Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az útvesztő
- Mozi+, 23:10
Ifjúság
- Film Café, 23:15
Ocean's 8 - Az évszázad átverése
- Viasat3, 23:20
A forradalom napján
- Moziverzum, 23:30
Good Will Hunting
- Paramount Network, 23:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Rock zene
80-as, 90-es évek emléke
Paraziták: A szürkeség (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Valami madarak aaaaa
Rebecca Hall aaaaa

 

Fórum - Mr. Holmes - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Tomka90 (2016-06-25 08:48.27)   - (válasz Csak annyit hogy... 3. hozzászólására)
Én például elolvasom a kritikáit, mert engem érdekel, nagyjából egyet is értek velük. Ha meg neked nem tetszik, amit ír, akkor ne vedd figyelembe. Szíved joga mit tartasz jónak, az tény. Csak ne piszkáld állandóan a Szamurájt, mert olyan leszel, mint Dr. Fartúró.


3. Csak annyit hogy... (2016-06-25 08:09.26)   - (válasz Az utolso szamuráj 2. hozzászólására)
Úgysem olvassa el senki ezt a sok szart, amit összehordasz.


2. Az utolso szamuráj (2016-06-24 19:52.55) aaaaa
Iszonyatos erős.
Szokták írni-szaksajtóban pláne-ezt a szót:jutalomjáték.Amikor mintha egy színészre írtak volna egy szerepet,és ő lubickol,elmerül benne,valami olyan élménnyel ajándékozva az arra érdemes nézőt,ami vele marad.Majd minden nagy aktornak van ilyenje-és nevesebb díjakra mégis ritkán jelölik érte őket-így hát a homoszexualitását nyíltan vállaló Ian McKellen is végre megkapta az övét(Bár,számomra az Eminens is ilyesmi volt)
Ian McKellen pedig él is vele:tegyük már komolyan szívünkre kezünk,a régi X-filmekben is utcahosszal lejátszott mindenkit a vászonról,Patrick Stewart labdába nem rúghatott mellette-és Magneto miatta is a sorozat legizgalmasabb karaktere.A film -mely egy regényből készült-úgy veszi,Sherlock Holmes nem egy író fantáziájának terméke,hanem létező figura volt,akit a jó tollú barátja legendává tett még életében.Holmes most 90 elmúlt már,memóriája kihagy az öregkorral,és láthatja magát a filmvásznon is:ami ugye,a koncepciót tekintve azért érdekes,mert ő legalább TUDJA a filmek valódi történeteit,valóságát,amiből nézőket lekötő kalandokat gyártanak,és meg is jegyzi azt,hogy szörnyűek a feldolgozások.(Innentől kíváncsi lennék néhány nagy ember életrajzi biopicjéhez mit szólna az,akiről szólt???)
Holmes utolsó ügyén dolgozik,ami számára a legfontosabb:lelke miatt.Valami őt terhelő bűn miatt.Ian McKellen-t láthatjuk 60 évesen is,viszonylag fitten ,és 93 évesen totyakosan mozogni,jók a maszkok,ám mindez nem jelentene semmit a színész nélkül:továbbá Bill Condon odafigyelő,finom rendezése nélkül.
Hisz ez a sztori-melyben amúgy persze megvannak AZOK a villanások,mely miatt C. Doyle hőse örökké fog élni,nevezetesen bárkiről azonnal megmondja a tutit,példátlan megfigyelőképessége és logikája okán-a múlt bűnének,Holmes lelkének és titkának meséje,párhuzamosan egy barátsággal a kisfiú felé,akit Milo Parker alakít valami döbbenetes erős mód.Ritkán látható kisfiú arcán könyörtelenség,ahogy egy pillanatra tényleg bántani akarja anyját,mert a gyerekek néha kegyetlenek,és igen,az intelligencia járhat némi felsőbbrendűséggel az egyszerűbbek felé.Holmes pont ezt próbálja a fiún valahogy faragni,ugyanakkor a múltjában pont emiatt van valami,ami nem hagyja nyugodni,és ami-személyes érintettségét értve-egyik legfontosabb ügye lesz vénségére.
A Mr. Holmes persze többek számára NEM lesz fontos mozi:ám én leírom,gyönyörű munka a javából,pont amiatt,ami megtölti a két órát.Ahogy Ian két szemvillantással felépít egy karaktert,hogy azt 93 éves korában pont az évek bölcsessége alatt széthordja a szemünk előtt,ahogy Laura Linney egyszerű anyafigurája büszke fiára és a közemberek nemességével nem hagyja cserben Holmes-t a gondokkal,és ahogy a film végére a néző azért rájön,mire volt a Japán kitérő,a darazsak,méhek és úgy egyáltalán az a körutazás az időben,hogy mire ment ki a "játék"-és mi hová kötődik.
Érzelmekre.Megbocsátásra,vezeklésre....életre.Amivel, ha megérjük vénen,mi is szembe kerülhetünk.


1. Vbacs (2015-10-31 15:09.49) aaaaa
SPOILERVESZÉLY…..nem terveztem, de jobb, ha kiteszem.
A Mitch Cullin tollából származó A Slight Trick of the Mind c. Sherlock regény tulajdonképpen a soha meg nem történt lezárása akar lenni a detektív mitológiájának, amiben a jó öreg Holmes már 90 felett van, betegeskedik, igencsak lelakott, de az elméje még szinte ugyanolyan éles….ha leszámítjuk az időnként fel-felbukkanó szenilitást. De nem zavartalan az öregkora, mert egy rossz véget érő ügy miatt vonult vissza vagy 35 évvel ezelőtt, és ez az ügy azóta is emészti belülről.

Sajnos nem tudok a regényről nyilatkozni, így csak a filmet használom alapul a véleményemhez, és mint ilyen, azt kell, hogy mondjam, hogy a M. Holmes bizony nem sikerült túl detektívesre. Az rendben van, hogy agg ember képében láthatjuk az angol zsenit, aki a bejárónőjével és annak fiával osztozik egy házon, és minden nap ajándék már a számára, de az ember akkor is számít valami „utolsó poénra”, ha lehet így fogalmazni. És ez esetben ez nem nagyon történt meg. Szép komótos, aranyos film, élvezetes színészi játékkal, de nehezen lehetne kriminek elkönyvelni – ami mondjuk elvárható lenne még egy más megközelítésű Sherlock filmnél is.
Sokszor csak ültem és vártam, hogy vezessen valahova engem ez a film, de gyakorlatilag sosem mozdultunk. Folyamatosan kerestem az összefüggéseket – mert úgy tűnt, mintha valami poén akarna kialakulni a végére – de aztán kiderült, hogy semminek nem volt semmilyen összefüggése és csak lopta a film az időt a maga 104 percében (szebben fogalmazva: „elvolt magában”). Azért nem haragszom rá mégsem, mert Ian McKellen végre kitett magáért és kimozdulhatott az általa annyira megvetett CGI világból. Látszott rajta, hogy nagyon felkészült és élvezi a játékot, így én is vele tudtam tartani. És megismertünk egy csodálatos gyerek színészt Milo Parker személyében, aki nem lehet több 11-12 évesnél, mégis egy 25 éves ember érettségével játszotta végig ezt a nem elhanyagolható gyerekszerepet és nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez milyen szinten fogja őt bedobni a filmipar sűrűjébe. Sok szerencsét kívánok neki, mert süt belőle a tehetség. Laura Linney meg a szokásos magasiskolát hozza, de ez nála nem hírértékű.

Apró örömök akadtak azért a tökéletlenségben, például a gyönyörű táj, melyhez dukált a remek fényképezés, és abszolút korhű lett a kis kütyüivel együtt. Plusz aki a méhészet iránt érdeklődik, annak ez a film több hasznot fog nyújtani, mint annak, aki a detektívsztorik iránt érdeklődik. Végül Egy dolgot kell még kiemelnem, ami nagyon megfogott: Hogy Watson említésre kerül többször is, és az arcát direkt nem mutatják. Hadd képzelje el mindenki a maga módján. Szerintem ez egy szellemes és egyben szép húzás volt az alkotók részéről.

De sajnos ennyit az erényekről. Nem rossz film, de nehéz végigülni és mély nyomokat bennem nem hagyott. Egy közepest kap csak tőlem.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTomka90, 2016-06-25 08:484 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk