Tiszta méhpempő tudnivalók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A robot és Frank
- RTL Három, 11:55
Színház a világ
- HBO, 12:35
Elveszve a vadonban 3. - Egy barátság kezdete
- Film4, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45
Kamuzsaruk
- Moziverzum, 12:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az ördögűző (1973) - Vélemények
2022-es választás
Szólánc
Szólánc-angol szavakkal
Szólánc (filmek nevével)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Madame Web aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Szenilla nyomában - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Johnny Saiper (2017-08-05 02:06.35) aaaaa
Ez még nekem tetszett, de több folytatás már nem kéne.


21. HMáté33 (2017-04-26 22:40.58) aaaaa
A Pixar-t Hollywood egyik legkreatívabb stúdiójának tartom, rajongok az eredetiségükért, az ötleteikért, hihetetlen egy csapat. Ez a mozi viszont nem tetszett, untam, nem volt vicces, nem volt semmilyen hangulata...egyszerűen nem volt jó. Akkor is ezt mondanám, ha egy egyszeri filmről lenne szó, de tudva, hogy ez a Nemo folytatása, hát legalábbis kiábrándító. És ezt Andrew Stanton követte el...szomorú vagyok.
A banda persze biztosan nem, gyönyörűen termelt a film, sőt a fogadtatása sem volt olyan gyászos, mint ahogy én megéltem ezt a tompa sokkot, úgyhogy nincs is miről beszélni. Mégis, én nem örülnék, ha ez a vonal lenne erőltetve.



20. Zso (2017-01-22 20:18.52) aaaaa
Először én is megijedtem, mert messze nem hozta azt a színvonalat, amit elvártam volna, de a végére azért el tudtam engedni magam és szórakoztatónak találtam a filmet. Nyilván sok a valóságtól messzire elrugaszkodott dolog volt a filmben, de hát a mesék már csak ilyenek.


19. Miszter88 2 (2017-01-19 11:13.30) aaaaa - (válasz Rockercsaj2003 18. hozzászólására)
Jó volt az :) Én először visítottam aztán beleb@sztam a tv-be a hamutálat .


18. Rockercsaj2003 (2017-01-18 20:12.44) aaaaa
mi volt ez a nagy ,,kautzky-zás,,????? rém erőltetett volt


17. Városi vadász (2016-12-26 23:11.27) aaaaa
Roppant méltatlan folytatása egy remek mesének. Ez tényleg a "minek", és a "kár volt" kategória. Szinte minden pillanata idegesítő, és még a meséhez képest is hihetetlen dolgok történtek benne. Semmiképpen sem nézné meg az ember kétszer.


16. Miszter88 2 (2016-12-25 18:34.42) aaaaa
A Némó Nyomában jobb volt, de így kora esti karácsonyi kikapcsolódásnak tökéletes volt .


15. Semprini (2016-12-03 16:11.31) aaaaa
Természetesen nincs olyan jó, mint a Némó nyomában, az a Pixar talán addigi legjobban sikerült filmje volt, amelyet azóta sem sikerült sokszor felülmúlni. Viszont érdekes, hogy még egyszer el tudják adni nekünk majdnem ugyanazt a sztorit úgy, hogy ezúttal a másik főszereplő van a középpontban - és most ő keresi a szüleit, nem fordítva. Jóllehet, a felnőtt Szenilla hosszú távon elég idegesítő tud lenni, amikor kiskorában mutatják, kifejezetten aranyos lett. A régi karakterek közül sokan nem térnek vissza, viszont sok új szereplőt kapunk helyettük, akik semmivel nem kevésbé sikerültek. Van köztük fóka, polip, cetvápa, beluga, és egy ütődött sarki búvár madár is. Az animáció ahogy azt a Pixartól megszokhattunk, ezúttal is pazar, az akciójelenetek pörgősek, jól kidolgozottak, izgalmasak, bár a valószerűtlenségi faktorban sikerül még jó pár lapáttal az első részre rápakolni (a teherautót vezető polip azért elég meredek volt.) De hát ez egy mese, és annak üdítően jópofa és mozgalmas. Aki még nem látta, érdemes egy próbát tenni vele.
Ha az első rész ötös volt, egy erős négyest megérdemel ez is.
8/10


14. Kiki979 (2016-11-28 09:18.09)   - (válasz Kék kereszt 9. hozzászólására)
hát eddig kerestem hol a hiba,nem csak ezzel a filmmel,hanem a pixar által az utóbbi időben prezentált mozikkal.
A Verdák 1 még szódával elment de..Verdák 2,Szörny Egyetem2,a hihetetlenül unalmas Merida a bátor..
még nem kell temetni őket valóban,jó példa erre az Agymanók mozi is.
...De Szív és Lélek nélkül ez nem fog menni


13. Gabroca (2016-11-21 17:22.30) aaaaa - (válasz Kék kereszt 9. hozzászólására)
Szerintem menj ki és adj nekik tanácsot....


12. Gabroca (2016-11-21 17:21.19) aaaaa - (válasz Roxi88 11. hozzászólására)
Gondolom nem ő találta ki...az eredetiben azt hiszem Sigurney Weaver a kommentelő személy.


11. Roxi88 (2016-11-21 08:13.39) aaaaa
Ritka idegesítő, unalmas, a Kautzky Armandos dolog pedig bosszantó volt és nem illett bele az egész mesébe!!!!!!!!!!!!!!


10. Tjunior (2016-11-18 19:56.47) aaaaa
Spoiler!
Korrekt folytatás, de semmi több. Az animáció káprázatos, Pixar minőségű viszont a végén már egy polip szemben hajt az autópályán egy teherautóval. Nekem ez kicsit sok. Meg hát végül is mi a film mondanivalója? Jó persze család, meg barátok, de azon felül? Tegyél mindent ösztönösen, ne gondolkodj, jó lesz. Tényleg? Komolyan? Hát ez elég nagy marhaság szerintem. A helyzet az, hogy ezek Pixar folytatások, a Toy Story kivételével finoman szólva sem közelítik meg az eredeti filmeket. Mind korrekt (kivéve a Verdák folytatását, az szar, de hát alap film is a leggyengébb alkotásuk volt) de semmi több. Pedig tavaly az Agymanókkal bizonyították, hogy lenne még craft ha eredeti ötletekből dolgoznak. De nem inkább maradnak a langyos vízben Verdák 3, Toy Story 4 , Hihetetlen család 2 (remélem ezt nem szúrják el nagyon). Kár.


9. Kék kereszt (2016-07-15 23:41.43) aaaaa
Pixar.Egy szó,mely ma már fogalom.Példaértékű a kis lámpás cég két évtizedes munkája.A kezdetektől fogva az eredetiség,egyediség,ötletesség,különlegesség jellemezte alkotásait.Jobbnál jobb animációkkal ajándékoztak meg bennünket melyek minden egyes alkalommal szórakoztatnak,megnevettetnek,felvidítanak,boldoggá tesznek,elgondolkodtatnak meghatnak,olykor könnyeket csalnak a szemünkbe és rá ébresztenek bennünket arra,hogy mik az igazán fontos dolgok az életben.

13 évvel ezelőtt (elképesztő,hogy megy az idő...) beúszott a vásznakra a kis Némó,Pizsivel,Szenillával és a többiekkel együtt,akik örökre belopták magukat a szívükbe.Emlékszek még anno mennyire elvarázsolt a látványa.Gyönyörű volt.Olyat az idáig egy animációs filmben sem láttunk.Ma már alapnak számít a szép látvány,de akkor még minden más volt.A Némó nyomában rögtön a kedvencem lett.Ez egy szépen lezárt történet volt,melyet nem kellett volna folytatni,még is meg tették.Láttunk már tőlük jó és igazán jó folytatást is,és rosszat is.Sajnos ez az utóbbi táborát erősíti.Remélem ezen a téren nem jutnak a DreamWorks sorsára..

Ha már valamit folytatnak,minden tekintetben a lehető legtöbbet kellet volna kihozni belőle,történet,karakterek,humor stb,lásd Toy Story 2-3,de ők beérték a kevesebbel is.Ez meg is látszik a végeredményen.Többször untam az egészet és vártam mikor lesz már vége.Nem túl hosszú,még is annak éreztem.Párszor nevettem csak fel,az egyik ilyen a Kautzky Armandos poén volt ami jól sikerült,jár neki a pacsi.Ez a remek szinkron érdeme,nem a készítőké..Sok erőltetett poén és viccesnek szánt jelenet volt benne amik nem értek célba.Az autópályás hülyeség előtt értetlenül állok most is..
Mindig a karakterek a legfontosabbak akikre lehet építeni.Akik szimpik,szerethetőek vagy egyszerűen csak valamilyenek.Itt nem volt kire építeni.Szenilla az egyik legviccesebb szereplő,de sajnos annyi nem volt benne,hogy elbírjon egy önálló filmet.Most fele annyira se volt vicces mint legutóbb.A flashbackekben visszaköszönő apró picuri kis Szenilla töki cuki volt,de valahogy nem hatódtam meg tőle.Az egész történet erőltetett és izzadságszagú.Tipikus rókabőr..A drámája súlytalan volt számomra akárcsak az egész film,főleg a befejezése.Az új szereplők közül egyedül a polip koma tetszett,de belőle se hoztak ki mindent.A többi új karakter nem nyűgözött le,olyan semmilyenek voltak.A nevükre se emlékszek már,bezzeg az összes játékét,szörnyét stb kívülről fújom most is.Szívesebben láttam volna viszont Némó akváriumbeli barátait és a vega cápákat mint őket.A legnagyobb hiba a folytatás elkészítésén kívül,Némó és Pizsi elhanyagolása és szinte teljes mellőzése volt.Kevés időt kaptak,abban se alkottak maradandót.Kár értük.Imádom őket,de remélem nem lesz Pizsi nyomában,mert nem leszek rá vevő..

Szenillából pont a két legfontosabb dolog hiányzik,ami naggyá tette a Pixart és amik miatt sok sok millió gyermek és felnőtt kedvence lett az évtizedek alatt.A két legfontosabb dolog,mely pár kivételtől eltekintve minden alkotásukat jellemezte.Amelyek nélkül nem Pixar a Pixar.
A szív és a lélek.


8. Shanza (2016-06-27 20:42.47) aaaaa
Most értünk haza a moziból. Mivel jó kritikát olvastam róla valamint az első részt igencsak szeretem ,gondoltam ez is tetszeni fog.
A 3 csillag a csalódásom kifejezése, később lehet kap 4 csillagot de most valahogy főleg a vége miatt nagyon nem tetszett..

ami tetszett!
Kiderül Szenilla miért tud olvasni és miért tud beszélni a bálnákkal.
Aranyos volt hogy végül Némó és Pizsi mint családtag fogadták be, mint egy bolondos nagynénit.
Vagy hogy hirtelen beugik neki az amit mindig is keresett még Némó előtt..
Az utazás eleje is jópofa.. Na meg a polip!!

de utána a film egy ámokfutásba kezd kicsúcsosodva az autópályás vagánykodásba.. majd az utolsó képsoroknál ahogy Szenilla szülei kihasználják az úszkáló időt és kiúsznak a képből valahogy maguk után hagynak némi űrt.
Amit a legutolsó jelenetben némileg Pizsi és Szenilla kapcsolatával próbálnak betömni..

A kreativitás nem azt jelenti , hogy furábbnál furább ötleteket dobálunk egymásra...

az első részben mindenkinek még a rövid epizód szereplőknek is volt egy kis idejük és átvezetésük, de itt a polipon kívül szinte csak egymásra vannak dobálva az események és az epizód szereplők..
Nekem a tengeri vidrák és a teherautó elkötése után már nagyon tele lett a hócipőm..
Nem valószínű hogy többször megnézem, ellentétben az első résszel amit többször láttam és most is megnéznék.


7. Ezrrl (2016-06-21 22:14.31) aaaaa
...anno a Némó volt itthon A legkedvesebb animációs film,azóta is Top 3-as.Fiam is ezzel a Pixar remekkel ismerkedett először úgy 3 évesen,most 11 évvel később,megtekintettük Szenilla kalandját.

Csalódásmentes mozi.

Az is valószínűsíthető,hogy több díjat begyűjt majd...,ilyen animációval még nem találkoztam,a fények,a részletek,minden lélegzik-élő.Gyakran az állam kerestem.
A történet,amennyiben az előzmény film 10 pontos,akkor ez 7-8.Sokszor valóban könnyfakasztó,még így negyven felé is,férfi létemre.Máskor remekbe szabott akciók sora,kedves humor jellemzi...

Kautzky Armand szinkronja,ily módon tálalt szerepe,telitalálat...nem hiszem,hogy bárhol a világon ezt hasonlóképpen meglépték volna!

Minden korosztálynak ajánlott kedves-humoros-érzelmi töltettel telt-klasszikus mese!

3D-ben kifejezetten ajánlott!


6. Norbii92 (2016-06-21 15:55.11) aaaaa
Sokkal jobb lett mint vártam, pedig tudtam, hogy jó lesz! A Pixar nem igen szokott hibázni, ráadásul ők általában eredet filmeket terveznek, a folytatások inkább a Walt Disney sajátjai, akik ugye felvásárolták előbbit. Így nem csoda, hogy Szenilla, Némó és Pizsi is ismét visszatérnek, noha már régen láttuk őket.
Valóban 13 év nagy idő, talán ebből is látszik nem a pénz volt ezúttal a fő motiváció, s szerencsére látszik is a mozin az a hatalmas munka, tisztelet és alázat ami az életre hívásához kellett! Így ismét izgulhatunk - most Szenilláért, kinek története nem egyszer csalt majdnem könnyet a szemembe, miközben persze poénokban sincs hiány, és főleg a végén kacagtam jóízűeket.
A történet tehát folytatódik, megismerjük a kis doktor halat, kinek sajnos baj van a rövid távú memóriájával, így elkeveredik szüleitől. Aztán látjuk ismét miként fut össze Pizsivel és kezdődik el az egész óceánon átívelő kalandjuk Némó nyomában, majd az időben ugorva megtudjuk hősünk miként keveredik el ismét.
Ennél többet meg nem akarok róla írni, inkább fedezze fel mindenki magának a filmet, mert érdemes elmenni rá! Illetve ez a mozi ismét elvarázsol, és tud újat mutatni, hiába tűnik úgy, hogy van átfedés a régivel, míg az animáció meg egyenesen fantasztikus! És míg az előzőbe kitárult, addig itt kissé bezárul a világ, és egy tengerbiológiai intézet mikrokozmoszát ismerhetjük meg, mely szintén élő és lélegző! Az új karakterek meg szerethetőek, főleg Hank a polip, kinek megalkotása több mint egy évig eltartott a szakembereknek (!) - de meglátszik!
Szóval izgalmas kalandokban és sok humorban most se lesz hiány, ezekkel együttesen vár Szenilla is a mozikba! Andrew Stanton nagyszerű munkát végzett most is, remekül lettek bemutatva egyébként Szenilla emlékezet kiesési problémái is, melyekre remek megoldást találtak a végén! Csak ajánlani tudom tényleg! 5*


5. Emmersson (2016-06-20 09:07.47)   - (válasz Cthulhu6 3. hozzászólására)
Hm...13 év telt el, nem hiszem, hogy ez volt a (fő) motiváció!


4. Koko97 (2016-06-09 21:09.42) aaaaa - (válasz Cthulhu6 3. hozzászólására)
De ez mögött rengeteg munka is van a wikipédián is találhatóak cikkek, hogy milyen nehéz volt minden egyes képkockát úgy megalkotni, hogy a fény beszűrődjön, valamint merülések az óceánba! Az első rész is 94 millió dollcsi volt úgyhogy kidolgozták magukat rendesen had follyon be nekik az a sok pénz ez a mese megérdemli, úgyhogy nemcsak még több pénz nyomában hanem ez mögött és sok pénz és MUNKA van!


3. Cthulhu6 (2016-05-24 17:30.51)  
Helytállóbb cím lenne:

Még több pénz nyomában



2. Koko97 (2016-01-16 23:55.15) aaaaa
Huhúúúú bérelt helyünk van a moziban ezt látnom kell:DDDD biztos fantasztikus lesz, de felvan adva a lecke, hogy visszahozza-e majd az elsőrész színvonalát, mindenesetre bízok benne hiszen Szenilla lesz a főszereplő, ő pedig az elsőfilm után tarolt:DDDDDDD


1. Kalóz Jack (2016-01-11 20:10.21)  
Hát ez aranyos lesz biztosan nekem a Némó nagyon tetszett ez is jó lesz gyerekek is szeretik mozibab biztos megyünk



Kapcsolódó fórumok

VéleményekJohnny Saiper, 2017-08-05 02:0622 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk