Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az Igazság nyomában
- RTL Három, 02:15
Apró részletek
- Paramount Network, 02:15
Chloe - A kísértés iskolája
- Filmbox Premium, 02:20
Törvények felett
- AMC, 02:35
A bátrak igazsága
- Mozi+, 03:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - A szerencse forgandó (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Vmiso (2017-09-15 12:38.16)  
A Gambler után ez a film következett, és ez sem tetszett igazán.
Vannak értekei, de nagyon untam, ez van.


10. DE50 (2016-03-27 16:35.14)  
Ez nem egy olyan film, amit mindenki imádni fog és a tv-ben hetente leadják, mert óriási tömeget mozgat meg a téma. Csendes, saját medrében csordogáló film, amiről először nem tudja eldönteni a néző, hogy unalmas vagy pedig érdekes. Aki otthonosan mozog ebben a témában, szeret hazárdírozni, a szerencsejátékot űzni, az teljes mértékben át tudja élni, ha odafigyel. Második nézésre sokkal jobb, és tele van értelemmel, saját magát magyarázza meg a sok apró jel, mint például a "gamblerek" fő erőssége, az intuíció. Az egész filmen végigmegy az Óz, a varázsló szelleme (ex-feleség: Dorothy, szivárványról szóló háttérzene, a kutya neve, a játékgép neve, Toto, akire fogadnak. Vagy a 00-ás rulett után a blackjack asztalnál lévő '0' alakú háttámla, vagy a széf kódja 1234, pontosan ez a tetoválás van a combján Curtisnek. Csupa olyan apró jel, ami egy szerencsejátékos életében a legfontosabb, mert intuitiv akar lenni és ezáltal a nézőt is arra tereli, hogy az a helyes válasz. Az egész film manipulál kifelé minket, és megpróbálja elhitetni, hogy ennek így kell lennie. Szerintem a részletekben rejlik a film erőssége. Ha nem figyel rendesen az ember, és nem néz meg minden apró dolgot, akkor észre sem veszi ezeket, elsiklik fölötte és egy unalmas, lassú, eseménytelen film lesz a végére. Aki nem tudta elsőre eldönteni, és adna neki még egy esélyt, az figyelje az apróbetűs részt, mert olyan dolgokat fedezhet fel, ami elsőre lényegtelennek tűnik, de igazából szerintem az benne a kulcs. Nekem ezért maradandó élmény másodjára, mert olyan részletes és aprólékos tudatalatti utalások vannak benne, ami egy szerencsejátékos életében óriási szerepet játszik és ebbe próbálja bevonni a nézőközönséget.



9. Wellington (2016-03-10 20:36.08) aaaaa - (válasz Sötétszív 8. hozzászólására)
Ezt akár én is írhattam volna.
;):)


8. Sötétszív (2016-02-07 22:48.24) aaaaa
Road movie és szerencsejátékról szóló film egyben, némi drámával fűszerezve. Mert Anna Boden és Ryan Fleck filmje dráma. Nincs maffia, gengszterek, nincs lövöldözés, csk két férfi küzdelme, hogy pénzhez jusson, hogy rendbe tegyék az életüket. Lassan csordogáló film, de nem fullad unalomba. Hála Ryan Reynolds és Ben Mendelsohn remek színészi alakításának, a szép képeknek, ys a remek színész vezetésnek. A zenék annyira nem jöttek be, én a pörgősebb zenéket szeretem, bár illettek a filmbe, az kétségtelen. Nem szeretem ugyan az ilyen szerencsejátékokról készült filmeket, de ez tetszett. S hát Sienna Miller gyönyörű szép, kár, hogy alig kapott benne szerepet. Mindenesetre ez jó film, nagyszerű színészi alakításokkal. Aki még nem látta, feltétlenül nézze meg.


7. Az utolso szamuráj (2016-01-30 19:25.36) aaaaa
Ez lesz az a film,ami keveseknek fog tetszeni.
Juszt is jó.Úgy ültem le a Szerencse forgandó elé-annyira telibevágták megint a magyar címet,hát nem???-hogy látok egy,a szerencsejátékról szóló,unalomig ismert panelekből építkező mozit,ahol a végén azéééé jól járnak hőseink.
Nos...nem mondhatni,nem így lett.Ez a darab ugyanúgy lepattant hősökről beszélt,akik a végén ,az utolsó 10 percben megütik életük nyereményét,és felcsillan előttük a remény,lehet másképp,élhetnek másképp...talán van új élet.Hogy kinek mi jut,gondoljon a néző,amit akar,én remélem a legjobbakat.
Szóval,semmi extra,de engem valami mégis megfogott:lehet,mert jó napom volt,vagy mert mutatós a képem még mindig,gyalogolva az 50 felé.Volt ennek a filmnek valami hangulata,jó kis nyugtató a zenéje,és a két színész-Ben Mendelsohn és Ryan Reynolds-amit lehetett,kihoztak a karakterekből.Reynolds-nál azért ez dicséret-bár a Hangok meg néhány más mozi alapján kiderülhetett,tud ő,ha akar-Ben Mendelsohn-nak meg volt egy olyasféle,elrévedő,sehová se tartó üresség a nézésében,amit cefet jól felhasznált a másfél órában.
Én azt is sejtem,ma,ebben a Bosszúállós/Transformerses/JohnWickes/Szürkeaddignézedamígmegnem látodmilyenszarisaz50árnyalat világban nehezebb eladni 2,valahogy örök vesztes történetét ,főleg itt ,Magyarországon,a kifinomult ízlésűek mézzel és tejbepapival folyó ,Balázzsal meg Édes Élettel agyonpusztított termékeny földjén,de,engem a drámák mindig is érdekeltek-lehet írni,akkor nézd bazdmeg,de kár,mert azt is teszem.Szóval,én mindent megértek,de,ez,dacára,hogy tényleg nem egy pörgős film,lekötött,jól voltak benne benyomva a lelki fékek és a szereplők viszonyrendszere is érdekes volt.Láttunk egy embert,aki még a volt családját is képes lett volna meglopni,mi ez,ha nem függőség is,és pasit,aki úgy szerelmes egy nőbe,azt más is megdugja,mert-kurva.
Életszerű volt ebben nem kis számú dolog,fogadjuk azt is el persze,ha valakinek az élet....izé,milyen is??Unalmas.Vagy,legalábbis az ilyesmi.


6. Chim (2016-01-24 20:11.53) aaaaa
A Mark Wahlberg-es Hazárdjáték jobban bejött


5. Ani_79 (2016-01-13 20:08.12) aaaaa
dögunalom....


4. Capt.JackSparrow (2015-10-04 23:28.12) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 3. hozzászólására)
és tényleg. valamiért szarul írhattam be de. a címet. köszi


3. Törölt felhasználó (2015-10-04 22:13.59) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 2. hozzászólására)
ncore



2. Capt.JackSparrow (2015-10-04 12:27.20) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 1. hozzászólására)
Hol láttad?


1. Törölt felhasználó (2015-10-04 11:18.46) aaaaa
A legjobb "szerencsejátékos" film amit eddig láttam.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2017-09-15 12:3811 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk