Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kőkemény család
- SuperTV2, 05:30
A séf
- Moziverzum, 05:50
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
A panamai szabó
- Film Café, 06:40
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 06:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Michel Galabru aaaaa

 

Fórum - A varrónő (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Amycusack (2023-04-09 19:55.27) aaaaa
Kate Winslet legjobb filmje, többször is láttam.


12. Edyna86 (2020-04-20 15:53.53) aaaaa
Nagyon jó film, nekem nagyon tetszett!



11. Vikgez (2019-02-21 20:32.28) aaaaa
10/10

Bohókás, szatirikus kezdés után,
meglepő, fordulatos, mellbevágó befejezés.

Nem szokványos film-csemege.
Meg kell nézni!


10. Ancsy21 (2018-11-21 10:48.02)  
Az ilyen jellegű filmekért érdemes moziba menni, sőt filmet készíteni! Nekem nagyon nagyon bejött az egész úgy ahogy volt.
A ruhák isteniek, Kate Winslet elbűvölő jelenség és nem mellesleg olyan színésznő akire érdemes nagy szerepeket bízni, mert soha nem okoz csalódást. A karakterek jelleme olyan alaposan felépített, hogy mindenkit megismerünk és megutálunk pár pillanat alatt. Kivétel a különc rendőr és természetesen Tilly anyja.
A film annyira jó, hogy nem is lehetne más mint egy regény adaptáció! Bravó, bravó! Sok ilyet még!


9. Fanifani (2017-04-15 19:49.29) aaaaa
Azt hittem jó lesz. A nagy várakozásnak valószínűleg szerepe volt abban, hogy nem tudtam végignézni. Nem jó film. Az eltúlzott karakterek nem jöttek be. A könyvet lehet, megszerzem.


8. Bobo 888 (2016-08-12 22:30.07) aaaaa
Óckodtam megnézni,de végülis nem bántam meg. A film mondanivalója(semmi új), miszerint a külsőségekre alapoz társadalmunk,no meg hogy nincs mocskosabb állat az embernél elhomályosítja,hogy sokszor vontatott és unalmas. Persze így is kihozták egy 10 lakosú koszfészek adta minden lehetőséget(forgatókönyvet akár Stephen King is írhatta volna),nekem mégis a film vége tetszett a legjobban. Mikor Winslet beáll a peronra,miközben az általa oly gyűlölt szarfészek füstöl, ő pedig elegánsan kihúzza magát,hatalmas kép....méltó bosszú és méltó befejezése a filmnek:
- Égetik a szemetet.
- Nem is tudja,mi az a szemét.
Jó volt látni amúgy Winsletet újra egy komolyabb szerepben és filmben,mert azért ő jóval nagyobb actornő annál,hogy ilyen Beavatott-ban haknizzon,persze a lóvét a popcorn hozza,kétségtelen. És még mindig csodaszép nő,amikor ott pózol a pályán....amelyik férfi ilyenkor nem nyel egyet,az nagy valószínűséggel buzi. Hugo Weavinget mindig jó látni,jót derültem jelenetein, bár ő egy konzervos dobozt is el tudna játszani,ez a Hemsworth gyerek meg hálisten kicsit szolídabb,mint bátyja,de azért egy izmozás belefért....na meg Kate megdöntése,ki hitte volna mi? Jó kis film a Varrónő,világot nem váltja meg, de ilyen DC-s Öngyilkos osztagok után jó néha elgondolkodni komoly dolgokon.


7. Natalie Wood (2016-08-07 20:55.43) aaaaa
Hát ez egy isteni film volt, nagyon imádtam!


6. Jorosz5 (2016-07-15 00:05.52) aaaaa
Csodálatos film, eddig az év legjobbja. Imádtam.


5. Az utolso szamuráj (2016-03-30 19:16.17)  
ágyéka gyümölcsére gondolt,nem erre a filmre,te szerencsétlen


4. Csak annyit hogy... (2016-03-30 18:54.26) aaaaa
Apám mondta egyszer, hogy ami szar, az szar!


3. Lovera30 (2016-03-30 14:35.24) aaaaa
Eszméletlenül jó film a maga különc módján! Csillagos ötös a színészeknek,a zenének.Kár kihagyni! Bár Independence-szel egyet kell hogy értsek,kell némi nyitottság hozzá!



2. Kritikus (2016-03-25 23:10.18) aaaaa
Rendkívül erős darab.

Valósággal letaglózott, hogy rajtam kívül egy darab hozzászólás érkezett eddig a filmhez.
Speciális mozi, mely kellemesen adagolja a drámai műfaji sajátosságok mellé a fekete humort, egy cseppnyi romantikát és azt a művésziességet, ami a teljes játékidő alatt végigkíséri.
Nagy hangsúlyt fektetnek a színek kiemelésére és a karakterek jellemzésére. Az egyediség, stílus az egész filmben jelen van, az emberi másság, különbözőség alapjául szolgál, egyéni vágyakkal, érdekekkel kifejezve. (milyen jó kis mix ez így)
Tilly karaktere viszont egy fokkal mindnél kidolgozottabb, érzelemvilága színesebb és ad neki ez egy egyfajta magasztos rangot, ami felülemeli a többieken. És ez azért becsapós, vagyis én sokat gondolkodtam ezen, hogy ,,egen, Winslet makulátlanul alakít, de közel sem mossa le a többeieket". Nos ezért is egyedi ez a film, itt minden szereplőn óriási a hangsúly, pont mert minden apró részlet szinte kihagyhatatlan. Arcok, gesztusok, kifejezések, szavak, mozdulatok- olyan sajátos hangulata van ennek a mozinak, mely után az embernek igen csak kutatnia kell, már ha talál egyáltalán.
De számomra is Judy Davis vitte a pálmát, egyszerűen nem is lehet leírni miért: meg kell nézni.
Ahogy az előttem szóló is írta, én is hasonlóképp vélekedek, kemény film, melyet nem elég ha figyelsz át is kell érezni.

Még, így a mondandóm végére sem értem miért ilyen kevés az érdeklődés iránta, pedig nagy nevek, minden közrejátszik, hogy ne tűnjön el ez a darab.
No de hátha majd most.:)


1. Independence (2016-03-15 21:46.21) aaaaa
Szenzációsan jó mozi ez!Rosalie Ham regényének filmadaptációja, eddig nem sok vizet zavart - alig hallani róla, itt sem volt még fóruma - pedig az írott forma, bestseller.

Műfajilag inkább hajaz a dramedy irányába, mintsem hogy "tisztán" drámának tekinthetnénk, de a sötétre festett tónusai miatt, sokan fogják a nehezebben emészthető kategóriába sorolni.
A film szkriptje egyszerre abszurd, groteszk, végtelenül szatírikus, telve fekete humorral, ugyanakkor nagyon is emberi, szomorú, és tragikus.
Sebészi pontssággal tárja fel a provinciális kisközösségek működési mechanizmusát.Kíméletlen precizitással mutatja be a kisszerű furkálódást, gyűlölködést, irigységet, a rejtett bűnöket, a cinkos összemosolygások hátterében csendben meghúzodó ellentéteket, az évtizedes elfojtások rabságában való vergődés következményeit.

A film éles színekkel dolgozik, harsány dialógokat ad szereplői szájába és abszurdan túltolt, túlrajzolt karaktereket teremt.Ezen karaktereken keresztül képes humort csempészni az egyébként igen lehangoló összképbe, mely annyira fájóan ráillik szinte mindegyik apró társadalmi egységre, mely kényszerű együttélés során alakítja ki azokat a játékszabályokat, melyből ha kilógsz, acsarogva veti rád magát.

Tilly pedig bizony nagyon kilóg, nem is ússza meg könnyek és szenvedés nélkül.Kate Winslet hibátlanul alakít, korrekt munka, de akinek lazán pattintani lehetne egy Oscart azért a parádés melóért, amit itt előad, az Judy Davis.
Hálás a szerepe, de tudjuk ezzel élni kell tudni, nem visszaélni.

Van ebben a moziban egy kis Coen, egy kis Tarantino, egy kis western feeling - a zenék nem is titkolják ezen törekvést - abszurdítása imádnivaló, lényeglátása pedig sebészi pontosságú.

Mindezek ellenére, gyaníthatóan, sokan nem fogják szeretni, mert befogadásához nem árt más hasonló mozik megtekintése közben megszerzett rutin, és nyitottság az egyediség felé.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAmycusack, 2023-04-09 19:5513 hsz
A varrónő forgalmazójaAz utolso szamuráj, 2017-03-20 18:342 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk