Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45
Nyár Elba szigetén
- Film4, 10:20
Hóbarát
- Film+, 10:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Szólánc
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mind idegenek vagyunk aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - A fekete üst - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Semprini (2024-03-15 01:26.26) aaaaa
Legendásan nagyot bukott ez a film, állítólag akkoriban a legdrágább animációs film volt, viszont még a gyártási költségek felét sem termelte vissza. A bukás után a Disney kis híján csődbe is ment, Jeffrey Katzenberg szervezte újjá a céget, majd pár évre rá kijött a Kis hableány, és ezzel új korszak kezdődött az egércég történetében.
De vissza A fekete üst-höz! Ez a rajzfilm egy bátortalan próbálkozás a gyerekmese és a dark fantasy összeházasítására, amely mitagadás, nem sült el valami jól. A sztori sablonos és erősen széteső (amúgy egy trilógia középső része lenne elvileg), az animáció stílusa pedig félúton van az 50-es évekbeli Disney-rajzfilmek (Pán Péter, Csipkerózsika) és Ralph Bakshi darkosabb fantasy-rajzfilmjeinek világa között. Azonban ezek a heterogén elemek mint a tűz meg a víz oltják ki egymást, tényleg plyan, mintha két teljesen különböző stílusú és világú rajzfilmet ötvöztek volna.
A karakterek többnyire rémesen bugyuták, vagy éppcsak semmilyenek. A legrosszabb talán a Gurginak nevezett, eldönthetetlen fajú szőrmók figura, aki valami eszméletlen irritáló lett. Vagy ott az öreg trubadúr, akinek a hárfáján mindig elszakad egy húr, amikor hazudik. A főszereplő nyikhaj se valami nagy szám, a malackája mondhatni totál felesleges a filmbe, a "királylányról" pedig az égvilágon nem derül ki semmi, csak ott van, hogy legyen egy női szereplő is. Aztán vannak a gonoszok, főleg a Szarvas király, akinek csontváz feje és vörösen izzó szeme van, igazi horrorisztikus karakter, mellette a segédje, aki leginkább a Gumimacik-sorozat gyagyás Tódijára emlékeztet. És van három boszorkány is, akikkel remekül lehet alkudozni, csereberélni.
Szóval se a sztori, sem a karakterek, sem az animáció nem üti meg a Disney közepes filmjeinek szintjét se, az igazi klasszikusoktól pedig végképp fényévekre van. Teljesen megérdemelten bukott meg. Talán élőszereplős verzióban, egy szuper szereplőgárdával, pazar látványvilággal valamivel jobban működne, de ez így rajzfilmként teljesen hamvába holt ötlet volt. Ráadásul a célközösnég sem lett jól belőve, kicsi gyerekeknek túl félelmetes, nagyobbaknak viszont túl bugyuta és gyermeteg. Szóval abszolút felejthető film, valóságos szégyenfolt a Disney történetében.
4/10


3. Pneumatikus kókusz (2021-05-23 15:21.57)  
Hogy mennyire volt része a bukásának a komor hangulat vagy néhány horrorfilmekből is ismerős karakter felbukkanása azt nem tudom.Mai szemmel egy rendkívül ártatlan rajzfilm, és én személy szerint a Hófehérkét vagy a Fantázia utolsó betétjét legalább ennyire komornak ítélem meg.Élek a gyanuperrel hogy ha letettek volna egy értelmes forgatókönyvet, és megírnak néhány értelmes karaktert, nem lett volna senkinek komoly gondja vele.Az elején felvezettett kismalacnak gyakorlatilag semmilyen ki nem váltható szerepe nem volt a filmben, és nem is sokáig szerepelt benne.A leányzó és a trubadúr beleírása még ennyi vizet sem zavart, nem volt semmilyen szerepük.A főszereplő kisfiú volt a főszereplő, és ennyiben merült ki minden amit csinált, a kis szőrös lénynek pedig a végére bár értelmet nyert a felbukkanása, de megkedvelni vagy aggódni miatta nem tudtunk.A történet is persze faék egszerű, de a klasszikus disney meséket nem is a sztori vitte a hátán, viszont hogy nincs funkciója szinte egyik pozitív szereplőnek sem, ezáltal megkedvelni sem tudjuk őket, így nagyon nehéz bármit jót szólni a rajfilm mellett.Csupán az igényes animáció és a fantasy világ ami mellette szólhat.Bár az animáció nem emelkedik ki a disney rajzfilmjei közül, a világról pedig gyakorlatilag semmit nem tudunk meg.Érdekes hogy abban az évben jött ki mint a Gumimacik az egyetlen kalsszikus disney rajzfilmsorozat amelynek nincs semmilyen disney előzménye, viszont a Fekete üsttel talán lehet némi párhuzamot vonni a fantasy világ által, és a kis a Tódi nevű kis szörnyecskének is láthatjuk a filmben az inspirációját.


2. Kék kereszt (2018-04-21 15:47.28) aaaaa
A fekete üst a Disney fekete báránya..

A 80-as évek többek között arról volt híres, hogy bármi megtörténhetett..itt is ez a szitu..
A Disney 25. egész estés meséje Lloyd Alexander regénye alapján készült el és nem is volt benne túl sok köszönet..Az addigra már jól megszokott és bejáratott dalolászós édi bédi tündi bündi cukormázas Disney mókák után a nagyfőnök húzott egy elég merészet, aminek legendás bukás lett az eredménye..
A csillogó szemű gyerkőcök ezúttal nagyon nem azt kapták amire vártak..Ma már persze egészen más az ingerküszöb, ha egyáltalán még van..de anno nem hiába verte ki a biztosítékot oly sokaknál..A fekete üst sok minden, csak nem tipikus Disney mese..
Egy baljóslatú, sötét hangulatú, horrorisztikus elemekkel tarkított dark fantasy, amiben tényleg minden van nagy mennyiségben, ami nem illik oda..Vér, mágia, sötétség, sárkányok, boszorkányok, zombik, feltámadás, haláááál..és még sok minden más !
Volt is sírás rívás mindkét oldalon..Olykor egészen meglepő jelenetekkel sokkol..hogy az ember értetlenül és kíváncsian nézze tovább..hová is fut ki az egész..
Menet közben néhányszor próbáltak a célközönségnek is megfelelni és hozni a klasszikus Disney életérzést 2 ijesztgetés között..de ez most nem jött össze nekik..
A történet bugyuta, sablonos és meglepően ostoba..A finálét igazából nem is lehet annak nevezni..úgy rossz ahogy van..Ebben a halott királyban is sokkal több volt mint amit végül kihoztak belőle..A szereplők kivétel nélkül jellegtelenek..egyikük sem kerül hozzánk túl közel..Még a nevük se marad meg az emberben..A főszereplő olyan mint egy kivágott fa az erdőben..A humor meg kifejezetten irritáló..de mindezek ellenére, az egésznek elképesztően erős hangulata van. Harapni lehet benne a sötétséget hmmm és milyen finom ! Eléggé bejött.
Jó volt látni végre egy merész, teljesen más mesét a nagy WD-től, ami mindennel szembe ment..Meg is lett az eredménye..de az csak csepp a tengerben..


1. Shessomaru (2015-11-14 18:40.13) aaaaa
Rendkívül szokatlan Disney mese ez, a 85-ből. Az ember azt hinné hogy egy jó kis kikapcsolódás, lesz.

SPOILER!!!

Erre kapunk egy ilyen, sötét, komor, hangulatú fantasy-t nagyszerűen megrajzolva. Az egész egy jövendő mondó malac körül kering??? Akinek a segítségével a kétszarvú király XD rá akar lelni, a fekete üstre, melyen által korlátlan hatalomra tesz szert. És feltámaszthatja zombi hadseregét, hogy leigázza velük a világot. TIPIKUS!!! A karakterek megjelenítése a stúdiótól elvárható minőség. Brutális, sárkányokkal, szörnyekkel, ijesztő, zsoldosokkal, élő halottakkal, és hátborzongató fő gonosszal. Tiszta horror. A főszereplő egy kicsit hajaz, a kard a kőben című mese Artúrjára, de amúgy szerethető, csak kicsit kelekótya. A szokásos női főszereplő, csak úgy van hogy legyen romantika. Van itt egy öreg trubadúr, aki elég mókás perceket tud okozni. És a gyáva és béna legjobb barát aki egész végig szinte, ugyanazt csinálja: menekül. Egyedül a végén tesz egy bátor cselekedetet, így legalább nem lesz olyan idegesítő és unszimpatikus, mint a film nagy részében. Summa-summárum: Nem rossz, csak a Disney stúdiótól nem ezt várná az ember.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2024-03-15 01:264 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk