Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alkonyat
- RTL Három, 18:30
A pusztító
- Film+, 18:40
ZseniKém - Az ügynök haláli
- AMC, 18:50
Reszkessetek, betörők!
- Mozi+, 18:55
Hirtelen 30
- Film Café, 19:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Hozzám jössz, haver - Vélemények
Szárnyas fejvadász - Vélemények
50 éves az Omega együttes
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A rózsa vére aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Fórum - Kutyaház - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Jason13 (2015-10-06 22:41.36) aaaaa
Az angolok jól értenek a horrorhoz, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Barlang 1.-2., vagy az Eden Lake. Viszont nevettetésben sem utolsók (bár az már más kérdés, kinek fekszik a híres angol humor), ha pedig ez a két műfaj az ő kezeik közé keveredik, abból általában nem sül ki rossz. Nincs ez máshogy a Doghouse esetében sem, ami egy meglehetősen szórakoztató agymenés a Haláli hullák hajnala nyomvonalát követve.
Történetünk néhány barátról szól, akik úgy próbálják felvidítani válófélben lévő bajtársukat, hogy együtt lemennek vidékre jól berúgni és csajozni. El is indulnak, de amint elérik céljukat (egy lepukkant kis falut), hamar rádöbbennek, hogy szar van a palacsintában: sehol senki, egyedül néhány férfi hullája rontja a levegőt. Nemsokkal később már megvadult nőkkel is találkoznak, akik elől kénytelenek menekülni, hiszen azok szívesen elfogyasztanák a kan társaságot vacsora gyanánt.
Ennyi lenne a sztori, ami így első ránézésre egy tök átlagos kis horror-sablon gyűjteménynek tűnhet, azonban a film mégis képes egész eredeti és ötletes dolgokkal előrukkolni. Már maguk a főszereplők igazán eltalált karakterek, bár azt megjegyezném, a kezdéskor megijedtem, mert kissé soknak tűnt ez a gárda. Ám végül megnyugodtam, hiszen az összes figura rendkívül szimpatikus és vicces volt a maga módján.
És akkor innentől jönnének a SPOILEREK!
Elolvasva a rövid ismertetőt, úgy tűnhet, ez egy zombis móka, viszont valójában kissé másról van szó: egyfajta vírus fertőzte meg a nőket, akik ennek hatására brutális gyilkológépekké váltak. A másik pedig az, hogy nem is olyan hülyék, például tudnak bánni a késsel és hasonló vágóeszközökkel, néha foglyot is ejtenek és hasonlók. Tudom, ez nem nagy újítás, de nekem mégis nagyon tetszett.
Visszatérve a karakterekre, nem csak azért jó, hogy sokan voltak, mert jól szórakoztam a hülyeségeiken, de egy idő után szépen elkezdtek fogyatkozni (leginkább az utolsó percekben), ami egyrészt jó, mert ugye ha ők nincsenek, nem lett volna ennyi véres képsor (ugye a falu férfi lakosságából mindenkit kicsináltak a galád asszonyok), másrészt én kicsit sajnáltam őket. De ezt is a pozitívumok falára írnám fel, hiszen rég éreztem már egy-egy karakter halálánál szomorúságot, ez is azt jelenti, a készítők baromi jól írták meg a figurákat és a színészek is pazarul keltették életre őket. Kedvencem Danny Dyer volt (őt már láthattuk a Csapatleépítésben és a Hideg fejjel-ben), aki egy hihetetlenül kretén nőcsábász figuráját öltötte magára.
Ahogy már írtam fentebb, vannak szép számmal csonkítások, ezek rendkívül ütősen néznek ki, igazán profi maszkmesteri munkákkal találkozhatunk a játékidő alatt. Maguk a kattant nők is kellően brutális megvalósítást kaptak, az ő kinézetüket sem érheti panasz.
A tempóval sincs baj, végig pörögnek az események és poénokból sincs hiány, bár az utolsó percekre kissé megkomolyodik a hangulat, de aztán a lezárás kellően humorosra sikeredett.
Negatívumokról nem igazán ejtettem szót, igazából nincs is sok, talán csak annyi, hogy nem elég emlékezetes a film. Amíg nézi az ember, nagyon jól szórakozik, de a stáblista után már csak egy-két momentumra emlékszik az egészből. Emiatt nem tudom a kedvenceim közé avatni a Doghouse-t, de egyszeri mókának tényleg kiváló.
Így hát összességében ez egy szerethető bugyutaság, vicces figurákkal, jó poénokkal, szépen kivitelezett vérengzésekkel, de hiányzik belőle az a plusz, ami a nagyok közé emelhette volna. Sebaj, ettől még nem lesz rossz film, sőt, mindenkinek csak ajánlani tudom, főleg az angol horror-vígjátékok kedvelőinek.


1. Zooliii (2015-10-06 20:36.13) aaaaa
Ekkora ökörséget is rég láttam már.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekJason13, 2015-10-06 22:412 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Kutyaház adatlap
Eredeti cím: Doghouse
Évszám: 2009
Rendezte: Jake West
Szereplők: Danny Dyer, Noel Clarke, Emil Marwa, Lee Ingleby, Keith-Lee Castle...

További információk

Szereplők fórumai
- Danny Dyer - Vélemények
- Stephen Graham - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk