Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Éjsötét árnyék
- RTL Három, 16:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 16:15
Devotion
- Filmbox Premium, 16:25
Álom luxuskivitelben
- Film Café, 16:40
Klónok
- Mozi+, 16:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kiss Ferenc - Vélemények
A rezsim (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gördülő mennydörgés aaaaa
Kevin Greutert aaaaa

 

Fórum - Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. - A forradalom - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. TurboHagyma (2022-01-16 22:32.48) aaaaa
Szerintem ha már az adott korban játszódik, legyen hiteles hozzá.
Nekem sem volt túlzottan poénos a film, de azért pár jelenet tényleg viccesre sikeredett.

A legnagyobb baj az idővel volt, késtek ezzel a filmmel legalább 10 évet.
A 4. rész, ha lesz persze, mikor fogják megcsinálni? 2035ben?
Addigra már ők lesznek az ősz szakállas varázslók, az ükunokáik meg a főszereplők.


25. Semprini (2022-01-10 04:20.56) aaaaa - (válasz Jichar 24. hozzászólására)
Értem, amit írsz, valahol igazad is van, de azért ez nem egy történelmi dokumentumfilm, vagy realista dráma, hanem egy időutazós groteszk vígjáték, ráadásul a franciáknak az angolokhoz hasonlóan elég sajátos humoruk van olykor. Nyilvánvaló, hogy a készítők ezt egy fricskának, poénnak szánták, amolyan "ál-polkorrekt" utalásként. A figura annyira nem is szerepel sokat, pár jelenete van csak, engem nem zavart.

A filmmel a fő baj inkább az, hogy az első két rész frenetikus humorát nem tudja hozni, a forgatókönyv gyenge utánérzésnek tűnik azokhoz képest, ráadásul le sincs rendesen zárva a trilógia, hisz nem jutnak vissza a saját korukba. Jean Reno láthatóan kedvetlenül asszisztál ehhez, abszolút főszereplőből szinte mellékszereplővé lett lefokozva, Christian Clavier ugyan itt is elemében van a kettős/hármas szerepben, de rajta is érezni, hogy már eléggé kiöregedett a szerepból, és a poénjai nagyon önismétlőek, unalmasak.
Ez a folytatás bizony jócskán megkésett és a forgatókönyve nem lett elég jó. De abszolút nem annyira szörnyű vagy nézhetetlen, hogy egy csillagot érdemeljen, látszik a belefektetett munka, a szinkron pedig szerintem kimondottan jó lett. :)



24. Jichar (2022-01-10 03:43.13) aaaaa
42 percet bírtam ebből a borzalomból végigszenvedni A megállás nélkül hisztériázó nők rikácsoló magyar hangjaitól már fájt a fejem, de amikor megjelent a büszke agresszív néger rasszizmust harsogva, "még hogy egy fehér"-ezve akkor azt mondam hogy elég. Egy 1794-ben játszódó filmben ez teljességel hiteltelen.Értem én hogy a készítés évében (2016) már elvárás, sőt követelmény bármilyen műfajban az ilyen jellegű témák forszírozása, de ebben az esetben egyszerűen történelmileg nem állja meg a helyét.


23. Cute Unicorn (2019-11-16 11:51.10) aaaaa
Nagyon rossz lett.


22. Lifeisamovie (2017-10-26 12:48.30)  
Ahelyett az amerikai fos változat helyett ezt kellett volna leforgatni 2001-ben, mert ez már a mi 'időalagutunkon' nem fért át, mondhatnám a torkunkon akad. Legalábbis ahogy olvasom, az első kettő többnyire mindenkinek együtt elfogadható, ez viszont túl késői, s túl van pörgetve. Nem is beszélve a siker átemeléséről, mint az elején a bíróság jelenet, a második részben szintén szerepel, amikor a jelen tárgyait, mint ördögi eszközöket szemlélteti az inkvizíció :D vagy a wc-ből iszunk nyúlás, ZsákFos :) büdös, mint mindig, akkor erről is húzzuk még le a bőrt úgy tízszer, a Mi atyánkról már nem is beszélve, ami az első részben helyén volt, a kandallóban :D , de itt? Végig sem mondták ráadásul...Mintha ez a film is - ahogy az amerikai fos változat is - direkt azoknak készült volna, akik nem ismerik a megelőző részeket. Már pedig lefogadom, hogy pont azok ültek be rá, akik imádják a Reno-Clavier párost, de ez nem lett egy nagy durranás sajnos. Szódával elmegy, bár elvérzett itt annyira a kettős, remélem nácis negyedik részt nem terveznek már.


21. Pocsolya ugró (2017-07-26 21:31.24) aaaaa
Én azért az első kettőt se nevezném nagy valaminek. Mindenesetre lehet azokon is röhögni. Ezzel kicsit mellé nyúltak, sokat vártak a folytatással.

Az első kettőn tudtam nevetni olykor és ezen is olykor. A Reszkess Amerika remake érdekes mód ütősebb volt, pedig kifejezetten rühellem a remakeket.


20. Cersei Lannister (2017-07-26 18:32.26) aaaaa
Katasztrofálisan rossz. Az első kettő etalon, bármikor nézhető. Volt, h napi szinten megnéztem vmelyik részét. Kár volt megcsinálni, ahogyan az amerikai változatot is. Itt a legfőbb humorforrást Zsák fos láb, illetve más egyéb szaga próbálja generálni, de ez már volt. 2x is. És az jó volt. Most már unalmas. Nekem fárasztó, nehezen követhető és dögunalmas volt. Mintha ugyanazt láttam volna, csak a szereplők öregedtek meg és már nem látszik rajtuk, h élvezik a bohóckodást, mint a régiekben.
2*, mert ezt a két színészt mindig jó látni.De ezt elszúrták.
Kurvára.


19. Lifeisamovie (2017-07-26 16:04.36)  
Jacques-Foches neve e film által értelmet nyert.


18. Pocsolya ugró (2017-07-26 02:25.14) aaaaa
És még amit kifelejtettem, ami tényleg lerontotta az a modern duma abban a korban. "ergo, seggdugasz, stb"

Elég kiábrándító :DD


De azért többet ér a film 3 csillagnál.


17. Pocsolya ugró (2017-03-23 23:16.27) aaaaa
Jópofa film volt ez is.... de valamiért nekem kicsit gagyibbnak tűnt az első kettő után. A 20 év kihagyás meg csak rontott az egészen. Szerintem sokan úgy vannak vele hogyha ennyit vártak a folytatással akkor felesleges is lett volna már ezt megcsinálni. A 4et megadtam rá, mert azért voltak benne nagyon vicces jelenetek.

De rengeteg unszimpatikus szereplőt fedeztem fel benne, főként a nemesek közül. Az a márki gyerek egyenesen irritált. Alias seggvakaró :D
Hurrá, az világít!


16. Delpiero (2016-12-26 20:25.48) aaaaa
Először el sem akartam hinni, hogy ugyanazok készítették ezt is, mint a zseniális 1-2-t (és a pocsék, de ennél még mindig jobb amcsis riméket...vagy mit).

Ám a sajnálatom hamar átcsapott bosszankodásra, mert vélhetően ők ezért nem kevés pénzt kaptak, cserébe pedig arconb*szták a nézőket, akik nagyon szeretik azóta is a klasszikus elődöket.
Egyetlen egyszer sem(!) sikerült, még csak el sem mosolyodnom ezen a borzalmon.
Jean Reno, ha nem lenne a filmben az sem nagyon tűnt volna fel, annyira Clavierre van ez már kihegyezve...de ő is inkább csak erőlködik.
J-M Poiré egyenesen szégyellje magát, mert ennél jobban nem próbálhatta volna megtépázni a hazánkban is komoly kultusszal rendelkező Jöttük, láttunk, visszamennénk filmek nimbuszát.


15. Preston82 (2016-11-09 14:37.34) aaaaa
Egy mondatot tudok kiemelni a filmből:
-Hurrá, mert az világít:D


14. Dark Bakter (2016-09-27 22:08.49) aaaaa
Én is sorban lestem meg őket.... Az első kettő még mindig üt! Bármikor nézhető francia komédiák... A hangulatuk remek, a sztori is jó, a poénok ütnek...A helyzet komikumok zseniálisak... És azok a beszólások, főleg a második részben... Reno és Clavier remek párost alkottak...
És most itt a harmadik rész.... basszus... Majd 20 éve volt az előző epizód.... Elég látványos a minőségi romlás.... Persze a látványvilág grandiózusabb.... A történet valahogy laposabb.... Poénok se ütnek annyira, a legviccesebb jelenet szerintem a vacsora a fogadóban.... Clavier még mindig jó, mint Jacques-Foch a Bolondos, Reno viszont tényleg üresebb alakítást nyújt.... Valahogy hiányzott az egészből a vitriolos humor faktor, a remek helyzetkomikumok garmadája, ami ékesítette az első két filmet....
Felesleges mozinak érzem.... Ráadásul a lezárása is arra utal, hogy lehet még folytatás... Nem tudom.... Szóval ez így is kínos volt... Még egy film... Hát.... A harmadik epizódot látva ments Isten.... Ugyanakkor valahol a lelkem mélyén érzem, hogy Godfrey lovag históriája megérdemel egy nívós lezárást.... A fene sem tudja, ezt a részt elnézve vannak dolgok amiket kár erőltetni... Nagyon kínlódónak hat ez az egész trilógiává bővítés, és persze hagyjuk nyitva a végét,ha esetleg megérné a bevételek alapján folytatni... Hát... Jaj... Így hogy három egymást követő este lestem meg a filmeket, szóval érezhető a minőségi szakadék az első két rész és jelen mozi között... Kár érte....


13. Brundle (2016-09-23 16:05.22)  
Hát én néhány héttel ezelőtt láttam mind a 3 részt egy este alatt, kicsit a nosztalgia miatt kicsit az összkép miatt is, és nem is tudom nem volt rossz ez a rész sem azért de lássuk be túl sokáig húzódott ez a sorozat, mer azért 23 év egy trilógiára kicsit erős még nekem is mint kieső idő eléggé. Ezt eleve úgy kellett csinálni hogy kész tervvel kijönni, ha jól sikerül az első film akkor már úgy tervezni hogy a 2. és a 3. film is ha esetleg ebben gondolkodnak, az olyan legyen hogy ne legyen túl nagy az időkiesés az epizódok között. És akkor esetleg nem lett volna ekkora nagy szakadék néhol a 3 film között, és persze ott a másik dolog hogy a vége alapján lassan ez is olyan lesz mint a Quantum Leap-Az időutazó, hogy a főhős vagy éppen itt főhősök soha nem jutnak haza véglegesen igazán, ahogy az már illendő lenne egy idő után. Szóval nem rossz ez a rész sem csak ekkora elnyújtással már kezd sajnos kicsit irreális irányba futni az egész dolog eléggé sajnos.


12. Tomka90 (2016-09-23 10:04.39) aaaaa
Ilyenkor jön elő az a kaotikus, zagyva állapot, amikor túl sok volt a Grand Manier likőr. Ez történt meg éppen az alkotókkal és a szereplőkkel egyetemben.


11. Az utolso szamuráj (2016-09-22 08:46.11) aaaaa
Ez nagyjából annyit ért,mintha Wellington hozzászólásait Kozsó rockoperásítaná,és azt premierként leadnák a Házibuli Attilával című közízlést mételyező zenei rettenetben.Minden embernek van pár mélypont az életében,de ez felért egy herebirizgálással pörölycápa által.


10. Tomxcx (2016-09-15 20:54.59) aaaaa
Ez a film egy ZSÁK FOS!


9. Noresz1 (2016-08-29 12:48.48) aaaaa
Az első két rész után nagy csalódás.


8. Semprini (2016-08-25 14:10.00) aaaaa - (válasz Kék kereszt 6. hozzászólására)
Az előző hsz.-t neked akartam címezni, csak félrement. :-)


7. Semprini (2016-08-25 13:58.40) aaaaa - (válasz Semprini 5. hozzászólására)
Érdekes, hogy nagyjából hasonlókat írtál, mint én, és mégis mennyire más hozzáállás, a végkicsengés. Szinte mindenben egyet is értek: valóban le kellett volna zárni normálisan, valóban kevés volt benne a humor, a jó poén, tényleg kár, hogy ezúttal nem a jelenben kalandoztak hőseink, de hát nem is az volt feldobva ugyebár a 2. rész végén...
Ami a legfőképpen igaz: Jean Reno fásultsága és hogy Clavier ripacs módon ellopja a show-t. Meg a rengeteg felesleges mellékszereplő, aki miatt még ő is kicsit háttérbe szorul, de mivel a humort szinte egyedül ő képviseli a filmben, mégis ő marad a főszereplő, az ő harsányságához képest gyengék a többiek. Na de kérdem én: fordítva jobb lenne (mármint ha ők lopták volna el a show-t és nem Jacques-Foches)?
Ezzel együtt én tudtam rajta szórakozni, miközben végig ott motoszkált bennem is, hogy ezt így mosat miért kellett, hogy ez nem poénos, hogy mennyivel jobb volt a korábbi két rész... DE akkor is: jó volt újra látni őket, ezúttal egy másik miliőben, egy még látványosabb kosztümös világban. Feltételezem, a franciáknak sokkal többet jelent az a kor, a forradalom kora, mint nekünk, ők talán jobban értékelhették, hogy belekerült Marat, Robespierre, stb. De én is érzem, hogy messze nem aknázták ki a humorlehetőségeket. Ha a zseniális első két rész színvonalát várom el, akkor tényleg szánalmasan gyenge próbálkozás lett ez, megérdemlik a korholást. Én mégsem tudok igazán haragudni rájuk. Eltelt 18 év, megöregedtek, és bizony érezhetően nem volt elég jó ötletük a forgatókönyv írásakor, de MÉGIS meg akarták csinálni a harmadik részt a rajongóknak - és ezt valahol értékelni kell, még ha a végeredmény méltatlan is a korábbi részekhez.
Én kifejezetten REMÉLEM, hogy lesz 4. rész, mégpedig azért, hogy sikerüljön kiköszörülni a csorbát, és hogy végre tényleg MÉLTÓ lezárást kapjon a sorozat. Van ebben még szufla, csak amit mindig szajkózok más filmek esetében: a megfelelő forgatókönyv, ami nélkül nincs és nem is lehet jó film.
Szóval ez most nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, de ez csak egy film, nem dőlt össze a világ, és mindig ott az első két rész amit bármikor újranézhető, azok annyira zseniálisak, hogy még egy ilyen botlást is megbocsáthatóvá tesznek.
Szóval harcra fel, irány egy sokkal jobb folytatás - illetve befejezés!


6. Kék kereszt (2016-08-25 09:35.36) aaaaa
A Jöttünk,láttunk,visszamennénk első két része valami elképesztően jól sikerült,sírva nevetős,térd csapkodós,földön fetrengős vígjátékok,amiket az igazi,utánozhatatlan francia humor jellemez és jár át,amit már szinte harapni lehet.Rengetegszer láttam már őket,de mindig szakadok rajtuk.Ha valahol elcsípem,ugyan úgy végignézem őket,mintha először látnám és minden poénon ugyan úgy tudok nevetni sokadjára is.Megunhatatlanok.Nem csak a legjobb francia vígjátékok között tartandóak számon,hanem a legjobb vígjátékok között is,teljes joggal.És ez hatalmas dolog.Ezt tényleg csak a legjobbakról lehet elmondani és ők ezt méltán kiérdemelték.A zseniális magyar szinkron az,ami még feledhetetlenebbé tette őket.Józsa Imre a csúcs!Rengeteg idézhető beszólás,aranyköpés született pl dologra paraszt,átok trubadúr láda,ojjjé üköm,kicsi üköm,krancs,oooookééééééé és stb napestig vagy éécccakáig lehet őket idézni,mert olyan sok van és ez önmagában is elképesztő.Zsákfos a bolondos személyében pedig az egyik legjobb vígjáték karaktert kaptuk akin mindig nevetünk,akkor is ha épp nem csinál semmit,ami ugye elég ritka,mert szeret rosszalkodni.

Mindig is látni akartam 3.részt.Kíváncsi voltam,hogy a befejezés után mi lesz hőseinkkel.Maga a forradalmi körítés is izgalmasnak tűnt,de valahogy nem akaródzott megcsinálni nekik..Itt nem arról volt szó,hogy mindenáron trilógia legyen belőle,ami oly divatos volt mindig is..hanem arról,hogy a 3.résszel tartoztak nekünk!!A történetet nem zárták le,a kiskapu nyitva maradt a folytatásra,amit nem kaptunk meg..Helyette viszont kaptunk egy szánalmas Reszkess Amerikát,ami az 1.rész vérszegény,sótlan,humortalan amcsi kopija volt,amiből pont azok hiányoztak amik olyan nagyszerűvé tették az eredeti filmeket..Hiába tért vissza Reno,Clavier és Poiré is,csak magukat égették.Tök felesleges volt megcsinálni,nem mellesleg meg is bukott mint a szar.Érthető,hogy az amcsi folytatást nem erőltették,de,hogy a 3.rész sem készült el..pedig lett volna rá igény,nem is kicsi.Az évek meg csak teltek..és még csak hallani sem lehetett arról,hogy tervbe van véve egyáltalán..Én nem mondtam le róla,reménykedtem,hátha majd egy nap felcsillan a remény..Aztán 2013 ban eljött ez a nap..Egy infó morzsát szórtak a bugrisok elé..Visszatérnek!!!Majd 20 évet vártam türelmesen...mire végre valahára elkészült a 3.rész!!!


Bár soha ne készült volna el...Mérhetetlenül nagy csalódás...Önparódiának is beillett az egész...Ennek fényében még az amcsi kopi is felértékelődik idővel..Az egész bűzlött az izzadságszagtól,ami még a surmó kis kobold Zsákfostól is sokkal büdösebb..Nagyon szánalmas és erőltetett az egész.Elég nyögvenyelősen indult és úgy is folytatódott.A történet összecsapott,értelmetlen hülyeség.Aszt hihetnénk,hogy hőseink is részt vesznek a forradalomban,vagy legalább valami érdekes történik velük..de csak a háttérben mozgolódnak és menekülnek..és teszik mindezt unalmasan,erőlködve,fáradtan..Értelmetlenül telezsúfolták a filmet funkció nélküli,unalmas,érdektelen,idegesítő mellékszereplőkkel,akik felváltva,végig vinnyogtak,ripacskodtak,affektáltak.Nők és férfiak vegyesen..Nem mellesleg elég fárasztó volt végig hallgatni a cifra beszédes úri népet..Egyedül Ginette asszony visszahozása volt jó,aki persze most más szerepet játszott.Nem is zavart sok vizet..A mélypont,vagy inkább a sok mélypont közül a legmélyebb?..Az a humor..és annak hiánya..Unalmas,erőltetett,fárasztó,zsibbadt,mellélőtt poénok jellemzik a filmet.Sokat próbáltak újrahasznosítani is.Két állandóan visszatérő poént erőszakoltak ránk úton útfélen..Az egyik Zsákfos neve..ami roppant szórakoztató ugye..a másik meg,hogy milyen büdös..Ő maga a lába,a szája,mindene..Újra és újra..mert ezeket eddig ugye nem tudtuk..Az egész film alatt 1 x sem nevettem el magam,de még egy mosoly se jött össze..Csak értetlenül néztem,hogy ez most komoly?Sajnos igen..

A két középkori idő szökevény közül nehéz eldönteni,hogy melyik nézett ki rosszabbul..Volt egy elég suta,viccesnek szánt magyarázat erre..Talán nem kellett volna 18 évet várni..Az idő vasfoga mindkettőjüket eléggé megcsócsálta és kiköpte..de hát mind öregszünk.Méltósággal kell viselni.Régóta imádom mindkettőjüket,de itt egyszerűen szánalmasak voltak..
Jean Reno nagyon halovány volt.Csupán árnyéka volt egykori önmagának..Hol van már az a harcias,büszke,nemes lovag..Jól tudta,hogy ez alkalommal vesztes csatába indul..Egész végig úgy viselkedett,mint aki csak kényszerből van ott.Beletörődve a sorsába,szomorú szemekkel,búsan,unott fejjel,többnyire csendesen szenvedte végig az egész filmet,teret hagyva és adva ezáltal barátjának,aki élt is a lehetőséggel..
Christian Clavier most kis gömböcként trollkodott..Ellopta az egész showt.Egy idő után már túl sok volt belőle.Próbálta újrahasznosítani a korábbi poénjait,de ez se nagyon jött össze neki..Eléggé túljátszotta a szerepét,sokat ripacskodott és olyan volt mintha Zsákfossal magát Zsákfost parodizálta volna ki..Elég szomorú,hogy még így is ő a film egyetlen pozitívuma..Nekem úgy tűnt mintha már nem enne köztük akkora összhang,mint korábban mindig.Lehet,tényleg csak kényszerből csinálták meg..vagy csak annyira fáradt az egész film velük együtt,hogy így tűnik..Mindegy.
Jean-Marie Poiré csúfos kudarcot vallott.Ezért tényleg kár volt visszatérnie..Ő és Clavier közösen írták mindhárom film forgatókönyvét.Az utóbbira volt pár évük..még sem erőltették meg magukat..Ezzel most rendesen mellényúltak és mindazt tönkretették,amit anno szépen létrehoztak és felépítettek..Nagy grat és hatalmas tapsvihar..

Az egész hülyeség helyett még azzal is jobban jártunk volna,ha a Francia forradalom időszakát csak érintőlegesen mutatják be nekünk,hogy utána valamilyen csavar folytán,egy nagy ugrással,immár 3 x is a modern,most már túl modern korunkba látogatnak el,ami oly sok iszonytatóan borzalmas szörnyűséget tartogat számukra.Hiába lett volna rókabőr és önismétlés,legalább szórakoztató lett volna.Megnéztem volna pl Zsákfost amint felfedezi az okos telot és szelfizik egyet.. és stb hülyeséget,amik lehet már nem ütöttek volna akkorát mint a trubadúr láda és társai,de még így is viccesek lettek volna.Vagy legalább lezárták volna a történetet és a végén egyszerűen visszatérnek a saját korukba és mindenki happy,kivéve Zsákfost..A legjobban viszont akkor jártunk volna,ha soha nem készül el ez a gyalázatos 3.rész..Sajnos a befejezés a nácikkal nyitva hagyta a kiskaput a lehetséges 4.résznek..ami remélem soha nem fog elkészülni...

Annyira rossz volt,hogy utána muszáj voltam megnézni az eredeti filmeket,hogy elfelejtsem ezt a borzalmat..Amit sajnos nem lehet elfelejteni...


5. Semprini (2016-08-24 11:03.23) aaaaa
Az első két rész a kedvenceim közé tartozik, sokszor újranéztem mindkettőt. Vártam a folytatást is, hiszen a második rész végét nyitva hagyták, hőseink nem a lovagkorba jutottak vissza, hanem a francia forradalom idejébe, ahol el is fogták őket. Itt hagyták abba, és szerintem kár volt 18 évet várni a folytatással. de ha már ennyit vártak, akkor a forgatókönyv lehetne sokkal kidolgozottabb és mindenekelőtt: humorosabb. Az első két rész frenetikus volt, ragyogóan ütköztette a középkort és a jelent, sőt a másodikban még rá is tettek egy lapáttal, amikor két szereplő a jelenből is visszautazott a múltba, mindez számos remek poénforrást biztosított, amit a készítők nem is hagytak kiaknázatlanul. A zseniális magyar fordítás és a pazar szinkron pedig a hab volt a tortán.
Sajnos azonban a harmadik rész nem tudja hozni az első kettő színvonalát, itt bizony már erősen érezhető az erőlködés, a fáradtság. Aki leginkább emlékeztet korábbi önmagára, az Christian Clavier, aki látható élvezettel merül alá az alpári ripacskodásba, de hát pont ezért szerettük eddig is. Természetesen ezúttal is több szerepben láthatjuk, és persze megkapjuk hozzá Józsa Imre frenetikus szinkronhangját, ami rengeteget dob rajta. Most valahogy mégsem ül annyira a dolog, talán mert már harmadszor látjuk, és még mindig ugyanazt a bugrist játssza, nem sokat kupálódott. De ismétlem: még így is ő a legjobb, egyértelműen ő viszi a hátán a filmet. A másik főszereplő, Jean Reno azonban fájdalmasan gyenge. Először is nagyon meg van öregedve, bár a film elején tesznek egy bátortalan kísérletet, hogy megmagyarázzák a főszereplők hirtelen öregedését, de a figura így sem igazán működik, hiányzik belőle a vitalitás, mintha Renónak már nem sok kedve lenne ehhez az egészhez, de nélküle ugyebár mégse készülhetett el a harmadik rész. Visszahozták még Ginette asszonyt -azaz Marie-Anne Chazel-t is, ő azonban most másik figurát alakít és a magyar hangja sem ugyanaz, és persze kapunk egy rakás vadonatúj mellékszereplőt, akik sajnos többnyire csak üres töltelékfigurák, nem sokat lendítenek a sztorin, és ami a legnagyobb baj: kicsit sem viccesek. A forgatókönyv pedig valahogy pont azt a sziporkázó humort nélkülözi, amitől az első két rész ma is ellenállhatatlanul mulatságos, itt a poénok egy része nem ül, bár tagadhatatlanul van néhány jó jelenet, azonban a film játékidejéhez mérten elég kevés, az üresjárat pedig túl sok. Nota bene: mivel a történet vége ismét nyitva maradt, mivel hőseink ezúttal sem térnek vissza saját korukba, hanem a második világháborúba csöppennek a zárójelenetben, ki tudja, talán nemsokára tetralógiává fog bővülni a széria...
Amiben sikerült felülmúlni a korábbi epizódokat, az a látvány: a pazar díszletek és jelmezek bármilyen kosztümös filmnek díszére válnának, mindez pedig gyönyörűen van fényképezve, és további pozitívum, hogy az előző részekből ismerős jellegzetes zenéket is felhasználták, még Mendelssohn hegedűversenye is felcsendül néhány pillanatra, és természetesen az 'Enae volare' is elhangzik új változatban.
Összességében nem lett ez vállalhatatlan, abszolút nézhető film, és messze nem annyira pocsék, mint a kritikák többsége sugallja, de az első két résztől sajnos valóban egy-két klasszissal gyengébb, vagyis: közepes. Szomorú, mert ugyanennyi energiával akár szuper is lehetett volna.
6,5/10


4. Aya55 (2016-04-21 08:28.15) aaaaa
ezzel a III résszel átvertek minket! nagyon nem érte meg befizetni rá.itt nem fogod "fájósra"röhögni a hasad,mig az elözö részekben több volt a cselekvés itt sok a szöveg a francia forradalomról nem ilyen formában fejleszteném ismereteimet, inkább a wikipédiát részesitem elönyben.


3. Vegasbaby (2016-04-20 21:06.50) aaaaa
Az első két részt imádom, nagyon vártam az előzetes alapján ezt is.
Sajnos csalódás volt. Unalmas történet, lapos poénok (amik többnyire kimerülnek a két főszereplő láb- és szájszagában).
Remélem, még egy bőrt nem akarnak lehúzni már erről a filmről.



2. Goodfriend (2016-04-18 19:43.47) aaaaa
Az első két rész számomra felejthetetlen és meghatározó volt, többször láttam mindkét epizódot. Ha a tv-ben valamelyik csatornán meglátom, a mai napig le tudok ragadni előtte.
Hasonló várakozással ültünk be a párommal a moziba a harmadik részt megnézni (hozzáteszem: összesen 10-en voltunk a nézőtéren). Igazából két dologra számítottam: vagy fantasztikus lesz, és hozza a megszokott színvonalat, vagy csak az első két rész sikeréből akartak egy kis pénzt összekalapálni.
Sajnos....nagy csalódás volt. A poénok laposak, a történet unalmas, sokszor nehezen érthető hogy ki miért szerepel a filmben és nagyon sok az elvarratlan szál. Ha jól számoltam, akkor 3-4 alkalommal nevettem az egész film alatt, viszont az első két résznél minden 5.-ik percre jutott ennyi - minőségi,francia - humor. Godefroy sokszor hallgat, hiányzik belőle az a jól megszokott lendület és büszkeség, ami őt igazán azzá tette ami. Értem én, hogy nem fiatal, de akkor is...ez a Godefroy már nem az a Godefroy...
Összegezve: szvsz a készítők a nyomába sem értek az előzmény epizódoknak, bár erős a gyanúm, hogy nem is ez volt a cél. Ellentétban a többi résszel, ezt nem fogom többször megnézni.


1. Tomka90 (2016-04-09 14:06.51) aaaaa
Nah, itt a várva várt harmadik rész. Kíváncsi leszek, hogy visszafognak térni egyáltalán a saját korukba. :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTurboHagyma, 2022-01-16 22:3226 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. - A forradalom adatlap
Eredeti cím: Les Visiteurs: La Révolution
Évszám: 2016
Rendezte: Jean-Marie Poiré
Szereplők: Christian Clavier, Jean Reno, Franck Dubosc, Karin Viard, Sylvie Testud...

További információk

Szereplők fórumai
- Jean Reno - Vélemények
- Christian Clavier - Vélemények
- Franck Dubosc - Vélemények
- Jean Reno - Szinkronhangjai
- Götz Otto - Vélemények
- Sylvie Testud - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk