Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az élet ízei
- Film Café, 08:50
8 mérföld
- HBO2, 09:25
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Argylle: A szuperkém aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Dínó tesó - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Moncsi001 (2018-08-09 01:32.11) aaaaa
Borzalom! Nagyon vártam ezt a mesét. De kb 40 percig bírtam szenvedve. Kukoricát termesztő, tyúkokat nevelő dinók??? 10 mp beletekerve néztem végig. A t-rex még felnőtt szemmel is iszonyatosan ijesztő. Tényleg nem értem milyen korú embereknek csinálták ezt a rettenetet. MI volt az a pötty? Egy ember kezdemény?.... Óriási csalódás, messze túlértékelt film. Nem kellene a gyerekeket hülyének nézni. Olyan csodálatos történet lehetett volna, ha mindenkit a maga szerepébe osztanak bele. A dinók rendesen élik az életüket, legelésznek, és az ősemberek termesztik a kukoricát... De ez? Ez mi a tosz volt?


10. Samick (2017-03-17 22:43.58) aaaaa
Nagyon furcsa számomra, hogy a környezetet, fákat, sziklákat, vizet elképesztően gyönyörűen megcsinálták, viszont a szereplők, főleg a dínók meg annyira gagyira szarul néznek ki, hogy az botrány. Mint a csecsemőknek gyártott gumi fürdőfigurák.

A történet maga rendben van de eredetiséget ne keressünk benne.

Gyerekfilmhez képest kicsit sok a dráma benne, nem tudom igazából milyen korosztálynak szánták ezt a filmet.



9. Shanza (2016-11-14 13:23.34)  
A fura és természet ellenes kontrasztot pont az okozta számomra a filmben ,hogy a főszereplő beszélő Dínó olyan groteszk gumijáték figura volt, az emberkölyök meg egy kiskutyává degradálódott..
De a többi dínó is eléggé fura formát öltött.
Egyszer megnézhető, aranyos kis animációs film.


8. VadRaszta (2016-11-03 09:40.30) aaaaa - (válasz VadRaszta 7. hozzászólására)
és az a durva, hogy két 8 éves gyerekkel néztem, és tomboltak, film közbe, hogy ez nagyon gagyi. Ha már ők se tudják ezt élvezni, akkor ez mégis kiknek szól?


7. VadRaszta (2016-11-03 09:39.13) aaaaa
ez botrányosan rossz. ide sülyedtek az animációs filmek? már csak elvétve születnek jó mesék


6. Endi358 (2016-06-14 13:51.46) aaaaa
Gyermeteg animáció,mégis felnőttes tartalom,nem éppen a legütősebb kombináció,de a Pixar-nak így is sikerült egy JÓ kis mesét összedobniuk!Érzelmi hullámokat kiváltó tanmese "MINDENKI-nek"!


5. Delpiero (2016-06-03 09:22.00) aaaaa
Júúj de sokat nyúl a Dínó tesó az Oroszlánkirályból, elég sok motívum végigvonul a Pixar eme meséjén, ami az újdonságnak és kreativitásának ezúttal (sajnos) híján van, ám még így is szórakoztató és aranyos alkotás, szóval bár maradéktalanul nem vagyok elégedett a lámpásék ezen művével, de haragudni sem tudok rájuk, mert ez még mindig több, mint sok más stúdió "fullosnak" szánt alkotása.


4. Az utolso szamuráj (2016-05-24 15:27.20) aaaaa
Egy szülő biztos aformán-ajvé,micsoda szavakat szülök,zsigerből,nyögés nélkül!!:) is nézi a rajzfilmeket,gyermekeit mennyire szórakoztatja a dolog.Emlékszem,olvastam egy cikket az origón,miszerint annak írója úgy látja,a Pixar újabb próbálkozása a kölyköknek sok,túl izgalmas,véres,félelmetes és úgy egyébként is.
Én meg azt mondom,bár kétség kívül van néhány másodperc,ami vitatható,de a mai srácok ennél-sajnos vagy sem-durvább dolgokat is pisloghatnak akár délután a TV-ben.
Neki lehetne hát menni a Dinó-tesónak,de minek:én is végignéztem,más szemmel,mint csemetém,ő odáig volt érte,nekem volt hiányérzetem.A képi világ persze profi,van olyan eksönscéna,ahol tátva marad a száj,de felnőttként észre lehet venni,ez valahogy...ötlettelen.Nincs meg benne AZ a varázs,ami ennek a stúdiónak védjegye,és a profizmus alól csak a komfortzóna vitatott szaga szivárog.
Ám ha "csak" ennyi rutinérzésből készült magyar rajzfilm készülne idehaza,már akkor boldog lennék,és ez a darab,hát igen...tényleg gyerekfilm.Nem vacakol mélységekkel,túl sokat karakterekkel,még az Oroszlánkirályból is lop és úgy egyébként gyönyörűek a képei ha még nem mondtam volna(tudom,hogy de).Másfél órát mondom,csendben vannak a legzajosabbak,néha meg ez a lényeg,nem a fantázia hiánya.


3. Türkiz (2016-05-02 20:23.25) aaaaa
Nagyon jól indult,de sajnos már több dráma volt benne,mint sztem egy mesében kellene legyen.Ettől függetlenül aranyos.



2. Sakamaru (2015-12-12 18:07.04) aaaaa
Szerintem nagyon megható film volt. A családdal néztük meg a gyerekeim teljesen elvoltak varázsolva. A kémia jól működött ahol kellett sírtunk ahol a könnyeké volt a szerep ott könnyeztünk. Igazából nem kisgyerekeknek való mert nem értik a miérteket.


1. Chris92 (2015-12-03 13:51.52) aaaaa
Az utóbbi időkben a Pixar stúdiónak igencsak keményen szembe kellett néznie azzal a ténnyel, hogy csaknem tizenöt évnyi kritikai és közönségsiker felhalmozása egyszerre lehet áldás és átok. Áldás, mert ha animációs filmekről van szó, szinte mindenki rögtön velük azonosítja a minőségi és intelligens, ráadásul nemcsak a fiatalabb, hanem az idősebb korosztályhoz is tökéletesen passzoló szórakozást. De egyben átok is lett, mert ezzel saját maguk számára is egyre magasabbra és magasabbra srófolták a lécet, és ha azt egy--egy újabb alkotással esetleg nem tudja elérni, akkor a csalódás hangjai is jóval erősebben csapódnak le.

A Verdák 2 mélypontjellegét kár is lenne tagadni, a Merida a bátor és a Szörny Egyetem pedig decensebb minőségük ellenére pont a fent felsoroltak miatt vannak erős viták kereszttüzében. Az idei Agymanók viszont csattanós választ adott azoknak, akik már kezdték volna leírni a Pixar-t, hiszen az a film kreativitásban, humorban, érzelmi hatásfokban egy az egyben méltó lett a stúdió hírnevéhez. A kérdés, hogy ezt a pozitívvá váló tendenciát a Dínó tesó is képes lett folytatni. Nos az igényes megvalósítás természetesen meg sem kérdőjelezhető, és a stúdió filmjeire általában jellemző érettebb felfogás is érzékelhető rajta, ami által a Dínó tesó kellemes és mindenki által könnyen fogyasztható animációs mozivá válik, de az átlag Pixar filmekhez képest jóval egyszerűbb és klisésebb történetvezetése miatt korántsem tud ahhoz a magas színvonalhoz felérni.

Egy könnyen elképzelhető alternatívából építkezik a film alapsztorija: Elmarad az az esemény, amit 65 millió évvel ezelőtt kipusztította a dinoszauruszokat, így azok tovább élik életüket. Arlo egy többtagú dínócsalád legkisebb tagja, és ennek minden jegyét magán is hordja: Gyengébb és bátortalanabb mint testvérei, és emiatt nem is nagyon tudja környezete megbecsülését kivívni. Egyik nap elkeveredik családjától és kénytelen egy hosszú utazást megtennie, aminek során egyetlen társa Pötty az embergyerek, akivel a kényszerű együtt utazás fokozatosan barátsággá alakul át, miközben Arlo természetesen megtanul szembenézni saját félelmeivel.

Teljesen helyénvaló az olvasó gyanúja, ha ismerősen hangzik számára ez a történet, mert a Dínó tesó narratívája teljes mértékben megegyezik azokkal a klasszikus gyerekfilmekkel, amikben egy főhős és társa egy nagy kalandra indulnak, aminek során hátha megtalálhatnak valami, ami számukra fontos értéket képez. Erősen epizódikus szerkezetével, viccesen kattant mellékszereplőivel és fordulatoktól mentes, sekélyes cselekményével, a film abszolút a fiatalabb korosztály felé kacsingat. És ha ehhez még hozzávesszük a szándékosan aranyosra animált főszereplőket, akkor nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a Merida mellett Pixar legdisneysebb filmjével van dolgunk ergo jobb ha nem is keressük benne az Agymanók frissességét és tematikai komplexitását.

Ugyanakkor van két dolog, amiből nagyon sokat profitál a film. Az egyik a látvány, ami még a mostani animációs filmek színvonalához képest is hibátlan: A tájképek, a növényzet, a víz megjelenítése szinte fájdalmasan gyönyörű és realisztikus, ugyanakkor egy percre sem érezzük műanyag, élet nélküli technikai erődemonstrációnak a környezet, hanem hitelesnek és valódi élettérnek, amit elég jól (bár kissé furcsának hatóan) ellenpontoz a dinoszauruszok erősen karikírozott mesefilmes megjelenítése. A másik erősség pedig az, hogy az egyszerűsödött történet ellenére nem tűnt el az érzelmek való egyensúlyozás és a karakterekben végigmenő változások érzékeltetése, ami a Pixar egyik legfőbb erősségének számít.

A Dínó tesó ugyanis remekül viszi végig az egymással hagyományos módon kommunikálni nem képes főszereplőpáros között végbemenő kapcsolatot, ami a kezdeti ellenszenvtől elindulva, fokozatosan és okosan halad addig a pontig, míg mindketten rádöbbennek arra, hogy több közös van bennük, mint azt gondolták volna. Arlot és Pöttyöt nem csak helyzetük, az otthontól való elszakadtság és egymásra utaltság köti össze, de egy bizonyos családtag elvesztésének traumája is. Ennek feldolgozása valamint a saját magunkért és másokért való felelősség vállalása ugyanúgy a felnőtté válás útjához tartozik, mint a fizikai távolságok és nehézségek leküzdése. A film okosan használja ki az érzelmesebb pillanatokat, és ezáltal tartalmaz néhány jelenetet, amik még akár a felnőtteket is képesek lesznek megríkatni.

Összességében a Dínó tesó egy bájos, aranyos mesefilm lett, ami ugyan nem fog se a Pixar, se az animációs filmek csúcspontjai közé tartozni, viszont a kisebb korosztálynak tökéletes, a nagyobbak se fognak kínosan feszengeni a székekben. Sőt ha utánaolvas az ember, hogy milyen körülményes és nehézkes volt a film létrejötte, akkor szinte kisebb csoda, hogy nemcsak egy koherens és nézhető végeredményt kaptunk, de olyan filmet, ami bizonyos szinte hű tudott maradni ahhoz a szellemiséghez, amit a kis lámpás cég képvisel.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMoncsi001, 2018-08-09 01:3211 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk