Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Harcban élve
- RTL Három, 21:00
Mi kell a nőnek?
- AMC, 21:00
A zongorista
- M5, 21:10
Gyakornokok
- Direct One, 21:30
Danny Collins
- Filmbox Premium, 21:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Asszociáció
Szólánc
Ferrari - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szellemirtók - A borzongás birodalma aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Boldogvölgy (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. 0901 (2017-03-21 16:01.54) aaaaa
Ma kezdtem az első részbe.Egyáltalán nem rossz,sőt..csak az utóbbi időben rengeteg ilyen,hasonló sorozatot néztem,és ennek az első részénél gondolkodtam,hogy egyelőre jegelnem kell ezeket. Vagy csak rossz hangulatomban estem neki,szerintem 1-2 hét és folytatom,persze darálva.


2. Palot (2017-03-13 09:56.51) aaaaa
Engem beszippantott ez a sorozat. Nagyon érdekes a brit közegben látni egy Fargo típusú krimit. A karakterek és a sztori szerintem ennek tiszteleg, de sokszor a Prisoners is eszembe jutott közben. Emellett pedig drámai és vérfagyasztóan izgalmas...csak ajánlani tudom. Lassan próbálok haladni vele, hogy minék tovább tartson a két évad :-)!


1. Anyoca55 (2016-02-10 08:23.43) aaaaa
Sem tartalom, sem vélemény ugyanakkor két eltérő osztályzat már érkezett, ez érdekes.... (kíváncsi lenné azért melyik is látta a kettő közül).
Szóval, hogy legyen egy kis fogalom róla - még én sem láttam, de szerintem nekiállok.
Ez a tartalom ill. vélemény a neten található :
A Happy Valley Yorkshire-ben játszódik, egy völgybéli kisvárosban, ami azért nem olyan kicsi, hogy mindenki ismerjen mindenkit. A főhőse egy rendőrjárőr, aki egyébként nagymama és annak idején nyomozóként dolgozott, csak nem volt elég szabadideje a feladatai ellátására, így kvázi áthelyezését kérte. Ezen infók jó része már az első percekben kiderül, amikor (visszatérő motívum!) egy szabadban dorbézoló drogost próbál észhez téríteni.A történet több szálon indul el, mondhatni. Miközben megismerjük a meglehetősen köznapi ügyekkel (randalírozó drogosok, elgázolt birkák) foglalkozó rendőrnőt, Catherine-t, akinek a saját élete sem egyszerű, megismerünk egy kábítószer-kereskedőt, a börtönből 8 év után szabadul egy erőszaktevő, valamint fő történésként sor kerül egy emberrablásra is – és persze hamar kiderül, hogy minden összefügg mindennel. És hogy a következményeket bizony valakinek mindig viselnie kell. A Happy Valley bár végülis folyik benne nyomozás, semmiképp sem nyomozós sorozat, rejtély pedig végképp nincs benne, hiszen tudjuk, hogy ki mit követett el. Egyrészt tényleg arról szól, hogy milyen események láncolatát indítja el az, hogy valaki “nem”-et mond egy magát sértve érző szánalmas kisembernek. Egyetlen apró, meggondolatlan szócska elég volt ahhoz, hogy tüzet csiholjon, és ezt követően már senki nem tudja megállítani a láncreakciót.
Másrészt pedig természetesen a karakterekről szól. Sőt, mindennél jobban a karakterekről, a bűnesetekkel kapcsolatba kerülő rendőrökről, bűnözőkről, civilekről – és családtagjaikról. Alapvetően átlagemberekről, vagyis mondhatjuk, hogy magáról az életről. A megfogható, köznapi hangulat, a valóban hús-vér emberek sokkal közelebb hozzák a nézőhöz az eseményeket, és talán sokkal jobban el is borzasztanak minket. Bár sok szereplő van a sorozatban, az egyértelműen Sarah Lancashire-re épül, ő pedig hihetetlen jól birkózik meg a nagyon nehéz feladattal, a rendkívül komplex karakterrel. Persze a színészekre egy percig nem lehet panasz, mint ahogy az írás is első osztályú és rettenetesen alapos.
Összességében remekül sikerült a Happy Valley, simán 8/10-es, még akkor is, ha az 1×04-et követő váltás után némi visszaesést éreztem, pedig csak arról van szó, hogy eltolódtak a hangsúlyok. Természetesen ez érthető volt és kellett, de a szezon első fele mindenképp jobban megfogott.



Kapcsolódó fórumok

Vélemények0901, 2017-03-21 16:013 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Boldogvölgy adatlap
Eredeti cím: Happy Valley
Évszám: 2010

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk