Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Éjsötét árnyék
- RTL Három, 16:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 16:15
Devotion
- Filmbox Premium, 16:25
Álom luxuskivitelben
- Film Café, 16:40
Klónok
- Mozi+, 16:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Kiss Ferenc - Vélemények
A rezsim (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Becky bosszúja aaaaa
Kevin Greutert aaaaa

 

Fórum - Szemekbe zárt titkok (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Cthulhu6 (2019-02-27 15:11.19) aaaaa
Hát ez valami iszonyúan pocsék film volt. Vagyis nem pocsék film, hanem pocsék élmény. A színészek jók voltak, a hangulat oké volt, de a sztori az valami betegesen szar.

Vannak azok a filmek, amelyek szomorúan, veszteségérzettel eltelve érnek véget, de amelyek az odavezető úton epikusak, mondanivalójukban pedig tartalmasak. Például egy háborús film, vagy egy igényes horrorfilm. Na ez egyik sem volt. Hőseink maximum a bénázásban epikusak. Nem térek ki a részletekre, mert még annyit sem ér az egész. A mondanivaló pedig kb az, hogy ha egyszer a dolgok elszaródnak, akkor tehetsz te akármit, bosszút állhatsz vagy sem, ölhetsz vagy sem, akkor is szar marad az egész. Hát kössz ezt az amúgy teljes realisztikus mondanivalót, de ha szart akarok markolni, azt a tévé bekapcsolása nélkül is megtehetem a klotyóban.

1 csillag


19. Cantri (2017-08-06 23:57.20) aaaaa
Korrekt, iparos munka, melynek legnagyobb hátulütője hogy minden percét belengi a masszív feleslegesség érzése....

Igen tudom, hogy már írták előttem ám én is ide szeretném vésni: az eredeti mozi kihagyhatatlan remekmű!!... olyannyira h elképzelni sem tudom ki gondolhatta, hogy bármi szükség van erre a feldolgozásra... El kell ismerni azért legalább a castingosok egész jól dolgoztak, ellenben a rendező úrral. A film egyszerűen lapos, unalmas, és erőtlen....a színészek mintha csak egymás mellett tenglengenének, Kidman meg Ejiofor úr között vonzalom, mint köztem meg a szomszéd ház cserepei között.....így meg az ember nézi, hogy ez így nagyjából ok, viszont feszkó az meg semmi, emiatt pedig a dráma sem működik, mely igen erőteljes eleme az argentin alkotásnak.

Tényleg teljesen felesleges film, ami semmit nem tud hozzátenni az eredetihez, ellenben kulcselemeiben marad alul, így eredményezve egy "alvós" esti darabot, egy amúgy remekműből....sipirc megnézni azt! :)



18. Vio (2017-02-18 00:02.49) aaaaa - (válasz Anyoca55 9. hozzászólására)
Sztem meg pont, hogy nagyon unalmas és vontatott.


17. Emmersson (2017-01-11 19:32.34) aaaaa - (válasz Emmersson 16. hozzászólására)
Viszont...végre megnéztem a filmet. én nem csípem Roberts kisasszonyt, ezt többször elhintettem már és még az öccsét is jobb színésznek tartom, de itt tetszett a játéka!
Kidman hozta, amiért őt kérték fel, Chiwetel Ejiofor pedig briliáns!
Alapvetően nehéz összehasonlítanom a két filmet, mert annyira egyforma és mégis más...mindkettő nagyon jó, de egy picit mégis a remake felé billen nálam a mérleg. Méghozzá - és ez nyilván másnál épp fordítva van és vitázna velem - pont a vége miatt.
Kevés újraforgatott mozi sikerül jól, de ez köztük van!


16. Emmersson (2016-11-18 14:44.16) aaaaa
Julia Roberts évről évre csak rusnyább! Borzalmasan néz ki a nő!


15. Sötétszív (2016-08-28 22:38.33) aaaaa - (válasz Sötétszív 14. hozzászólására)
*Nos


14. Sötétszív (2016-08-28 22:38.19) aaaaa
JHNos, sokakat megoszt ez a verzió az arhentinnal szemben. Pedig szerintem ez is olyan jóra sikerült, mint az. Lassan csordogáló történet, remek színészi alakításokkal. Még akkor is így van, ha a karakterek nem szimpatikusak. Általában a remake mozik nem működnek, de vannak azért üditő kivételek. Mint például ez is. Szóval nekem tetszett ez a változat is. Pedig az Argentint is nagyon szeretem. Persze ízlések és pofonok, ugyebár...


13. Sötétszív (2016-08-10 17:18.42) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 12. hozzászólására)
Ennyire rossz azért nem lehet.


12. Az utolso szamuráj (2016-08-10 15:14.25) aaaaa
Felesleges.
A 2009-es argentin Szemekbe zárt titkok ,ha van tökéletes mozi,akkor az...az.Gyakorlatilag mint krimi-thriller lehetetlen mellé felnőni,mert túl a krimiszálon,jóval több,nyomasztó utazás pszichére,bűnre,múltidézésre-és látlelet egy rendszer,az 1976-83 között működő junta kegyetlenségére,bármit megengedhető arroganciájára(ami eleve a Szemekbe zárt titkok konfliktusát okozza,hisz elengednek benne egy gyilkost.)Akik nem látták az eredetit,pont emiatt nem érezhetik át a film valódi erejét és erényét,hisz a történelem arcéle csorbul,nem is akárhogy:bár jó ötlet a szeptemberi terrortámadás képbe helyezése,a hatalom mint olyan messze nem úgy szól bele az eseményekbe,hogy attól a néző valóban borzalmasan érezze magát-és kiszolgáltatottá a szereplőket.
Ám ami meghökkentő:a technikai megvalósítás terén is egy dél-amerikai film úgy alázza ezt,ahogy nem várnánk el.Ott is egy stadionban van üldözésjelenet,ám teszik ott vágás nélkül,hihetetlen ügyesen és feszülten fotózva.Az amcsik ezt a ziccert egyszerűen félvállról veszik,kihagyják,helyette kapunk valami sablonosat....érdektelent.
Meghökkentő a prüdéria.az argentin változatban látsz egy jó nagy péniszt,itt ez a jelenet sután,ostobán és félénken van a moziba betákolva,holott kulcsfontosságú:a tettes felsőbbrendűségének,az ott álló nőnek lenézése és egyszersmind csak mint szexuális "tárgy" felfogásának a bizonyítéka,Billy Ray rendezése ettől csorbul,erőtlenné válik,hisz a kitárulkozó férfi pont hogy attól mutat dominanciát és erőt-még a férfi felett is.
A szereplők közti kapcsolatok is több helyen átírva:áh,az a gond,tényleg nehéz olyan indokot találni,ami miatt lenne létjogosultsága ennek a mozinak,talán csak az,hogy Julia Roberts bizony megint nagyot játszott.Mikor lányát ölelgeti a konténerben,valóban dermesztő és meginditó jelenet volt,ő tényleg beleadott apait-anyait.
Ez sajnos a többiekről nem mondható el:Nicole Kidman meg 13 évvel későbbi "csomagolásban" jobb nőnek volt eladva,mint fiatalon,a maszkmesterek csak Roberts-nél dolgoztak odaadóan.A 2015 -ös amerikai film TÉNYLEG csak azoknak tetszik igazán,akik nem látták az eredetit,mert az olyan mély,szó szerint finom és gyönyörű munka,amit kevesen tudtak letenni az asztalra,és a drámai vége az addig látottak fényében ütött akkorát a szívre,percekig rágódtál utána a feliratok alatt.


11. Independence (2016-05-26 08:16.46) aaaaa
Ez a mozi akkor is nagyjából a közepes kategóriába sorolható, ha valaki nem akarja - ne is tegye, mert akkor le fogja húzni a béka segge alá - az eredetihez hasonlítani.
Kimondottan erős sztárgárdával árulja önmagát, s még a babaarcúra botoxolt Kidman is hozza azt a nívót, ami elvárható tőle - bár sokak szerint nem, én el voltam vele- , ám a kissé döcögősre sikerült rendezés okán is, nem hagy nyomot maga után.
A filmnek sem a hangulata sem a dinamikája nem szögez a székbe, valahogy úgy izgalom mentesen csordogál, csordogál, majd véget ér..., egy-két jobban sikerült jelenetet leszámítva, hiányzik belőle az a feszültségteremtés, ami elvárható lenne egy "erős", drámai, komor hangulatú krimitől.
Ráadásképp, ami egy ilyen mozi esetén azért nem volna baj, nagyon nehéz bárkivel is azonosulni a főszereplő trió tagjai közül, Julia Roberts szokásához híven magas színvonalon játszik, de karaktere "megszerethetetlen", így a néző oly távolságot tart a szenvedésétől, ami voltaképp majdnem közömbössé teszi, mi is lesz a bűnös sorsa...

Nem rossz film ez, de a jótól nagyon messze..., és óhatatlanul az is akcióssá árazza, hogy ilyen végeredménnyel, teljességgel felesleges hozzányúlni a forrásmunkához, mely szinte tökéletes.Ha nem tudsz hozzátenni, hagyd békén...


10. Alois (2016-05-18 18:31.14) aaaaa
Pocsék film,általam nem kedvelt színészekkel a főszerepben. Ha nem láttam volna az eredetit lehet hogy nem ezt mondanám, de ez egy nagyon gyenge remake.


9. Anyoca55 (2016-05-14 15:36.46) aaaaa
Nem unalmas, nem vontatott. Akármilyen remekmű is a korábbi argentin film ez sem volt annyira rossz, mint ahogy itt lehúzzák. Ízlések és pofonok.... Szerintem.


8. Lacy88 (2016-05-11 03:49.02) aaaaa
Mivel én nem ismertem az eredeti filmet, továbbá a szereposztás számomra szimpatikus volt így megnéztem.Lehet hurrogni ízléstelenségről, nem érdekel... nekem nagyon tetszett! Igaz, volt egyszer kétszer hogy megült egy picit de a vége mindent kárpótolt.


7. Bobo 888 (2016-05-05 18:41.07) aaaaa
Unalmas,vontatott,szinte semmi nem történik, a gyilkos pedig talán 2 percet szerepel a filmben. Ezt a Chiwetel Ejiofort vagy mi a fenét már láttam a 2012-ben, Mentőexpedícióban, komolyan nem értem mire fel van felkapva. Állandóan ugyanazt az üres, semmitmondó actorkodást hozza, egyszerűen szenvedés nézni a palit. Roberts meg Kidman, ehh, hol vannak már azok a bombadögök, mint egykor a Micsoda nőben vagy a Halálos nyugalomban, de még nagyobb bűn,hogy szarul játszanak. Ezt tetézi a mindenfajta feszültségtől mentes rendezés, szóval ha valaki megnézi a film előzetesét, már több időt szán rá,mint amit érdemel. Lelketlen üres vacak.


6. BENovelas (2015-12-12 22:04.19)  
Én az argentint láttam de az nagyon felkavart. Ezt az új verziót nem fogom megnézni.


5. Cassano71 (2015-12-06 22:57.22)   - (válasz Colby86 1. hozzászólására)
Teljesen egyetértek, az argentin eredeti egy remekmű, rám nagy hatással volt anno.
Olyan ez mint ahogy a Tetovált lányra is készült egy amerikai remake csak minek. Rossz nem lett egyébként az sem, na de Noomi Rapace-ot überelni úgysem lehet.


4. Colby86 (2015-12-05 21:18.01) aaaaa
Visszagondolva olyan szar, hogy inkább 1 csillagra rontom az értékelést :)


3. Vegasbaby (2015-12-04 23:33.44) aaaaa
Az eredetit nem láttam, de ez nekem átlagos volt.


parfumeshop.hu banner

2. Liz-i (2015-12-03 22:52.46) aaaaa
Nekem az eredeti jobban tetszett. Én azt hittem, hogy csak véletlen a címegyezés, közben jöttem rá, hogy nem.


1. Colby86 (2015-12-03 08:54.58) aaaaa
A 2009-es argentin remekmű, közel hibátlan, az egyik kedvenc filmem. Az amúgy is erős történetet, kiváló színészek, látványvilág és hangulat erősítette, valamint fontos szerepe volt a kor argentin politikai hátterének is. Nem értettem miért kell egy ilyen szinte tökéletes filmet újraforgatni (persze a világ angol anyanyelvű, ~90%-ban amcsi filmeket néző közönsége szeret a saját anyanyelvén, ismert arcokkal készült filmeket nézni, még ha a nagy előd Oscar-díjat is nyert, na az új film azt biztos nem fog). Eszem ágában se lett volna tehát ezt a remaket megnézni, de sajnos nyertem rá jegyet...és ugye a magyar az ilyen potya lehetőségeket nem hagyja ki, még ha tudja is hogy nem lesz jó. Na ebben tévedtem, mert a film rossznak nem mondható, sőt aki nem látta az eredetit annak nagyon is tetszhet, mert: jól sikerült az amerikai közegbe adaptálni a sztorit, van 1-2 nagyon jól működő változtatás, ami még az eredeti filmet is tökéletesíthette volna, jók a színészek (kicsit azért Kidmant sajnálom, mert tehetséges volt, de a sok botoxtól ma már nulla mimikája és kisugárzása van). DE: a rendezés döcögős, a már-már klasszikus nagy jelenetek szinte egy az egyben lettek koppintva, a hangulat és a látvány messze elmarad.
Kicsit azt éreztem, mint legutóbb a Mentőexpedíciónál, hogy egy nagyon jó alapmű (ott könyv) korrekt feldolgozását nézem, de nem lesz túl maradandó élmény és inkább újranézném az eredetit. Persze ez a film nem is az argentin változat rajongóinak készült, hanem azoknak akik nem ismerik a történetet. Ennek ellenére számukra is inkább azt javasolnám, hogy inkább vegyenek erőt magukon és nézzék meg az eredetit.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCthulhu6, 2019-02-27 15:1120 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk