Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nathalie második élete
- Filmbox Extra HD, 19:15
Angry Birds: A film
- HBO2, 19:30
Vadászat
- HBO, 20:00
Családi ügy
- Cinemax, 20:00
Csúcshatás
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Aquaman és az elveszett királyság - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Tim Curry - Vélemények
Kate Hudson - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szeplőtlen aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Joy - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
32. Jasstie (2019-10-03 10:40.21)  
Miért angolul beszél az előzetesbe ha a magyar nyelv van kiválasztva,


31. Colby86 (2016-12-06 12:45.48) aaaaa
Egyáltalán nem érdekelt a teleshop és a moppok világa, de pont ezek a részek kötöttek le leginkább. Sajnos O.Russel filmje azonban inkább a white-trash családi háttérre koncentrált, ami A harcossal ellentétben itt unalmas volt. Az egyébként szerintem túlértékelt Lawrence alakítása most is elragadó,egyedül miatta éri meg megnézni ezt az egyszer nézhető, igényesen kivitelezett filmecskét, ami elsősorban női nem számára jelenthet maradandó élményt.



30. Sötétszív (2016-12-04 23:57.24) aaaaa - (válasz Sötétszív 29. hozzászólására)
*Russel


29. Sötétszív (2016-12-04 23:57.09) aaaaa
David O. Rzssel remek rendező. Ez kétségtelen tény. De ez a filmje nem jó. Hiába játszik benne nagyon jól Jennifer Lawrence a film egyszerűen nem müködik. Robert De Niro, Virginia Madsen, Bradley Cooper vagy Isabella Rossellini egyszerűen szólva háttérbe szorulnak. A film unalmas, hiányzik belőle egy -két katartikus jelenet. Egyszer nézhető, átlagos film. Sem több, sem kevesebb.


28. Entersp (2016-11-06 22:52.45) aaaaa
Nem sok jót hallottam az új Russel moziról, szóval túl sok kíváncsiság nem volt bennem. Ehhez képest, kellemesen csalódtam.
Az amerikai álom kap egy-két pofont jobbról és balról, de a jól bevált családi összetartó erő is csak szédeleg. Klassz kis történet, amelyben Joy lehetetlen környezetben kerül lehetetlen helyzetekbe - arra van ítélve, hogy felülkerekedjen a gondokon.
Egyszereplős film, de érte nagyon tudtam szorítani.
Erős közepes.


27. Entersp (2016-07-10 23:00.18) aaaaa
Na, én meg azt hittem, megelőzöm Biff Tannent a népszerűtlenségi listán.:)
Kezdődik a hosszabbítás, izgi...


26. Törölt felhasználó (2016-07-10 22:06.00) aaaaa - (válasz Entersp 25. hozzászólására)
Nahát, ebben semmi gonoszság sincs, mert célzott volt a márkanév használata.:):)

Nyugi, nyugi, ne feszülj, különben meg most én leszek aljas, de remélem nem a portugáloknak drukkolsz, mert... Na majd meglátod.:) (persze tévedhetek is):):)
És mivel Lala egy fiú, így én maradok simán csak státusznélküli Rusty.:)


25. Entersp (2016-07-10 21:56.52) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 23. hozzászólására)
Valami ilyesmi volt:
[link]
Bocsánat, most ki vagyok feszülve az EB-döntő miatt.
Státuszomhoz továbbra is ragaszkodva,
Entipenti (Áterpáter után...)


24. Törölt felhasználó (2016-07-10 20:45.27) aaaaa - (válasz Sötétszív 21. hozzászólására)
Kedvesem, tudtam, hogy a te jóindulatodra is bizton számíthatok.:):):):)


23. Törölt felhasználó (2016-07-10 20:44.43) aaaaa - (válasz Entersp 22. hozzászólására)
Ezek szerint a végeredmény 42 és sosem fogok rájönni a rájönnivalómra.:) Határozottan ügyes rávezetés.:)
[link]


22. Entersp (2016-07-10 20:25.20) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 20. hozzászólására)
Alighanem a Mátrix rosszalja, hogy ragaszkodom a státuszomhoz. Kérem, hogy a 18. kommentben található hiperlinket nyissa meg új ablakban (kijelölés és jobb gomb után), így világos lesz a gonoszságom.


21. Sötétszív (2016-07-10 20:19.57) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 20. hozzászólására)
Igen. .:D


20. Törölt felhasználó (2016-07-10 20:14.20) aaaaa - (válasz Entersp 18. hozzászólására)
A kutya mindenit uram, vagy a maga célzóvize rossz, vagy az én gépem nem kompatibilis a feladatra, mert csak egy Error jött ki belőle. Vagy ez lett volna a cél?:):)


19. Entersp (2016-07-10 19:56.06) aaaaa
Bocs.
[link]


18. Entersp (2016-07-10 19:55.47) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 17. hozzászólására)
Úgy gondolom, hölgyem, ezúttal nincs igaza, a szemétláda én vagyok:
[link]
:)


17. Törölt felhasználó (2016-07-10 18:33.17) aaaaa
Asszem ezúttal kevés vagyok, akár Surdában a vérnyomás, vagy Téli szalámiban a hóesés, ahhoz, hogy pontos meghatározást tudjak arról adni, hogy hol szorít ez a film. Mert hogy valami nem stimmel vele, az biztos, ahogy azt is gyanítom, hogy mondanivalóm végére se fogom megtalálni a választ.

Kedvelem a jól megcsinált, motivációsnak nevezhető filmeket, jó látni, hogy a hernyóból tényleg válhat pillangó, csak néha úgy érzem, hogy a nagy fináléban, amikor úgy összejönnek a dolgok, hogy attól jobb (és igazabb) már semmi sem lehet, a tetemes cukormáztól összeragad a szám. Valahogy ezt a filmet is eléri ez a végzet, pedig különben nagyon jó a sztorija, és visszaköszönnek belőle a "Napos oldal" gerincét építő színészek is, de mindez még mindig vajmi kevés ahhoz, hogy a Joy-ból TOPJoy legyen.

És akkor most néhány morzsa és gondolatfoszlány a filmről:
Szögezzük le: a család néha tud kibírhatatlanul idegesítő lenni, és ezzel legfeljebb azok a túlkeresztényizált,és magukban jó erősen megideologizált légtéglából családmodellt építgető idealisták tudnának vitatkozni, akiknek általában sem családjuk, viszont gyerekük végképp nincsen. Szövevényes háló a család nevű intézmény, és bizonyos rokoni fokok esetén nincs választási lehetőség - kapod, amit húztál, és amit adtak mellé. Főhősnőnk pedig igencsak jól belehúzott a dolgok közepébe, ő ugyanis azt a játékot volt kénytelen játszani, amit úgy hívnak: egyet előre hármat hátra, és ezen még szegény drága jó nagyija (aki a történet elmesélője is egyszemélyben) és az ő motivációs mondatai sem tudtak lendíteni.

Apropó, család: kételkedem abban, hogy cél lett volna egy ennyire irritáló közeg létrehozása, bár lehet, úgy gondolták, minél neccesebb a családi háttér, annál inkább felértékelődik Joy és az ő összes erőfeszítése. Erre meg azt mondom, hogy egy kicsit visszafogottabb tálalással is tökéletesen révbe tudták volna kalauzolni ugyanezt a törekvést, mert ez így olyan volt, mint extraslicc a gatyán, ami nemcsak látványnak zavaró, ráadásul haszna sincs.

Kaptunk persze hatalmas neveket a stáblistáról, és jó, jó, meg oké, de talán a túlparádézott szereposztás is ludasnak mondható abban, hogy ennyire félrement a végeredmény. (és tudom, hogy egy hamisítatlan szemétláda vagyok, de nekem pl. a Joy férjét alakító Edgar Ramirez-ről a Family Guy "Kegmájör"-je jutott eszembe...)

Egy szó, mint száz, a Joy-nál vannak rosszabb filmek, de jobbak tucatjával is. (és még mindig tényleg nem tudom, hogy mi zavar igazán benne)


16. Delpiero (2016-05-28 14:19.46) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 15. hozzászólására)
Egy dühöngő bikával csak nem mer talán még ő sem ordibálni :D


15. Az utolso szamuráj (2016-05-28 13:59.18) aaaaa
Baszottul tetszett.
David O. Russell megint a "káoszt rendszerezte" alkotásában,-jelentsen ez bármit, amúgy meg igaz-az "amerikai álomról" kicsit másképpen,árnyaltabban beszélt és Jennifer Lawrence valami olyat tett le az asztalra(újra...)amiért akár díjat is hazacipelhetett volna.
És itt jön az,az egyének mennyire eltérnek,kit mi szórakoztat:engem ez a film maradéktalanul lekötött,csak azért nem 5 csillag,mert az utolsó pár percre a megoldás valahogy...elnagyolt lett,mintha nem tudták volna a gondot,amibe a csaj tapicskolt,máshogy megoldani és Gandalf-hoz fordultak volna.
Russell viselkedése forgatásokon mára bizonyított:a Sivatagi cápáknál Clooney-nak kellett közbelépnie,színészeivel őrjöng,és munkatársaival se kedvesebb,mint én Langelus-szal.(hehe,ars poetica).Viszont megszállott filmes,és hadd emlékeztessek két másik névre:James Cameron,aki még a producert-értsd:valahol a pénzt!!:))-is kivágta a forgatásról a Mélység titkánál,Mary E. M. pedig ugyanazt mondta,mint Kate Winslet,ezzel a faszival soha többet nem forgatok,illetve Hitchcock,akinél többek szerint gonoszabb rendező nem sétálgatott még az álomgyár területén:de hogy miket tettek le az asztalra,vitathatatlan.Lehet,máshogy nem is lehet filmet készíteni,csak szenvedéllyel,őrülettel??
A Joy egy élő nő sikertörténete-az le is volt nyűgözve Lawrence játékától-akinek sztorijába azért több dolog is kitalált,például a mostohatesó.Tisztában vagyok vele-és innentől a fenti,inkább tényszerű dolgoktól áttérnék a személyes tetszésindexre-hogy sokaknak egy felmosórongy és a köré varázsolt események nem érdekesek,esetleg unalmasak,illetve a rendező nüanszai esetleg befogadhatatlanok:de engem szórakoztatott,én élveztem(Hogy ezt miért kell leírni??Többeknek elfogadhatatlan,ha más ember más véleményen van,vagy mielőtt mi is??...ja sznob,meg másképp gondolkodó lennék-ami még igaz is,osztán akkor??)Tetszett,ahogy az alkotók egy kitalált szappanoperával párhuzamba bemutatták a majdhogynem működésképtelen családot,ahol azért mégis volt még valami motor,és ahogy kesernyésebb humorral támogatva elmeséltek egy sikertörténetet,alulról,bemutatva,milyen az,amikor valakit minden visszahúz-még a rokonok is.Nem értek azzal egyet,miért kéne Russell-nak változtatni a csapatán:Mel Gibson és Richard Donner vagy 6-ha pedig hinni lehet a Visszavágó körüli történeteknek,7-alkotásban dolgozott együtt,Ridley Scott és Russell Crowe meg vagy ötben,ha ezek az emberek már értik egymás gondolatait,rá vannak hangolódva a másikra,jól megy a közös meló,miért ne tolhatnák együtt,független attól,a produktum tetszik nekem vagy sem???A Joy-ban olyan emberek,profi színészek villannak többedszerre a rendezőnek,mint Bradley Cooper vagy De Niro(és mondjuk hogy az öreg Bob-bal mert vajon üvöltözni a rendező,állnák egy fogadást)
A Joy-ban pont az fogott,hogy David O. Russel függetlenebb rendezői kora visszaköszönt:más kérdés az persze,hogy mióta az álomgyár a tenyerén hordozza ,mennyire közönségbarátabbak lettek alkotásai(Mondjuk,ez pont nem,hehe).Mondom,az utolsó percekért kár,rontott az összképen,de addig-nekem-marha jó élmény volt.
Még ha ezzel itt szembe is fogok menni sokak véleményével,sőt több kritikával is.


14. Delpiero (2016-05-03 21:41.26) aaaaa
Jennifer Lawrence (Emma Stone-al) karöltve napjaink legfontosabb színésznője.
Ezt itt is maximálisan bizonyítja. Elemi erővel válik Joy-á, a nővé, aki az álmait próbálja elérni bármi áron.
A film így egész működő képesnek is tűnik, ám a rendezés elég unalmas, és kevés az igazán erős jelenet is.
Túlértékelt valamelyest, ám JL miatt tényleg nem kár a megtekintésért(femistáknak pedig egyenesen kötelező).


13. Tjunior (2016-04-29 21:04.03) aaaaa
Már megint egy David O. Russell film amiben mindenki kicsit kattant, ahol a soundtrack fontosabb mint a történet. Annyira nem is lenne rossz, de a vége kicsit megfeküdte a gyomrom.


12. Independence (2016-04-29 06:40.43) aaaaa
Már megint egy mozi a "kis" ember számára is megvalósítható amerikai álomról, nagyon
középszerűen tálalva.Persze azért az álomért - mint az álmokért általában - küzdeni kell, nincs sült galamb, nem könnyű az út, mely elvezet a csúcsra.
Joy sztorija tulajdonképp izgalmas is lehetne, de valamiért nem volt képes az érdeklődésemet az átlagosnál jobban felkelteni, mert laposan, és unalmasan tálalják.
Az intro gyorsan pörgő dialógokkal, és kapkodó eseményzuhataggal mutatja be, hogy Joy családjának tagjai nagy valószínűséggel Monty Python repülő cirkuszából szöktek meg, és a Besenyő család mindennapjai több párhuzamot mutatnak a valósággal, mint ezen elmeháborodott bagázs életvitele.
Ilyen családi háttérrel egy újságos stand megnyítása is lehetetlen küldetésnek tűnik, nem ám egy dollár százereket megmozgató, komoly üzleti vállalkozás beindítása.

Az amerikai álom márpedig tetszik-nem tetszik működik, egy, az utolsó három percben, csupán slágvortokban, felszínesen előadott megoldóképlet partvonalra állítja a rossz szándékú cselszövőket, és elkezdenek dőlni a milliók...:)

Persze előtta Lawrence levágja a haját, kemény csaj lesz, hatásos képekben vonul, és vonul, a felmosó készletek Rambójaként letrolja azokat, akiket az ügyvédek dollár tizezrekért nem tudtak sarokba szorítani..., és mi vele együtt nagyon boldogok leszünk!

Majd gyors képváltás, decens, erős, gazdag nőként látjuk viszont - a metamorfózis minden gesztusban túlhangsúlyozott- , aki oly jósággal viszonyul sorstársaihoz, hogy néha már látom feltűnni a feje felett az aprócska glóriát.

És az úti ruhakefék feltalálóinak védőszentjeként, a szabadalmaztatás göröngyös ösvényein botladozó háziasszonyok Teréz anyájaként bevonul a filmtörténetbe...

Sztár dömping - néha sajnos huszadrangú, hisztis ripacskodással, ebben szomorúan kell megállapítonam, hogy élen jár Isabella Rossellini - jó alapsztori, abszolút érdektelen keretben, s egy tisztességes munkát lerakó Jennifer Lawrence, ennyi ez a mozi.

Bradley Cooper persze még mindig jóképű, és még mindig kedves a mosolya, jellemző, hogy a szerepébe ezt mind sikerült is "beleírni".


11. Dobsony (2016-04-28 17:09.59) aaaaa
Szoktàk mondani, hogy az elmehàborodottat a zseñitől csak apró nüanszok vàlasztjàk el.
Russelnél pont ezt érzem. Éppenhogy nem bolond. Ismerjük a kirohanàsait, balhéit, a színészeivel levő csatàrozàsait, tettlegességét. Ebben az alkotàsàban is történnek olyan dolgok, amiket elhülyült àllapota miatt varàzsolt bele. Film nem lett volna rossz, a színészek kàpràzatosan jàtszottàk el Russel elmebajos karaktereit.
Viziók, àlmok megint teljesen feleslegesek voltak, mint àltalàban mindig.
Ezt a teleshopos sztorit elhiszem, Amerika mindig is ette a szalàmit, mindennel meg lehetett őket haloztatni.


10. Darius90 (2016-04-22 06:45.56) aaaaa
Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, ezért csak 3 csillag és pl. a Napos oldal nekem sokkal jobban adta...


9. Imre 007 (2016-02-28 13:13.03) aaaaa
Elég átlagos film, a témából többet ki lehetett volna hozni. A színészi alakítások, mint pl. Lawrence, De Niro viszont csodálatosak!


8. Macsikám (2016-01-02 23:50.27) aaaaa
Közepes... Rossznak nem mondanám, de nem voltam megelégedve.
Az elején és a végén lévő 10-10 perc giccses nagymama-narráció végképp nem kellett volna.


7. Anitabagwell (2016-01-02 13:44.45) aaaaa - (válasz Oereg Gorm 6. hozzászólására)
Igen :D


6. Oereg Gorm (2016-01-02 13:23.41) aaaaa - (válasz Anitabagwell 5. hozzászólására)
Jól kioktattad Russell-t,muszáj volt?:)


5. Anitabagwell (2016-01-02 08:55.57) aaaaa - (válasz Anitabagwell 4. hozzászólására)
elnézést, FELMOSÓRONGY :D
nálunk a vidéki szlengben csak mosogatórongy ez is :D


parfumeshop.hu banner

4. Anitabagwell (2016-01-02 08:55.12) aaaaa
Nem és nem. Ez tényleg nem. Nem tudom kifejezőbben mondani: ez egyszerűen ökörség volt. Nem érzi David O. Russel, hogy picit elmehetne pihenni? Kedvelem a fickót. Ügyes, okos, van érzéke a rendezéshez. De miért futószalagon gyártja a filmeket??
Nagyon erőltetett lett ez a Joy és bármennyire jól indult, nem tudtam vele azonosulni egyáltalán és a végére már semmi értelmeset nem találtam benne.
Jól indult! Robert De Niro minden pillanata arany a vásznon, a film típusától teljesen függetlenül és annyira vicces volt mikor megjelent. Annyira reménykedtem, hogy ilyen jó lesz! De nem. Kimerült a sztori, egyszerűen mosogatórongyból nem lehet egy érdekfeszítő 2 órás filmet csinálni – legalábbis olyat, ami engem leköt semmiképpen sem. Persze most furán hangozhat, hogy egy olyan film, ahol emberek állatokká változnak át ha nincs párkapcsolatuk :D – az lekötött, de egy film, ahol mosogatórongyot árulnak, az nem. :D De ezt valahogy nem ettem most meg. Értettem a koncepciót, nyilván azt is felfogtam, hogy a mosogatórongy csak egy eszköz és akármit felfedezhetett volna Joy, nem az volt a lényeg, hanem az út, amit bejárt emiatt. Csak nekem ez nem jött át – és a mosogatórongy kifejezőeszköz helyett, számomra csak egy mosogatórongy maradt. És egy 2 órás film belőle, nekem nem jött át.
Jennifer Lawrence lényegében már századjára játssza el ugyanazt a karaktert (kisebb változásokkal) David O. Russel kedvéért. A Silver Linings Playbook-ért örökké hálás leszek, akkor még azt hittem mennyire eredeti ott a karakter, amiért Jennifer Lawrence Oscar díjat kapott. De azóta minden szerepben van egy kis Tiffany.
Bradley Cooper mindig jó, de már Ő is unalmas ezzel a David O. Russel bűvkörrel.
Kedves David, nem ártana néha színész csere sem, csak hogy megismerd: nem csak Jennifer Lawrence-ből, Bradley Cooper-ből és Robert De Niro-ból áll a világ! 1-2 év pihenő sem ártana, hidd el senki sem felejtené el a nevedet akkorsem, ha nem futószalagról jönnének le a filmjeid.
Sz*r az amikor egy tehetséges rendező ennyire görcsösen a köztudatban akar maradni. Az érződött a Joy-on, hogy: „huh bmeg, ha nem csinálom meg ezt a filmet, holnap már senki sem fogja ismerni Hollywoodban a nevem.”


3. Tömö (2015-12-23 17:34.02)  
Na most ,akkor miért nem viszik tovább a Napos oldalt, ha uazok a szereplők...
ASZITTEM olyan lesz...:(


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekJasstie, 2019-10-03 10:4032 hsz
KérdésekJohnny kapitány, 2016-05-10 21:162 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk