Olyan taktikai blődségeket látunk,kapunk,-mikor az egyik bőrfejű átáll,és így van helyismeret,ugyan miért egy embert küldenek be csupán???-annyi érthetetlen döntéssel kell a nézőnek is szembenéznie,valahogy elúszik a hangulat,valahogy oda az,amitől többen maguk alá pislantottak.
De a legjobb a végére marad,mikor már csak ketten élnek bent:öreg Darcy-Patrick Stewart azért nem rossz,bár hogy akkorát alakítana,a magam részéről megkérdőjelezem-kiadja az utászt,akkor a többiek el,maradnak ketten,3!! golyóval....mi van????Dobják az egész koncepciót a fenébe,holott eddig az volt a lényeg,nyírják ki őket,és azért oldalukról se volt biztató a mérleg,Darcy miből gondolta,azok letudják a feladatot,gond nélkül??
Vártam ezt a filmet,és most tényleg nem értem a felhajtást,mert néhol kimondottan butuska,és blőd jelenetekkel tarkított,amúgy igen brutális alkotást kaptam,leginkább mélyen közepest.És kár azzal érvelni,ez csak film,ám pont az alkotók szándékai látszódtak tisztán,a törekvés az életszerűségre,könyörgöm...akkor tényleg törekedjünk rá,komolyan,és ne már egy dalválasztásnál az elején mérgelődjön a néző,hol a koncepció,basszameg!!


5. Colby86 (2017-01-06 09:27.46) aaaaa
A film legnagyobb erénye az erőszak, a nyers brutalitás hiperrealisztikus ábrázolása, némelyik jelenet tényleg gyomorforgató. A film atmoszférája fojtogató, a feszültség fokozása mesteri. Ugyanakkor a történetben több logikai baki és zavaró butaság is van, így a végeredmény csak egy nagyon feszült és brutális, de butuska horror/thriller(innentől Spoileres).
A "kézlevágós" jelentig a film valóban tökéletes, de a valóságban ez a történet valahol ott ért volna véget. Ugyan miért nem rúgták rájuk az ajtót miután már fegyverük sem volt?
Aztán a végén egy félholt kutyára, meg a két legelbaszottabb skinheadre bízzák a maradék túlélők levadászását, ráadásul korlátozott számú történyekkel. A két szereplőből pedig a végére kész Rambo lesz (még arcfestésre és hajvágásra is volt idejük és lélekjelenlétük), ráadásul az egyik félig levágott a kézzel, a másik meg golyóval a lábában parádézik. Irreális volt és nálam itt borult az egész. Kár érte:(


4. Chris92 (2016-07-28 19:41.10) aaaaa
Punk rock banda furgonnal járja a vidéki Amerikát, kiskocsmákban és egy egyéb helyeket adva elő, dühös, hangos és kaotikus zenéjüket. Le vannak égve, mások autójából lopják ki a benzint, mígnem egy nap ajánlatot kapnak egy jobban fizető koncertlehetőségre egy isten háta mögötti klubban. A közönség nagy része lecsúszott arcokból, kétes figurákból és skinheadekből áll, utóbbiakat sikerül is kicsit behergelni a Dead Kennedys "Naci Punks Fuck Off" című slágerral.
Koncert után egyikük visszamegy a közös próbahelységbe (vagyis a zöld szobába) a telóért és nem éppen mindennapi látvány fogadja: Padlón egy lány, fejéből kiáll egy kés. Immáron nem csak a lány barátnője, de a zenekar is szemtanúk lesznek, skinheadek bezárják őket a szobába. Mi legyen velük? A tárgyalások hamar kudarcba fulladnak, a neo-nácik karizmatikus vezetője dönt: Meg kell halniuk. Az egyeletlen lehetőség: felvenni a küzdelmet. A túlélésért.
Jeremy Saulnier harmadik filmjének története egyszerű, nyílegyenes és hatásos, a megvalósításról nem is beszélve. Fogta azt a nyers, realista, emberközeli stílust és naturalista erőszakábárzolást, amit már a Blue Ruin-ban is megmutatott és egy még magasabb szintre vitte. Az első 25-30 perc okosan visz be a csapdába, lassú nyugodt felvezetés után, egy egyre erősebb, egyre intenzívebb feszültségkeltés következik. Aztán mikor kiderül, hogy nincs menekvés, csak az erőszak, a halál és a kétségbeesett ételhalálharc vad tusája, akkor szépen megfogja azt a horgot, ami beleakasztott a néző szájába és kíméletlenül végighúz minket a véres ösvényen. Itt nincsenek harcművészeti képességgel felvértezett, sebezhetetlen hősök, a gonoszok se démoniak, hanem sokszor döbbenetesen emberi alakok, akik hőseinkhez hasonlóan bénáznak, tanácstalanok, félnek (kivéve Patrick Stewartot). Az erőszakban nincsen semmi menő vagy megdicsőült, mocskos és undorító, olyan életszerű gore-efektekkel, amiket csak a legkeményebb horrorokban látunk. Pazar szereplőgárda, torokszorító feszültség, váratlan ugyanakkor végig hiteles dramaturgiai húzások, az eredmény az év legintenzívebb és leghúzósabb thrillere. Saulnier előtt nagy jövő áll.
Isten nyugosztalja Anton Yelchin-t. Nagy tehetség volt, borzasztó fiatalon ment el.


3. Norbii92 (2016-07-27 18:34.19) aaaaa
A történet középpontjában egy folyamatosan utazó punk rock banda áll, akik kisebb fellépésekből keresik pénzüket. Ajánlatot kapnak egyikük unokatestvérétől, hogy lépjenek fel egy isten háta mögötti klubban, ahol a közönség kizárólag skinheadekből áll. A problémamentesnek tűnő koncert után azonban a zöld szobának is nevezett közös helyiségben egyikük szemtanúja lesz egy gyilkosságnak. Innentől kezdve a zenekar számára nincs kiút, fogva tartóik feltett célja, hogy végezzenek a szemtanúkkal. Ám a fiatalok összeszedik bátorságukat és szembe szállva fogva tartóikkal próbálnak kijutni, melyből durvábbnál-durvább szituációk kerekednek.
Igazi felüdülés volt a mai sablonos horrorok közt a Zöld szoba, mely nem csak hogy jól sikerült, de a főbb szerepekben olyan nagyszerű színészek játszanak mint a nemrég sajnálatos módon elhunyt Anton Yelchin és Patrick Stewart mondanom sem kell szintén nagyszerűen, utóbbinak különösen jól állt a gonosz szerep!
Már rég megakartam nézni, és jó volt végre egy kézzelfogható, realisztikus horrorfilmet látni! És pont ez a Legnagyobb erőssége a Zöld szobának, hogy minden szituáció - legyen az párbeszéd, konfliktus, küzdelem - életszerűen lett megvalósítva, így még jobban képes a néző azonosulni a karakterekkel, s beleélni magát a cselekménybe. E mellé a realisztikus jelleg mellé meg egy jó adag véres gore is társul, mely így még inkább brutálisabbnak hat, miközben a film hangulata végig nagyon sötét és nyomasztó, tehát a feszült atmoszféra pipa, míg a cselekmény meg izgalmas, és nem laposodik el, hanem az egész játékidő alatt fenntartja a figyelmet.
Összességébe erősen ajánlom minden horrorrajongó számára, mert egy különösen jól sikerült és szórakoztató film lett a Zöld szoba! 5*



2. Dobsony (2016-07-19 18:52.18) aaaaa
A film tartalma tényleg több dologban rosszul van leírva, de nagyobb baj, hogy a stílusa is inkább thriller mint horror. Igaz a kőkemény fajtája a thrillereknek és egy kicsit irreális, de semmi szürreális nincs benne. Amik történnek az USA-ban, ez a történet vagy valami hasonló egyáltalán nem elképzelhetetlen.
A nem is olyan régen egy hasonlóan irreális körülmények közt elhunyt Anton Yelchin az egyik főszereplője a történetnek, a másik pedig a gonosz neonáci klubtulajdonost játszó X-professzor, akiről azért szép lassan kiderül a filmben, hogy igazi rohadékot is el tud játszani, és nem is áll neki rosszul ez a szerep.
A filmben vannak hibák, a forgatókönyv és a rendezés is lehetett volna feszesebb, kicsit több személyes dolgot megmutathatott volna mindkét oldalról.
Viszont hihetetlen jó volt a feszültségadagolás, logikai hibákat nem tapasztaltam, és folyamatosan tartotta az emberben a reményt a szereplők túlélése reményében, mégsem volt kiszámítható.
A vége is nagyszerűen lett lezárva, ha nem is tökéletes, de nagyszerű film a Zöld szoba!


1. Törölt felhasználó (2016-07-02 11:09.44) aaaaa
A leírás több ponton hibádzik.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekForay Nándor, 2023-02-03 11:1519 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk