Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az alpinista - Vélemények
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Agyvadászok - Vélemények
Ellenségek legjobbika - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az alpinista aaaaa
Jessica Collins aaaaa

 

Fórum - Elmentek otthonról - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. somliv (2022-07-05 18:05.29) aaaaa
Nyári pezsgésnek akár jó is lehet.
Tiszta kalandfilm, vígjáték erényekkel megtoldva, különösebb truvájnak számító dolog nincsen benne. Ám a túrázás feelingje elkaphat, bent az esőerdőben, hol barlangokban, ősi törzsek látogatásával egybekötve, kis kulturális betekintéssel. Rizikós repülőzések, lakatlan szigetek feltárása, szikláról való ugrások a mélybe,- egy mondattal: Olyan adrenalin élmények, melyek megmaradhatnak benned, melyekre utána jó visszaemlékezni.
A delegáció útnak indul egy veszélyekkel teli túrára, ami elsőre nem tűnik annak, ám később azzá válik, mikor különböző kalamajkákba keverednek utazásuk alkalmával, erről szól ez a másfél óra. Szóval, nincs üresjárat, mert ez a mozi halad folyamatosan előre, mintha egy nyári táborba csöppennél pár különböző ismeretlen figurával, és velük együtt kellene kikecmeregned a dzsungelből. Na, ez pontosan olyan, még túlélőtúrának is mondható játékosabb formában.
Van pár jó fürdőrucis préda a képernyőn, a szokásos Philippe vígjátékok egyik női tagja, Elodie Fontan. Plusz a barinője, meg nem mondom a nevét, keress rá, ha akarsz. E mellett a bebetonozott cimbik, Julien Arruti, meg a hórihorgas krapek, Tarek Boudali, akik elválaszthatatlanok a francia srác mozijaiban.
Erre a körítésre ráspékel egy házsártos apa, akit Christian Clavier alakít. Aki így idősödve elkezdett színészkedni, csak lapozd fel a Bazi Nagy Francia Lagzikat, és tudni fogod, miképpen miről beszélek. Ő az odújából nézicskéli a többieket, a leendő menyasszonnyal, hogy a terepen lévő kiscsapat miként boldogul a dzsungelben. Kellemetlenebb helyzetekben milyen arcokat vágnak az otthonülők, hogyan magyarázzák ki a furcsa szitukat- jujj, hát érdekes volt ezt megfigyelni. A csapatot fellazulás volt elnézegetni a némi vidámabb, morbidabb szituk alkalmával. Tagjai közt volt egy tolókocsis idős nénike, aki ellopta a showt kicsit a többiek elől.
Full kézikamerával dolgoztak szinte végig, engem személy szerint sokszor irritálni szokott, mert hát fricskát mutat a minőségnek. Ám itt ez élvezhető volt. Nem aprította szét a mozit, és kétségtelenül valósabbnak voltak érzékelhetők a látottak.
Lacheau jól érzi ezeket a filmeket, azt, hogy mennyit érdemes adagolni, és még mindig a fiatalok igényeit célozgatja meg. Pedig ha jobban megnézzük, akkor ez elég langyosnak mondható kivitelezés tőle. Nincsenek óriási fordulatok, megoldásokban sem bővelkedik, meghökkentő, emlékezetes szegmensek is elmaradnak. Mégse bánom, mivel a környezet kárpótol ezekért a hiányokért. Olyan érzésem volt, mintha egy csapatépítő tréningen vettem volna részt, vagy az iskolai kirándulások feelingjét hozta vissza nálam- és ez az, amiért megnyerő.


19. Arash (2021-02-03 22:26.26) aaaaa
Hát ez nagyon jó volt. Rég nevettem már ennyit



18. Miszter88 2 (2018-10-25 12:44.28) aaaaa - (válasz DouGboy 17. hozzászólására)
Azt nem tudom főzés közben hogy lehet filmet nézni ?
Tehát ha elsz@rtad a kaját, azt ne erre a fos filmre fogd !


17. DouGboy (2018-10-24 13:47.50) aaaaa
Véleletlenül megnéztem ezt a gyöngyszemet, ebédkészítés közben... (az ebéd olyan is lett sajnos, de még így is jobb volt mint ez az alkotás...)
A jó csajoktól eltekintve nem sok pozitívuma akadt...

Nem mondom, voltak benne egész poénos részek is, de ez a film annyira fárasztó a folymatos pofázással, kiabálással és az idióta balfaszkodás már egy olyan szintjét éri el ami egy idő után már sok volt...
Tipikusan vizsgaidőszakos film... többször-nem-nézős... :)


16. Spiel (2018-10-24 13:39.33) aaaaa
Szerintem ez sokkal jobban sikerült, mint az előző rész. Rég nevettem ennyit vígjátékon, még akkor is, ha a filmnek megvannak a maga hibái és blődségei. Haverokkal újranéztük és ők is szakadtak :)


15. HMáté33 (2018-07-17 21:33.22) aaaaa
példáztam, hol baszták el, de a fair play szellemében hadd említsek egy olyan jelenetet is, ami illusztrálja, hogy volt ott befektetett munka is: az ejtőernyős jelenet fasza lett.


14. Marsbolha (2018-07-17 19:16.03)  
Az ejtőernyős jelenet nagyon béna volt. Az ilyenen röhögni kell, mert "poén", de valójában szar. 😞


13. HMáté33 (2018-07-17 15:15.47) aaaaa
Nyomokban azért poént is tartalmazott, egy-két olyat is, ami miatt egyébként érdemes végignézni. Kár, hogy ez inkább, mint fellángolás van jelen, nem konstans minőség szintjén, és mint általában, itt sem veszi ki jól magát, ha az ötletek hiányát öncélú trágársággal próbálják pótolni. A masszírozós jelenet például nem lett attól jobb, mert az egyik csaj többször is elismételte, mennyire kell fingania. Ez nem működik sajnos.

Az biztos, hogy a kézikamerás részek nem kaptak szövegkönyvet, kárpótlásul azért sikerült pár abszurd, de szerencsére abszurd módon nevetséges helyzetbe belesúvasztani a karaktereket, ezeknél tűnt úgy, hogy volt valami kreatív ötlet is a munka mögött.

Claviert meg jó volt látni, nálam ő amolyan titkos kedvenc marad mindig.


12. Dobsony (2018-05-03 09:50.20) aaaaa
Kövezzetek meg, de ez kurva jó volt.
Oké, tényleg szinte átültették Brazilíába a sztorit, vígjátékpanelokat használtak, klisés volt meg minden. De nekem akkor is bejött.
Éjszaka, meló után néztem és 2-3X felnyerítettem a poénokon.
Az ejtőernyős jelenetnél meg könnyesre röhögtem magam.
Aki látta a filmet, szerintem tudja miről beszélek.
A múmia(öregaszony) szenzációs volt, elapadhatatlan humorforrása a filmnek.
Clavier volt számomra a gyenge pont, nem adott semmit hozzá, sőt!!


11. Bertu (2017-12-25 22:35.39) aaaaa
Nagyon jó volt, akárcsak az első rész. A főszerepeket ugyanazok a színészek játszották, egy lényeges különbséggel. Az első részben Gérard Jugnot, itt Christian Clavier volt a régi ismert sztár.


10. Vincenzo (2017-10-29 12:13.30)  
Na ez a rész már tényleg nem szólt semmiről és a megint mindenki eltűnt, de megtaláltuk a videokamerájukat dolgot is újra beleerőltették.

Az első rész rendben van, de ez csak egy unalmas vasárnapi programnak teszi meg legfeljebb.


9. Miszter88 2 (2017-07-07 22:12.54) aaaaa
Ez sem volt jobb, mint az első rész .
Egy esti sörözgetős mozinak elmegy szerintem .
Ráadásul már csak 6 szál cigim van, nem baj, sör még akad bőven :)


8. Rockercsaj2003 (2017-01-21 22:59.05) aaaaa
Az első rész sokkal jobb volt...ez egy nagy rakás sz.r....Minek kellett megcsinálni?? Erőltetett, katasztrófa....Nem is értem mért folytatás, amikor ez nem gyerek felügyelet....az első rész annyira újszerű jópofa volt....


7. Lacy88 (2017-01-17 03:07.33) aaaaa
Álltunk a mozi előtt, mit kéne nézni..megláttuk ennek a filmnek a plakátját, se előzetes se semmi.. Mondtuk na ez biztos valami fos lesz, üljünk hát be rá.. A film végén megbeszéltük, hogy csak így kell menni mozizni.. Olyan jókat röhögtünk a filmen, hogy ilyen rég volt. Annyira jól tettük, hogy megnéztük. Számunkra ugye a film végén derült ki, hogy ez egy folytatás, de ez fel se tűnt, abszolút önálló részként is megállja a helyét. Számomra működtek a poénok, abszolút jó választás volt.


6. Az utolso szamuráj (2017-01-14 16:01.50) aaaaa
Hát,a rendezőpáros sokat nem várt a folytatásra:ám ez már nem durran akkorát,és lényegesen kevesebb volt az olyan vicc,poén,amin látszott némi agymunka.
Mindettől független nevetni lehetett rajta sokat,az öreglány sokat dobott a képen meg C. Clavier azért a többieknél lényegesen jobb színész.A táj gyönyörű,a két csaj meg annál is szebb,és a dramaturgián se sokat változtattak:ami egyszer eladható volt,azon ugye minek???
Csak...valahogy untam a végére.Nem is nevettem annyit felhőtlenül.Újrahasznosított,leárazott poénok is dögivel voltak benne,azokon meg már...nem szórakozom olyan jól.
Ezért is csak közepes.


5. Semprini (2016-12-30 22:27.03) aaaaa
A franciák mindig is erősek voltak vígjátékok terén: Fernandel, Bourvil, Louis de Funes, Pierre Richard, a Jöttünk láttunk visszamennénk 1-2 és még sorolhatnám. És most itt van egy újabb gyöngyszem, mely már első megnézésre is nagyon tetszett, újranézés után pedig megkapja tőlem az ötöst, tényleg rég szórakoztam ilyen jól.
Az eredeti cím eléggé megtévesztő, mert bár a szereplők egy része valóban benne volt a 2014-es Felvigyázó c. vígjátékban, de itt már szó sincs Babysittingről, és folytatásnak is csak nagyon szőrmentén nevezhető, hiszen a cselekmény ezúttal egészen más vágányon mozog és a két film jellege is eléggé eltér. Ez egy őserdei kalandtúra, melynek mibenlétéről most is egy megtalált kamera felvételeiből értesülünk. Hőseink egészen hajmeresztő kalandokat élnek át, a csúcs alighanem az ejtőernyős ugrás volt, és a forgatás jellegéből adódóan ezt sem stúdióban vették fel, hanem tényleg kiugrottak a szereplők (azért a lajhárt feltételezem, csak odamásolták, de így is frenetikus volt).
Christian Clavier itt merőben más jellegű figurát hoz, mint a Jöttünk, láttunk-sorozatban, azaz sokkal visszafogottabb, nem is ő viszi a hátán a filmet, de persze jó volt ismét látni régi ismerősként.
Az egész filmen érződik a remek csapatmunka, a színészek alighanem nagyon élvezhették a forgatást és ez az érzés a nézőre is átragad, a kézikamerás stílus szinte beránt a cselekménybe, mintha mi is ott lennénk a szereplőkkel, izgulunk értük, nevetünk a hülyeségeiken, drukkolunk nekik.
Számomra az év legkellemesebb meglepetése volt, kifogástalan szórakozást nyújt, mindenképp érdemes megnézni.
9,5/10


4. Kék kereszt (2016-11-15 11:21.51) aaaaa
Igen csak jól szórakoztam rajta és sokat nevettem.Mostanában ez fehér holló kategória..A "Felvigyázó"..üde színfoltja a haldoklófélben lévő vígjáték műfajnak a maga egyszerű,mégis szórakoztató módján.Sok jó poén van benne és elég vicces is,ami mostanában elég ritka párosítás.Sikoly 4 spoiler he he.A kreatív című folytatás..nem nagyon tér el a kitaposott ösvényről,csak most még nagyobb szart kavarnak ezek a pancserek.Az ismerős arcok mind visszatérnek és egyikük-másikuk több szerepet is kap ami jót tett nekik.Vannak új humorforrások is pl az öregasszonynak álcázott nő,akinek minden benyögése aranyat ér.Érdemes odafigyelni rá.Christian Claviert hiányoltam a Nagytudásúak 2.részéből,most megkaptam.Sokat dobott a filmben a puszta jelenlétével is a kis szélhámos.Miatta meg a környezetváltozás miatt egy fokkal még jobban is bejött a folytatás,mint az elődje.A found footage stílus most is jól működik.Sőt,még jobban is mint az 1.résznél.Itt több lehetőség adódott,így kihozták belőle a lehető legtöbbet.A barlangos rész a 127 paródiával..se kutya,de az ejtőernyős rész a lassssan zuhanó lajhárral valami kegyetlen..Bár a régi nagy francia vígjátékokhoz nem mérhetőek ezek a filmek,és nem is kell hozzájuk mérni őket,de a modern kor gyér felhozatalából mindenféleképpen kiemelkednek és ez dicséretes.Bár lehet,hogy már elég erőltetett lenne egy 3.rész,de amíg ilyen jó poénokat,szitukat hoznak össze,addig vevő leszek a jópofa csacskaságra.


3. Vycus (2016-03-12 16:35.23) aaaaa
Nekem is nagyon tetszett. Nem gondoltam volna. Alig várom, hogy újra megnézhessem! :D



2. Andysa85 (2016-01-11 16:58.57) aaaaa
Hát nekem nagyon nagyon tetszett,,,,,én filmen ennyit nagyon rég nevettem....utoljára talán a Terhes társaságon... :D Mindnekinek ajánlom!


1. Vitya04 (2016-01-05 19:04.47) aaaaa
Hali!
Én tegnap néztem meg a filmet! Nekem igazából nagyon tetszett. Az előzetes alapján nem akartam megnézni, de örülök, hogy lementem. Még egyszer megnézném! A trailer bár erőltetett filmet sugall, szerintem egyáltalán nem az (max 1 jelenet).



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2022-07-05 18:0520 hsz
KeresemGonoszhun, 2016-11-14 14:241 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Elmentek otthonról adatlap
Eredeti cím: Babysitting 2
Évszám: 2015
Rendezte: Nicolas Benamou, Philippe Lacheau
Szereplők: Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Tarek Boudali, Christian Clavier...

További információk

Szereplők fórumai
- Christian Clavier - Vélemények
- Elisa Bachir Bey - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk