Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felhőkarcoló
- Mozi+, 21:00
A sejt
- Viasat Film, 21:00
Túszdráma
- Film Mánia, 21:00
Alkonyat
- Paramount Network, 21:00
Hang nélkül
- AMC, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Walter Mitty titkos élete (2013) - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Semmelweis (2023) - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A fegyenc aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Harc a szabadságért - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Pro360 (2020-10-31 21:04.17) aaaaa
Annyira nem volt ez rossz. A "Csuklyások" 2018-as filmhez képest elég jó!


9. Vmiso (2017-07-18 12:16.13)  
Észak-dél meg rabszolgás téma elsősorban.
Nem rossz, McC-t egész fura volt látni ebben a szerepben de jól alakított.
Meglepően kevesen szóltak hozzá, de nem is tartom alapfilmnek.

Témában hasonlított az Egy nemzet születése filmhez, minőségében talán kicsit jobb is annál.



8. Türkiz (2017-05-25 21:53.57) aaaaa
Nem volt ez rossz film,az eleje még tetszett is, aztán kezdett kissé kegyetlenné válni,meg el is laposodott.Ezt leszámítva nem volt vele probléma.


7. Chris92 (2017-03-17 15:04.05) aaaaa
Az amerikai polgárháború egyik legizgalmasabb és legkevésbé ismertebb fejezetéből egy végtelenül száraz, felületes, unalmas és izgalmak nélküli dagonyázást csinálni nem kis teljesítmény, nem is értem Gary Ross egyáltalán mit gondolt ezzel a filmmel. Matthew McConaughey megpróbál kitenni magáért, de még ő is kevés, hogy a filmet megmentse, ráadásul annyi hősi szónoklatot kell tartania, hogy az szerintem még a legnagyobb csillagos-sávos patriótát is kikészítheti, a 50 milliós büdzsé ellenére a csatajelenetek annyira kemények, mint a Jysk párnafelhozatala. Durva bukta lett belőle, ami nem is meglepő.


6. Városi vadász (2017-03-17 09:23.07) aaaaa
Igazán remek film. Persze ezért Matthew barátunkat nem jelölték oscarra, pedig szerintem nagyot alakított. Sőt ezt a filmet is eléggé méltatlan pozícióban tartják. Hát igen.
Na de a filmről. Mintha a hazafi, és a 12év rabszolgaság, és a lán goló missisipi kombóját nézné az ember. Matthew kitesz magáért, remek. Ajánlom mindenkinek.


5. Kék kereszt (2017-02-15 18:08.40) aaaaa
Egy igazán nagy polgárháborús eposz is lehetett volna..ha nem próbálna túl sokat markolni..és nem adna ilyen keveset..Amerika egyik legfontosabb és legmeghatározóbb időszakáról mesél a film..mindezt teszi felületesen,szájbarágósan és sokszor unalmasan..A legrosszabb,hogy egész idő alatt nem tudja eldönteni mi is akar valójában lenni..Gary Ross rendezőként nem sok értékelhetőt tud felmutatni..forgatókönyvíróként annál inkább,de úgy tűnik túl nagy falatnak bizonyult neki egy ilyen volumenű film.A történetben sok a lyuk amit nem bírt mivel betömni..A közel két és fél órás játékidő túl hosszú és még is kevés arra,hogy mindent rendesen bemutasson..Bele kap ebbe is abba is.Van amit félbehagy,van amit próbál végig vinni,de nem túl sok sikerrel.A háború borzalmainak bemutatása felszínes.Harcokból sem sokat kapunk..a végső ütközetet meg csak elképzeljük..bár itt nem is ezeken van a hangsúly,hanem a szabadságon,egyenjogúságról stb Ezeket is leginkább csak felületesen karcolgatja,nem hatol bennük elég mélyre..Maga a polgárháborús közeg kellemes és a dráma is a helyén van.A film legnagyobb erőssége egyértelműen Matthew McConaughey,aki most is nagyszerű alakítást nyújtott.Hozzá képest mindenki eltörpül.A szememben sem volt több mint egy tehetségtelen,nyálas szépfiú,aztán jöttek szépen sorban a komoly szerepek,köztük a True Detective..és megvett kilóra.Azóta odafigyelek rá és remélem a jövőben is láthatok tőle sok hasonlóan jó alakítást.
Nem rossz film ez,csak egy ilyen alapanyagból sokkal többet is ki lehetett volna hozni.Még akár komoly Oscar esélyes is lehetett volna csak éppen rossz időben készült..Már mások learatták a témában a babérokat előtte..és a kritikusok sem ölelték hazafias keblükre..Az meg kis hazánkat minősíti újfent,hogy nálunk be sem mutatták..


4. Emmersson (2017-02-15 14:05.07)  
Bővebb tartalom: Newton Knight (Matthew McConaughey) egyszerű földművesként él a Mississippi állambeli Jones megyében, amíg a déli és az északi államok között ki nem robban a polgárháború. A Konföderáció katonájaként ő maga is harcba indul, ám hamarosan kiábrándul az értelmetlennek tűnő küzdelemből. Knight hevesen ellenzi a rabszolgaságot és a déli államok kiválását az Unióból, ám nem ő az egyetlen, aki elégedetlen: a karizmatikus férfihoz sorra csatlakoznak a helyi farmerek és a szökött rabszolgák. Közéjük tartozik a gyönyörű rabszolgalány, Rachel (Gugu Mbatha-Raw) is, akibe Knight halálosan beleszeret, és a törvényi tiltás ellenére feleségül akarja venni. Ami egy maroknyi csoport elszigetelt lázadásának indul, jelentős mozgalommá növi ki magát, amelynek eredményeként Jones megye, a rabszolgatartó Mississippi állam szívében, kikiáltja a függetlenségét. Ám a küzdelem ezzel még nem ér véget...


3. FTC Béla (2016-09-27 08:00.11) aaaaa
Nekem tetszett. Feliratosan biztos jobb volt,mint a magyar szinkronnal.Persze biztos lesznek,akik belekötnek a történelmi hűségbe,hogy ez nem úgy volt,meg az nem úgy volt. Filmnéző,okoskodó,történelem tanárok :))



2. Tomka90 (2016-06-14 00:50.16)  
Most olvasom, hogy mégsem mutatják be itthon ezt a kalandfilmet a magyar mozik.
Pedig személy szerint ezt a most is terveztem megnézni, mint anno a Majmok bolygója 2-t. Úgy látom ez a mozi is hiú ábránd marad. :(

Akik nem tudják a hírt, itt a cikk róla:
[link]


1. Tomka90 (2016-02-07 11:56.39)  
Az előzetesét megtekintve remélem ugyanolyan klassz lesz, mint a Mel Gibson-os Hazafi.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekPro360, 2020-10-31 21:0410 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk