Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 15:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 16:15
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 16:20
Hellboy 2. - Az aranyhadsereg
- Moziverzum, 16:40
King Kong visszatér
- Film Mánia, 16:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Tippjáték (Foci)
Mit hallgatsz most?
Elátkozott város - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mi aaaaa
Sonia Rolland aaaaa

 

Fórum - Deborah Logan pokolra szállása - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Brigg (2023-08-04 10:41.37) aaaaa
Online láttam egy filmajánlóban ezt a filmet, és a trailer meg "a fejes jelenet" után úgy éreztem, meg kell néznem. Egyébként is szeretem a horrort, és a nem klisés alkotásokat ezen a műfajon belül.

Azt hittem, nehéz lesz megnézni, mert egy közeli családtagom demenciában halt meg, de igazából a sztori sokkal kevésbé szólt magáról az Alzheimerről, mint az okkult, paranormális szálról.
Deborah egy Alzheimeres hölgy, akiről dokumentumfilmet forgat egy fiatal lány az egyetemi projektje keretében. Deb lánya egy iszákos leszbikus, a stáb és ő együtt próbálják az anyján elhatalmasodó "valamit" megfékezni, és az asszonyt megóvni saját magától.
Rövid úton kiderül számunkra, hogy Deborah viselkedését nem lehet csak úgy a betegségnek betudni, mert attól sokkal szörnyűbb dolgok állnak a háttérben, többek között egy régi okkult bűneset. Úgy néz ki, Harris, a szomszéd és gyerekkori barát tud valamit, de titkolózik, és nem nézi jó szemmel a stáb tevékenységét. Ahogy haladunk előre az időben, Deb egyre ijesztőbb és vállalhatatlanabb dolgokat csinál, kikészítve a stábot és a lányát.

Valahogy kivert a víz ettől a filmtől. A második felét rendesen feszülten, stresszelve néztem végig, vártam, hogy "A Jelenet" mikor jön el, persze a végén volt. De igazából közben is elég megrázó volt, ráadásul az alkotók úgy tervezték meg a filmet, hogy szubliminális jeleket, a másodperc töredékére bevágott képeket raktak bele. Ezt sokszor észrevettük és megállítottuk a filmet, hogy megnézhessük, de nagy valószínűséggel olyan képek is voltak, amiket nem vettünk észre. Ez valahogy rájátszott a tudatalatti nyomasztásra; amikor nem tudod, miért vagy nyugtalan, de az vagy. Nekem az ijesztőfaktor majdnem a Sinister 1 szintjén volt, ami nálam nagyon nagy szó, ugyanis seasoned horrorkedvelő vagyok.

Nem ajánlom minden lelkiállapothoz, de ha tényleg parás horrorfilmet akar valaki nézni akár társasággal, akkor egy jó választás.


8. Endi358 (2016-07-19 09:07.11) aaaaa
Az egyetlen jó jelenet a végefelé van amikor az öreg spiné majszolja a kiscsajszi fejét na az már igen,ilyenből kellet volna több,és még jó film is kerekedhetett volna belőle,de igencsak sovány,így nálam marad a két csillagocska!



7. Emylio (2016-02-28 16:18.41) aaaaa
Egy darabig érdeklődve figyeltem a történéseket, aztán már csak jókat derültem a vergődésükön.


6. Az utolso szamuráj (2016-02-26 08:14.12) aaaaa
Ész nem hinném,túl sok kéne,miért erőltetik a kézikamerás filmeket(bár,jelek szerint a gondolkodás kényes luxusa....):egyszerűen olcsóak,alig van gyártási költség-és jó a megtérülés.A kézikamerás dolgok leginkább horroroknál érhető tetten,és ez a filmezés kiváló lehetőséget ad arra,hogy a gyengébb trükköket ,CGI gagyikat alig lehessen észre venni,mert néha tizedmásodpercekre látunk valamit,az agy alig érzékeli,a szem könnyen becsapható.Jellemző,hogy ilyenkor sötét van,a készítők tudják,hogy működik egy adrenalinnal kicsit meglódított néző,automatikusan a hézagokat kitölti agya,jobbnak,nívósabbnak látva a látványt,mint amilyen valójában.A F.F mód arra is szeretne hívatott lenni,jobban bevonjon a történetbe,részesévé váljon az azt bambuló,és ezt el is érheti jó esetben:kár,hogy logikátlan,mert mikor az ember bujkál/menekül/megrémül/lopódzkodik akkor nem operatőröst játszik,az életszerűség illúziója igen gyorsan szétpukkan.
A Deborah Logan....egy igen kiszámítható,mindazonáltal egyszer nézhető valami,ahol újra el kell mondani,már a hangulattal se nagyon foglalkoznak,de a hanghatásoknál jól feltekerik a hangerőt,máshogy már nem megy az ijesztegetés.Jót lehet mosolyogni,hogy az eredetileg Alzheimer kór miatt színre lépők mikor jönnek a bizarrabb pillanatok,ott maradnak-egyikük kivételével-mert ők ilyen bátrak.Jill Larson igyekszik "jósvájdájú megszállott" lenni,sovány lesz,agyonmaszkírozott,és ellenségesen néz,szóval ahogy az "Így viselkedj,ha valaki belédbújt" kiskáté előírásai megbízhatóan leírják,mindent hoz.Aki ettől gatyát cserél,lelke rajta.A sztori kiszámíthatóbb egy Fókusz mélyinterjúnál,és alig hal meg valaki,mert csak.Viszont rövid,és amin szintén kellemesen lehet viháncolni,ha jön a "para",automatikusan jön vele a megszokott,horroroknál 658644454884886-szor elsütött hangeffekt,mely azt hívatott elérni,amit az írók úgy szoktak leírni,a levegő megsűrűsödött körülötte.Praktikus,és szintén nagyon életszerű ugyebár.
Nem is tudom,miért adtam hármast,szerintem a Parkinson kórom az oka.


5. Mistert (2016-02-21 14:56.10)   - (válasz Sötétszív 2. hozzászólására)
Jelen filmet még nem láttam, de remélem tolják még a kézikamerás filmeket, mert én pl nagyon bírom őket. Még akkor is, ha tízből egy, ha megüti a normális szintet.


4. Oereg Gorm (2016-02-20 12:06.27) aaaaa - (válasz Sötétszív 2. hozzászólására)
Vannak jó horrorok is csak jobban szét kell nézni.:)(még kézikamerásban is)


3. Tysonrichie (2016-02-20 07:38.05) aaaaa
A mammer brutálba nyomja.



2. Sötétszív (2016-02-20 00:15.09) aaaaa
Nem tévedtem: tényleg kézi kamerával készült horrorfilm, amelynek Bryan Singer volt a producere. Túl sok merészség ebben sem volt, bár néhány paráztató jelenet azért becsúszott, ezért lett hármas. De sajnos kevés az üdvösséghez. Meddig erőltetik még az ilyen filmeket? Én végre igazi horrort akarok látni. Egyszer nézhető, átlagos film. Sem több, sem kevesebb.


1. Sötétszív (2016-02-15 01:03.41) aaaaa
Remélem, hogy nem kézi kamerával készített film. Mert azokból már elegem van.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBrigg, 2023-08-04 10:419 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Deborah Logan pokolra szállása adatlap
Eredeti cím: The Taking
Évszám: 2014
Rendezte: Adam Robitel
Szereplők: Jill Larson, Anne Ramsay, Michelle Ang, Brett Gentile, Jeremy DeCarlos...

További információk

Szereplők fórumai
- Bryan Singer - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk