Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A kifutópálya
- Filmbox Plus, 06:10
A hatalom árnyékában
- Film Mánia, 06:10
A rózsaszín párduc
- Mozi+, 06:30
Vélt sérelem
- Film4, 06:40
Anya, lánya, unokája
- HBO, 07:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tökéletes trükk aaaaa
Leonid Gaidai aaaaa

 

Fórum - Carol - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Marsbolha (2018-07-16 21:07.58)   - (válasz Az utolso szamuráj 17. hozzászólására)
Soros terv része..


20. Emmersson (2018-07-16 12:29.27)  
Ha valaki azt mondja, hogy Cate Blanchett pasiból lett átoperálva..nos, még az is lehet, hogy elhiszem :P



19. Panni88 (2018-01-05 22:24.14) aaaaa
Nagyon szerettem a film lassan, szépen építkező hangulatvilágát. Erőteljes színészi alakítást láthatunk, a film zenéje pedig főnyeremény! Bravo!


18. Diablo24 (2017-04-21 00:47.07) aaaaa
Bánfalvi Eszter most nagyon aláhangolta Rooney-t, pedig eddig mindig jól állt neki viszont ebben a filmben kábé majdnem minden elveszett abból amit Rooney valójában beletett a filmbe. A hanglejtése, azok a drámai elcsuklások, a bája is kiveszett, nem igazán volt ötöm hallgatni....
Ezt leszámítva kissé felszínes és enyhén uncsi film, de a két színésznő, különösen Mara sokat hozzátesz!


17. Az utolso szamuráj (2017-02-05 12:34.44) aaaaa
A Carol az a fajta film,aminek témája mára NEM KELLENE,hogy problémát,felzúdulást keltsen,mégis vannak ,voltak hangok persze akik nyavalyogtak ellene:viszont ettől még nem lett jobb,megkerülhetetlenebb,vagy a homoszexuálisok "testpáncélja",mert egyszerűen...gyönyörű,szép de olykor unalmas és üres.
Hozzátartozik a történetéhez,Patricia Highsmith regénye anno cenzúrázva jött ki először és álnéven:hisz a műben az akkori társadalmi normákat túllépő több dolog is benne van,úgymint válás,egy jóval alacsonyabban beárazott osztályból való ismerkedés na és persze a homoszexualitás.Ez az a szó,ami többeket ma is vicsorgásra késztet,holott komolyan...ki a frászt érdekel két nő mit csinál a hálószobájában,főleg ha engem kihagynak a játékból???
Egyéni gondolatom,de számomra a melegek,homoszexuálisok,buzik utálói olyannak tűnnek,mint a The Mist című Stephen King írásban a vallásba becsavarodott nő:csak szajkózzák azt,amit hinni,megfellebbezhetetlenül tudni vélnek,el sem gondolkodnak,mi több meg sem hallanak más véleményt és saját mantrájuk néhol elemi gyűlölettől van átitatva.Pedig a homoszexualitás,a melegség,a buzulás-mindenki húzza alá a szót,amit használ rá-természetes,az emberrel kapaszkodjunk meg,vélhetőleg gyakorlatilag egyidős és megfigyelhető rengeteg más fajnál.Kár kitérni,hány kultúrában elfogadott volt ez a szexuális "eltévelyedés",azt viszont roppant érdekes lenne végiggondolni,ugyan mennyi "buzeráns" híresség,művész ,előadó,író szaladgált és szaladgál a Földön,Leonardo Da Vinci-től kezdve Franz Schubertig,Oscar Wilde-tól George Michael-ig.
És nem bántásképpen,de ezeket személyre lebontva némelyikük többet adott a világnak,mint az őket bírálóak összessége,falkában vonyítva.Heteróként meg azt se értettem,miért nem vigasztalod magad azzal a tök egyszerű,személyre szabott primitív mondattal,legalább több pina jut nekünk???? Áh...
Szóval Carol,az előbbi csak kijött belőlem:a film azt is elmondhatja magáról,az írónőjének személyes élménye alapján készült,de ez sem menti meg a modorosságtól és a lassúságtól.Todd Haynes amúgy sem persze a Michael Bay-i tempó felkent örököse,de csattogtathatta volna az ollóját a vágóval karöltve,mert munkája több helyen indokolatlanul unalmas.El van találva a hangulat,a zene,a ruhák,de....nézésből,elsuttogott szavakból is van amikor már az embernek elege van.
Sokaknak persze Blanchett játéka lesz a mű kiindulópontja:holott a világ egyik legjobb színésznője a kígyószerű nézésen ,meg hogy elegánsan nézett ki,túl sokat nem adott magából,csak akkor,mikor nem a leszbikus téma van előrángatva,hanem a gyereke sorsa-mert akkor pazar.Rooney Mara ellenben tényleg erős végig,és valahogy az ő szála-pedig nincs férje,aki akadályokat görgetne elé-sokkal érdekesebb.
Amiért viszont mégis kicsit számomra betalált a majd két óra,Carol döntése:hisz végül is saját boldogságát választotta,felvállalta szexuális beállítottságát ha úgy vesszük,a kislányával szemben.Ez egyrészt azért-mert furcsa mód ebben én is régimódian gondolkodom-nem mondom hogy nem keltett bennem némi....hát megütközést,másrészt így válik a film egy emancipációs sztorivá,amin...talán lehet vitatkozni.Mondjuk.Nem habzó szájjal.

Jó ez,jóóóóó ez,csak....csak.


16. Dobsony (2016-11-28 10:12.12) aaaaa - (válasz FTC Béla 15. hozzászólására)
Benned bizony!
A hiba az ön készülékében van. Hàrom a magyar igazsàg, ne add fel! :)


15. FTC Béla (2016-11-27 14:08.25) aaaaa
Biztos bennem van a hiba,de másodjára sem tudtam végignézni:(( Nekem borzalmas volt.


14. Zöldibaba (2016-10-20 12:33.07)  
Gyönyörű képvilág, gyönyörű szinésznök, fantasztikus szereposztás. Mindenki nagyot alkotott. De sajnos ez mind kevésnek bizonyult számomra, mert végig baromira untam az egész filmet.


13. Sötétszív (2016-10-16 22:35.21) aaaaa
Todd Haynes fiklmje az ötvenes években játszódik, és két nő közti szerelmet mutat be. S hogy ezért milyen árat kell fizetni. Cate Blanchett és Rooney Mara között érezni lehet, hogy a kapcsolatuk mélyebb egy barátságnál. S bár Sarah Paulson, Kyle Chandler és Jake Lacy is jól játszottak, de valahogy a film mégsem fogott meg. Valahogy túl unalmasnak, túl üresnek éreztem az egész cselekményt. A rendezőnek hiába sikerült elkapnia az ötvenes évek miliőjét, hiába volt jó a fényképezés és a zene, ez a film sajnos átlagosra sikerült. Egyszer meg lehet nézni, de csodát várni tőle nem érdemes.


12. >Zsu< (2016-05-24 18:54.00) aaaaa
Remek film. Szép volt a hangulata és az ártatlansága.


11. Cantri (2016-03-14 15:37.21) aaaaa
Viszont a film zenéje nagyon is elnyerte a tetszésem:

http://www.youtube.com/watch?v=cwZNQSNPa-E (The End)


10. Cantri (2016-03-14 14:45.15) aaaaa
Romantikus film szerintem az egyik legnagyobb kihívású filmkészítési formát igényel. Nem elég ugyanis bedobni két külsőre vonzó egyént és egymásra ereszteni őket, meg kell teremteni az érzelmi motivációkat, hogy érthessük, és érezhessük magunk is, hogy azok ott ketten a vásznon miért is vannak oda annyira egymásért. Gyakorlatilag nekünk is bele kell picit szeretnünk a karakterekbe külön-külön, de együtt is, hogy hiteles és tökéletesen megélhető legyen a románcuk. Nos a Carol esetén ez nem történt meg nálam. Pedig kétségtelen adottak voltak a színészek, s mindketten maximálisan meg is állják a helyüket, ezt véletlen sem vonnám kétségbe, de valahogy nem került közel hozzám vonzalmuk. Emellett szerintem Carol drámai vonala sokkal erősebbre sikeredett, mint az érzelmi kapcsolat, így még inkább háttérbe szorulónak éreztem azt.

Fura filmélmény a Carol, ránézésre vérprofi minden (kamera, zene, látvány, színészek) mégis számomra valószínűleg egyszeri alkalom marad, mert valahogy végig hatástalan maradt velem szemben.


9. Kultfilm2 (2016-03-04 20:01.29)  
Szerettem volna (mert ilyen volt az aktuális hangulatom) meghatódni egy szép filmdrámán, de nem sikerült a katarzis. Bizony, szó ami szó, ez a film eléggé vontatottra sikeredett.


8. Su-30mk (2016-02-24 04:59.22) aaaaa
Erős film, meg is lepett, hogy ennyire jó, vagy lehet érzelmesebb pillanatban kapott el, nem is tudom. Az persze nem lepett meg, hogy a színésznők lehengerlőek voltak, különösen Rooney Mara. Cate Blanchettnek - aki nagyon hosszú ideje már a kedvenc színésznőm - pedig nagyon jól áll ez a dívásabb karakter, igazán jól kiegészítette egymást a két színésznő.
A film nagyon szépen megkomponált, kezdve a plasztikus képi világot elénk táró operatőri teljesítménytől az érzelmes original score-ig.
Jelölhették volna a best picture kategóriába is simán.
Nagyon kedvelem ha egy adott jelenet többször is benne van egy adott filmben pl. keretként és ha eltérő kamerabeállításokból mutatják be az különösen a kedvemre való (hotel étteremjelenet)

Kiemelendő a costume designer munkája is, nem véletlen a jelölés, csakúgy, mint az operatőr esetében, bár nem hinném, hogy E.Lubezkit olyan könnyen meg lehetne verni mostanság.

Az nem tetszett, hogy New Yorkban játszódott, de nem ott forgatták, mondhatni location fanként ezt többnyire rossz néven veszem :) Jobban örültem volna ha valóban ott készül, de persze nem igazán von le a film értékéből ha az összképet nézzük.

Furcsamód én nem leszbikus szerelmi filmnek láttam ezt, meglehetősen visszafogott volt a rendező és ezt nagyon a film javára írom. Semmi tolakodás, semmi giccs, végig ezt az elegáns visszafogottságot éreztem. Szóval a leszbikus minősítést nyugodtan zárójelbe rakom, nálam ez egy szerelmi film volt, a jobbik fajtából.
Örömteli, hogy manapság még azért készülnek igazán értékes filmek, csak ki kell várni :)


7. Jorosz5 (2016-02-24 00:47.16) aaaaa
Gyönyörű és megható történet két csodálatos színésznővel, mindkettőnek járna az Oscar. Óriási élmény volt, valóban a legszebb filmek egyike. Szurkolni fogok nekik és a filmnek!


6. Az utolso szamuráj (2016-02-17 07:46.06) aaaaa - (válasz Zenotyutyukam 4. hozzászólására)
a buziság-természetes.
az emberiség történelmében az első perctől ott van,és rengeteg állatfajnál figyelték meg,főleg azoknál,amelyeket intelligensebbnek tartják-delfinek,majmok stb.
ez meg nem reklám,elkészítettek egy történetet.:)
és,az meg az ő véleménye,neked miért fáj??mert nem megegyező ??


5. Michuu (2016-02-16 21:20.06) aaaaa
Felemás érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban.
Egyrészt, nekem egysíkú volt és unalmas. Illetve az ember egy drámától elvárná, hogy okozzon katarzist, illetve maradjon valami emlékezetes jelenet, de itt nem volt nekem egyik sem (még a két színésznő összebújása sem maradt meg, mivel egyikőjüket sem tartom szépnek, ízlések és pofonok, ugyebár). Ezek voltak, amikért nem tetszett a film.
Másrészt viszont profi munka, mert ugyan a két színésznő mint említettem, nem tetszik, viszont nagyszerűen alakítanak, ezzel is jobbá téve a filmet. Az operatőr is megérdemelte az Oscar-jelölést, főleg a nyitójelenetben tetszett Edward Lachman munkája. De ami leginkább tetszett, az Carter Burwell zenéje. Valami csodaszép zenét tett le az asztalra, úgy érzem, ez a zene Oscart nyerhet, pedig én Morricone mesternek drukkolok.

Szóval az osztályzatom ellenére nem nevezném ezt rossz filmnek, csak nekem nem jött be.


4. Zenotyutyukam (2016-02-16 18:58.19) aaaaa - (válasz Hajniccci 3. hozzászólására)
Nem kéne a másikat rögtön hülyének nézni! A véleményem változatlan! Ezt nem kéne reklámozni! Ha valaki ilyen kapcsolatban él, ám tegye! De azonnal, ahogy ezt reklámozni kezdi, vagy megfilmesíti, elveszti a természetességét, mivel a természetet nem kell reklámozni, mivel az általában természetes mindenkinek! De nem óhajtok ebből vitát kreálni, csak ahogy az lenni szokott megírtam a véleményem! Ez senkinek nem kellene, hogy fájjon!


3. Hajniccci (2016-02-14 13:52.55) aaaaa - (válasz Zenotyutyukam 2. hozzászólására)
Bármennyire is meg vagy döbbenve, vannak, akik számára tényleg ez a "legtermészetesebb dolog a világon". Te most hallottál erről először?



2. Zenotyutyukam (2016-02-10 18:48.06) aaaaa
Felháborító, hogy itt tartunk! Ez a film két nő kapcsolatát mutatja be, mintha ez lenne a legtermészetesebb a világon! Erre tanítja a liberális média a ma egészségesnek induló fiatalokat! Döbbenetemnek nem tudok elég hangot adni!


1. BaraMary (2016-01-27 00:27.04) aaaaa
Először is nagy örömmel tölt el, hogy én írhatom az első véleményt ehhez a csodálatosan szép filmhez! (Tudom a mozikban csak február 11-től lesz, így sajnos nem a legtökéletesebb minőségben szívhattam magamba ezt a velejéig káprázatos filmet, de így is éppen elég volt ahhoz, hogy rabul ejtsen!!)
Elsősorban köszönet a rendezőnek; Todd Haynes – és az operatőrnek: Edward Lachmannak - alkotása ugyanis zseniális!! Minden egyes képkocka magával ragadó, képtelenség, hogy elkalandozzunk! A kameraállások, a megvilágítások, minden olyan precíz.. szinte zavaróan impozáns. A korszak eleve gyönyörű, a ruhák, a háttérben elhaladó autók, egy-egy bútor.. mind- mind hozzáad a film látványosságához. S a filmzenééről, akkor még szó sem esett.. Carter Burwell dalaival válik csak igazán tökéletessé az a „másik világ”, melybe a film nézése közben kerülünk!

Cate Blanchettet korunk egyik legkiemelkedőbb és legkülönlegesebb színésznőjének tartom, s Carol Aird bőrébe bújva ismét alátámasztja tehetségét! Blanchett nem csupán elképesztően gyönyörű, de játéka is lenyűgöző. Minden apró érintés, tekintet, mosoly, gesztus vagy a tincseivel való játszadozás bámulatos. Rooney Mara filmjei közül nem sokat láttam, de mint Therese Belivet úgy gondolom remek választás volt ő is. Kislányosságából, bizonytalanságából, a film végére aligha marad; Therese egy komoly, ambiciózus nővé érik a Carollal való viszony által és ezt Mara bámulatosan tárja szemünk elé.

Köszönet Patricia Highsmithnek , akit a Carol „szülőanyjaként” tartok számon, s már alig várom, hogy a kezembe kerüljön a könyve!

S természetesen még sok más embernek is hálás vagyok ezért a remekműért! Véleményem szerint ez az egyik leggyönyörűbb film, ami valaha készült! Nem csoda az a sok Oscar - és Golden Globe – jelölés.

Végső soron pedig még meg kell említenem, hogy kimondhatatlanul örülök, hogy nincsen tele a film, nyálcsorgató szex jelenetekkel, mert így az Alkotás háromnegyede egy egyre fokozódó érzéki előjáték, de csupán gondolati síkon. Így aztán nagyon boldog vagyok, hogy nem vitte el negatív irányba maga a tény, hogy két nő viszonyáról van szó! Gyönyörű!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMarsbolha, 2018-07-16 21:0721 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk