Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Johnny English újratöltve
- Moziverzum, 16:55
Szekatúra
- Paramount Network, 17:00
A körzet
- Filmbox Plus, 17:30
Kong: Koponya-sziget
- HBO2, 17:36
Nagy Sándor, a hódító
- Film Mánia, 17:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Fogadóóra
2022-es választás
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A függetlenség napja: Feltámadás aaaaa
Can Yaman aaaaa

 

Fórum - Ferenc pápa - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
73. KareszFaszi (2016-04-13 09:14.18)   - (válasz Misafeco 68. hozzászólására)
Szerintem továbbra sem kellene egy kalap alá vonni azt, hogy hova születsz(nem te döntöd el), és azt, hogy te a saját "jogodon" milyen világnézetet, értékrendet, egyházat választasz. Ettől függetlenül értem, amit írtál, csak én még mindig cikinek tartom, hogy valaki olyan emelvényről prédikál bibliai üzenetekről, amely pont azok ellenében épült fel. Ha jól tudom, "ti" imádkoztok az egyházatokért is faragott bálványok között? Itt amúgy nem elsősorban a tíz parancsolatra célzok, hanem arra, hogy nem csak a "múlt" dolgairól van szó. Amúgy a nagybetűvel nincs baj, csak kell oda a "jelző" is, mert különben rangsor-íze van:) A neveléssel kapcsolatban nem értünk egyet: az egy nagyon jó gondolat, hogy majd eldönthetsz ezt meg azt. Én azt hiszem, hogy a döntési szabadság erősen eltér akkor, ha valakit csecsemőkortól akár felsőoktatásig - és persze a családon belül is - mondjuk katolikusnak nevelnek, a másik valakit meg úgy nevelik, hogy az adott érettségi szintnek megfelelően, megkap sok-sok irányt.
"Kifejezetten károsnak tartom, hogy a gyereknevelésbe bárki kívülről beleszóljon, amíg nem muszáj." - ez is egy jó gondolat, csak hát az adott egyház naná,. hogy beleszól. Fura, hogy ezt az ellentétet nem látod. A szabad döntésről nem is szólva. Az adott egyház pont, hogy megmondja, miben és hogyan kell hinni. Amíg te magyar emberként eldöntheted, hogy mi a véleményed pl. '56-ról, addig az egyházban ők döntik el, hogy mi lehet a véleményed! Egy történelmi eseményt, egy aktuálpolitikai dolgot jogod van megkérdőjelezni. Az egyházban ezt milyen szemmel nézik?:) Félre ne értessem magam: én sem gondolom, hogy holnaptól minden mise úgy kezdődjön, hogy lehet, nincs is isten... De egy másféle nyitottság, tükörbe nézés nagyon kellene.
A keresztény értékekkel kapcsolatban még várom a válaszod.


72. Chris Co (2016-04-09 15:53.55)  
Ha az MSZP az utódpárt (a vetélytársban több amúgy a komcsi), akkor az utódegyház is megérdemel némi kritikát :
http://www.youtube.com/watch?v=45dxTkPzXdg&nohtml5=False



71. Chris Co (2016-04-09 14:46.26)  
A témához annyit, amúgy a nagyon keresztyén ember, vallásos, Istenben hívő amúgy vállat rándít, de elmegy szavazni és otthon ül meg fórumozik, miközben a nagyon szerethető értékei mögötti hatalmak miatt milliók szenvednek és halnak éhen meg erőszakos halált is. Igazságos és kényelmes is ez a fajta szemlélet. Kár, hogy nem úgy működik a világ, hogy néha az emberek szerepeket cserélnek. Úgy érzem, vannak, akiknek ez nem jelent gondot. Azonban vannak, akikre igencsak ráférne, mert igencsak nem tudják beleképzelni maguk egy másik földi szerepbe.


70. Chris Co (2016-04-09 14:23.03)   - (válasz Misafeco 68. hozzászólására)
Sorry, mert ez nem nekem ment, de ez annyira gáz. Te például azt adnád vagy adod tovább, amit a katolikus egyház tanít, vagy amit az m1 (korábbi hozzászólásaidból következtetve)? Oké, hogy valaki valamely oldalt képvisel, mert neki az jó (anno írtad is, hogy neked személy szerint kedvez) vagy szimpatikus vagy mindkettő, de mondjuk nincsen szív (nem fizikálisan, hanem úgy másképp, tudod?:)) vagy racionalitás, hogy esetleg bármi is ellentmondást váltson ki, hogy, na én ezzel nem értek egyet?! Bocs, de én azt látom, szerintem te beágyazódtál és mivel ez neked jó, ezért innentől kezdve azt fogod sulykolni, amit... Oké, hogy téged sem érintenek a török vagy más, nem európai uniós merényletek (a hozzászólásodból nekem nem csak az jött le, ez csak európaiak számára lényegtelen, ellen kritika, ellenérzés sehol nem volt), de azért mondjuk egyszerűbb lenne kiírni, hogy igen, én az erősebbek pártján állok és nekem ez jó, mintsem álszenteskedni. Ugyanaz, mint a Wass, akiről amúgy fingja sincs sokaknak és lefogadom, Nyírőt sem olvastak sokan. Én igen és el tudtam választani attól, miben hiszek, mit gondolok. Én a fanatizmust tartom kifejezetten károsnak.


69. Misafeco (2016-04-09 13:56.19)  
Sajnos nem lesz időm mindenkinek válaszolni, pedig érdekes a beszélgetés, főleg hogy egyre tágabb a téma.


68. Misafeco (2016-04-09 13:51.33)   - (válasz KareszFaszi 65. hozzászólására)
A magyaros hasonlatom elsősorban nem a kisbetű-nagybetű különbségről szól, sokkal inkább a hozzáállásomról bizonyos múltbéli dolgokhoz. Pont ahogy a német ismerősömnek nem vágom a fejéhez a nácizmust, a muszlimnak nem jövök a terrorizmussal, stb. A Református Egyházat is, mint intézményt nagybetűvel írom.
"Sajnos sokakat belenevelnek, már egészen kicsi gyermekkoruktól"
Sokmindenbe belenevelnek a szüleid, akár akaratlanul is, és ezzel szerintem semmi gond nincs, extrém dolgokat leszámítva persze. Aztán felnőttként eldöntheted, hogy ezekből mit tartasz meg, mit adsz tovább és mit nem. Kifejezetten károsnak tartom, hogy a gyereknevelésbe bárki kívülről beleszóljon, amíg nem muszáj.


67. Chris Co (2016-04-09 13:28.13)   - (válasz Chris Co 66. hozzászólására)
Segítségképp, Biblia, tanítások és (találós kérdés, valakinek a könyve).


66. Chris Co (2016-04-09 13:25.16)  
"Ne térj el tőle se jobbra, se balra"

Hát, én ezt úgy látom, az egyházfő és a katolikus egyház megítélése szempontjából sem mindenkinek sikerül (A Zöld Könyvet anno kölcsönadtam:)).


65. KareszFaszi (2016-04-09 13:24.34)   - (válasz Misafeco 60. hozzászólására)
Nyilván nem a helyesírásról akartam "prédikálni", de ha m,ár szóba került, ugye van a tulajdonnév, meg a köznév - egyház,mert ugye abból több is van:) persze kijelentheted, hogy a kat. egyház "az" Egyház, de innentől jöhet a már leírt fogalom: a képmutatás. Tényleg szerinted másik egyházba tartózó emberke is írhatja nagy kezdőbetűvel? Az igazi különbség azonban ott van. hogy magyarnak születsz, de pl. katolikusnak alapvetően nem. Jobb esetben az ember kellő érettséggel a szívében és az elméjében dönt erről. Sajnos sokakat belenevelnek, már egészen kicsi gyermekkoruktól, lassan ott tartunk, hogy már a nőgyógyászt is az alapján választják egyesek, hogy katolikus-e? Ezt még véletlenül se vedd magadra,csak ironizáltam kicsit. Szóval el lehet dönteni elviekben, hogy imádkozom, adok-e pénzt olyan egyháznak, ami...és te is tudod, milyen sok minden férne ide, akár napi aktualitásokkal is. De persze ez a te döntésed.
Ha már szóba került a képmutatás: anno a nácinger pápa jelentette ki - emlékeim szerint - ,hogy igazi üdvösséget csak a kat. egyház hozhat...
Tényleg érdekel: ha van időd, légyszi sorolj fel pár keresztény értéket, és azt is, hogy kiknek nem tetszik edzek képviselete.


64. Az utolso szamuráj (2016-04-09 13:22.38)   - (válasz Misafeco 60. hozzászólására)
a gond az,rengeteg keresztény "értéket" ők maguk találtak ki,és rengeteg felett elment az idő


63. Chris Co (2016-04-09 12:47.16)   - (válasz Lector 31. hozzászólására)
Én sem gondolom, hogy valami nagyon csúnya és gonosz meg piszkos szerzet ("pudár alak") lett volna, csak arra próbáltam utalni (sajnos nem összeszedetten sikerült ez, mint úgy általában:)), hogy akik bírálják az ő tevékenységét, azok sem feltétlen gonosz szándékból akarják befeketíteni.


62. Chris Co (2016-04-09 12:39.49)  
jav.: sokak számára, amin meglepődtem elsősorban, az egy konkrét példára írt válasz volt.


61. Chris Co (2016-04-09 12:38.32)   - (válasz Misafeco 30. hozzászólására)
Nem ez volt meglepő számomra, de amúgy, ha jobban belegondolok, nem is értem magam, miért lepődök meg azon, hogy sokakat a különféle értékek fontosabbak, mint maga az ember, az emberi sorsok, az emberi dolgok, az emberi konfliktusokból eredő problémák és sorolhatnám még sok emberi jelzővel, de minek, ha a tanítások, a berögződések felülírják a józan észt, a modern gondolkodást, a tág látókört, az együttérzést, empátiát, az elfogadást és ezt is sorolhatnám sokáig. Az egyház meg az értékek fontosak, csak én azért mégis megkérdezném, miről is szólna mindez, kereszténység, istenhit, Biblia meg a többi?!


60. Misafeco (2016-04-09 12:21.56)   - (válasz KareszFaszi 56. hozzászólására)
Arra is büszke vagyok, hogy magyarnak születtem, és nem fogom Magyarországot kisbetűvel írni a kalandozások, a kisebbségek elnyomása, vagy a holokausztban vállalt szerepünk miatt, se a mai politikai elitünk ámokfutása miatt. Büszke vagyok ezekre? Még szép, hogy nem, de ettől még ugyanúgy magyar vagyok, ugyanúgy fontosak nekem a nemzeti ünnepeink, örülök minden sport, vagy tudományos eredménynek, amit magyarok értek el, stb.
A képmutatás/ítélkezés a lehető legrosszabb, ami egy hívővel történhet, de erről már korábban írtam. Ezzel együtt fontosnak tartom, hogy az Egyház kiálljon a keresztény értékek mellett, még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik.


59. Lector (2016-04-09 09:10.59)   - (válasz Independence 58. hozzászólására)
Mennyivel kellemesebb így vitázni?:)))
A kavics nagyon jó hasonlat, tecc!Csak nálam nagy érdes
kőként cattan a vízben:)A vihar is alábbhagy ,ahogy fordul a föld:)Örültem.


58. Independence (2016-04-09 06:46.19)   - (válasz Lector 57. hozzászólására)
Lássuk be, én kezdtem a szúrkálódást, azzal a nem titkolt hátsó szándékkal, hogy kifejtősebben is megnyilvánulj, mire majd reagálni tudok. :)
Számoltam vele, hogy visszakapok belőle - egy kis fricska a nózi hegyére igazán kibírható ;) - ellenben ismerve a hozzászólásaid általános hangnemét, és ismerve magamat, tudtam, nem lesz ebből sértődés...:)

Tulajdonképp a topik sima víztükrébe azért dobtam be egy szép nagy kavicsot, mert kíváncsi voltam, milyen vízfodrokat kelt majd - tudtam, hogy fog, vallási téma, mindig érzékeny terület -, miután kialakult egy jó néhány hozzászóláson keresztül gyűrűző polémia, mit végig olvasgattam, elértem célom...:)


57. Lector (2016-04-08 21:22.25)   - (válasz Independence 55. hozzászólására)
Értelek és örülök a kulturált válasznak:).
De tényleg. Ezért mások halálba aláztak volna /persze,ha hagynám:)/,és szórták volna kénköves átkaikat ...mert ki vagy te te ...köcs...:)
Valóban átfogóbb és Szélesebb rétegeket érint ,mondandód.Ezt Értem. És igaz is.
És nem mondok..De...-t.Mert magam is el tudnék küldeni abból a felekezetből jó pár alakot a hínárba.Nem sarkítok,- sem Pedofil ,sem buznyák
téma felé."Erkölcsi fundamentumok".-Kulcsszó!
Ennyi.
Kihez kikhez...örülök ,hogy érted mit akartam,-mondani.:)))


56. KareszFaszi (2016-04-08 07:36.43)   - (válasz Misafeco 43. hozzászólására)
Meglehetősen óvatosan fogalmaztál:) Én azt gondolom, ha valaki tisztában van a tényekkel, és elfogadja azokat akkor onnantól az "egyház" kisbetűvel írandó. Itt amúgy nem csak az a gond,hogy ha tükörbe nézne az egyház, akkor lazán szembeköphetné magát, hanem a kettős mérce kiváló intézménye is. Amit az egyik oldalon - feltételezésem és kisebb mértékben tapasztalatom szerint - egy vállrándítással elintéz a hívő, a másik oldalon keményen kijelenti a dolgokat (pl.:abortusz=gyilkosság)
Enyhébb példa,amikor anno egy elég magas rangú egyházi személy osztotta az észt, hogy milyen csúnya,önző, stb dolog szinglinek lenni...Az egy dolog, hogy alapból nem volt igaza, pláne általánosítva, de tényleg egy vén katolikus f@sznak kell a párkapcsolatokról, családról magyaráznia bibliai és egyházi megközelítésekből?


55. Independence (2016-04-08 07:26.21)   - (válasz Lector 54. hozzászólására)
Én nem ítélek felette - az ítélkezés az "ő" szokásuk, valamiféle szereteálca demagógiája mögé bújtatva, fent tartva a megbocsájtás lehetőségét, mire amúgy nem tartok igényt, se az ő, se a "fönöke" bocsánatára, inkább értsen meg, nem fog - csak van egy véleményem, aminek hangot adtam, mert épp most ilyen volt a hangulatom...:)

A "kihez/kikhez" képest rendszerébe helyezve személyét, némi egyet értést "csikartál" ki belőlem...:)

Ellenben egy változó, modernizálodó világban, a társadalmi problémákra - nem feltétlenül a migrációra, vagy a háborúkra célzok, hanem azokra, melyek a mindennapjaink állandó részét képzik - az erkölcsi fundamentumok alapjainak megingására - ezek a megingások az emberi természetből fakadnak, mindannyiunk velejárója, ebből kifolyólag teljesen természetesek - az egyre sokszínűbbé váló világ által "kitermelt" új kérdésekre, egy "okos" egyház, megpróbál, megtartva a szellemi, hitbéli gyökereket, de új válaszokat szülni.
Megszólítva ezzel olyan rétegeket is, melyek nezebben nyitnak a szorosabb vallási szabályok szabta keretek életvitelszerű felvállalására.

Ferenc pápa egyfajta "vatikáni Gorbacsovként" működik, reformjai mögött nyilván meghúzódnak érdekek - és persze ész! -, de jó szándék is. Itt emlegetett elődjére ellenben nem véletlenül ragasztották rá a restauráció pápája jelzőt.

Egyetlen link - rengeteget lehetne ide citálni a témakörben - , mely a topikcímadó pápáról szól, csak, hogy végre hagyjam békében nyugodni II.János Pált...:)

[link]


54. Lector (2016-04-07 22:28.53)   - (válasz Independence 35. hozzászólására)
A Borgia pápa vagy a gergely a mikellangelló/tudom helyesen is ha kell.:)az egyszerűen a világ fölé helyezte királyi többesét.
Én ezekhez mérten ítélek II J Pál felett.
És mert az öreg nem dugott egy kéményet , ami elképzelhető:)...attól még Ő szent életet is élhetett. Hátha HITT abban amit szolgált!
Mert ilyen is lehet?B Naná!


53. Lector (2016-04-07 22:23.16)  
Ezt az abortusz féle dolgot meg...ugyan má...!
Amikor lóvéért elássák élve egyesek a saját anyjukat!


52. Lector (2016-04-07 22:20.48)   - (válasz Independence 35. hozzászólására)
Hidd el személyes okom lenne gyűlölni minden papot
és szentfazekat.
Azt látom ,hogy vannak meggyőződésesek ...és segget nyalók . Amolyan fényesre nyalom falom valami kis előnyös szarságért.Az öreg sztem jó fej volt még ha a Krakkói misénél néha dadogott kissé.
Egy konkrét Vatikáni érdek kívánta az ő Szentatyaságát.
Mint ismeretes a Vatikán vagyona felülmúl sok emberi elképzelést.Ebből következhet -nek a báb és az irányítók érdekei,..amire én magasan teszek.
Itt a lényeg:-Mennyire oldotta meg az öreg a szitut, úgy ,hogy közben ember is maradjon.


51. Lector (2016-04-07 22:12.01)   - (válasz Independence 35. hozzászólására)
Ad egy:-Magyar Nemzetet még szarodában se...!:)
Kettő :-Má Qvára tájékozott vagy a túlórás utánaolvasással...Meséljééé nekem egy Qva pópáról aki az ebolás Etiópok között osztotta a..áldását.../ki voltak vele segítve/!
Vagy hány egyházi mikulás ment a szerb -hez hasonló háborúba ..annó?

Én emberi értékeket láttam abban amit megtett,ill
amit szeretett volna.


50. Az utolso szamuráj (2016-04-07 19:39.20)   - (válasz Misafeco 48. hozzászólására)
amúgy dehogynem volt abortusz.a magzatelhajtást különböző növényekkel csinálták,vagy a nő forró vízbe ült stb.


49. Az utolso szamuráj (2016-04-07 19:38.23)   - (válasz Misafeco 48. hozzászólására)
és izé...én arra gondoltam,hogy a bibliát pont ott és akkor írták,amikor példul jézus-ha élt:))-éppen megnyilatkozott,és azt azonnal,szóról szóra leírták??mert,én erre gondolnék,céloznék:)


48. Misafeco (2016-04-07 19:34.59)   - (válasz Az utolso szamuráj 46. hozzászólására)
Jogos, akkoriban még nem volt abortusz. Az benne van a Bibliában, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik, mint Isten tervének a része, és egyedül ő dönthet életről és halálról.


47. Mütyürke (2016-04-07 19:29.53)   - (válasz Misafeco 45. hozzászólására)
Csak egy bibliai idézetet szeretne,Jézus abortusszal kapcsolatos tanításairól.


46. Az utolso szamuráj (2016-04-07 19:25.04)   - (válasz Misafeco 45. hozzászólására)
nem rólad szólt,hanem akik a kat. egyház ilyen gondolatait teljesen magukévá teszik.
de,jézus és az ŐŐ!!! szavai,hm??



45. Misafeco (2016-04-07 19:22.26)   - (válasz Az utolso szamuráj 44. hozzászólására)
Direkt hagytad figyelmen kívül, amit az anya életének veszélyeztetéséről írtam?


44. Az utolso szamuráj (2016-04-07 19:19.25)   - (válasz Misafeco 41. hozzászólására)
azzal,hogy azt mondod,ugyanolyan gyilkosság az,még nem jutottunk előre.jézus nem hinném,azt mondaná,hogy szüljön meg egy nő olyan gyereket,aki fájdalmas halált halna ,minden perce gyötrlem lenne neki valamilyen betegség miatt,vagy ne érdekeljen minket egy anya élete,a magzat a lényeg(ha az anya nem vállalná a kockázatot)már csak azért sem,mert már nem él:))ha!élt egyáltalán.szavait is mintha nem akkor vésték volna kőbe,jól emlékeznék??szóval,azért ebben a kérdésben nem azt mondanám,jézus ezt mondja,hanem hogy a kat.egyház eztet mondja:))

mindenesetre,azon vigyorgok,hogy az egyház javában faszikból áll,akiknek erről a tortúráról sok fogalmuk nincs,és ez a kérdés..hát,inkább a nőket érinti:)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekKareszFaszi, 2016-04-13 09:1473 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Ferenc pápa adatlap
Eredeti cím: Francisco - El Padre Jorge
Évszám: 2015
Rendezte: Beda Docampo Feijoo
Szereplők: Darío Grandinetti, Silvia Abascal, Leticia Brédice, Alejandro Awada, Carlos Hipólito...

További információk

Szereplők fórumai
- Silvia Abascal - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk