Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Válság
- HBO2, 02:06

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szőke az igazi aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Anomalisa - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Moxika123 (2018-03-07 18:29.35) aaaaa
Alapvetően nem tetszett. Az egyedisége és a hangulata miatt egyszer végigszenvedtem.


4. Chris92 (2017-09-02 16:58.45) aaaaa
Hát talán nem a legjobb ötlet volt, kissé nyomott hangulatban megnéznem mert csak rádobott pár tonnát. Charlie Kaufman mindig is felnőtt és komoly témákat boncolgatott, a lehető légformabontóbb módon. Az egzisztencializmus, a "miért-vagyunk-itt" kérdés, az alkotói válság, a szerelem miben léte vissza-visszatérnek nála, ahogy az Anomalisa-ban is. Ezúttal mindezt bábfilmes-animációs formában jelenik meg, viszont annak is egy döbbenetesen valószerű módján, a figurák, az operatőr jelentét sokszor imitáló képek láttán sokszor úgy tűnik, mintha élőszereplős mozit néznénk, ugyanakkor az animációs keret kiválóan dolgozik alá annak a lelki krízisnek, amin a főhős keresztülmegy. A depresszió és a kisszerűség feldolgozásának (vagy inkább annak képtelenségének) rendkívül hiteles, fájdalmasan életszerű és nyomasztó megjelenítője az Anomalisa, aminek erejét David Thewlis és Jennifer Jason Leigh szinkronmunkája is csak tovább emel. Nagyon nem egyszerű film, de aki érez magában bátorságot, hogy valami igazán újszerűt ugyanakkor egy igencsak szomorú alkotást lásson, tegyen vele egy próbát.



3. Cantri (2017-07-21 02:28.42) aaaaa
Nem csodálom az eddigi mindössze 2 hozzászólást, Kaufmannék nem sok kapaszkodóval szolgálnak a nézők számára, így az Anomalisa az edzettebbeken is kifoghat. Pedig mindenképp érdemes nekiveselkedni ennek az igen nyomasztó felnőttmesének, mely újfent bizonyítja az animáció nem csak a gyerekeké.

A környezet egészen nagyszerűen fest, a bábfilmes-animációs megjelenítése roppant erős oldala az alkotásnak, sokszor teljesen megfeledkeztem arról, hogy nem élőszereplős filmet látok. Az illúzióhoz nagyban hozzájárulnak a karakterek is, főleg azok rendkívül életszagú megközelítése, itt bizony nincsenek különleges tulajdonságok, csak a masszív középszerűség.... De az egészre a pontot főhősünk belső világának megragadása adja - aki mint kb mindenki fél az egyedülléttől -, és az olyan ötletek mint a Fregoli hotel (van egy ilyen szindróma), illetve hogy minden karakternek ugyanaz a hangja egészen félelmetesen teremtik meg az élet elszürkülésének összképét.

Nem egyszerű alkotás az Anomalisa, nem tagadom engem is megdolgozott kissé, de megkapó melankolikus hangulata, és igazán erős énkép ábrázolása brutálisan kiemeli az animációs alkotások garmadából.


2. Maryjoe (2016-07-09 01:39.28) aaaaa
Kedvenc <3
Hátborzongatóan eredeti.


1. HMáté33 (2016-02-03 00:00.15) aaaaa
Animációs film haladóknak.
A zsáner képviselőitől (főleg az amerikai daraboktól) kevésbé megszokott, hogy a szereplők káromkodnak, dohányoznak, alkoholizálnak, berúgnak, szexelnek...és mindezt teszik egy másfél órás játékidő hossza alatt, de Kaufmantól azért megszokhattuk már, hogy szeret újat mutatni.
Viszont, még csak nem is a fentebb felsoroltak miatt mondom elsősorban, hogy haladó nézőt igényel a film (bár a bábkarakterek szexjelenete biztosan próbára teszi a Minyonokon, meg a 26. Alvin-szösszeneten edződött nézők tűréshatárát). Nem, az Anomalisa - aminek költségvetését nem kis részben online lapátolták össze - valóban felnőtt módon nyúl hozzá kifejezetten komoly témákhoz. Van benne egyfajta melankolikus hangulat, de nem nyom agyon, inkább elgondolkodtat. Nagyon kreatívan jelenítették meg az egyhangúságba beleszürkülő ember kilátástalanságát, és alapvetően is igencsak magába tudott szippantani a film egyedi hangulata, atmoszférája.
A korhatárbesorolás miatt kasszasiker nem lesz, de itt ez nem is igazán lehetett cél. Az a fajta mozi ez, ahol valóban azt érezni, hogy valamiféle művészi ambíció állt az elkészültének hátterében, nem egy filmipari termékről van szó, ezt pedig mindig jó élmény látni. Kíváncsi vagyok, az itteni közönség mit kezd majd vele, már persze ha eljut egyáltalán szélesebb körökhöz, hiszen nem egy délutáni matinéról van szó.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMoxika123, 2018-03-07 18:295 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk