Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kőkemény család
- SuperTV2, 05:30
A séf
- Moziverzum, 05:50
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
A panamai szabó
- Film Café, 06:40
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 06:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Michel Galabru aaaaa

 

Fórum - Ifjúság (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Norbitzki (2017-12-24 20:27.13) aaaaa
Három ilyen nagyszerű színésszel igazi élvezet ez a mozi, de a kommentek száma hűen tükrözi azt, amit nem esik jól leírni: manapság nem erre van igény, helyesebben szólva, szűkebb réteg igényli ezt. Pedig szerintem a legnagyobb élményt éppen ezek a melankolikus, lassú filmek nyújtják, és Palolo Sorrentino munkája minden percében ilyen. Nyugalom és béke a felszínen, emberi tragédiák, szomorúság és elmúlás a háttérben, azonban a filmet nézve ezek sem negatívumként jöttek át, sőt éppen ellenkezőleg, ettől élet az élet. Furcsán hangzik, hogy egy dráma pozítiv energiával tölt fel, de itt és most ez történt... egy nagyon szép történetet kaptam csodálatos színészek tolmácsolásában.


20. Emmersson (2017-12-08 23:52.59) aaaaa - (válasz Rudicus 13. hozzászólására)
Egy lapon sem említhető ez az alkotás és a másik borzalom! A Fiatalság jó film, arról meg több szó ne essék...



19. Kilok (2017-06-15 00:05.47)  
Nagyon szép film. Michael Caine, Harvey Keitel és a gyönyörű Rachel Weisz mind szenzációsak. Jane Fonda Golden Globe jelölése nem semmi, azon mondjuk néztem, de nem ez a lényeg.

Kellemes csalódás volt ez a film.


18. HMáté33 (2017-05-29 10:36.46)   - (válasz Convar 17. hozzászólására)
szerencsére nem ilyen könnyű megvezetni a népet, ugye.


17. Convar (2017-05-29 02:39.42) aaaaa
Megint egy művészfilm amit egy meztelen nővel akartak eladni.


16. Jazzman (2016-12-16 22:33.34) aaaaa
Paolo Sorrentino visszaadja a hitem a filmművészetbe. Annak idején Antoinioni, Fellini, Bergmna, Jancsó, Lelouch, Tarkovszkij és társai művein nőttem fel. A mai filmvilágban páratlan a munkássága. Nagy élmény az biztos. Ajánlom az Ifjú pápa sorozatát is. Csúcs....


15. Sötétszív (2016-12-11 23:55.52) aaaaa
Valahogy én többet vártam ettől a filmtől. Már csak a színészi felhozatal miatt is. De mégis csalódtam benne. Michael Caine bár jó színész, de itt nem játszott jól, de ez igaz Rachel Weisz kisasszonyra is. Harvey Keitel viszont remekül formálta meg a rendező karakterét. Szóval Paolo Sorrentino filmje eléggé felemás érzéseket hagyott bennem. De így csak egyszer nézhető, átlagos film lett. Sajnálom.


14. Az utolso szamuráj (2016-11-12 17:53.01) aaaaa
Mi a varázslat a vásznon?
Nehezen kibogozható feladat:egyénként változó.Van,akinek támadó orkok,robotok,van akinek másfél óra Adam Sandler humor,van akinek lemenő nap fényénél elsuttogott szerelmi vallomás és vannak,akik....akik a megfoghatatlant és inkább átérezhetőt keresik.Ez a legnehezebb,illékony,szépszavú fűszer,szív kell hozzá,nyitottság...és hogy már megéltél dolgokat.Nem kell ezen megsértődni,de nem kevés film csak némi háttérrel érthető(ezért is csodálkozik rá e sorok írója,ugyan ki is okoskodik itten....)
Paolo Sorrentino megcsinálta hát újra azt,hogy filmjét nem (csak) nézni kell és látni:inkább érezni.Fellini szelleme lengi át az egész munkáját-ennélfogva a ma nemzedékének két viber közt gyakorlatilag befogadhatatlan-és konkrétan az olasz mester műveiből szó nélkül emel át sorsokat-az olasz mester saját művébe.A történet középpontjába Mick és Fred kerül,akik egy festői szépségű ám a külvilágtól elzárt svájci luxusszállóba töltik napjaikat:körülvéve híres színésszel,egy szépségkirálynővelUraim!!!!!Na az test!!!),hegymászóval,Diego Maradonával és egyéb,a sztori szerint fontos karakterrel:mert itt ez a lényeg,mindenki fontos.Paolo Sorrentino alkotásában hiába keresünk a többség által preferált és indokolatlanul sokra tartott történetvezetést,konfliktusokat,drámai tetőpontokat és csúcspontokat,itt helyzetek vannak,kicsiny vagy nagyobb jelenetek,amikben mozognak az adott karakterek-és amik szinte lökdösik a nézőt gondolkodásra, hogy bizonyos dolgokról kicsit magába mélyedjen.
Hagyományos mód így nincs karakterfejlődés sem:Fred lánya szerelmi csalódása miatt néz szembe sekélyes érzelmi életével,és a mű végére egy olyan ,addig nem kitárgyalt problémával,mint felesége sorsa.Mick élete utolsó lehetőségét egy újabb filmben látja,ám kreativitása mintha megcsappant volna,és a mű derekán a színésznő,akinek szánta volna a főszerepet,visszautasítja a felkérést.
Láthatjuk hát,a rendező újra az emberi kiüresedésről,kiégéséről mesél,ám filmje mindezek ellenére nem olyan dráma,amitől többeknek ökölbe szorulhat még a nagy lábújja is:darabjában könnyed,laza hangvétel uralkodik,epizódikus felépítése pedig mindenkinek biztosít néhány percet,hogy brillírozzon.Ez persze hatványozottan igaz a két legendára:Harvey Kietel és Sir Michael Caine azzal a profizmussal és hihetetlen eleganciával veti magát bele szerepébe,amit nevük több évtizede sejtet,és ez a két úriember még akkor is érdekes lenne a vásznon,ha csak éppen körtét cserélne egy régi lámpában.
Azonkívül itt van Paolo Sorrentino esztétikai megoldásai:úgy képek mint hangok,zenék által.Az Ifjúság tobzódik az ilyen,művészibb fogásoktól,ám nem tolakodóan,hanem finoman belehelyezve a mozi szövetébe,legyen akár az ahogy Caine a tehénkéket vezényli vagy csak egy kis klippet készítenek a szálloda életéről,végigfutva a vendégeken.A tragédiát is úgy ábrázolja,ahogy a nagyok,aztán.....
aztán műve kilép önnön keretéből,és az Egyszerű Dallamok a néző kezébe adja a mű kulcsát,ha esetleg Mick "Azt mondod, hogy az érzelmeket túlértékelik. Ez hülyeség. Csak az érzelmek számítanak.” mondata még csak sejteti Veled azt.A világ egyik élő legendája áll a színpadon,a néző magába szívja azt a különös élményt,azt a csodálatos érzést,amit a majd két óra adott,mindezt egy csodálatos hangú hölgy előadásával megtámogatva,hogy az utolsó képkockán miután Caine jogosan megdicsőül úgy karaktere mint valós munkássága által,a világ egy másik,sziklaarcáról híres legendája belevigyorogjon egy utolsót a képünkbe:csak hogy tudd,hogy kell filmet befejezni.Hogy kell elérni,hogy más ember álljon fel,mint aki oda 120 perccel azelőtt leült,hogy újraértelmezz néhány dolgot rávetítve életedre...és hogy valahol hálás legyél egy élményért....nem,AZ élményért,amit adtak Neked és veled marad jó esetben több napig.
Ezért....hitem szerint ezért járunk moziba,a mágiáért.


13. Rudicus (2016-10-12 11:32.49) aaaaa
Ha a Birdman című unalmas, lassú, nyöszörgős film Oscart érdemelt, akkor ez a film minimum 2 Oscart érdemelne!
Ez nagyjából ugyanazt a témát feszegeti, mint az... az öregedés, a siker, a tehetség, a család, az elvárások, a sikerért fizetett ár, a magánélettel való összeegyeztetése..... a hírnév kötelez is, ha tetszik, ha nem! Elszalasztott dolgok az életben valami más fontosabbnak hitt dolog miatt.... A csodálatos hegyek látványa Svájcban... ez adja a film nyugodt hangulatát, varázsát... ez már önmagában is elegendő lenne, hogy nézzem.
Aztán a végén az az egyszerű dal, amit nem akart elvezényelni senkinek, mert azt érezte, csak a feleségének van joga azt elénekelni... az valami fantasztikus volt.... nem tudom, hogy miért, de elfogott a sírás... talán túlságosan átéltem vagy maga a zene által nyújtott hangulat és a látott képek alapján.... szóval nagyon megfogja az embert!


12. Bertó!!! (2016-10-09 18:31.16)  
Tökéletes film,értelmes dialógusokkal,nagyszerű színészekkel,gyönyörű Alpoki látványvilággal,Luca Bigazzinak külön piros pont.


11. Find (2016-01-26 00:46.27)  
Első benyomások: megütközés, hiány. Még valamit vártam.
SPOILER!!!
A film hibája-e? Nem biztos. Michael Caine karakterétől nagyobb kiborulások nem várhatóak el. A kisebb mellékszálak, a lánya ismerkedése, a rendezőgárda ötletelése untatott. Valószerűtlennek éreztem ezt az apja-lánya kapcsolatot. Mégis el van rejtve köztük sok kis kérdés, probléma, amikre végül nincs válasz. (de lehet, hogy csak nekem nincs)
A furcsa hotel a Ragyogás-beli hotelra emlékeztetett, a bizarr felvételekkel.
Imádom Caint, de lehet, hogy a filmben Keitelt szerettem jobban. Az ő rendezője szerintem telitalálat volt. Az egyik legemlékezetesebb jelenet számomra a párbeszéde Jane Fondával.

A karmester múltja lassan feltárul a párbeszédekből, de mégsem hittem el Fredről, hogy ő ifjú korában mennyire más volt.
Szóval ilyesmi felemás érzések, benyomások uralkodnak bennem.
Ennél a filmnél a többszöri nézésnek lenne értelme.

(furcsa, hogy ilyen kevés a komment. A moziban is kevesen voltunk. Azt hittem nagyobb népszerűságnek örvend.)


10. 1zsuzska (2016-01-24 17:05.08) aaaaa
Ajánlom az interjút:

Őszinte vallomás a színész óriástól, beleszőve hitvallása a barátságról, szerelemről, hűségről, az öregedés bölcsességéről, sok minden egyéb is szóba kerül az Ifjúság kapcsán . A riporternő kitűnő kérdés feltevése egycsapásra megnyitja a finoman szőtt életalagutat. Egyébként miközben néztem a filmet, szinte a szemükben lehetett látni, háttérben zajlik a saját történetük. Pedig ezt az interjút akkor még nem olvastam.

[link]


9. Uzsinátor (2016-01-18 22:01.19) aaaaa
Nincsenek rá szavak, egyszerűen csodálatos! Ritkán adódik ennyire intenzív filmélményem, minden a helyén volt!


8. Laura_1982 (2016-01-15 20:41.47) aaaaa
Köszönöm az 5*-os élményt! Szavakkal kár ledegradálni, meg kell nézni!


7. 1zsuzska (2016-01-04 15:43.25) aaaaa
Nekem pedig egyértelműen a 2015-s év legjobb filmalkotása.

Se nem fáradt, se nem erőtlen…. Valószínűleg életkori adottság is, hogy ittam minden másodpercét, érzelmeim hullámvasúton, torkomban dobogott a szívem, velük emlékeztem. A színész óriások jutalomjátéka, miközben bizonyára pillantásaik, elhallgatásaik mögött önmaguk sikeres-sikertelen epizódjait is vetítették számunkra. Elképesztő, megindító, felkavaró. És mindez gyönyörű szép képekkel, zenével.

Az etűdszerű visszaemlékezések, múltból jelenbe és visszaívelő epizódok között átvezetések / én így nevezném/ csendesítenek, épp csak, mintha lélegzetet vennénk, mielőtt újra kortyolunk az öregedés gyönyör, fájdalom tengeréből, vagy épp a pokol tüzéből kitekintve, kinek-kinek ahogy tetszik. Életünk küzdelmei, hibák, tévedések, remények, szerelmek, barátságok, bűntudat, csalódás, tévelygő megoldások, bölcsesség, a jóvátétel próbálkozásai -nem is tudom meddig soroljam- erőteljes, mégis rendkívül finom jelenetei peregnek. Olykor humorosan, máskor könnycseppmorzsolóan.
Csodálatos történet, zene, színművészet, képfestmény és vágás, pontos nyílvesszőtalálat a szívbe ez a film.


6. Langelus (2015-12-29 20:09.03) aaaaa
[link]


5. Langelus (2015-12-20 15:54.05) aaaaa - (válasz Entersp 4. hozzászólására)
Köszönöm a bókot. :)


4. Entersp (2015-12-20 14:40.34)   - (válasz Langelus 1. hozzászólására)
Érdekes, hogy ezt írod. Én gyakran gondolok rád, mint egy hadvezérre. Szükség van valakire, aki vezeti a filmrajongók elszánt seregét...


3. Langelus (2015-12-20 14:16.53) aaaaa
Olyan könnyű volna azt mondanom arra, hogy jó film. És bár rossznak se tartom, valahogy a kettő között meg rekedt: túl fáradt, túl erőtlenül összefogott darab. És ezt már nem lehet arra fogni, hogy a szereplők bemutatásához műsoridő és teret engedni kellett.



2. Colby86 (2015-12-18 12:47.42) aaaaa
Na ez a flimművészet! A nagy szépség után az Ifjúság is zseniális lett, ami leginkább a remek hangulatnak és az elsőosztályúak színészeknek köszönhető (Rachel Weisz gyönyörű, nem véletlenül Bondné:)). Az érdekes és színe karakterek ismét nagyon jól megírt dialógusokban filzofálgatnak az elmúlásról, élet értelméről...stb, ráadásul elég humoros formában. A film mind zeneileg mind vizuálisan szemet gyönyörködtető, sok kreatív megoldással, ezért nagyon érdemes moziban megtekinteni (in English of course). Megy az 5 csillag, amint lehet pontozni:)


1. Langelus (2015-11-21 21:52.26) aaaaa
Premier előtti vetítés???

Elképedtem rendesen, mikor a Corvinban a jegyszedő fölött állva ezt olvastam. Rákérdeztem, a jegyár változatlan volt. Pici megkönnyebbülés. A Latabár részre lementem, és mit ad isten: az első sorban egy lélek se volt, leszámítva a fickót a sor közepén, mint holmi hadvezér.

Én voltam az a fickó. :D

A filmélmény meg hát... nagyon felemás érzést keltett: van légköre, mondandója, Caine továbbcsiszolhatatlan gyémánt, de... a történet, a szereplők valahogy nem áll össze.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbitzki, 2017-12-24 20:2721 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk