Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45
Asterix az olimpián
- Filmbox Extra HD, 10:15
Hóbarát
- Film+, 10:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Szólánc
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mind idegenek vagyunk aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Büszkeség és balítélet meg a zombik - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Emylio (2022-06-08 19:12.03) aaaaa
Ostobaság.


13. Tjunior (2020-01-18 07:53.28) aaaaa
Pozitívumok:
-elborult alapfelállás
-még elborultabb részletek
-Lily James
-Lily James dekoltázsa
-Mr. Collins

Negatívumok:
-az összes többi



12. Türkiz (2018-11-03 13:16.33) aaaaa
Érdekes film volt,de véleményem szerint nem ért volna sokat a sztori, ha nem épp a Büszkeség és balítélet történetébe helyezik át.Lily jó volt Liz szerepében, de a Darcy-t játszó pasi nem volt Darcy-s egyáltalán. Ötlet miatt egy hármasra értékelem.


11. Nyolcadik utas (2017-12-17 07:17.25) aaaaa
Egy zseniális ötletből kiindulva a parádés kezdés után nem mert a film elég bátor lenni, hogy kilépjen önnön keretei közül. Azt hiszem, a készítők pont ezt e mezsgyét akarták bejárni, ahol a film táncol - a kosztümös romantika és a zombi műfaj határán -, de számomra pont nem lépte meg azt a fajta ingerküszöböt, ahol azt mondanám: wow, ez igen!
Merész, de nem eléggé. Vicces, de ez meg egy harmadik műfaji kategória felé tolja a filmet és el is veszejti a varázsát.
Kár érte.


10. Semprini (2017-03-20 14:37.55) aaaaa
Amennyire nem tetszett az Abraham Lincoln, a vámpírvadász, annyira kellemes csalódás volt ez a film. Persze ismerem én is az eredetit, nincs is vele különösebb bajom, de így, zombikkal "megbolondítva" nekem talán még jobban tetszett. Hozzájárult a többnyire remek főszereplőgárda is: Lily James túl azon, hogy nagyon dekoratív és bájos színésznő, nekem abszolút hiteles volt a zombiölő amazon szerepében, és a kosztümös romantikus lányszerep is jól állt neki. Eddig még nem láttam másban, úgyhogy igazi reveláció volt számomra, kíváncsi leszek a többi filmjére is. A többiek is jók voltak, de Lily James vitte a filmet egyértelműen a vállán. Egyvalaki nem tetszett csak: Sam Riley mint Mr.Darcy elejétől végig rendkívül ellenszenves volt, még a legvégére sem tudtam megkedvelni, sőt azt sem bántam volna, ha nem happy end a történet vége.
Ezzel együtt én jól szórakoztam, egy gyenge négyest megadok rá.
7,5/10


9. Gennáro25 (2017-01-29 10:00.05) aaaaa
untam


8. Berryy (2016-10-31 22:39.35) aaaaa
Nagyon tetszik az eredeti történet. Valaki írta, hogy aki ismeri a sztorit, nem fog neki tetszeni.
Szerintem ez volt a legviccesebb. Néhol szóról szóra az eredeti szöveg volt beleszőve.
Több minden is eredeti: beszélnek a zombik, tudnak gondolkodni, templomba járnak, döglegyek leplezik le őket.
A nagy lánykérést végig nevettem. A színészek is telitalálat. Jó volt.


7. Natalie Wood (2016-10-31 21:37.37)  
A Bennett nővérek úgy kaszabolták a zombikat, hogy nekem inkább a Charlie angyalai jutottak eszembe hirtelen, mert felvettek egy hasonló pózt is az egyik jelenetben, hűdeszar volt.:)
Egyedül annak örültem, hogy a szerelmi szálat nem nyúzták nagyon, nem illett volna bele, bár ebbe a filmbe az is tök mindegy lett volna már.
Na és a híres tóba ugrós Darcy-s jelenet.....no comment..:))
Hát, soha ennél szarabbat.


6. Dark Bakter (2016-10-28 11:54.52) aaaaa
Végülis nem rossz.... Jane Austen sztorija feltuningolva, egy teljesen más közegbe ültetve.... Tulajdonképpen a végeredmény annyira nem is rossz... Van egy fajta hangulata, jók benne a hölgyek, az akciók és a képi világ is rendben van... A zombik nem csak csoszognak és zabálnak, de értelmesen kommunikálnak is... A színészi játék nem a legerősebb, kicsit összecsapottá válik a történet a film második felében... Nem mindennapi élmény, de érdemes meglesni...


5. Sötétszív (2016-10-26 01:33.25) aaaaa
Ha ezt Jane Austen megérte volna, mit szólna hozzá? Szerintem még ő sem gondolt rá, hogy így át lehet formálni a művét. Mert ha a zombik nem lennének benne, akkor ugyanazt a verziót kapnánk újra, ugyanis a történet megmaradt, csak éppen egy zombi háború kellős közepén játszódik az egész. Bátor vállalkozás, de sajnos nem az igazi. S a színészi játék sem az igazi. A film zenéje, a jelmezek, a díszletek viszont lenyűgözőék, akárcsak az operatőri munka. Egy dolog biztos: a konzervatív Austen rajongók ki lesznek akadva rajta, viszont azoknak tetszeni fog, akik valami újításra vágynak egy-egy klasszikus mű kapcsán. Nekem azért volt csalódás, mert lehettek volna még merészebbek is. Így aztán számomra egyszer nézhető, átlagos mozi lett ez a film. Talán majd legközelebb.


4. Tomportumor (2016-09-01 18:59.38)  
Az a hiba ebben a filmben,hogy túlsàgosan komolyan veszi magàt. Eleve ,már címből is èrezni,hogy nagyon abszurd filmet fogunk kapni.
Azt vàrná az ember,hogy akkor ez vicces is lesz,sőt talàn működik is.
DE NEM!A zombis jeleneteken kívül próbàlt egy normális romantikus film lenni ,mintha zombik nem is lettek volna ès a harcedzett lànyok pedig ugyanazokkal a hètköznapi gondokkal küzdöttek mint az eredeti törtènetben.Kènyszerhàzassàg,anyai szigor,shaolin edzès...
Ennek a filmnek viccre kellett volna vennie magàt, mert egyszerűen nem működik ès így baromira felesleges.
Ami elszomorító mèg ,hogy láthatóan foglalkoztak vele, de tènyleg ,jól megcsinàltàk,csak olyan mintha valami dràga porcelàn tányèrba kapnànk egy 70 Ft-os ramen levest.
Őszintèn szólva nem ajànlom ,azoknak meg főleg nem akik tènyleg szeretik az eredeti sztorit ,mert úgysem fogják vègignèzni (èrthetően).


3. Natalie Wood (2016-09-01 18:24.57)  
Jane Austen meg forog a sírjában...



2. Ky11 (2016-07-03 18:59.39) aaaaa
Szerintem egyszerűen fantasztikus volt és ez úgy írom hogy imádom Jane Austen könyveit többször olvastam mindet, és volt szerencsém olvasni eme remek könyvet is amelyből a film készült. Sőt annyira tetszett hogy meg is vettel :-) . De szerintem a film is az ami a könyv, egy vicces átirat a mai trendbe . A maga nemében páratlan . A színészek is telitalálatok.


1. Az utolso szamuráj (2016-06-06 18:55.40) aaaaa
Jane Austen remek írása többször került már feldolgozásra-és még férfiaknak is emészthető,különösen a BBC változata!!-ám egy irodalmi klasszikust így átformálni eleddig ...fenét,ez sem igaz,például a Jet Li féle Öld meg Rómeót W.Shakespeare örökbecsűje alapján készült,és lehetne még sorolni.
A Büszkeség és balítélet meg a zombik című művet Seth Grahame-Smith 2009-ben írta meg,részben persze paródia jelleggel:2016-ban bemutatásra került a belőle készült film,ami szép csendben aztán el is tűnt a filmszínházakból,hozzánk eddig sehogy sem jutott el.Az első biffre hihetetlen baromságnak tűnő annál is nagyobb marhaság viszont működik filmvásznon:sajnos,a végével már nem boldogultak,és lett olyan,amilyen(Összecsapott,de nagyon)
Azért az mennyire furcsa,hogy Romero ide vagy oda,a Walking Dead páratlan sikere az,ami a zombihordákat társadalmilag is egy nagyobb réteghez juttatta el,nem egy kis csoport öröme csupán,többek lenézése mellett.A Büszkeség és Balítélet meg a zombikban-továbbiakban BBZ-Austen regényéből elég sok mindent emelnek azért át:itt is a Bennett lányokat kéne férjhez adni ,van Darcy,Wickham és több fontosabb karakter,sőt egymáshoz való viszonyaik sem nagyon vannak megváltoztatva.Ugyanúgy társadalmi események a bálok,ugyanúgy megy az intrika,szökken szárba a szerelem-már ahogy ezt egy kicsivel több mint másfél órás mozifilm lehetővé teszi,ahol még a zombikkal is meg kell küzdeni az arisztokráciának,és úgy egyébként mindenkinek,aki életben kíván maradni.
Ami fontos:a zombik beszélnek,mi több,gondolkodnak is,nem csak agyra éhesek.A koncepció eltér hát a megszokottaktól-már a filmben-és jó érzés olyan élőholtakat látni vásznon,akik nem Arturó professzor társai voltak a kisegítő iskolában,miközben ő ott is lelkesen évet ismételt,mert azt hitte,a nagyobb számokra kell menni.Érdekes Wickham kirohanása arról,hogy mennyi idő egy emberi élet míg hadra fogható lesz,"mi" hogy szaporodunk,és a zombik serege hogy növekszik,azaz egy ilyen járványnál ugyan mennyi esélye van az emberiségnek.A mástól -itt a holtaktól-való félelembe nyugodtan dumáljuk bele a migránsokat is,a kerítésépítés meg...ugye.Itt élünk,vazze.
Ami remek volt és nagyon tetszett,a viktoriánus kor visszaemelése a beszédbe.Hőseink elegánsan,mívesen,úri mód társalogtak,ültek a mondatok élcei,viccei,fricskái,magam mindig azt tartottam,ha valakit szénné kell alázni jobb körökben,bízd egy angolra.(Talán ha kétszer káromkodtak amúgy,jelezve,ez egy modernebb feldolgozás)A színészi játék nem is volt rossz,Lilly James még szemrevaló is,és Charles Dance vagy Lena Headey nem tudnak tréül játszani(Igaz,voltak vagy 10 percig a vásznon...)Persze,nehéz az,hogy a két tábort-horror illetve romantikus-kielégítsék,így a történet vázaiban lehet keresni az eredeti remekművet,a horrort pedig az eksönökben:nomost itt azért felmerült némi nem tetszés.
Mert oké,irtsák a zombikat ázsiai harcművészettel,hisz abban a korban bizonyára hihetetlen mennyiségű Bruce Lee talpalt Anglia ködös vidékein:de azért legyen már kicsit véresebb,brutálisabb amit kapunk.A zombik megjelenése jópofa,kellemesen rusnyák a maszkok és Sarah Jessica Parker-t is láthatjuk egy pillanatra smink nélkül az élőholtak élén,de mikor jön a fight,elég ripsz-ropsz levezénylik.A végén pedig érezni,nem nagyon tudtak megbírkózni,mi legyen a karakterekkel,amilyen helyzetbe sodorták őket,így olyan marhaságokba botolhatunk,Darcy és ellenfele éjjel kezdenek kardozgatni-a zombik rájuk se bagóznak...-de a következő képen már világosban aprítják egymást a kardkoreográfusok figyelő tekintete mellett.Legendásan hosszú párbaj lehetett ,nem csoda ha könyv íródott köréje:))
A film-ahogy azért sejthető volt-bukott,elvérzett a kasszánál,pedig vannak erényei-a zenéje is remek-és tele van jófajta poénnal,így Elizabeth és hódolója is verekedés közben tudja félreértéseiket rendezni(miközben megidéződik Zeta Jones és Banderas vetköztetése a Zorróból,érzékeltetve,egy felhevült nő milyen szexi is tud lenni,persze ez függ a nőtől,lenne akit csak a fűtőtest helyére szerelnék be ilyen állapotában).Ám mindettől független,nézhető,nyelvezete miatt szerethető posztmodern marhulás ez,ahol azért érezték a készítők,ez inkább vicc,de azon is lehet akár szórakozni.Mondom,ha a csata helyet valahogy máshogy alakulna a végkifejlet,erősebb film lenne.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2022-06-08 19:1214 hsz
KérdésekSötétszív, 2016-10-29 12:372 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk