Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Babylon A.D.
- Film Café, 10:10
Nyár Antwerpenben
- Film4, 10:25
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 10:25
A dilemma
- RTL Három, 10:45
Ebgondolat
- Moziverzum, 10:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás
Micimackó: Vér és méz 2. - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Jéghideg aaaaa
Lisa Kudrow aaaaa

 

Fórum - Pénzes cápa - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Ystee (2020-02-16 22:09.05) aaaaa
Jó film, tényleg nézhető. Néhol kissé giccses, a valósághoz persze vajmi kevés köze, de a kispénzű balek proli tud vele azonosulási pontot találni - ezzel meg is a van a széles célközönség. A bevett hollywoodi elemekkel a feszültséget is végig tarják, megvan a "nagy igazságszolgáltatás" is, mindenki elégedetten, tele hassal mehet aludni.


9. RVIN73 (2018-02-05 23:06.23) aaaaa
Szerintem nagyon jó lett.Clooney,Roberts páros hozta a formát.S a rendező is jó munkát végzett. Foster vagy ki? :-) Nézzétek meg !!!!!!!



8. Api0109 (2017-12-10 12:02.03) aaaaa
Teljesen jó film. A probléma amit érint nagyon is létező és elgondolkodtató! Mindez egy jó szereposztással, rendezéssel és emészthető történettel így rendben is volt.


7. Delpiero (2016-11-10 15:58.24) aaaaa
Majdnem 4-es...DE!
De nincs benne semmi emlékezetes, vagy olyasmi, amit ne tudtunk volna magunktól és ne láttunk volna már jó párszor máshol korábban is.
Ettől függetlenül egy egész hangulatos kis film, aminek Jodie Foster egész jó tempót is szabott.


6. Az utolso szamuráj (2016-11-04 12:05.27) aaaaa
Lehetett volna belőle jobb filmet csinálni.
De tényleg:viszont azt sokan unták volna,témája miatt.Az Álomgyár egyik legintelligensebb nője vehetett egy mély lélegzetet,és inkább csinált egy ..vidámabb thrillert,amiben azért néha odamondanak olyanoknak,akikről ez úgyis lepereg,kapunk parányi médiakritikát és társadalmit is...inkább hívnám itt hülye szóval "emberkritikának",tényleg buta szóösszetétel.
Hőse egy Lee Gates nevű figura,aki egy pénzügyi Tv show-t vezet,ha kell táncol,rappel/bokszol és megmondja a tutit:afféle showman,akit azért mikor szembesítenek tévedéseivel,szemlátomást azt se tudja,akkor mit mondott.Clooney nagyon is jól hozza Gates-t,az elején igazi paprikajancsi,akiből aztán fokozatosan ember lesz,ahogy megy előre a cselekmény,és a túszejtés alatt gyakorlatilag csak pár emberre köztük is a rendezőre,Julia Roberts-re számíthat igazán.Mert hát a studióba besétál egy fiatal pasi,pisztollyal meg robbanóanyaggal,és megszólal...a kisemberek nevébe.
Ez se újdonság:csinálta már nekünk más témában John Travolta,Denzel Washington is,itt Kyle Budwell(Jack O'Conell) azok nevében fenyegetőzik,akik sok pénzt vesztettek, esetleg a válság miatt,vagy hirtelen bedőlt cégek,bankok,vállalatok miatt lettek....hát,gyakorlatilag teljes taccson.Kyle ilyen téren azonnal a bizalmunkat is élvezi,ő a szócső,amin mi,polgárok és kisemberek most nyilatkozhatunk.
Jodie Foster a világ egyik legfontosabb színésznője:ráadásul kerüli a feltűnést,a bulvárt,nem érdekli,mit pletykálnak róla,filmekbe mindig odateszi magát,Mel Gibson-t mikor leírták ő volt az első,aki odaállt mellé,és legendás,ami ott virít a fejében.Foster mintha naiv filmet készítene,de érzésem szerint ez többször szándékolt naivitás:bízik színészeiben,a több forgatókönyvíró erejében,hogy megfelelő pillanatokban hozzák a csavarokat,amik továbblendítik a történetet,és főleg a nézők érzelmeiben az igazából számukra inkább fenyegetően nagy és érthetetlen világ felé-ezért is sajnálom,hogy olyan csúfos kudarc lett a film a pénztáraknál.Pedig igenis van benne olyasmi,amin lehet rágódni és továbbgondolni,még akkor is,ha bizonyos szereplők ábrázolása...mondjuk így,nem esik túl messze attól,amit gondolnak róluk több milliárdan.
Sőt,munkája vicces,több helyen izgalmas,és kellően kritikus a médiával is:valamint,igenis megadja azt is a másik oldalnak,kimondatja az ész nélküli gyűlölködőknek,akkor minden oké,ha lovét keresnek,ha nyerésre áll az egyén??....senki nem tartott senki fejéhez puskát,ezt vagy azt az összeget kockáztasd bátran.Pont ez a lényeg,hogy nincs olyan igazság,ami egy másik nézőpontból is annak tűnik-talán csak hogy egyszer úgyis meghalunk.(Meg hogy Szamurájnak mindig igaza van,de ezt csak az egóm miatt,meg többek bosszantására:))
És a végére még Chucky is felbukkan,hogy internetes mémet szüljön,remek!!Foster kora ellenére szemlátomást lépést tart a világgal,és mekkora kritika már az felénk,emberek felé,valakit lelőnek,élőben,volt egy túszdráma,kimondatnak egy palival olyasmit,hogy csal....aztán utána nekiáll csocsózni tovább nyugodtan,más meg ...hát amit éppen tett,csinált,folytatja.A ma emberének ,az interneten nyüglődő figuráknak,a média által minden rémes hírt megcsócsáló személyeknek már nincs olyan,amin megdöbbennének,amin tovább gondolkozna 10 percnél,amiért forradalmat kiáltana,amiért kiállna..és könyörgöm,vegyük már észre,hányan ezt használják ki.Olyan tűréshatárunk van,elképesztő.És...sajnálatos,szomorú illetve gyomorforgató.
Jodie Foster filmje több helyen lukas,és enyhén szólva olykor terel valamerre:ám nézhető és szerethető.Én pedig megnéznék már egy Quaestor,Buda-Cash ,stb károsultat,hasonló tettekre sarkalva,és ezt kurva komolyan írom,még ha közben-inkább kínosan-mosolygok.
Talán gyorsabban átlátnánk a dolgokat...
Sötétszív meg a beírt másolóprogramja segítségével kiírhatja,többször nézhető,nagyszerű film:)


5. Roberto (2016-09-24 17:00.47) aaaaa - (válasz Vmiso 4. hozzászólására)
Egyetértek. Pont írni akartam kis véleményt én is :D


4. Vmiso (2016-09-24 16:02.15) aaaaa
Teljesen rendben volt a film, nagyon is szórakoztató.
Könnyed hangvételű, de a témája annál súlyosabb.
Melyik devizahiteles kárvallott nem gondolkodott már ilyenen, hogy a gazdagodó brókerek meg bankvezérek fejéhez fegyvert fog. Abszolút bele tudtam képzelni magam a srác helyébe.
Clooney nagyon elkapta ezt a szerepet,remekül alakított.

Foster kisasszony filmje érdemes a megnézésre.


3. Evile-Elvis- (2016-07-13 02:11.15) aaaaa
Ez ritka erőtlen és hatásvadász volt...tré na.



2. Mártácska1 (2016-06-02 21:01.00)  
Éppen ma néztem meg moziban, nekem tetszett.


1. SzaboKri81 (2016-04-05 14:43.48)  
Hát nem ígérkezik valami nagy szám filmnek. Legalább is a története eléggé semmit mondó. Aztán az is lehet, hogy tévedni fogok, de ez tuti nem egy moziban nézős film lesz.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekYstee, 2020-02-16 22:0910 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk