Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 08:05
A látszat csal
- Viasat Film, 08:15
Homályos házasság
- Film4, 08:20
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 08:50
Bújj, bújj, ördög!
- Film Café, 09:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
2022-es választás
Szólánc
Rock zene
Maga a pokol - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bonus Trip aaaaa
Whoopi Goldberg aaaaa

 

Fórum - Lance Armstrong - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. somliv (2020-05-27 23:13.24) aaaaa - (válasz Entersp 3. hozzászólására)
Nem olyan nehéz, csak érdemes szívni az embernek magába az információkat. Ennek kapcsán fent van interneten szinte majdhogynem minden. Oprah Winfrey megrázó, őszinte beszélgetése a nemzetük kerékpáros hősével. Oprah mély-szegénységből indult, akkora meg rekordnézettségi szintet ért el Tv műsorával, kedvelték egymást barátságból fiatalabb koraikban, kellett megnyílás szempontjából a műsorvezető hölgyünk. Nem árt azért beevickélni a történet mögé. Az igazán nehéz dolgok vonzalmat ébresztenek sokunkban. Amiért teperni, gürcölni, szenvedni kell, nem tolják készen eléd, na, azok mindennél TÖBBET érnek! Nem írok erről belsőbbeket. Effektíven sosem bukott volna le az az igazság, ott hibázott, hogy visszatért a kerékpársportba a Tour sikerei után, plusz még egészen ez sem volt döntő hasítás belé, hanem a WADA= Nemzetközi Doppingellenes Ügynöksége mártotta be, cincálta szét darabokra, direkt le akarták buktatni. Mint tudjuk a hős bukása az emberek szemében titkos kívánságként szerepel, mert sajnos, vagy nem sajnos, ám erre hajlunk, sokan, sérelmeink, kisebbségi komplexusunk, vagy isten tudja mi a fészkes fene miatt, de igen, mondjuk ki, ilyenek vagyunk.
Nem tudták a mezőnyben, hogy Lance Armstrong doppingol ? Dehogynem, nyílt titok volt, mindenki ezt tette, olyan érában versenyzett. Csak nem ennyire ügyesen, profin, kidolgozottan tették, mint ahogyan az ő csapata- U.S. Postal Service- egy amerikai postaszolgálatból ered ez a név. Akkoriban gyerekcipőben jártak a doppingellenőrzések eme sportágban, ki tudták az ellenőröket cselezni vajmi könnyedén, előttük jártak lépésekkel. Lance-nek akadtak háttéremberei, beépített bástyái, ide tartozott az olasz származású sportorvosa Ferrari, a motorosa, aki a doppingot szállította titokban a hegyi szakaszok előtt, amit a lakókocsiban szúrtak be maguknak, a fecskendőket pedig kólás dobozokba rejtették el. A szponzorok, a csapattagok, miegymás benne volt a partiban-fedhetetlenséggel bírt a személye. Vérátömlesztést is kapott Lance többször, mely megemelte a hemoglobin=vörösvérsejtek szintjét, ennél fogva több oxigént tudsz felvenni, nagyobb teljesítményt vagy képes elérni. 2000-ben a Mont Ventoux hegyén szinte mindenkiben volt anyag, kopasz hegynek nevezik, nincsenek fák a tetején, és a szembe szél meg végig fúj, kegyetlen lehetett felmászni rá.. Ő a fiatal éveiben nem rendelkezett ilyen jó kerékpáros kvalitással, egynapos versenyekre volt tervezve a testfelépítése által, aztán elérkezett egy PONT, a betegsége felnyitotta a szemét, hogy mi lenne ha.. Mindent felrúgva oda tegye magát a háromhetes versenyeken is, ehhez kellet az ütőképes brigád, csapat nélkül Tour De France-t egyszerűen nem lehet nyerni. Ők vitték neki hűségesen a tempót, védték a sárga trikóját, hol a sík szakaszokon, hol a hegyekben.
Egyébként a betegsége előtt nem tudta, hogy mi legyen a teendő, csupán tévelygett. Appalache-hegységben tért amúgy meg, úgy hívták a helyet: Bonne, az a zarándokhelye, ahol legyőzte önmagát, a gyilkos kórja felülkerekedése után tele volt kétségekkel, hogy mit tud elérni a kerékpározásban. Ezen a helyen edzett, a nyálkás, esős, rossz időben hegyet mászott, nagyon szerette az ilyen hidegebb körülményeket, (a meleg talán az egyetlen gyenge pontja volt fényéveiben, megfőtt, meg tudott a forróságban rogyni). Lenézett a vizes aszfaltra és még mindig az ő felfestett neve látszódott rajta, az adott számára MOTIVÁCIÓT, hogy visszatérjen a profik mezőnyébe újra. Önéletrajzi könyvét olvastam, abban mondta: A fájdalom felfedi az ember igazi énjét. A kemoterápiában érezhetett sok kínt, ez segített, ebből merített később erőt a felkészüléséhez, az izzasztóan kemény, mindent eldöntő hegyi etapokhoz. A 2001-es emlékezetes szakaszon az Alpe d’ Huez hegyén beetette az egész bagázst, a végén megforgatta bennük a kést- nem árulom el miként csinálta, legyen annyi elég: mocskosul jól. Belenézett az ellenfele Jan Ullrich fáradt pofájába, aztán otthagyta, az egyik legnagyszerűbb atléta teljesítmény volt a sportvilágban, melyet ott produkált. A 2004-es időfutamot ugyancsak ezen a helyen lévő meredek emelkedőn rendezték, az akkori barátnője Sheryl Suzanne Crow is kilátogatott arra a párbajra, izgatottan figyelte, a kocsiban szorított mindennél jobban érte, hüvelykujját tartotta fel és rázta- konstatálta, hogy ne aggódj, megcsináljuk, mi ketten egy egészet alkotunk, szorítok neked, menni fog. Úgy érzem, voltaképpen Armstrong ottan érte pedálozott, cölöpverőgép módjára, ülve a kanyarból kisodródott, a betonba belenyomta a pedált olyan erővel, elszántsággal nyomta. Mivelhogy a szerelemben, a szívünket megbabráló dolgokban tudunk igazán inspiráltak, küzdők lenni, utazunk éjjel-nappal, zakatolunk, falakat döntünk le magunk körül.
A siker és a jófejűség valljuk be, nem járnak kéz a kézben egymással, zsarnoki énje megmutatkozott saját társaságában, a mezőnyben úgyszintén. Ha egy BASZOTT nagyot akarsz bármiben is alkotni, legyen szó munka, magánélet, önmegvalósítás téren, akkor át kell hágnod a szabályokat, erkölcsi normákat is néhol, ő ezt véghezvitte, megvoltak hozzá a fegyverei, és használta őket kíméletlenül. Gyilkos ösztönnel rendelkezett, mely arra várt, hogy kibontakozzon ebben a kiemelkedően nehéz fizikai igénybevételt igénylő élsportban. Alapítványt szintén létrehozott, jótékonysági rendezvényeken részt vett, inspirált másokat. A program: Egy legenda bukása névvel ellátott filmben a rákos kisfiú ágya mellett ül, ezzel mutatta meg emberségét.
Ilyesmi jellemvonásokkal rendelkezik Lance Edward Armstrong.. Hajjaj és még számtalan mindenről szót sem ejtettem itten.


3. Entersp (2020-02-09 10:38.17)  
Nehéz ügy. Tkp, az edzésmunkáját és az elszántságát soha senki nem kérdőjelezte meg. A nagy törés az volt, hogy amikor megbukott, még mindig tisztának állította magát, nyújtani akarta, ameddig csak lehetett. Ez már a mélypont, és itt már az sem számít, hogy mindenki doppingol, mindenki játszik a vérrel, stb.


2. somliv (2020-02-08 21:19.20) aaaaa - (válasz Tomka90 1. hozzászólására)
Mindenki doppingolt, olyan érában versenyzett. Az erőviszonyok kiegyenlítettek voltak. Ez az ember egy mániákus, megszállott volt. Semmi sem számított neki, csakis az, hogy nyomja tovább. Minden évben csak egyetlen cél motiválta, a Tour de France-ra való felkészülés. Hóban- fagyban tekert órákon keresztül, havas volt fent az út, és e miatt nem mehetett föntebb, de őt ez nem érdekelte, hanem odaszólt az edzőjének: Ki mondta ezt ? Aztán folytatta, nem állt meg, hajtott végkimerülésig, még azon túl is. Soha nem adta fel, soha nem adta meg magát, nem lehetett az asztal alá dolgozni- az élet minden területén ilyen a mai napig. Ő idézete: A fájdalom átmeneti, viszont ha kilépsz, akkor örökké fog tartani. Legyőzte a gyilkos kórt, a rákot úgy, hogy mindössze 40% esélyt adtak neki a túlélésre. Millióknak adott Reményt. Lásd: Livestrong sárga karkötő, na meg az alapítványa, amit ő hozott létre. Rengeteget jótékonykodott. Ám belül ott küzdött a démonjaival... Zsarnokságát, büszkeségét mutatta a U.S. Postalban, vagy velem vagytok, vagy ellenem- ilyen szlogen szerint működött. Ő a csapat feje, első számú embere, The BOSS- így szólította a csapata. Ütőképes csapat nélkül Tourt nem lehet nyerni, temérdek prémiumot fizetett a hűséges fegyverhordozóinak, hogy segítsék őt, főleg a hegyi szakaszokon. Manipulációs trükkjeivel kavarta fel az állóvizet a mezőnyben, le nem írom ide mik voltak azok, ám megszédített ezzel sok mindenkit. Fenegyerekségét domborította ki- ne gondolj rosszra, apró csínytevések. Mentálisan, fizikálisan is a többiek fölött állt. Nem ismerte a fáradtságot, belét kidolgozta a sikerért, az előrehaladásért. Eszméletlen akaraterővel rendelkezett. Azért is odateszem magamat attitűd jellemezte. Luz Ardiden hegyén 2003-ban az aszfalthoz csapódott, a földön fetrengett, már vérzett a könyöke, keresztbe álltak a szemei, de felkelt, és nyomta azt a sz*rt, aztán visszakínálta az egész élbolyt- Presztízsből! (fent van youtubon, nézd meg, ha szeretnéd) Kiállva a nyeregből, gyors pedálfordulatszámon sokáig tudott pörgetni, ezzel a védjeggyel vált ismerté. Példaértékű hozzáállása, alázata, motivációja segítette őt az életben, és sok más embernek mutatott példát.
Akárki akármit mond, felejthetetlen kerékpáros, nagyszerű, egyedülálló bajnok!


1. Tomka90 (2016-04-15 18:11.32) aaaaa
Próbálnám kedvelni ezt a sportbiciklis, de sajna nem megy, mert köztudottan egy csaló.



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2020-05-27 23:134 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk