Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A fenevad
- AMC, 00:30
A bátrak igazsága
- Moziverzum, 01:00
Az apáca
- Viasat Film, 01:15
A bosszú
- Film Mánia, 01:25
Fantomszál
- HBO3, 01:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Radikális aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - Viharlovagok - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
31. Cartman8/2.0 (2023-01-01 11:48.35) aaaaa - (válasz Delpiero 30. hozzászólására)
Annyi :)



30. Delpiero (2023-01-01 11:46.38) aaaaa - (válasz Cartman8/2.0 29. hozzászólására)
Az az engedékeny szívedet erőscsontú. :D



29. Cartman8/2.0 (2023-01-01 11:42.45) aaaaa
Na mondom 2023 Disney stream kezdek..
Valahogy ebbe a filmbe ütköztem és nem bántam meg..
Itt még a mellékszereplők is jól alakítanak és persze Chris Pine is remek.
Casey valahogy mindig ugyan az , semmilyen és a karaktere kissé erőltetett.
Összeségében élvezhető alkotás ami erős közepesre sikeredett , de mivel első film idén legyen 4es :)


28. Lifeisamovie (2021-04-17 18:37.30)   - (válasz Dobsony 27. hozzászólására)
Az Istenezésnél abbahagytam...:)


27. Dobsony (2021-04-17 14:23.28) aaaaa - (válasz Sledit3 26. hozzászólására)
Te vagy az somliv?


26. Sledit3 (2021-04-17 14:11.46) aaaaa
Viharlovagok

Kedves ismerőseim, most szeretnék egy filmet a figyelmetekbe ajánlani, ami – mint általában – az emberi teljesítőképesség nagyságát szándékozik előtérbe helyezni, és én ezt nem is akarnám kisebbíteni, mert rendkívülinek és csodálatosnak tartom magam is. E mellett azonban van valami más, el nem hanyagolható is benne. Mivel igaz történetről van szó, az események nagy vonalakban ugyanazok, mint ahogy a valóságban megtörténtek, és ezekben bizony meg lehet látni a Mindenható Isten hatalmasan segítő kezét. Őt szeretném most a figyelmetek középpontjába helyezni, mivel Istennel többnyire a lehetetlen helyzetekben szokás találkozni, amikor már semmi mással nem tudunk indokolni, mert nincs rá logikus magyarázat. Én magam is személyesen átéltem már néhány ilyen helyzetet.
Most viszont mások tapasztalatát szeretném felvázolni, amely elég régen történt (1952-ben), és talán nem is tudnánk róla, ha nem készült volna ebből a történetből egy megrázó film Viharlovagok címmel. Mostanában az HBO2-n sűrűn adják, vissza is lehet nézni.

Nem célom elmondani a film tartalmát előre, csupán néhány dologra szeretném felhívni a figyelmet azért, hogy vegyük észre azokat a jeleneteket, amelyek mellett sokszor elmegyünk a saját életünkben is.

Amikor először láttam, már a felétől ment a film. Bajba jutott emberek a viharos tengeren, igazi katasztrófafilm, sok ilyen van, és közben azon bosszankodtam magamban, hogy bezzeg Isten már megint sehol sincs megjelenítve, - pedig ilyenkor aztán igazán szükség lenne Rá -, és senki sem fohászkodik Hozzá, így persze hogy baj lesz belőle, már van is, - nem is tudom, minek nézem, de valamiért mégis végignéztem.

Amikor másodszor került látókörömbe a film „véletlenül”, akkor elejétől láthattam, - bevallom, már kíváncsi voltam, hogyan jutottak idáig Isten nélkül –, és legnagyobb meglepetésemre, a bajba jutott hajón egy embercsoport imádkozott. Aha, így már mindent értek.

Megfigyelhető, hogy „kicsiben” is nagy küzdelem folyik az emberért.
E történet szerint Isten
megkereste a megfelelő embereket: egy parancsnokot, aki kiadta a megfelelő utasítást a mentésre, egy felelős személyt, aki halált megvető bátorsággal hajózott ki a nyílt tengerre, megkeresni a süllyedő roncsot,
pontosan időzített minden eseményt (pont ott, pont akkor, pont annyi...),
tévedhetetlen pontossággal vezette a mentőhajót a hurrikán erejű vihar óriáshullámai között a megmentésre várókhoz, akik a mentőhajón távolodva még láthatták elsüllyedni a hajóroncsot, amelyen még pár perce fent voltak. Minden perc számított.
És amilyen pontosan odavezette a mentőhajót, ugyanolyan pontosan vissza is vezette a kikötőbe, pontosan oda, ahonnan elindultak. Vak sötétben, hidegben, viharban, parti fények nélkül, hogy teljes legyen a kép, kinek is az érdeme mindez, mert a már mentőhajó kapitánya sem tudta, hol is vannak pontosan.
Jól szemügyre vehető a nagy küzdelem gonosz erőinek működése is, mi szerint a mentő hajó kapitányát sokfelől érte kísértés, amelyek – valljuk be-, az adott körülmények között észszerűnek tűntek:
Még a központban elhangzott, hogy ilyen időben nem lenne szabad kihajózni a homokzátonyok miatt, amelyek soha sincsenek kétszer ugyanott, és tavaly sem sikerült.
A parti őrök csak kint, a nyílt tengeren tapasztalták meg az óriáshullámok halálos veszélyét. Ekkorra már a legénység mindhárom tagja a mellett volt, hogy talán vissza kellene fordulni. Az a hajó úgyis hamarosan el fog süllyedni, és talán meg sem találják, így iránytű nélkül meg pláne nem. Közben még be is sötétedett.
Egyedül a kapitány tartott ki a mellett, hogy tovább kell menni. Többet most nem árulok el, hanem szívből kívánom, hogy nézzétek meg, figyeljétek meg, mert ha még saját tapasztalatotok nem is volt, ez mindenképpen elfogadható Isten létezésére és gondviselésére nézve, hiszen van Isten az égben, aki meghallgat, ha szívből Hozzá kiáltunk.


Az emberi teljesítmény csodálatos és megrendítő mindkét oldalon. Én viszont átéltem már lehetetlen helyzeteket, amikor Isten segített, sőt irányította a körülöttem zajló folyamatokat, és amikor másodszor láttam a filmet, akkor értettem meg a hátteret és láttam meg a háttérben munkálkodó Mindenható kezet. Csak néhány gondolat a mennyire lehetetlen helyzetről: iránytű nélkül nem lehet megtalálni őket, a homokpadon senki sem juthat át ilyen viharban, ha mindenki a Mercernek segít, akkor ki segít nekünk?, besötétedett, más mentőhajó is visszafordult, a menyasszony is vissza akarta hívatni a kis mentőhajót, végül pedig nehéz kormányozni ennyi emberrel és még mindig van fent hét, nyolc ember. Talán vigyük ki őket a partra, és jöjjünk vissza. Mégis, ebben a helyzetben, ilyen körülmények között - és ez a valóság volt - iránytű nélkül pontosan megtalálták a bajban lévőket. Lám, mégis csak volt Istennek olyan embere, aki minden áron oda akart jutni. Ehhez persze kellett egy parancsnok is, aki kiadta a parancsot, és nem tágított attól. Isten meghallgatta annak a harminc embernek az imáját ott a fedélzetközben, és pontosan, precízen éppen akkor, az utolsó pillanatban megmentette őket. Dicsőség Istennek érte! Nekem az is tetszett, hogy a szerelmi történet ilyen szép, kedves, erkölcsös és szelíd megjelenítést kapott. Tetszik az is, hogy az emberek egymással tisztelettel és szépen beszélnek. Nem trágár, mint a mai filmek szóhasználata. Ez a kedvenc filmem, és ahányszor csak lehetőségem nyílik rá, megnézem. Szeretem a szereplőit, és végül is jól végződik a történet. Engem is jó érzésekkel tölt el. Számomra ez egy tapasztalat is - még ha mások élték is át - a szeretető Isten létezéséről és gondviseléséről, mert ez Nélküle minden emberi ügyesség és "mázli" ellenére sem lett volna lehetséges. Csak figyeljétek meg Őt a filmben, mert van Isten, és a ti életetekben is ott lehet, ha akarjátok.


25. Lifeisamovie (2021-03-24 15:28.54)   - (válasz Sledit3 23. hozzászólására)
Indán fent van.


24. Az utolso szamuráj (2021-03-24 15:10.51) aaaaa - (válasz Sledit3 23. hozzászólására)
mert isten ezt akarta.


23. Sledit3 (2021-03-24 14:28.41) aaaaa
Arra lennék kíváncsi, hogy miért tűnt el ez a fim mindenhonnan?


22. Sledit3 (2021-03-24 14:14.04) aaaaa
Az emberi teljesítmény csodálatos és megrendítő mindkét oldalon. Én viszont átéltem már lehetetlen helyzeteket, amikor Isten segített, sőt irányította a körülöttem zajló folyamatokat, és amikor másodszor láttam a filmet, akkor értettem meg a hátteret és láttam meg a háttérben munkálkodó Mindenható kezet. Csak néhány gondolat a mennyire lehetetlen helyzetről: iránytű nélkül nem lehet megtalálni őket, a homokpadon senki sem juthat át ilyen viharban, ha mindenki a Mercernek segít, akkor ki segít nekünk?, besötétedett, más mentőhajó is visszafordult, a menyasszony is vissza akarta hívatni a kis mentőhajót, végül pedig nehéz kormányozni ennyi emberrel és még mindig van fent hét, nyolc ember. Talán vigyük ki őket a partra, és jöjjünk vissza. Mégis, ebben a helyzetben, ilyen körülmények között - és ez a valóság volt - iránytű nélkül pontosan megtalálták a bajban lévőket. Lám, mégis csak volt Istennek olyan embere, aki minden áron oda akart jutni. Ehhez persze kellett egy parancsnok is, aki kiadta a parancsot, és nem tágított attól. Isten meghallgatta annak a harminc embernek az imáját ott a fedélzetközben, és pontosan, precízen éppen akkor, az utolsó pillanatban megmentette őket. Dicsőség Istennek érte! Nekem az is tetszett, hogy a szerelmi történet ilyen szép, kedves, erkölcsös és szelíd megjelenítést kapott. Tetszik az is, hogy az emberek egymással tisztelettel és szépen beszélnek. Nem trágár, mint a mai filmek szóhasználata. Ez a kedvenc filmem, és ahányszor csak lehetőségem nyílik rá, megnézem. Szeretem a szereplőit, és végül is jól végződik a történet. Engem is jó érzésekkel tölt el. Számomra ez egy tapasztalat is - még ha mások élték is át - a szeretető Isten létezéséről és gondviseléséről, mert ez Nélküle minden emberi ügyesség és "mázli" ellenére sem lett volna lehetséges. Csak figyeljétek meg Őt a filmben, mert van Isten, és a ti életetekben is ott lehet, ha akarjátok.


21. Anren (2020-08-02 16:18.47) aaaaa
Nagyon jó filmet lehetett volna csinálni a valós sztori alapból, erre ez... a kalácsképű kislány és Chris Pine alakítása közül nem tudok választani melyik rosszabb.
Egyedül a hajós/vizes/megmentős részek miatt nézhető.
Egyszer.


20. Nyolcadik utas (2020-03-29 21:56.47) aaaaa
Nem volt ez rossz film.
Vagy csak egy szentimentális pillanatomban kaptam el szemrevételezésre.
Pine alakításáról szól itt néhány fáma. Negatívan. De lehet, csak megpróbálta visszaadni annak az embernek a karakterét, akit megszemélyesített. Meg létezik olyan, rendezői utasítás. Ettől persze még lehet rossz színész és rossz alakítás.
Aki a legjobb volt, az tényleg Casey Affleck.
Bede Istvánnak meg itt van a sokadik "qrva jó film" értékelése. Nincs véletlenül kelése? :-)


19. Bede István (2018-02-22 19:11.54)  
QRVA JÓ FILM!!! :) !


18. Anitabagwell (2017-07-10 23:12.13) aaaaa
Na, újra "kell" néznem egy csomó Chris Pine "csodát" (=csoda ha túlélem xD) mert egy mexikói filmkritikus barátomnak segítek cikket írni.

Újranéztem ezt a filmet is. Kb már MINDENRE figyeltem, minden apró részletre, csak ezt a mocsok rossz alakítást ne lássam Chris-től. Talán itt még önmagán is túltett, pedig művelt már borzalmakat ezelőtt is... :D

Na DE, az észrevételem.
Nektek nem tűnt fel, hogy az a jelenet ahogy Casey Affleck ott ül a háttérben és pucolja azt a tojást, közben meg okoskodik a hajóról akkor az ott kameraállás, meg úgy alapvetően a szereplők viselkedése egy az egyben olyan volt, mint amikor Robert Shaw ült ugyanolyan fejjel, mint Casey és oktatta a hülyébbeket 1975-ben a Cápában? :D

Apró dolog, de nekem azonnal beugrott az a jelenet.


17. Anitabagwell (2017-03-17 09:59.13) aaaaa - (válasz Elizabeth salvatore 9. hozzászólására)
:D vegig az volt az erzesem, hogy meghalni ment a tengerre - epp az utolso mondatod miatt. :D


16. Dobsony (2017-03-10 22:16.52) aaaaa
Sorry, aki nem látta, ne olvassa el az ez alatti hozzászólásomat, elég SPOILERES!!!


15. Dobsony (2017-03-10 22:14.24) aaaaa
Ez csak nagy jóindulattal 3*, rém lassú és unalmas alkotás. A rendező annyira törekedett, hogy korhű legyen minden, szinte leszedálta a színészeket, a párbeszédek mint a lassított felvétel, az emberek nézték a semmit, mindenre úgy reagáltak mintha mindenki 80 éves aggastyán lenne. Pedig a téma hálás, mint a film végén kiderül, a történelem legnagyobb kishajós mentése volt 1952 telén. Chris Pine-t nem igazán csípem, hát ezzel a filmmel sem került közelebb a szívemhez. Bárgyú, megalszik a tej a szájában karakter, akit a csaja kér férjül. Szánalmas tipródás a mozi ezen része, mármint a főszereplő és barátnője közötti romantikus szál. És a partraszállás előtt a tömegben pont a csajnak jut eszébe az autólámpát felgyújtani. Micsoda nő! :)
Casey Affleck már megint a legjobb, Ben Foster meg kaphatott volna több szöveget, nagyobb részt a tortából.
A látvány tényleg rendben volt, főleg az olajszállító hajón levő történések voltak szenzációsan megcsinálva. Ez, Affleck és a sztori ami felhúzta gyenge 3-ra nálam a mozit.
Felejtős egy alkotás!


14. Az utolso szamuráj (2017-03-08 16:13.04) aaaaa
Ha nem lennének látványtechnikusok meg Casey Affleck....
1952-ben Cape Cod-nál tényleg ekkora baromi nagy vihar tombolt,és ez a pár ember tényleg kiment egy olyan tartályhajóhoz,ami egyszerűen kettétört:és igen,egy kisebb hajóval sok ember életét mentették meg.A film ebben nem hazudik,azok a pasasok hősök voltak,bátrak-történetük tényleg megfilmesítésre való.Meg is érdemlik.
Csak ne ilyet.
A Finest Hour könyvből készült,de az gondolom,izgalmasabb:Craig Gillespie rendezése tempótlan és sokszor parádésan unalmas.De tényleg-kénytelen vagyok ezt a szót rommá koptatni.Az első fél órában egy kipattanó?? szerelmet kéne néznünk:de Chris Pine-ra úgy illik a szerep,mint Veronica Avluv-ra az apácaszerepkör.Én bírom a srácot,mert nemrég még azt is megcsillogtatta,drámában is jó:de ez a halkan beszélő,mulya csendes figura egyszerűen kifog rajta.Ám az is igaz,hihetetlen banális mondatokat kapott.
De ez igaz mindenkire,Ben Foster-t is elpazarolják,csak a nemrég a legnagyobb díjjal jogosan jutalmazott Casey Affleck remekel:meg az álomgyár rabszolgái,a látványtechnikusok.Mert,aki komolyabb berendezésen nézi,a vihar,a hajós jelenetek,a nagytotálok elképesztően jól mutatnak,ahogy a kisebb hajó átzamekol a hullámokon,ajvé....és tényleg fogalmat kaphattunk egy pillanatra,kényelmes melegben egy fasza széken üldögélve,azok az emberek milyen megpróbáltatásnak voltak kitéve.
Kár hogy néha a néző is:az egyenletlen rendezés,a rossz dialógusok a gyenge színészi játék és a negédes amerikai részek majdhogynem ennyire embert próbálók...majdhogynem.Hogy meg a nő mégis mit képzelt,ha a férjének ez a melója,ha ezt vállalta....és értem az érzelmi oldalát persze.(Amúgy,akkor már házasok voltak,kicsit hazudik a film)
Mindettől független,nézhető.


13. Bertó!!! (2017-02-25 11:57.11)  
Tökéletes film esti elalváshoz :)

Spoiler veszély...
Karakterek nulla,színészi játék zéro,a főhős és párja közötti kémia zérus,mondjuk azért Ben Foster kiemelkedik,mert néha nem csak előre néz ki a fejéből,hanem oldalra is,és még fütyörészni is tud.
Casey Affleck mimikája mindent visz,egész katasztrófa ideje alatt,csak a számlaszámára érkezett összeg járhatott a fejében.

Ha ez valóban igaz történet volt,akkor tényleg szörnyű lehetett átélni,kettétört hajó,maga a remény,az élethez való kapaszkodás stb...

Erős túlzással szegény ember Titanicja.


12. Delpiero (2016-12-04 20:29.28) aaaaa
Jóindulattal megadtam neki a közepes osztályzatot, talán csak a téma miatt.
Chris Pine gyenge, Ben Foster(akit igen jó színésznek tartok egyébként) teljesen kihasználatlan és ettől totál enervált, Bana közepes. Egyedül Casey Affleck tudta megtölteni élettel a karakterét, már, ami volt neki, mert itt igazából mindenki sablonos.
Izgalom szinte semmi az "akció"jelenetekben, és a dumák is műanyagból vannak.
Annyira ipari és miért az egész...most, hogy jobban végiggondolom lehet tényleg túlpontoztam egyel...mindegy a valódi mentők miatt had maradjon.


11. Városi vadász (2016-11-22 19:59.37) aaaaa
Csöppet nehezen indúl, de aztán remek film lett belőle. Főképpen az tetszett, hogy ez a "küzdjünk meg a vízzel", annyira nem dominált, persze a tanker részéről igen, de inkább a hősiesség került előtérbe. Igazi limonádé. Ajánlom mindenkinek.


10. Tjunior (2016-11-13 13:05.44) aaaaa
Remek iparos film. Semmi újat nem mond, nem mutat, de a leckét jól mondja fel. A magyar címért jár egy seggberúgás annak aki kitalálta (meg annak aki jóváhagyta).


9. Elizabeth salvatore (2016-10-30 12:57.12) aaaaa
Casey Affleck az egyetlen akin keresztül nekem átjött néhány érzelem. Chris Pine még mindig nem tud színészkedni, de azért sajnálom a karakterét. Megküzd egy rohadt nagy viharral aztán arra megy haza, hogy egy ilyen idegesítő, tenyérbemászó csajt kell elvennie...


8. Aprokavics (2016-10-29 12:01.24) aaaaa
Ez a film meg sem közelíti a Viharzónát. Nem tudom, de nekem valahogy vérszegény volt. A feszültség pl. szerintem egy az egyben hiányzott. Akárhányszor úgy tűnt, na most fog érkezni egy kemény jelenet, kiderült, hogy már volt... Kár érte.


7. Lifeisamovie (2016-10-14 14:24.29)   - (válasz Zotya810118 6. hozzászólására)
...és hosszú......tényleg a végső órájának érzi az ember egy idő után :) Ben Foster most már elvállalhatna egy felejthetetlen karaktert is, talán a Hell or High Water.


6. Zotya810118 (2016-10-14 06:54.21) aaaaa
Fárasztó és unalmas!Chris Pine tehetségének hiánya itt is tökéletesen érezhető.A film az elejétől képtelen felkelteni az ember érdeklődését,lehetséges hogy ez a gyenge színészeknek tudható be,bár kétlem.Az izgalmasnak tűnni akaró részek is messze a léc alatt maradnak.Ez egy felesleges és vacak film.


5. Vmiso (2016-10-13 14:45.42)  
Jó ez a film.

Ha valaki szerette a Hullámtörőket és a Viharzónát, ebben sem fog csalódni.
Igaz történetet dolgoz fel, az ilyen filmeket nagyon el lehet rontani, de ez jól sikerült.

Látvány pazar, a mentés izgalmas, egyedül a "szokásos" szerelmi szál fárasztott kicsit.

Érdemes a hangerőt jól feltekerni, és tengeri betegeknek csak óvatosan:)


4. Bobo 888 (2016-10-05 21:57.03) aaaaa
Átlagos,unalmas,kiszámítható, újabb igaz történetes fölös darab. Affleck öccse azért kezd emberesedni, már ha ez pozitívum....



3. Csak annyit hogy... (2016-10-05 20:05.26)  
Valamit a filmről is esetleg?


2. Lifeisamovie (2016-05-11 22:26.22)  
Mert vihar van benne a paraszt meg gondolják úgy sem tudja az eredeti címét...


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCartman8/2.0, 2023-01-01 11:4831 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk