Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Acceleration
- Film Mánia, 17:25
Aquaman és az elveszett királyság
- HBO, 17:55
Alkonyat
- RTL Három, 18:30
A pusztító
- Film+, 18:40
ZseniKém - Az ügynök haláli
- AMC, 18:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
50 éves az Omega együttes
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Dudley Moore - Vélemények
10-8: Veszélyes őrjárat (sorozat) - Keresem

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Egy befejezetlen élet aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Fórum - Pán - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Pneumatikus kókusz (2020-12-27 17:33.14) aaaaa
Az eredetiséget nem illik díjazni, mer ugye miért van benne Nirvana, meg Hook miért nem gonosz meg Tigris Liliom miért fehér meg ugye a szar is keserű, hiszen mi csak azt akarjuk látni amit a disney csinál.Képkockáról képkockára feldolgozni az Oroszlánykirályt meg leönteni egy nagy adag giccsel a Szépség és a szörnyeteget és felmondani szóról szóra meg stb.A látvány pazar és nem elsősorban a cgi hanem csodás díszletek és a lenyűgöző kosztümök miatt.Igazi mesevilágot teremtettek nekünk amit eddig ilyen színvonalon még nem láttunk tele kreativitással.A karakterek elegek, a színészek is jók, a forgatókönyv átlagos egy ilyen családi fantasyhoz csak ugye az a sok változtatás...Azt nem veszi be az emberek bele mer minden legyen olyan mint régen..Nagyszerű szórakozás ha el akarsz merülni egy mesevilágban és szereted a különlegeset.


23. Ujonc2 (2017-07-28 16:32.24)  
Nem ide tartozik, de hátha valaki tudja!
Ki volt a magyar hangja Pavarottinak "Mondj igent Giorgionak!" c. fimben?

Köszönet előre!



22. Kék kereszt (2017-07-28 10:36.04) aaaaa
Nocsak. Sokkal rosszabbra számítottam, de ahoz képest 1 x egész jól elvoltam vele, bár igaz, hogy az új Fantasztikus négyes után néztem meg..ami annyira szar, hogy utána minden jobbnak tűnik..
Peter Pant is annyiszor nyúszták már meg amennyiszer nem szégyelték..Láttunk már vele ezt azt, de most egy elég szokatlan megközelítésű eredet történetet kapunk amiben túlcsordul a giccs és a szirup..de legalább,mertek újítani és egy kicsit sötétebbre venni a figurát ami kifejezetten jót tett az összhatásnak. Néhol morális kérdéseket is felvet..miközben szembe köpi az eredetit..de oda se neki. Mint tudjuk, minden kezdet nehéz..Peter Pan se a tutiba született bele..Joe Wright eléggé merész és olykor kellően sötét feldolgozásának hála, ezúttal nem egy hülye gyerek mesét kapunk..hanem egy hülye felnőtt mesét..és máris beljebb vagyunk. Az egész nagyon tömény mégis olykor íztelen. Olyan mint amikor 3 gombóc össze nem illő fagyit kérsz és idővel minden íz egybemosódik..amit fintorogva, de csak elnyalsz..és valahol még ízlik is..
Az egész film elképesztően abszurd, de Hugh Jackmen belépője..ahogy ő és a rabszolga kórus Nirvanára tombol..az valami zseniális..Párszor vissza kellet tekerni és újra megnézni, nem mintha elsőre nem égett volna bele az agyamba..de ez ilyen nincs és mégis van kategória..Idővel ha más nem is, de ez biztosan megmarad a filmből..Jackmen élvezettel ripacskodta végig az egészet. Konkrétan az elmúlt évek egyik legnagyobb ripacskodását vágja le..persze csak Depp után..És még így is ő volt az egyedüli értékelhető benne..ami cink..
A látvány bejövős, főleg a fináléban lehet gyönyörködni, de az egész megálmodott rémálom világ..tetszetős. Meglátszik az a pár milla..
Ezt egy új széria kezdődarabjának szánták, és bár volt benne potenciál, irdatlanul nagyot taknyolt, így sajnos..soha nem tudjuk meg, hogy az öri barikból, hogy lettek halálos ellenségek..Nagyon nehezen, de valahogy majd csak túléljük..


21. Doki33331 (2017-02-14 19:32.13)  
Már többször láttam ezt a filmet, és engem sokkal jobban elvarázsolt, mint a régebbi Robin Williams-es (pedig az is nagyon tetszett) Még a Nirvanás résszel sem volt gondom. A kis srác remek színész lesz, Garrett Hedlund már a Négy tesó óta kedvencem. Nekem nagyon tetszett ez a fajta megvalósítás a Pán story-nak. Sosem ültem úgy egy filmnek sem, hogy a hibákat keressem benne. Aki így ül le egy filmet megnézni az sosem fogja érteni a valódi mondanivalóját. Mikor a moziban néztem, meg, még most is így sokadjára elmondhatom, hogy végig gyereknek éreztem magam, s rendkívül jót szórakoztam rajta.


20. Rebellis (2017-01-03 21:12.56) aaaaa
Baz Luhrmann giccses stílusának koppintása annak zsenialitása nélkül. A világ egyik legbénább gyerekszínésze, Jackman szórakoztató ripacskodásának teljes elpazarlása, Xena szintű trükkök a lények terén, nulla karakterizálás és még folytathatnám, de nem akarom, mert az eredeti anyagot imádom és szörnyű így látni... 15 évig nem lesz ember aki Pán legendájához merne nyúlni egy ilyen ótvar film után.


19. Sötétszív (2016-12-26 22:25.26) aaaaa
2015 egyik legnagyobb égése. Joe Wright filmjében semmi sem működik. A történet halovány, a színészi játék poxsék- ki kell emelni külön Hugh Jackman ripacskodását- a trükkök iszonyat gyengék. Furcsa volt már az is, hogy Nirvana dalt hallani a film elején. Túl sokszor látták a Lovagregényt, lehet, hogy onnan vették az ötletet, de ott jobban működött. Nem az a baj, hogy újítottak, hanem az, hogy rosszul csinálták. A végén nekem úgy tűnt, hogy folytatásra is gondoltak. Nagyon remélem, hogy nem lesz. Két csillagnál többet nem ér ez a film. Még gyerekeknek sem ajánlom.


18. Peetraa. (2016-04-18 13:03.39) aaaaa
A történet a II.vh idején játszódik nem?
Akkor még nem is élt Curt Kobain, de szóljatok ha tévedek.


17. Dny3p3r (2016-03-14 11:36.46) aaaaa
A gyönyörű CGI miatt 2*


16. Johnny kapitány (2016-03-05 22:57.41) aaaaa - (válasz Langelus 10. hozzászólására)
Nem lesz folytatás, hiszen óriásit hasaltak vele.


15. Tömö (2016-03-05 19:18.12) aaaaa - (válasz Tömö 14. hozzászólására)
-j
:D


14. Tömö (2016-03-05 19:17.42) aaaaa
No, hát ez vmi borzalom. Ritkán mondom egy filmre, hogy sz.r, de ez az:D
Mást nem is tudok írni róla. Inkább hagyjom, szót sem érdemel.


13. Chris92 (2016-03-01 20:35.20) aaaaa
Vannak olyan filmek, melyek költségvetését (150 millió dollár bassza meg) és végeredményét összevetve az ember komolyan elgondolkodik azon, hogy mi járhat azok fejében, akik döntéseket hoznak Hollywoodban, meg úgy általában hogy is működik ez a gépezet. Aki az eredeti Péter Pán hiteles feldolgozását kívánja látni annak ott van a rajzfilm és a 2003-as moziadaptáció (az se volt már nagy siker). Aki egy másfajta, kicsit szabadabb megközelítést annak ott van Spielberg Hook-ja vagy Marc Forster Én Pán Péter című drámaibb opusza. Ez viszont egy sekélyes, dögunalmas, agyzsibbasztó ötletekkel, pocsék színészi játékkal teli CGI massza, amiben semmi kézzelfogható nincs, nemhogy szív, lélek meg izgalom. Hatalmas bukta volt, meg is érdemelte.


12. Az utolso szamuráj (2016-02-24 19:56.37) aaaaa
Na,ezaztán példás katyvasz.
Pedig Joe Wright tehetséges rendező:mégsem tudom mire vélni,ezzel a filmmel mit akart.Már ott hibádzik a dolog,itt Peter és a későbbi Hook jó haverok lesznek:hogy válnak majd ellenséggé????Azt ugyan melyik forgatókönyv fogja lezavarni,okokkal,cselekedetekkel???(Igaz,ha mondjuk azt nézem,a legtöbb ember úgy néz filmet,amit lát,készpénz oszt csülök és minek megmagyarázni a mi, hogy és miért kérdéseket,akár érdemes lehet egy folytatás,mi??)
Nem így lesz,gyanítható:a Pán olyat bukott,amibe belerengett a stúdió,és ezen az se szépít,a világban picit jobban teljesített:de még így se jön ki nullára,főleg hogy a reklámköltségeket fel se merték tüntetni.(És,a befolyt összegből a mozik nem kis részt kanyarítanak maguknak ugye).Mindettől független,a Pán egyszeri megnézésre ajánlott,mert van benne néhány kellemes ötlet,a zene erős-nem,nem a Nirvana meg a Blitzkrieg Bop,amik beillesztésére nehéz alternatívát mondani-és vizuálisan illik dicsérni,mert amit azért a végén a számítógépes mukik tolnak,több mint élmény.Remekül kihasználják a teret,a színeket és szabadon szárnyalt a fantázia:a Pán nem rajtuk múlt,hanem a forgatókönyvön és igen,néha a rendezőn is,mert a Moulin Rouge betétre tényleg szánhatunk fél órát,kivesézni hülyeségét-és nem ez lenne egyetlen napirendi pontunk.
A Pán eredettörténet kívánt lenni:hogy J.M.Barrie klasszikus gyerekhőse hányadik feldolgozásban repked ide meg oda,talán jobb se számon tartani,itt pedig a koncepció rúgja magát tökön.Hugh Jackman biztos jól érezte magát a forgatáson,mert lelkesen ripacskodik,ez a Garett gyerek meg annyira színész,mint a takony előétel:ráadásul csinálnak belőle egy Indiana Jones/Han Solo keveréket,és annak ő gyalázatos.(A Millenium Falcon utolsó pillanatban való színre "szárnyalása" konkrétan meg is van idézve)Még Rooney Mara jön ki a dologból a legpöpecebbül,bár hogy akcióhősnek eladható törékenységével...
Kár ezért a filmért,egyszerűen felesleges olyan értelemben,amiről Barrie meséje szól.Azt is nehéz eldönteni,kinek is szól,a történet gyenge,ami élvezeti értékét jelenti,az a szem ingere csupán.De...hova lett a mese bája,szépsége,tanítása???
Lezuhant Jackmannel.


11. Chim (2016-02-14 23:28.19) aaaaa
Én csak azt nem értem miért kellett Nirvanát énekelniük...


10. Langelus (2016-02-07 17:20.01) aaaaa
Ha ebből is folytatás terveznek, kb. olyan lesz biztos, mint az Aliz Tükörországban trailer-e.


9. Randal (2016-01-08 22:38.56) aaaaa
Hugh Jackman remek volt.


8. Langelus (2015-11-01 19:27.05) aaaaa
[link]

Sekélyes, borzasztó lapos, sablontól fuldokló CG-kalandozás, ami néhol értelmetlenül próbál sötétebb lenni. Egyszerűen taccsra tették az írók.


7. KicsiTéem (2015-10-31 13:13.10) aaaaa - (válasz Axamonte 4. hozzászólására)
Biztos akartak/akarnak egy folytatást, amiből kiderül, csak eddig nem nagy sikere van a filmnek!


6. Brundle (2015-10-31 12:42.31)   - (válasz Nor-bee 2. hozzászólására)
Nos igen jogos a kérdés ugye a mai anyagias világban mindenből pénzt kell csinálni meg 100.000 fél módon értelmezni, én magam nem vagyok teljes ismerője a Pán Péter mítosznak de van egy sötét víziója ennek a karakternek, ami még engem is megfogott igazán mégpedig az Egyszer volt hol nem volt című sorozatba megírt sötét gonosz lelkű verziója a figurának. Nem tudom miért de az nekem nagyon hátborzongató volt és valahol szimpatikus is, mert ugye a film ipar mindenhova jóságos verzióját teszi be a karakternek, és ebben a sorozatban előkerül a sötét víziója a figurának ami ha jól tudom félig meddig felbukkan, az írásos irodalomban is de a filmekben annyira igazán nem bukkan fel szinte soha.


5. Szeredee10 (2015-10-31 00:26.50)  
Nekem nagyon nem jött be ez a film,minél több mesefilmet vagy fantázia filmet csinálnak annál gyengébb.


4. Axamonte (2015-10-29 14:15.41) aaaaa
A hétvégén megnéztük a moziban. Nekünk nagyon tetszett. Nem az átlagos Pan sztori, hanem az elvileg eddig el nem mondott történet. :)
Egy kérdés maradt megválaszolatlanul a végén mi történt, ami Pan és Hook ellenséges mivoltát kiváltotta? Hiszen ebben a filmben, egymást segítik, és a végén barátok.
Mindenkinek ajánlom, aki szeret elmerülni egy fantasztikus történetben néhány órára.


3. Langelus (2015-10-28 17:27.22) aaaaa - (válasz Nor-bee 2. hozzászólására)
$$$$$$$



2. Nor-bee (2015-10-22 12:58.06)  
Miért kell 1 történetet 6000szer újraírni?


1. Charlie Lee (2015-10-16 18:01.57)  
A film elvileg 12-es karikával fog menni.
A bemutatója alapján a film megtekintését semmilyen korosztálynak nem ajánlom!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekPneumatikus kókusz, 2020-12-27 17:3324 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk