Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elektra
- Film+, 11:50
Halálos temetés
- RTL Három, 11:50
Nyár Amszterdamban
- Film4, 12:10
Gosford Park
- Film Mánia, 12:40
Új fiú
- Film Café, 12:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Szekatúra - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
- Filmes Sámánok Rendje -
Örömködő topik - közkívánatra!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A sötét lovag - Felemelkedés aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Fórum - Az emberi százlábú 3. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Tomxcx (2019-05-29 16:34.51) aaaaa
Tévedtem! Nem az előző rész, hanem ez a legbetegebb film amit láttam!


6. Marsbolha (2018-10-24 06:36.24)   - (válasz Marsbolha 5. hozzászólására)
2 csillag



5. Marsbolha (2018-10-23 03:34.35)  
Briliáns műalkotás.


4. Lector (2015-12-03 20:59.38)  
Az Eric Roberts-es filmekkel hogy hányadán állok,azt nem írnám most le...:(


3. Az utolso szamuráj (2015-12-03 20:35.57) aaaaa
Az első überrossz volt:a második viszont meghökkentően morbid és Laurence R. Harvey miatt igencsak jó alkotás(már olyan értelemben,amiért elkészült,persze sokaknál kiverve a biztosítékot)
A harmadik meg visszafutott az első szintjére:már meg se tudunk hökkenni rajta,mert az alapötlet eleddig kétszer volt lelőve.
Ami ugye nem más,összevarrunk embereket,így aki valagunkhoz van csatlakoztatva,az a szarunkon él:nem tudom,orvosilag ez mennyire lehetséges,de eme kínzó kérdéskör megvitatása legalább annyira fontos úgy vélem,mint hogy miért piros a pipacs és az oroszlán azokkal a fogakkal hogyhogy nem inkább a legelésre koncentrál.Ami fájó ebben a két órás borzadályban,az...nagyjából minden.De tényleg.
Szóval,ha már ekkora hülyeséget rendezek,meg rámegyek a morbiditásra,a durvaságra,az tényleg legyen már az:itt egy kiherélésen felszisszenhetünk,amúgy elég lightos az összkép.Van egy pornófilmes kiscsaj a dologban,könyörgöm,ez itt trash,hát minimum cicit villantson tényleg faszmeredeztető bájaiból,de ha csupasz puncikáját megmutatja,azt se bánom,majd Langelusnak leírjuk,igen,így néz ki a női nemiszerv.Hogy ezen felháborodsz,és miért nem nézek pornót???Nos,ténylegdeténylegdekurvára,igen,ezek a böszmeségek igenis tartalmazzák már az ilyesmiket,azért készítik.Itt meg...nuku.
Dieter Laser olyannyira túljátssza szerepét,olyan ripacs,hogy szegény elhalálozott Bajor Imre hozzá képest átgondolt és kritikailag megtámogatott Shakespeare-színész,Laser teljesítményére nincs szó,és majdnem vennem kellett egy új tévékészüléket.Vártam a végére valami nagyon durvát-Eric Roberts párszori feltűnésén kívül-de semmit nem kaptam,nem azt mondom,a keménysége a Zsebtévével vetekedett,de horrornak kevés volt.Egy !!új ötlet volt benne,hogy bizonyos elítéltekről levágták a végtagokat,újabb létformát hozva létre,de ennek bizarrságát seperc alatt letudják.Nem arról van szó,élvezem az ilyesmit nézni,de mégegyszer:ha már elvetemült,durva filmet akarnak készíteni,akkor ..tényleg azt csináljuk.Yoda is mondta mocsarasabb birtokán a buddhista bölcsességet:Tedd,vagy ne tedd:de ne próbáld.
Hát ez még próbának is tré volt,mindenhogy az volt,és még hosszú is.Inkább keres rá a csaj munkásságára,jobban jársz.


2. Kiki979 (2015-11-16 10:42.46) aaaaa
Her Laser itt mutatta meg,milyen is az,ha valaki piszkosul túljátssza a szerepet.
Ilyen ripacskodást nagyon ritkán látni,ha lett volna egy csepp esze Tom Six-nek,azonnal leállítja a forgatás alatt az öreget.
Mikor először láttam,egy tetoválószalonban varrták a vádlimat,úgy fájt mint a veszett fene,közben a mester elindította a filmet a kérésemre..esküszöm jobban fájt nézni ezt a retket...
kár mert sokat vártam..nagyon sokat vártam a harmadik,befejező résztől de sajnos ez nagyon-nagyon gyenge volt.
(a második teljesen jól működött anno...hogy a rossebbe lehetett így elqrni ezt??? )


1. Jason13 (2015-10-14 19:08.13) aaaaa
A 2009-ben bemutatott Emberi százlábú egy elég harmatos horror lett. Hiába mutatott fel egy új, kifejezetten beteg ötletet, azt nem igazán tudta kidolgozni, így a végeredmény meglehetősen erőtlenre és unalmasra sikeredett. Ennek ellenére két év múlva érkezett is a folytatás, ami már nem teketóriázott. Nyugtalanító atmoszférájával és undorító jeleneteivel simán felülírta a langyos előzményt, nekem személy szerint a maga módján még tetszett is. Persze, megértem azokat, akik szerint ez az egész egy elmebeteg baromság, de valamilyen szinten a horror műfaja erről szól. De ebbe most ne menjünk bele.
Nézzük inkább a 3. epizódot, amiről a rendező azt állította, jóval meghökkentőbb lesz, mint az eddigi felvonások.
A történet egy börtönben játszódik, ahol a meglehetősen őrült igazgató már nem bír a tomboló rabokkal. Sőt, a kormányzó is le akarja váltani a vezetői személyzetet, mert csökkenteni akar a költségvetésen. Emiatt az igazgató és könyvelője ötletelni kezd, hogy mivel lehetne pénzt spórolni és a rabokat is kordában tartani. Vajon mire jutnak? Hát arra, hogy csináljanak az elítéltekből egy szép százlábút, kb. mint az előzményekben.
Nem viccelek, ez a sztori. Teljesen komolyan vehetetlen baromság, de ezzel még nem is lenne baj, hiszen a széria sose a jól felépített cselekményéről volt híres. Sőt, a készítők hasonlóan viszonyulnak az elődökhöz, mint a második rész. Azaz ismét előjön a "film a filmben" megoldás, ami egész jópofa és szül néhány meglehetősen vicces képsort.
A baj ott van, hogy Tom Six rendezőúr totálisan elszállt és ahelyett, hogy a vizuális erőszakra tette volna a hangsúlyt, inkább a poénokra és az inkorrekt beszólásokra koncentrált. Így hamar tudatosulhat bennünk, hogy amit nézünk, nem egy brutális elmebeteg állatság, hanem egy paródia, a rosszabbik fajtából. Így akik azt várják (mint például én), hogy a második rész elképesztően undorító képsorait viszi majd tovább a folytatás, nagyot csalódhatnak. Itt nincs nyomasztó atmoszféra, ahogy már-már művészfilmekre jellemző szürreális megoldásokkal sem találkozhatunk. De engem legjobban az szomorított el, hogy nagyon kevés gore-jelenet szorult a játékidőbe.
Maga a százlábú se nyújtja azt a hatást, mint az előzményekben, köszönhetően annak, hogy a megvalósítása is néző barátabb lett. Ezalatt azt értem, hogy nincs részletesen bemutatva az átalakító műtét, ahogy etetési jelenet sincs. Mondjuk ennek lehet sokan örülnek, meg is értem őket.
De pont a második részben csúcsosodott ki, mi a lényege ennek a sorozatnak: a nézők megbotránkoztatása. A 3. rész pedig ezt nem teljesíti. Ehelyett elmesél egy röhejes történetet megfűszerezve gyenge poénokkal és pocsék színészi alakításokkal. És itt ki is térnék a főszereplőre, aki az első rész őrült doktorát is megtestesítette, Dieter Laser művész úrra. Ez a fickó olyat ripacskodik a játékidő alatt, hogy azt épp ésszel képtelenség feldolgozni. Egyfolytában ordibál, fel-alá szaladgál, idióta pofákat vág és rosszul megírt dialógusokat folytat le a körülötte tébláboló személyekkel. Az általa alakított Bill Boss nem egy félelmetes fő gonosz, hanem egy szánalmas szerencsétlen, akit már első megszólalásakor agyonütöttem volna. Mellette feltűnik a második rész kulcsfigurája, Laurence R. Harvey is, itt egy totál szürke és semmitmondó karaktert személyesít meg. De őt legalább el lehet viselni.
Amúgy egy kisebb sztárparádé ez a mozi, hiszen beugrik pár percre Eric Roberts, Tommy "Tiny" Lister és a pornós Bree Olson is.
Összegezzünk. Az emberi százlábú 3. egy túlnyújtott és sok helyen unalmas szösszenet, amit össze se lehet hasonlítani az ultra-brutális második résszel. Ki tudja, lehet az volt a koncepció, hogy mindhárom rész teljesen más hangulatot üssön meg és talán egy tehetséges direktor ügyesen vette volna az akadályokat, de Tom Six ezek alapján nem tartozik közéjük. Úgyhogy akik egy gyomorforgatóan beteg horrorra kíváncsiak, másfelé keresgéljenek, mert a harmadik százlábú kaland csak egy izzadságszagú, morbid paródia, amit le lehet húzni a vécén.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTomxcx, 2019-05-29 16:347 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk