Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Lány a jövőből
- Cinemax2, 22:21
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
Felhőkarcoló
- Mozi+, 23:00
A bűnös
- Paramount Network, 23:00
Hang nélkül
- AMC, 23:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A hercegnő és a sárkány aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Félvilág (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

28. Lifeisamovie (2024-03-22 13:55.56) aaaaa
Látom Gryllustól sokan hanyatt vágták magukat, pedig ő már régebben is megmutatta az erejét. A Dallas Pashamende-t (2004) is ajánlom tőle, abban is oda tette magát. Amikor a fémdobozba tett angyalkáról beszél..mintha, egy angol horrorfilmből néztem volna egy jelenetet, annyira jól sikerült. Ez a film (ami ráadásul tévéfilm eredetileg) is jó bizonyíték arra, hogy nem kell milliárdokat elkúrni, ha valaki tehetséges, s így képes minőséget, elismerésre méltót kiadni a kezéből. A film témájánál maradva a kurváknál is nem a fiatalnak, szépnek kell órákat rodáznia, mire elviszi valaki, hanem a kiélt fejű, vén kurvának, aki hat kiló sminkkel, szép ruhákkal, ékszerekkel palástolva próbál kuncsafthoz jutni. (Dobray K2-je megvan? Abban is van ennek a leírásnak megfelelő 'néni'...:))
Tényleg egy látványorgia minden képkocka, itt nagyon összeszedetten ügyeltek minden apróságra, hogy korhű legyen. (Amúgy hogy nem horpadt be a naccsasszonyok feje, mire azt a nagyon luxi, elegáncs, de méteres szipkát megszívták? :D)
Szerintem nem baj, hogy egyoldalú, viszonzatlan leszbi szerelemmé és ennek bosszújává változtatták át a történetet. Az eredeti Róza-Gusztáv felállás nem szólt volna akkorát.


27. Gyorkos (2023-11-22 14:20.57) aaaaa
Jó film. G. D. játéka kiemelkedő, érett színésznő, jelentős tehetség. Kulka hozza a szokott színvonalat a Katót játszó Döbrösi Laura is ügyes, jó színésznő. K. P. is hozza a szerepet, de nekem kicsit úgy tűnt, hogy rutinból. Jó ez az - eredetihez képest - jól megbonyolított, elmélyített sztori! Tetszett úgy összességében.



26. Gnome83 (2022-07-13 18:44.03) aaaaa
Én most láttam csak ezt a filmet.Mikor elindítottam,akkor esett le,hogy magyar.Na,mondom,akkor ez biztos sz.r. lesz..nem volt kéznél másik film,megnéztem.Mi tagadás,kellemesen csalódtam.Igényes munka, jó színészek, izgalmas történet.Megnézem még egyszer.


25. Woodyszunyog (2019-04-20 00:32.53) aaaaa
Nem lehet belekötni! Hibátlanul felépített történet, technikailag kifogástalan mozi, tökéletes színészek! Remekmű! Nagyon egyben van, többször nézős!


24. Thejoker (2018-03-19 22:16.37) aaaaa
Én is,mint a többiek,a technikai részét emelném ki a filmnek,az tényleg nagyon rendben van! Ami talán zavart,hogy sokszor nagyon halkan beszélnek,nem tudom ez másnak is bántotta-e a fülét! A színészek jól játszottak,különösen Gryllus Dorka alakítása fogott meg! A vége jó volt,bár még szerintem lehetett volna drámaibbra csinálni! Összességében 4 csillagot simán megér!


23. Delpiero (2018-03-07 19:57.27) aaaaa
Technikailag tényleg korrekt ez a mozi is, de hiába nyit erősen és alapozza meg a hangulatot, az a film másik felére fokozatosan alábbhagy és a rövid játékidő ellenére is sok üresjárat mutatkozik sajnos.


22. Szilvykeee (2018-03-04 12:15.37) aaaaa
Egyik legjobb magyar film, amit láttam! Korhű minőségi jelmezek, helyszínek, hangulat. Megérdemelt volna egy Oscar jelölést..


21. Dark Bakter (2017-11-30 11:13.10) aaaaa
Nekem nagyon bejött! Egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy igenis készülnek zseniális magyar filmek... Persze nem hibátlan mozi, sosem lesz olyan mint mondjuk egy nyomozó, vagy egy Kontroll, de bőven kijárna neki a figyelem!
A hangulat, a millió, a korrajz egyszerűen remek... A film egy megtörtént gyilkosságot, annak háttértörténetét mutatja be, szerintem kellemesen sikerült ezt prezentálnia... A színészi játék is pazar! Kovács Patrica remek alakítást nyújt, látszik hogy elsőosztályú színésznő, amint mondjuk egy SOS Szerelemben, vagy egy 9 és fél randiban nem tudott igazán bemutatni... Kulka János tökéletes mint mindig, Döbrösi Laura, nem csak gyönyörűszép, de felnő a többi szereplőhöz... AKinek a legzseniálisabb az alakítása az viszont Gyrllus Dorka... MInden rezdülése tökéletes, remekül hozza karaktert. Szerintem igazából az ő figurája van a legjobban felépítve és bemutatva...
Hangultos és kellemes filmalkotás, remek zenével, remek alakításokkal... Hibátlan? Tökéletes? NEM! Ennek ellenére szerintem érdemes meglesni... Az utóbbi időkben több nívós magyar gilm is készült.. Fehér Isten, Matrfűi rém, Argo 2., Liza a rókatündér, egyébként Gigortól is bejött a Kút címú alkotás... Szerintem jelen mozinak sincs oka a szégyenkezésre... Nem vagyunk egyformák, mindenki véleménye más és más, nekem az a szubjektív véleményem, hogy minden hibája ellenére színvonalas magyar film.


20. Törölt felhasználó (2017-08-27 03:15.47)  
Technikailag kifogástalan. Megint csak ott vérzik el, hogy a jellemábrázolást feláldozták a feszes dramaturgia oltárán. Ahogy Tjunior írta lentebb, van egyfajta Fincher-szerű atmoszférája. Csakhogy Finchernél a vontatottságnak célja van: általában úgy mélyül el a jellemekben, hogy az egyszerre ágyaz meg a karakterfejlődésnek és szolgálja az előrehaladó thriller-narratívát. (Még az Alien 3-ban is valamennyire.)
Itt viszont csak toporgunk egy helyben, legyen szó az Orfeumról, vagy a leszbikus ágyjelenetről.
Egyetlen átütő dolog van a filmben, az pedig Gryllus Dorka játéka. Szikár, titkokkal teli komorna-típus, aki az elejétől fogva sejteti, hogy valaminek az elindítója lesz. Szinte megformálja a "hagsplotiation" jellegzetesen magyar karakterét. Sajnos mindegyik hangsúlyos jelenlélét agyonvágja a többi színész, de lehet, hogy ebben a színészvezetés hanyagsága lesz a ludas, mert amúgy a beszédtechnikát leszámítva teljesen jól játszik a gárda. (Komolyan, néha úgy dünnyögnek, hogy nem is értem, mit akarnak közölni. Utószinkron?)
Szóval jó úton jár a magyar thriller, de nyissák már tágabbra azt a vágóoollót.


19. Türkiz (2016-11-13 23:04.54) aaaaa
Színvonalas, nyomott hangulatú, és kissé lassan halad a történet.A színészek kihozzák a maximumot,különösen Kató karaktere érdekes, ahogy elkezdett (volna) átalakulni.A zenéje is tetszett.Összességében egy jó film.


18. HMáté33 (2016-09-19 23:00.59) aaaaa
Valami döbbenetesen erős képekkel nyit a Félvilág. Az operatőri munka és a zene egyvelege abszolút beránt, már a legelső percektől kezdve jó nézni, jó hallgatni ezt a filmet. Technikai téren igazából végig bravúros darab ez, főleg a költségvetés nyilvánvalóan létező korlátait tekintve (ezt egyébként a köd alkalmazásával remekül ellensúlyozták az alkotók - a sűrű fátyol nem csak eltakar, de nagyon karakteres atmoszférát is ad). A hangkeverést leszámítva én baromira le voltam nyűgözve attól, amit itt láttam-hallottam.
Kár viszont, hogy a sztori nem nagyon ér fel a technikai színvonalhoz. Kicsit olyan nesze semmi fogd meg jól érzésem volt: nem tudtam eldönteni, hogy inkább az ismerős panelekre akar hagyatkozni a történet, vagy valami újat kíván mutatni, így a végeredmény elég felemás lett. Volt valami kraft a dologban ez tény, de nagyon bentragadt számomra, nem nagyon vezetett sehova a sztori, és így a tragikus végkifejlet is csak elsuhant, de nem ütött.
Nyilván vékonynak éreztem a szkriptet, de magukkal a színészekkel se voltam kibékülve, Kulkát kivéve. Az ő karizmatikus jelenléte alaposan elhalványította a többieket, akik legjobb esetben is csak langyosvízre emlékeztettek. Kovács Patrícia viszont a mű játékával még a mű karakterét is lepipálta, engem nem tudott megvenni ez a fajta mesterkéltség - értem, hogy mit akart, de ehhez ő most kevés volt szerintem.
Szóval, egy felemás élmény volt ez, pedig az elején úgy éreztem, valami egészen különlegessel van dolgom. Annak viszont nagyon örülök, hogy technikai téren ilyeneket hoz le a hazai film, erre nagyon vevő vagyok.


17. Pro360 (2016-04-24 15:56.51) aaaaa
Kovács Patrícia kicsit többet is mutathatott volna magából. Kevés, s rövid szexjelenet, több kefélést vártam egy ilyen filmben. Amúgy jó film, ezt leszámítva


16. Dobsony (2016-04-20 14:42.42) aaaaa
Kell nagyobb dicséret egy tv filmnek, azontúl hogy díjazzák, elismerik, hogy a televízióban levő megjelenés után 1,5 hónappal bemutatják a magyar filmszínházakban. Nem sok tv film mondhatja ezt el magáról. Gratuláció mindenkinek aki a film készítésében közreműködött!


15. Palot (2016-04-20 14:17.36) aaaaa
Biztos most sokan megköveznek, de szerintem az utóbbi idők egyik legjobb magyar filmje. A hangulata, a feszültségkeltés, Gryllus Dorka játéka...Zseniális és mint a díjak mutatják, nemzetközi színvonalú produkció! Le a kalappal!


14. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2016-04-17 07:57.10) aaaaa
Öt díjat kapott a kaliforniai filmfesztiválon.


13. Independence (2016-03-08 07:01.10) aaaaa
Minden apróbb seb ellenére - melyből szinte minden magyar film vérezget - ez egy igényesen, professzionálisan, színvonalas szakmai munkával összerakott projekt, messze meghaladja egy tévéfilmmel szemben állított elvárásokat. Külön dícséret Nagy Andrásnak, mert a képi világ megformálásban nagyszerű egyensúly teremtődött.Egyszerre korhű, elegáns, sejtelmes, és kellőképpen "cool". Profi munka, a szó legjobb értelmében. András, ez úton is szívből gratulálok a díjhoz...:)

Ezen az alkotáson keresztül is jól lemérhető, lenne szakmai potenciál arra, hogy mínőségi magyar közönségfilmek készüljenek..., mégsem nagyon készülnek - bár vannak biztató jelek - ,aminek az okát nem mindig értem.Néha el kéne tudni szakadni a "sokatmondás" látszatának kergetésétől, formailag és tartalmilag egyaránt, és csak úgy szimplán történetet mesélni..., nívósan, ez nem ördögtől való, nem kell tőle félni, senkit nem devalvál szakmailag.


12. Emylio (2016-02-25 10:18.58) aaaaa - (válasz Samen19 11. hozzászólására)
Mert fázott.


11. Samen19 (2016-02-20 12:41.27) aaaaa
Sziasztok!
És mit gondoltok Kató szerepéről? Milyen okból jelentkezhetett a munkákra és mi volt a célja? (Legfőképpen az utolsó pár percre gondolok)


10. Emylio (2016-02-08 18:08.12) aaaaa
Végre egy magyar film, ahol játszanak a színészek, és nem csak botorkálnak.


9. Norden (2016-02-03 02:05.25) aaaaa
A színészek játéka és a képi világ is nagyon ott volt. A levegőben végig lehet érezni a "régi világ" összeomlása előtti utolsó pillanatokat.


8. Tjunior (2016-01-11 08:53.25) aaaaa
Minőségi tévéfilm, nagyon profin kivitelezve. Kicsit szomorú, hogy ennyire ajnározzák, mert azért nem olyan jó, csak ugye, kimagaslik a magyar tévéfilmek közül. Száz Attilára (és Köbli Norbertre) rábíznék már egy mozifilmet, nagyon tehetséges, a magyar David Fincher :). Külön kiemelendő a zenéje, ennyire eltalált filmzenével én még nem nagyon találkoztam magyar filmnél. Parádi Gergely előtt le a kalappal, ez világszínvonal.


7. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2016-01-05 13:20.15) aaaaa - (válasz Bizerba 3. hozzászólására)
Gryllus Dorka másik magyar filmben is Leszbosz szigetéről jött. Infrastruktúra ragyogóan tükrözi a kor hangulatát. Pati itt,Pati ott, zsüri, Válótársak- szemésze , csapszerelője(folyik) szabin van.


6. Mozibuzi (2016-01-02 20:58.47) aaaaa
Nem egy fergeteges film, de nem rossz. Látszik rajta, hogy a magyarok is tudnának jó filmet csinálni, csak valahogy mégsem sikerül.


5. Chris92 (2015-12-31 21:46.06) aaaaa
Lassú és komótos tempóban csordogáló, de a felszín alatt végig hatalmas feszültséget árasztó dráma, ami hatásosat robban a végén. Korhű és eleganciával teli darab, ami remekül boncolgatja a szereplők lelki világát és azokat a folyamatokat, amik az elkerülhetetlen végkifejlethez vezetnek. Tévéfilmhez képest döbbenetes igényességgel van megírva/eljátszva/felvéve/megrendezve. Remélem a Köbli-Szász duó még sok ilyet hoz össze nagyon ráférnek az ilyen egyedi próbálkozások a magyar filmre.


4. Kövyvtáros (2015-12-31 17:24.09) aaaaa
Egy nőknek szóló magazinban olvastam először ezt a történetet,a Mágnás Elza gyilkossági ügyet.A cikk elég jól megírta Elza előéletét,származását,születési nevét és a sorsa/története is jól meg lett írva.Még fénykép is volt róla,és a cikk szerint a gazdag szeretők, -mágnások-innen volt a mellékneve-fejedelmi alakja miatt kedvelték igazán.A gyilkosságot a komornája és annak szeretője tervelték ki és hajtották végre az ékszereiért és a pénzéért.De a filmfeldolgozásban ez a sztori sokkal jobban fel volt dolgozva.Nagyon érdekes volt Elza és a komornája közötti viszony,kiderült közös múltjuk,és sokkal több motiválta azt a gyilkosságot mint csupán az ékszerek meg a pénz...Hosszú évek alatt rakódott egymásra a komornában minden sérelem,ami a végkifejletbe torkollott.Nagyon jó film volt,nagyon jó alakításokkal,nagyon jó színészekkel.Merem ajánlani.


3. Bizerba (2015-12-31 15:03.06) aaaaa
Még nem nagyon láttam semmiben Gryllus Dorkát, de úgy tűnik, sokat vesztettem. Zseniális volt. Nekem a film is tetszett, a sztoriról nem sokat tudok, így nem is hiányzott semmi. :)



2. Amycusack (2015-12-31 08:29.59) aaaaa
Nem szeretem a magyar filmekben azt, hogy mindig mindent túlspiláznak. Adva van egy élet által írt izgalmas és érdekes sztori, remek színeszek, nagyszerű alkotók. Szerintem nyugodtan ragaszkodhattak volna az eredeti történethez: a Mágnás Elza gyilkosság nem egy lerágott csont, felesleges volt kihagyni fontos szereplőket, vagy másnak ábrázolni főhősöket.Kár érte, egyébként Gryllus Dorka játékáért is mindenképp megéri megnézni.


1. Voyager21 (2015-12-30 23:23.13) aaaaa
Most néztem meg a Duna tv-n, sajnos az elejéről lemaradtam.Mindenképp megnézem még egyszer. Nekem tetszett.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2024-03-22 13:5528 hsz
KérdésekLokibaba, 2016-04-19 00:183 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk