Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Térj vissza
- Filmbox Extra HD, 15:20
Feledés
- HBO, 15:30
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 15:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 16:15
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 16:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Elátkozott város - Vélemények
C.R.A.Z.Y. - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Abigail aaaaa
Sonia Rolland aaaaa

 

Fórum - Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. HMáté33 (2017-03-23 22:55.09) aaaaa
Kicsit képmutató film: nagyon erősen, néha már izzadságszagúan igyekszik lazasággal elütni a zsáner szokásos paneleitől, hogy aztán a végére feladja és mintegy beismerje, hogy szükség van a témában megszokott hagyományos hatáskeltés eszközeire.
Ami viszont nagyon tetszett, az a fényképezés volt. Nyilván egy Sundance-indulótól nem valami Sparks-copy utánérzésű tucatbóvlit várok, de ebben a műfajban nem megszokott ez a fajta kreatív képi világ - hogy az általános színvonal mennyiben tudható be a célközönség igényszintjének, azt most hagyjuk. Itt viszont nagyon izgalmas operatőri húzásokat prezentálnak, lehetne róla még áradozni, de ezt úgyis látni kell. Mondjuk, ilyen fiatal színészekkel bevállalni a hosszúsnittet az egyik drámai tetőpontnál...erős volt, na.
Lehet, kicsit túlértékelem a filmet, mert azért a lazaság tényleg átlátszó volt, de ha már tinidrámázás, akkor én valami ilyesmire szavazok, az operatőri munka miatt meg még emlékezetes is fog maradni.


8. Törölt felhasználó (2016-12-12 17:15.38) aaaaa - (válasz Moxika123 6. hozzászólására)
8003. helyen áll, lol.



7. Kék kereszt (2016-10-29 12:29.33) aaaaa
Az elmúlt években eléggé elszaporodtak a hasonló témájú fiatalokról szóló filmek.Akad köztük jó és rossz is egyaránt,de a terítéken lévő könyvadaptációnk messze kiemelkedik mind közül.Nagyon bejött.Imádom az ilyen egyszerű,mégis különleges,életszagú filmeket amik sokat adnak az embernek.Amik szólnak az életről,a halálról,és mindenről ami a kettő között van..Alfonso Gomez-Rejon eddig sorozatokat és egy kósza horrort rendezett csak.Ezzel a filmjével viszont eléggé odatette magát.Nagyon eltalálta a megfelelő arányokat és egy maradandó dramedyt készített,mely kellően mély,drámai,megható,szomorú,ugyanakkor humoros,kedves,őszinte.Ezáltal a fiataloknak is jobban befogadhatóbb lett.Greg szemszögéből látjuk az eseményeket és magát az "elátkozott barátságot" Ahogy ő megéli azt és ahogy átvészeli az egészet,csípős és őszinte belső monológokkal tarkítva.Rachel által Greg személyisége formálódni kezd.A benne lezajló változások miatt lelkileg sokkal erősebbé és érettebbé válik a végére.Az odáig vezető rögös út pedig igazi könnyes szórakozás..Nem tudom mennyire lett könyvhű,de jó,hogy nem keverték bele a szerelmet a sztoriba.Teljesen tönkrevágta volna az egészet.Nyálas,giccses,szirupos lett volna,de szerencsére ez teljes egészében kimaradt belőle.Itt a hangsúly valami sokkal fontosabban van..és ettől is olyan jó az egész.Sok emlékezetes pillanat van benne,bár az egész egy nagy emlékezetes pillanat..Eléggé tetszett Hugh Jackmen plakát "cameoja" ami elég nagyot szólt.A két jóbarát legendás filmek előtti tisztelgése az általuk gyártott gagyikkal.Hát igen.Az utolsó közös ajándékuk meg szó szerint mindent..vitt..de a legjobb a befejezés volt..minden egyes másodpercével..és azt azt követő gondolatokkal,amit maga után hagy bennünk..
A fiatal színészek meglepően jól és meggyőzően játszottak,dicséretet érdemelnek mindhárman.Csak így tovább.
Az évről évre egyre túlzsúfoltabb és egyre gyengébb filmes felhozatalban jó ilyen igazi kincsre lelni.Sokkal több kéne belőlük.


6. Moxika123 (2016-06-18 23:53.47) aaaaa
Szerintem indokolatlanul áll ilyen előkelő helyen a rangsorban. Egyáltalán nem vicces. A drámai rész meg van benne, hiszen van benne egy "csaj, aki meg fog halni". Nekem azonban a drámai vonal sem kapargatta meg az ingerküszöbömet. Gyenge lett.


5. Michuu (2016-04-13 20:52.59) aaaaa
SPOILERES


Egy átlagos tinifilmet vártam, szerencsére nem azt kaptam.
Na, már most, az alapsztoriból egy hihetetlenül szirupos történetet lehetett volna kihozni, ám a rendező (akiről egyébként még nem is hallottam) rettentő profi módon nyúlt hozzá a forgatókönyvhöz, és így egy csöpögés nélküli drámát hozott létre.
A színészek sokat nyomnak a latba, a főszereplő srác jól alakította ezt a különc figurát, Olivia Cooke-ot eddig csak az Ouija című rettenetben láttam, mondanom sem kell, milyen szerepe volt ott, itt viszont ő is elég jól formálta meg a szenvedő lányt. Azonban számomra a legszimpatikusabb szereplő a néger gyerek, Earl volt. A két, pontosabban három ismertebb arc feltűnése is kellemes volt, Jon Bernthal és Nick Offerman ugyancsak szimpatikusak voltak, Hugh Jackman-ről nem is beszélve. :D
Itt-ott volt vicces jelenet is, például az előbb említett Hugh Jackman-es jelenet, vagy éppen az, amikor beszívtak.
A zenék is tökéletesek voltak, Ennio Morricone nagy tisztelőjeként üdítő volt a két általa szerzett zenét a filmben hallani, viszont ami nagyon betalált, az a Rachel filmje alatti zene volt.
Olyan film ez, ami nem hagy engem nyugton és elgondolkodtat. Szép film, és megéri megnézni.

Sokat morfondíroztam, hogy hanyast adjak, egyelőre 4-es, de ki tudja, lehet, hogy még feljebb fog ez menni. :)


4. El Condor (2016-01-24 14:14.46) aaaaa
Vérbeli dramedy. Remekül megtalálta az egyensúlyt a humor és a komoly tartalom között. A sok filmes utalás már csak hab a tortán.


3. Entersp (2016-01-05 23:15.09) aaaaa
Ügyesen elkövetett film, de mégsem teszem a kedvencek közé. Az utóbbi években gyakori, hogy egy gimnazista idő előtt néz szembe azzal, hogy nincs tovább.
De a történettel nem is akarok foglalkozni, ez egy újabb filmőrült munka, csupa remek beleszövéssel. Mivel a szereplők is amatőr filmesek, az alkotók rajtuk keresztül hódolnak a XX. szd. néhány ikonja előtt - némi tréfával.
A stáblista tartalmazza a felsorolást, ill. itt is megtaláltam:
[link]



2. Tjunior (2016-01-03 19:34.16) aaaaa
Nehéz mit mondani erről a filmről, egyáltalán megszólalni utána. Nézze meg mindenki, mert különben lemarad az utóbbi évek legszerethetőbb filmjéről.


1. Rebellis (2015-10-07 23:10.40) aaaaa
Wes Anderson munkája is lehetne, csak egy fokkal populárisabb formában (nem árt a végeredménynek). A zenéje hihetetlenül el lett találva. A casting jó, a kamerakezelés ötletes. A szereplők szerethetőek. Nézzétek! ;)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekHMáté33, 2017-03-23 22:559 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk