Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szupercella
- Mozi+, 13:00
Titkok könyvtára 2. - Salamon király rejtélye
- Moziverzum, 13:00
Dzsungelből dzsungelbe
- AMC, 13:40
A setét torony
- Film+, 13:50
A dilemma
- RTL Három, 13:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
2022-es választás
Macskajaj - Vélemények
Szekatúra - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fel a fejjel! aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Fórum - Bazi nagy görög lagzi 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Kék kereszt (2016-10-22 11:48.18) aaaaa
A Digi film mostanában nagyon kegyes hozzánk.Mondhatni,már már elkényeztet bennünket.Sorban nyomatják az idei filmek premierjeit,mert az nekik nagyon jó.A színvonal másodlagos..Tegnap futottam bele véletlenül ebbe este 10-kor,mert akkor kell ugye elsőnek leadni,nem egy közönségbarátabb időpontban,pl 8-kor,hogy véletlenül többen is megtudják nézni,akkor,amikor már alig néz valaki tv-ét,mert 2 kattintással bármilyen film a birtokunkba kerülhet ugye..Én támogatom a csatorna pénzkidobós tevékenységét,így meglestem.Hááát..
Anno az 1.rész független filmként elég nagyot robbantott.5 millából készült és közel 370-et hozott..Nem piskóta kategória.A romkomok nem állnak túlságosan közel hozzám,de ez nekem is bejött.Minden meg volt benne ami kellett.Kedves,bájos,vicces,szórakoztató,egyszerű,sallangmentes kis film volt,szerethető karakterekkel.Halványan dereng valami sorozat folytatás is ami bukovári lett.És most itt van a nem várt folytatás..Talán még jól is elsülhetett volna,ha pár évvel az 1.rész után csinálják meg,de így 14 év elteltével tök felesleges volt folytatniuk.A sztori elég gyenge,unalmas,elcsépelt.Az egész száraz utánérzete az 1.résznek.Nincs meg benne az a tűz és szenvedély mint egykor..Szinte teljes egészében a korábbi gegekre épül.Erőlködve próbál jópofa és trendi lenni,de nem jön neki össze.Kb az összes korábbi szereplő visszatért,hogy megpróbáljanak szórakoztatni bennünket,de nem járnak túl sok sikerrel.Itt két mellék karakter van akin tényleg lehet mosolyogni,olykor-olykor még nevetni is.Az egyik az öreg Mana-Yiayia néni,aki már az 1.részben is vagy 100 éves volt..ő csendben mozgolódik a háttérben és okoz nekünk kellemes pillanatokat.A másik a görög mániás öreg,aki most is toppon volt és simán lejátszott mindenkit.A többiek finoman szólva is semmilyenek voltak,beleértve Vardalos kisasszonyt is,aki még így 54 évesen is igencsak vonzó és bájos teremtés.Tőle azért jóval többet vártam.Most nem sziporkázott és nem csillogott mint egykor..Csak úgy volt magának.Próbálkozott,erőlködött,de csak nem jött össze neki semmi érdemleges a közhelyeken és a sablon szövegeken kívül..A lányával való kapcsolata meg..Kár az egészért.


19. Az utolso szamuráj (2016-08-31 18:57.55) aaaaa
Semmilyen.
Rossznak persze nem mondanám:mert a mellékkarakterek még mindig jópofák.A nagyi,az egyfolytában kelepelő nő,az apa-Michael Constantine isteni jó színész-meg még páran:velük ki lehetett húzni a másfél órát,még úgy is,értelemszerűen többmilliomodszorra rájátszottak a görögségre.
Csak ez a történet:a hajánál fogva előrángatott,aki nem érzi,az nem tudom mit nézett.Az első része még viszonylag frissnek számított és 5 millióból nézd meg mennyit hozott:a mai napig az egyik legjobban fialó független mozi.
A második résznek ettől már nem kell tartania.
Nia Vardalos valóságos üstökösként robbant be a köztudatba:aztán ki is hunyt,további próbálkozásaira nem voltak vevők az emberek-mondjuk,közepes film volt mind.Itt túlságosan a háttérbe szorítja önmagát,John Corbett-et se hagyják kibontakozni,és számoljuk már ki,hogy valakinek a lánya megjelenik csinosak,hány ezerszer lett már leárazva filmre...ha ez nem zavar,akkor téged semmi se.
Engem ennél a filmnél borzalmasan idegesített az ötlettelenség:mert jó karaktereket pocsékoltak el a semmire,amik többet érdemeltek volna.Sokkal többet.
De majd jön fémszívű oszt leírja,többször nézhető jó film ez,ez copyüzembe be van neki állítva gépén:)



18. Dobsony (2016-08-15 18:27.10) aaaaa
Túl sok nagy újdonsàgot senki ne vàrjon ettől az alkotàstól. Teljesen az első rész gegjeire, történetére, karaktereire, és helyzetkomikàjàra alapoz. Ami nem is lenne baj, az első rész egy kimondottan jól sikerült vígjàték lett, màr szinte frenchise sorozatot létrehozva. Az hogy àtemeltek mindenkit az első részből, abszolút jó, szerethető, vicces karakterek voltak, és most se lehetett ràjuk panasz. Csak szerintem, túl sok mindent pakoltak az első lagzisok hàtàra.
A történetet borzasztó erőltetettnek érzem, az öreg Portokalos megint levezeti hogy minden és mindenki görög, az unokàinak is ezt probàlja àtadni, túlsàgosan unalmasan.
Teàtràlis, gesztikulàlos, olyan mint az első, de amig az elsőben bàjos volt és aranyos, az most unalmas és erőltetett. A humor és ezzel együtt a szinkron egész jó, de valahogy nem éreztem a lelkét a filmnek. Időnként nevettem, időnként kínlódtam. Amennyire szerettem a 14 évvel ezelőtt készült részt, annyira sehogy nem érintett meg ez a film.


17. Independence (2016-08-08 06:45.31) aaaaa
Egy bájos - és minden értelemben roppant mód sikeres - kis független film látott napvilágot majd másfél évtizede, magában hordozva egy folytatás elkészültének csíráját.

Ezen folytatás meglepő mód nem készült el, ellenben a tematikát körbe járták sokszorosan, néha bizony devalválva, s "Fásy mulatósítva" az eredeti ötletadó darab kedves szerethetőségét.A Nia Vardalos fémjelezte „Bazi nagy” másolatai és „újra gondolásai” ezer féleképpen borzolták a jó ízlést s már bizony joggal berzenkedett a néző, ha meglátta a cím különböző átiratait.

Vardalos úgy döntött a – Hanks házaspárral közösen – ő is beáll a sorba, s bátran lealázza a saját szülötte nimbuszát.Miért pont most s miért ennyi év elteltével, szerintem kicsit talányos, de ha már..., akkor jobban neki illett volna feszülni a melónak, mert biza a „2” elég bugyutácska mozi.

Ami az első részben még önirónikus s poénos, itt már elcséplet s eltúlzott, a minden görög elmebeteg egyszer eladható, de másodszor modoros olcsócskodásnak tűnik, s bár a karakterek elég jól őrizték önmagukat – leszámítva a Portokalos család Windex függő fejének asszonyát, ki inkább paródia már – s ebből kifolyólag megteremtődött a folytatólagosság látszata, a történet annyi felé csapong, ami már zavaró s szinte bármely konfliktus forrás önálló filmet érdemelt volna.

Ebbe a széthulló s végül minden elemében felszínes, kidolgozatlan történeti kontextusba átlagban három percenként belegyömöszölnek egy poént – némelyik ül is s mosolygunk – s így kapunk egy rommá szabdalt, szaggatott, darabos valamit, ami inkább stand-upos ötletelésnek tűnik, semmint egységesen felépített másfél órás mozifilmnek.

Ez a mozi sok szót nem érdmel, aki szerette az első részt, lehet, szeretni fogja ezt is, aki ugyanazt akarta üdvözölni a vásznon, amin már tizennégy éve jól szórakozott, azt nem éri csalódás, aki viszont reménykedett abban, hogy új szempontok, új ötletek születnek majd Vardalos tollából, aki szeretett volna egy feszes, egy irányba tartó, humorral, de értelemmel is ötvözött alaposan átgondolt s mélységeiben is kidolgozott történetet, amiért érdemes ennyi év után újra rámozdulni a sztorira, az joggal elégedetlenkedhet a látottakon.
Kinek pedig az „alapmű” sem jött be, ezzel végkép ne próbálkozzon, fanyalogni fog, ezerrel.

Mindent egybe vetve persze kellemes kikapcsolódást nyújt s szórakoztató egyben a film, de maradt hiányérzet bőven, s Voula néni..., nos ő maradéktalanul tuti, minden megjelenése humorforrás, önmagában is, Michael Constantine pedig egyszerűen parádés..., igaz valaki szólhatott volna neki, hogy ha szigorúan vesszük, Nagy Sándor inkább volt makedón, mint görög...:)


16. Dark Bakter (2016-08-07 21:48.43) aaaaa
Nekem tetszett :) Lehet, hogy nem olyan vitriolos, mint az egyébként zseniális első rész. Talán, már nincs akkora báj és lélek benne, mint első résznél, de még így is egy bőven szerethető film, és remek folytatás, ami méltó a nagy elődhöz...
Az összes régi szereplő visszatér, ráadásul a régi szinkron is visszatértek... Többnyire....
A karakterek hozzák a formájukat, olyanok amilyeneknek megismertük őket... Akinek minden jelenetet tökéletes, és szavak nélkül is viszi a prímet bármelyik jelenetben amikor feltűnik, az az öreg nagymama.... Most legalább már nem fél a törököktől... A Miller szülők is életre valóbbak lettek...
A történet is remek... Kihűlt szerelembe a láng felélesztése, 50 éve együtt, csak hát nem hivatalosan, plusz Toula lánya is a saját bőrén tapasztalhatja azt ami az első részben Toulát sújtotta.... A legutolsó jelenet az egyetem kollégiumi szobájában remek poén...
Bájos, ahogy Toula szülei házsártoskodnak egymással, de a végén kimondjá, hogy hiányoznak egymásnak és - egye fene - szeretik egymást....
Engem lekötött és kikapcsolt, remek és szórakoztató vígjáték.... Valóban haloványabb, mint az első rész, és néha dejavu érzés is elfoghatja az embert, de szerencsére egyediség is szorult bele.... Tetszett na.... Soha rosszabb folytatást....


15. Bbit (2016-08-06 16:43.01) aaaaa - (válasz Szeifner ildikó 13. hozzászólására)
Te aztán összekeverted jól a filmeket, csak mert a főszereplő hölgy ugyanaz... ;-))
Abban a filmben ráadásul nem is Tula, hanem Georgia a neve... és semmi köze sincs a Bazi nagy görög lagzihoz!


14. Dark Bakter (2016-08-04 08:46.44) aaaaa - (válasz Szeifner ildikó 13. hozzászólására)
Ez olyan, mint a Görögbe fogadva?


13. Szeifner ildikó (2016-07-20 12:59.52) aaaaa
Ez is tetszett, talán jobban is mint az első rész.
Tula idegenvezető lesz, és Görögországba visz csoportokat,minden selejtes hozzá kerül és az ellátás is rossz.De megmentik a helyzetet,nagyon jó hogy,ellopják a 2.csoport légkondiját.


12. Whyteangel (2016-07-18 23:13.22) aaaaa
Szuper kikapcsolódást nyújtott.
Mindig szeretem, ha az eredeti szereplőgárdával készül a folytatás, és itt aztán mindenki vállalta a második részt. A megható jelenetektől nem fakadtam sírva, de a vicces részeknél sokszor nevettem. :)
Hajlamos vagyok hasonlítgatni egymáshoz a filmsorozatok egyes részeit, és ebben az a rossz, hogy ritkán akad egy-egy jól sikerült darabnak méltó folytatása. Itt azonban ez a statisztika nem igazolódott be. A folytatás volt legalább olyan jó, mint az előző rész. :)


11. Emylio (2016-05-28 10:16.17) aaaaa
Húsz perc után kikapcs. Nagyon nem kötött le.


9. Vegasbaby (2016-04-17 21:01.05) aaaaa
Nekem nagyon tetszett, ugyanolyan vicces, könnyed és jó film, mint az első rész :)


8. Roxette (2016-04-08 18:49.57) aaaaa
Nagyon könnyed és vicces,jó film,mint ahogy az első rész is az!


7. Emmersson (2016-04-06 12:45.32)   - (válasz Marchelo005 5. hozzászólására)
Én is lemaradtam róla, tegnap pótoltam :) Nézd meg, nem fogsz csalódni!


6. Juditjudit (2016-04-05 20:33.44) aaaaa
Imádom!!! Kedves, vicces, szórakoztató film mint két része.


5. Marchelo005 (2016-04-03 10:12.31)  
Lehet ezt a filmet is meg fogom nézni, csak ahhoz látni kéne az első részét is, ami még hátra van.


4. Marchelo005 (2016-04-03 10:11.37)   - (válasz Pisti801227 3. hozzászólására)
Szabálytalan a mondat szerkezeted. Amúgy meg végül a zootropolist fizette, mert azt néztük meg, és bár 19 éves vagyok, kurva jó volt! :P


3. Pisti801227 (2016-03-24 23:29.18)   - (válasz Marchelo005 2. hozzászólására)
Sajna akárhonnan is nézem, innen nézve vesztettél :P



2. Marchelo005 (2016-03-03 16:48.56)  
Egy barátom hívott el, és képzeljétek, fogadtam vele, hogy hány Oscart kap a visszatérő c. film, nyertem, ezért ezt a mozit ő fogja fizetni! Szóval talán ezért várom nagyon ezt a bemutatót XD :D


1. Adrasteaprax (2016-03-02 21:24.25)  
Nagyon várom!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKék kereszt, 2016-10-22 11:4820 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk