Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Casino Royale
- Mozi+, 09:30
A csaló
- Filmbox, 09:40
Tucatjával olcsóbb 2.
- Moziverzum, 10:00
A repülő tőrök klánja
- Film Mánia, 10:10
Egy pillanat az életért
- Film4, 10:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
2022-es választás
Hiányolt fórumozók!
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Sky Kapitány és a holnap világa aaaaa
Zendaya Coleman aaaaa

 

Fórum - Hurok (2016) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Stickfa (2021-03-29 21:35.00) aaaaa
Ha nem magyar film lenne, akkor valószínűleg 2*-ot adnék.
A téma jó, de valahogy unalmasan tálalva, sőt olykor fárasztó is sajnos.


23. Whaaat (2019-06-11 02:35.11) aaaaa - (válasz Shanza 19. hozzászólására)
Én pont Imádon a csavaros sci-fiket és mégjobban a "nem történik benne semmi" "sok az üresjárat" drámákat.



22. Nyolcadik utas (2018-03-12 05:36.13) aaaaa
Tudom, hálivúúddal semmi sem versenyezhet. Persze India és Kína ezt nem így látja, de mi itt, távol a kelettől nyugodtan maradhatunk a saját hitünkben.
Amikor egy magyar filmet nézünk, sokan az álomország termékeihez hasonlítják az egészet és ott próbálnak párhuzamot keresni, ahol nincs is. Szeretném ezt megfordítani.
Mondjuk. Egyik másik amerikai film, van olyan jó, mint a magyar. Mert ennek itthon sajátos íze, szaga, borsa van és mondjon bárki bármit, százszor inkább Anger Zsoltot, mint Tom Cruist.
A Hurok egy remekül összerakott és megkomponált darab, kimondottan emlékezetes pillanatokkal. Persze, egyet értek a fanyalgókkal. Nem váltja meg a világot, de engem rendesen lekötött arra a másfél órára, amíg tartott. És mondjuk ki nyugodtan: sok amerikai fos a lába nyomába nem ér!


21. Pocsolya ugró (2017-05-21 23:51.04)  
"A kontroll alkotóitól"

ajjajajajajaj. Kicsit ebből kifolyólag bizalmatlan vagyok, no nem azért mert a kontroll olyan rossz lett volna, de abban a filmben volt sok érthetetlen tényező amiket nem értek a mai napig és szerintem más sem.
Erről a filmről most hallok először, trailer alapján jónak és érdekesnek tűnik, valamint izgalmasnak. Magyar filmet időutazásos történettel még sosem láttam.

Mindenképp megnézem. első benyomásra tetszetős.


20. Shanza (2017-05-21 15:52.37)   - (válasz Emmersson 14. hozzászólására)
Az időbűnöket nemrég néztük meg! Egyedül a rendkívül ronda főszereplő zavart benne, amúgy egy nagyon jó kis időutazós paradoxonos filmecske volt! A végére teljes lesz a kép és választ kapunk arra hogy ki az aki üldözi a főszereplőnket.


19. Shanza (2017-05-21 15:48.22)  
Ez is egy olyan film ami nem való azoknak az embereknek akik szeretik ha letisztult sima történetvezetés van!
Mert a hétköznapokban elzsibbadt agyuk nem képes lépést tartani a történtekkel.
Ezt a filmet az ilyen igényű emberek kerüljék el. Sőt a csavaros sci-fiket is.Nem nekik való nem fogják élvezni!

Amúgy pedig ez egy nagyon jó próbálkozás a Magyarok részéről , egészen jó és izgalmas időutazós filmecske lett.
Nem művészfilm és nem valami földtől elszakadt magas röptű gondolatokat keltő alkotás, azonban fordulatos és végig leköti az embert.
Tetszik a végén a metrós csattanó!


18. Dundidio (2017-05-21 15:27.30)  
Nem igazán sikerült menet közben megértenem a történetet,de azért végignéztem,jelzem,ha kihagytam volna,nem lennék sokkal szegényebb...Elég gyenge alkotás...


17. Whaaat (2017-04-11 14:49.17) aaaaa
Értékelések alapján jobbra számítottam de te jó ég ez a film halál unalmas.


16. Lovera30 (2017-03-06 21:29.35) aaaaa
Szeretem az időutazós filmeket,ha erre lehet azt mondani,és kellemes meglepetést okozott,hozta azt a színvonalat amit elvártam egy magyar filmtől,és hozta az ilyen jellegű filmek csavaros,végéra talán kialakulós misztikumos akármilyét.Lehetne rajta javítani,de nagyon nem rossz próbálkozás a magyar filmipartól.


15. Emmersson (2017-02-24 10:44.50) aaaaa - (válasz Gloyva 11. hozzászólására)
Most, hogy mondod :)

[link]


14. Emmersson (2017-02-24 10:28.11) aaaaa - (válasz Semprini 13. hozzászólására)
Parkoló, A nyomozó, A vizsga, Köntörfalak - bár nem thrillerek (ahogyan szerintem a Hurok sem az!), mégis feszültséggel teli filmek, jó magyar mozik.

Szerettem ezt a sztorit. Egy picit a Herceg haladéka motozott az agyamban, valamint az Időbűnök című remek spanyol mozi.
Ezt várom egy filmtől. Lekötött, fenntartotta a figyelmemet, feszültséget teremtve szórakoztatott.
Jó sztori, ajánlom!


13. Semprini (2017-02-10 14:40.22) aaaaa
"Végre egy világszínvonalú magyar thriller" - így üdvözlik a kritikák Madarász Isti filmjét, és tulajdonképpen meg is lehet érteni. egy kezemen meg tudom számolni, hány jó thriller készült eddig hazánkban - jómagam csupán kettőről tudok, mindkettő még a "békebeli" nyolcvanas években: Dögkeselyű és a Mielőtt befejezi röptét a denevér. Szóval nincs túl nagy tülekedés a dobogós helyekért, így aztán legalábbis a bronzérmes nyugodtan lehet a Hurok. Hogy igazán "jó-nak nevezhető-e - hát nem tudom...
Maga az alapötlet jó, az időhurokkal ugyan kicsit kuszává válik a sztori, de a végére kitisztul, és hát végülis ez benne a pláne, hiszen ilyen jellegű film nem nagyon készült eddig nálunk. Két dolgon csúszik el picit a dolog, az egyik a kissé papírízű dialógusok, a másik az affektálós, színpadias jellegű színészi játék. Száraz Dénes a főszerepben nem igazán meggyőző. Szinte végig ugyanabban a monoton stílusban beszél, vagyis hadar, ami nem tesz jót a figurának, ráadásul a karaktere (a forgatókönyv hibájából) nem is igazán pozitív, nehéz vele azonosulni, ahogy több kritika is fogalmazott: igazi seggfejként viselkedik a film háromnegyedében. Martinovics Dorina jobb színésznő annál, amit itt alkalma van nyújtani, a karaktere nagyon vázlatosan lett felskiccelve, semmit nem tudunk meg róla, játéka kimerül az aggódó tekintet különböző fokozataiban, kár érte. Anger Zsolt remekül hozza a rosszfiút, alighanem ő volt a legjobb választás erre a szerepre, Hegedűs D Géza viszont az orvos szerepében megint kiábrándítóan modoros, elképesztő, hogy bármiben látom, egyetlen jól hangsúlyozott, természetes mondatot sem hallani tőle, csak egyfajta elnyújtott, affektáló pöffeszkedést.
Összességében nem lett ez rossz film, sokkal jobb is lehetett volna, de így is nézhető, a mai trendbe nagyon is illeszkedő thrillerecske lett ez, sokkal jobbakat az amerikaiak se tudnak mostanában, még ha ezzel nem is mondtam túl sokat.
Részemről erős hármas, a négyestől sincs messze.
7/10


12. Lacy88 (2017-01-17 02:51.03) aaaaa
Látni, hogy nagyon akarták a készítők, hogy egy jó film legyen. Erősen küzd a film, hogy felvegye a versenyt az amerikai versenytársakkal, de egy kicsit még gyúrni kell. Mindenestre próbálkozásnak jó volt.


11. Gloyva (2017-01-16 02:03.43) aaaaa
Nagyon jó lett, tekintve, hogy magyar filmről beszélünk. De azokon a fránya párbeszédeken még volna mit csiszolni. Sajnos a magyar filmipar rákfenéje, hogy életszerűtlen párbeszédeket írnak, egy-két kivételtől eltekintve. Viszont a történetvezetése a filmnek nagyon megfogott. Ami pedig különösen tetszett, az --- SPOILER ALERT --- az utolsó metrós jelenet elején a kikacsintás a Kontrollra. Tegye fel a kezét, aki kiszúrta Gyalogkakukkot!


10. Bertó!!! (2017-01-13 16:47.22)  
Na majd a "Kincsem " című film.

2,19 milliárd forint állami támogatást kaptak a Filmalaptól, ehhez hozzájön még a közvetett támogatás (adókedvezmény stb.), az egész valamivel kevesebb mint hárommilliárdból fog kijönni.

Remélem ennyi pénzért már lesz benne CGI paripa :D
Lehet megkapjuk a magyar Ben Hur-t,vagy legalábbis a 2016-os remake,remake-jét :)


9. Kirschakos (2017-01-13 15:55.32) aaaaa
Ez a film alaposan meglepett! Itt a bizonyíték, hogy tudunk mi sci-fi/thriller műfajban is nagyot alkotni. Jól megírt történet, átélhető alakítások, jó zene, szuper operatőri munka és jó rendezés. Ez igen! Gratulálok az alkotóknak! Ez szenzációs volt.


8. Emmersson (2017-01-12 17:37.51) aaaaa
Most tervezem megnézni. A "hurok" egy másik filmet kotort elő az agyamban: A herceg haladéka


7. Kék kereszt (2017-01-12 14:50.36) aaaaa
Mit tennél ha lehetőséged adódna máshogy dönteni?Azzal a döntéseddel nem csak a saját,de mások életét is megváltoztathatnád..Akkor is fideszre szavaznál?..Na látod..

Az elmúlt évtizedben a magyar filmgyártás soha nem látott mélységekbe zuhant..a sok hitvány nyálas amcsikat majmoló romkomok stb miatt.Nagyon hosszú a szégyen lista..Túl hosszú..Erről a témáról egy könyvet lehetne írni..Persze akadtak jól sikerült darabok is,úgy kb egy tucat..és nem mind közönségbarát..de kialakult bennünk egy fenntartás,ha meghallottuk azt,hogy új magyar film készül..És ez még napjainkban is aktuális probléma..és teljesen érthető.Még most sem tartunk ott ahol kellene..ami anno alapnak számított,az már nincs többé..csak részben lelhető fel,mert nem adjuk fel és próbálkozunk és meg is van az eredménye.Láttam mostanában igazán jó magyar filmeket is.Van,Liza,Saul.Az Oscart soha senki nem veszi el tőlünk!Így a remény újra él bennem,amit persze egy újabb gyalázatos szégyenfolt kissé elhomályosít..de aztán jön egy újabb jól sikerült darab,ami tovább élteti a reményt.Ilyen a Hurok is.Ha nem is olyan izgalmas,csavaros és mellbevágó mint a témában jeleskedő nagytesói pl az Időbűnök..de attól még egész pofás kis hazai próbálkozás ez kérem szépen,ami dicséretet érdemel.Ilyen filmet se csinálunk minden nap ezért is érdemes odafigyelni rá.A rendezőnek,Istikének a moziba járáson kívül nem túl sok nagyvásznas tapasztalata volt ezidáig..de ettől függetlenül jó munkát végzett.A film nagyon igyekszik lenyűgözni bennünket.Próbál egyedi és különleges lenni.Valami olyat nyújtani nekünk amit eddig még nem láttunk.Magunktól..És ez sikerül is neki.Még ha a végeredmény nem is olyan megdöbbentő és elgondolkodtató,hogy álmatlan éjszakákat okozzon nekünk,azért hatásos.Jó volt ez.Persze az amcsi majmolás nagyon érezhető..de nem zavaróan van jelen.A történet nem egy tunkolni való pörkölt..a tempó féltávnál kezd meglendülni.A csavarok jól működnek,a végére pedig szépen minden összeáll egy teljes egészé,hogy a metrós befejezésnél okozzon nekünk még egy utolsó kellemes pillanatot..A színészi játék felemás.Tamás atya..nem volt annyira meggyőző se túl hiteles,de még mindig jobb mintha Kamarás vagy Fenyő játszotta volna..Anger Zsolt nagy király.Ez most sem volt másképp.Neki kellett volna a főszerepet játszania..Egyből másabb lett volna minden.Még a kazi is gyorsabban pörgött volna he he.

A "kicsit" narancs..sárgább és "kicsit" savanyúbb.. mindennapjainkban jó ilyet látni,mert a miénk..


6. Chim (2017-01-10 20:05.01) aaaaa
Egész jó lett. A címből adódóan már az elejétől fogva figyeltem a hurkos dolgokra, és vártam, hogy mikor ér oda a főszereplő :) sejtettem a film végi csavart is, de mégis ütött. Előttem már említették, hogy a párbeszédek nem túl reálisak, ebben egyet kell értenem, egy jobb forgatókönyvvel sokkal jobb is lehetett volna.


5. Bertó!!! (2017-01-10 19:03.19)  
Madarász Isti előtt le a kalappal,magyar viszonylathoz képest eléggé jól összerakott film.Igaz nem egy (Időbűnök),de egyáltalán nem unalmas alkotás,helyenként még izgulni is lehet.

Spoiler

A film végi metrós jelenet,igen komoly
hidegrázást eredményezett.


4. Istencsaszar (2016-04-24 01:11.11) aaaaa
Ez a legrosszabb film amit mostanában láttam! Pocsék szövegkönyv! abszolút nem reális párbeszédek. Nagyon rossz vágások. Néha annyira gagyi a statiszták szerepeltetése, hogy nem hittem el! Nem tudnék mondani jó momentumot a filmből. A játék meg az idővel rengeteg helyen vérzik és az egész teljesen érthetetlen és logikátlan! Borzasztó nagy csalódás! Pedig nagyon vártam és készültem rá, de hihetetlen módon pocsék!!


3. Sötétszív (2016-04-23 14:59.14)   - (válasz Monsoon 1. hozzászólására)
S az miért baj? :D



2. Chris92 (2016-04-23 14:43.03) aaaaa
A tempó és a történetvezetés kissé döcögős, a technikai háttér minimalista, de kompetens, nem a legjobban sikerült de mégiscsak szórakoztató időcsavarós-agytekerős thriller, aminek ambiciózussága és a nyugati műfajokhoz való érzékenysége viszont piszkosul kell a mai magyar filmvilágba. Van annyira igényes, hogy késztessen az újranézésekre és a puzzle teljes kirakására és ez talán a legnagyobb dicséret, amit kaphat. A színészek, a hangulat, a fényképezés mind a helyén van, remélem sok ehhez hasonló trippet fogunk látni, én tuti befizetek majd rá! :)


1. Monsoon (2016-04-17 10:01.19) aaaaa
Egész jó, ahhoz képest, hogy magyar film. A forgatókönyv, a színészek, a hangulata, teljesen ok. Az időutazás számomra alapvetően idegesítő téma, ezért nem kapott 5 csillagot. Na meg azért, mert a főgonoszt Dezsőnek hívják...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekStickfa, 2021-03-29 21:3524 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk