Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Válság
- HBO2, 21:05
Meg - Az őscápa
- Viasat3, 21:25
Falcon Lake
- Cinemax, 21:52
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyermekanyák
- Cinemax2, 22:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Konstrukció - Vélemények
Maró eső - Vélemények
Nincs, aki megmentsen - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Walter Mitty titkos élete (2013) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Konstrukció aaaaa
Mena Suvari aaaaa

 

Fórum - Gondolj rám (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Whoisit (2023-10-20 01:11.36) aaaaa
Nekem tetszett. Kern játéka, Presser zenéje és maga a történet is. Igaz ez bizony szerintem is hamis befejezés, de valószínű, hogy elfogyott a ponzor és a pénz. Még egy kicsit lökni kellett volna a hajón és nagyon jó film kerekedett volna ki. Így csak jó volt.


17. Semprini (2021-08-14 00:54.36) aaaaa
Kern Andráshoz hasonló tehetségű színész alig-alig van már napjainkban. Az ő generációjából sokan már nem is élnek, így ő lassan az egyik még élő, sőt még aktív "utolsó mohikánnak" számít. A 80-as években a televízió által sokat foglalkoztatott, igen népszerű kabaré- és vígjátéki színész volt, ám közben a Vígszínház tagjaként természetesen a drámai vénáját is használták, az is kiteljesedhetett. Emellett lemezei jelentek meg, melyeken többnyire melankolikus dalokat énekel a maga rekedtes-sztoikus hangján, összegyűjtött írásaiból pedig könyv is megjelent, még a Heti hetes idején. Természetesen ő Woody Allen legzseniálisabb magyar hangja, bár már régen nem ő szinkronizálja, de a legikonikusabb Woody Allen-filmek máig elképzelhetetlenek Kern hangja nélkül.
És akkor a végére hagytam a filmrendező Kern-t. Pedig ő már a kezdet kezdetén is annak készült, csak aztán a színész szakra vették fel, és végül az lett. De nem adta fel, első önálló filmrendezése a Sztracsatella volt 1994-ben, majd ezt követte két évtized múltán a Gondolj rám.
Vámos Miklós Halhatatlan című írását adaptálta saját magára Kern, aki Vámossal közösen dolgozta ki a film forgatókönyvét, és természetesen magára osztotta ki a főszerepet is. Ha azt mondom, egyik legjobb filmes alakítása ez, még semmit nem mondtam. Ebben az édes-bús, kicsit szomnorkás, mégis alapvetően életigenlően optimista végkicsengésű dramedyben eljátszhatta végre azt a szerepet, amelyet annyi éve hiába vártunk tőle. Persze rendszeresen feltűnt filmekben kisebb-nagyobb mellék- és karakterszerepekben, ezekben is remekül érvényesült fanyar, utánozhatatlan egyénisége, de a nagy abszolút főszerep még váratott magára. A Sztacsatella persze az volt, de valamiért én azt mégsem éreztem annyira kiugrónak, inkább tűnik útkeresésnek, "egotripnek", mint igazán nagy alakításnak, bár láthatóan elemében érezte magát abban is. A Gondolj rám viszont egészen más. Ehhez el kellett telnie még ennek a plusz 20 évnek, a színpadi szerepek, az összesűrűsödött élettapasztalat és a ki nem hunyó őskomédiás-szelle most tényleg egyesült egy jelentős, magával ragadó alakításban. Pedig most sem csinál nagyon mást mint eddig, azonban ahogyan azt a "nem nagyon mást" csinálja, az messze kiemeli a mai színészgárdából. Hanghordozása ezúttal is jellegzetes, összetéveszthetetlenül egyéni, senki másra nem hasonlít, amit ő tud, azt ma csak ő tudja így, ezért is kezdtem azzal, hogy ő ma az utolsó mohikánok egyike...
A szereplőgárda illusztris, még a kisebb mellékszerepekben is sokszor ismert, sőt vezető színészeket látunk, akik azonban a sokszor csak villanásnyi epizódokban nem kapnak elég teret kibontakozni. Azért most is jó volt látni egyik nagy kedvencemet, Törőcsik Franciskát egy kisebb szerepben, vagy a szinkronból ismert Majsai Nyilas Tündét, Rajhona Ádámot és sorolhatnám még hosszan. Különös színfolt volt Az igazi mikulás gyerekszerepéből megismert, azóta felcseperedett Szilasi Blanka alakítása, remélem, látjuk még filmekben őt is.
És ki ne hagyjam a zenét, a Presser-dalokat, amelyektől a film már-már átcsúszik a zenés kategóriába, de persze egy pillanatra sem válik musicallé, a zene itt háttérben marad, pedig a főszereplő doki egy bandában is játszik és ebbéli minőségben énekli a főcímdalt is. Már csak a dalok miatt is megéri egyszer megnézni ezt a filmet, de a sok jó színész és persze Kern pazar alakítása miatt is.
Először túl szigorú voltam, most azt mondom, bőven megérdemli a négyest.
7,5/10



16. Tyranno1 (2019-10-01 00:05.33) aaaaa - (válasz HettyKing 13. hozzászólására)
Azért sci-fi, mert valljuk be, nehéz elképzelni a való életben a végen azt a fordulatot...


15. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2019-01-08 14:47.05) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 14. hozzászólására)
4 csillag, katonák nem.


14. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2019-01-08 14:45.41) aaaaa - (válasz Kék kereszt 11. hozzászólására)
Szellemes régebbi Kern filmek említése. Azért én nem e film végett gondolok rá, Presser is döcögös, és a legvégső poén gagyi.


13. HettyKing (2017-05-07 14:04.42) aaaaa - (válasz Dani_rocker 6. hozzászólására)
Azért gondolod, hogy Woody Allen film, mer Kern a magyar hangja és a filmben magáról beszél? Vannak hasonló vonások, de szerintem hülyéség ekkora párhuzamot vonni, mert a film kicsit elmélkedőbb is. Ráadásul Kern Andrásnak ez nagyon jól áll. Kinek szól a film? Felnőtteknek, akik gondolkoznak néha az élet értelmén is: soha ne add fel, ne gyűjts haragosokat, értékeld az életet kellő tisztelettel, a sorsot nem tudod mindig megváltoztatni, ami pedig elromlott, azt már sokszor nem tudod visszacsinálni, valahogy az ember csak mindig visszatér a gyökereihez, és még sorolhatnám... Sci-fi? Na ne vicceljünk, micsoda sületlenségeket írsz? :D
Igen, a bölcsesség sokszor nem jár együtt az öregséggel, ez így van. Sajnos ezt sokan nem ismerik be. Egy idős ember is bizony tévedhet, nesze neked a sok megélt élet és tanulság, és bizony sokszor pofára is eshet, sőt. Azok járnak így a legjobban, akik mindenkinél bölcsebbnek hiszik magukat, és nem ismerik el, oly sok mindent nem tudnak még, és ha nem nyitottak rá, nem is fognak soha. Az alaptörténet itt is ez.
Egy film nem feltétlenül attól jó, hogy "mellőz" mindenféle aktualitást, és te ezért nem tudod eldönteni, kinek is szól a film. Neked biztos nem szólt, mert ezek szerint semmit nem értettél belőle. A te véleményed csak egy vélemény, attól ez még egy nagyon jó film! :)


12. HettyKing (2017-05-07 13:52.30) aaaaa - (válasz Kék kereszt 11. hozzászólására)
Erős négyes, Kern mozija üdítő színfolt, kellemes melódráma. Nem értek azzal egyet, hogy a vége félrement, nem, a vége így volt tökéletes! Megnézésre min. egyszer mindenképpen ajánlom!


11. Kék kereszt (2017-01-18 18:02.36) aaaaa
Amikor visszanyal a sztracsatella fagyi..

Bár mindig drukkoltam Ötvös Csöpinek,hogy belepofozza Kardos doktort a Balatonba..kedvelem Kern Andrást a melankólikus lényével és fanyar humorával együtt.Olyan ő mint egy régi,poros,molyrágta öltöny a szekrény mélyén..amit ha fény ér..oly sok év után is képes még kellemes és meglepő pillanatokat okozni..Bárhol,bármiben tűnik fel,mindig üde színfoltként sziporkázik.Sokszor a Heti Hetest is ő dobta fel a vendégszereplésével.A miniszter félrelép óta most rendezett újra.Annak a zsenialitását megközelíteni sem tudta,de azért jól sikerült,keserédes tragikomédiát hozott össze Vámos Miklós novellája alapján.Kezdetben egy nevesebb színészeket is felvonultató tv film benyomását keltette..mert mozinak kissé karcsúnak tűnik..de ez mellékes.Kern lubickolt a hozzá oly közel álló cinikus,szarok az egész világra karakterben.Jól is állt neki.Kisebb nagyobb szerepekben feltűnik sok tehetséges színész,meg olyanok is akik annak képzelik magukat..Sajnos csak pár percre tűnik fel a vörös dög Liptai Claudia,de ez a kis idő elég volt arra,hogy lássuk még mindig nagyon dögööös.A humor jól működött és el is vitte az egész filmet.A Dunában olvasás meg a "részeg híd" fergeteg poén.Viszont nem bántam volna ha mer egy kicsit drámaibb és mélyebb lenni a felszín kapargatásán túl..Ez csak jót tett volna neki.A végére kissé ellaposodik és a befejezés is mellé ment,de a végeredmény egy jól sikerült,szórakoztató magyar film,amiből régóta hiányt szenvedünk..És jobb később bemutatni,mint soha..Pressert meg mindig jó hallgatni.


10. Emmersson (2016-11-17 14:25.05) aaaaa
Sikerült megnéznem. Harminc alatt kevesen fogják érteni...értékelni.


9. Emmersson (2016-11-12 14:16.34) aaaaa - (válasz Dani_rocker 6. hozzászólására)
Ezt a filmet Kern András rendezte Vámos Miklós Halhatatlan című novellájából. A forgatókönyvet is együtt írták!
Vámos Miklós pedig bizony bölcs ember, nálad mindenképpen bölcsebb :P


8. Eddi* (2016-09-02 15:55.58) aaaaa
Nagyon jó film. Egyszerre vicces, szórakoztató, mély és elgondolkodtató. Sokáig a hatása alatt voltam. Érdemes megnézni.


7. Emylio (2016-08-07 16:05.35) aaaaa
Én csíptem a történetet és a karaktereket is. Kern egyébként is a kedvenceim közé tartozik.


6. Dani_rocker (2016-08-05 17:12.27) aaaaa
Szegény öregember... Valami kissé félrecsúszott benne, ha azt hiszi, magyar woody allen-nek érdem lenni. Valaki felvilágosíthatná, hogy woody allen-nek érdem lenni. Plusz azt sem tudom nagyon elképzelni, kinek szól ez a film, mikor mellőz mindenféle aktualitást. Szerintem inkább sci-fi, ami egy párhuzamos univerzumban játszódik. Mindemellett, kibaszottul eredeti az alaptörténete, lehet mégsem jár együtt a bölcsesség az öregedéssel?


5. Jaszmaci1963 (2016-06-17 10:07.19) aaaaa
Nagyon mély film, humorral megspékelve! A Kern egy zseni!


4. Emmersson (2016-01-21 16:56.55) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 3. hozzászólására)
Érteeem...köszi :)


3. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2016-01-21 13:33.05) aaaaa
Tegnap volt a díszbemutatója., ja!



2. Nor-bee (2016-01-21 12:17.17)   - (válasz Emmersson 1. hozzászólására)
Biztos Chuck Norris pontozta... :)


1. Emmersson (2016-01-20 22:12.05) aaaaa
Nem úgy van, hogy a bemutatás után lehet pontozni?
Csak mert van már 4 osztályzat (2 5* és 2 1*), holott a bemutató holnap lesz!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWhoisit, 2023-10-20 01:1118 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk