Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Wonder Woman
- HBO2, 17:10
Acceleration
- Film Mánia, 17:25
Aquaman és az elveszett királyság
- HBO, 17:55
Anyád lehetnék
- Filmbox Family, 17:55
Alkonyat
- RTL Három, 18:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Dudley Moore - Vélemények
10-8: Veszélyes őrjárat (sorozat) - Keresem
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Temetetlen múlt - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Memento mori - A váci legenda aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Fórum - Kötéltánc (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
42. Wilhelm (2022-11-18 16:31.10) aaaaa
Láttam benne az ihletet.
A világhírű akrobata, Philippe Petit életének elmesélése, Robert Zemeckis rendezésében. Mely szó mi szó, beletrafál a mesterkélt jellemzőkbe, mégis érdekes, és a figyelmünket odaszegezheti a képernyőhöz.
Erre nyom a latba még egyet az, hogy 1970-es évekbeli igaz történettel szembesülhetünk.
Philippe kezdetben egy mezei artista, akit gyerekkorában rabul ejt ez a világ, mikor életében először meglát egy kötéltáncost a cirkuszban, aki a nép szórakozására különböző mutatványokat csinál a zsinóron. Beugrik neki, hogy ő is ilyen akar lenni, így hát töménytelenül belekezd gyakorlásaiba. Annyira belejön, hogy a franciák fővárosában zsonglőrködik a járókelőknek némi aprópénzért. Saját számát is beleviszi, ami a kötélen való egyensúlyozás, égő rudak feldobálásával- elérhető magasság, mégse piskóta, amit produkciózik! Annak fényében, hogy még talajon is keservesen nehéz véghezvinni, nemhogy a levegőben balanszozva. Itt ismeri meg szerelmét, Annie Allixt, akit a csinos, francia-kanadai származású, Charlotte Le Bon alakít. Ő utcazenész, a téren ismerkednek meg egymással, majd innentől kezdve vállvetve fognak egymásért küzdeni.
Zemeckis mint egy életrajzot, úgy teszi nekünk képernyőre a látottakat, mely védjegyével meghintve, érzésekkel itatja át moziját. A főszereplőnk narrációja szerint történik ennek eltolmácsolása. Gond nélkül lecsorog a moziból 50 perc, és valahogy annak ellenére, hogy az élethűsége érezhetően ingadozik, mégsem lehet rá mondani, hogy ez a rendezés valamiféle nyeretlen kezdőre vallana.
Petit kezd köztudatba kerülni, sikereket aratni, újságokban is szerepel. Notre Dame tetején csinálja meg első komolyabb attrakcióját, mely persze illegális, de hát szenvedélye hajtja őt előre ennek kapcsán. Visszalépve arra a megvilágosult momentumra, mikor artistánk a fogorvosi rendelőben lát egy prospektust, fiatal éveiben. Akkor ötli ki, hogy egy szép napon a World Trade Center két ikertornyánál fog átlépkedni kétszáz kilogrammos acélkábelén, 400 méter magasban, ami 110 emelet. Maga a sztratoszféra, a világmindenség, mely semmi mással nem összehasonlítható számára.
Őrült ötlet, sőt, a képtelenség határát súrolja, de pont ez a lényeg benne, mint ahogy ezek az emberek is folyton a minél őrültebb, vakmerőbb helyzeteket keresik.
Ilyesmi szlogennel: Olyan magasra nyúlok fel, ahová senki se merne.
Ez a mániája, a titkos álma, hogy a két felhőkarcoló között oly módon átlépkedjen, amit ezelőtt más nem csinált meg ezen a világon. Miért teszi mindezt ? Azért hogy felülmúlja önmagát, beteljesítse álmát, bevésse magát a történelemkönyvbe, hogy mindenki róla beszéljen, ráfigyeljenek- igen, ezek egyvelege, plusz, ami csak rátartozik.
Ha azt mondom necces ennek kivitelezése, akkor meg se mukkantam. Először feltérképezi a terepet, cinkos társakat szerez magának, akik aládolgoznak. Építőmunkásnak adja ki magát, hogy feljusson a tetőre cókmókjával együtt,- a történet még mindig jól fel van konferálva, nem tudunk nem oda figyelni rá. Bár, a cinkostársakkal való összehangolt lépései, karakterek kibontása lehetett volna többrétűbb, ebbe szerintem maradt hiány, nálam váltott ki hiányérzetet. Ám rendezőnk ízlése panaszmentes, hiszen még jazzt is bepörget az egyes mozipercek alkalmával. Alan Silvestri fennkölt dallamai viszont majdhogynem a Titanic kottáit idézik elő, szóvá tehetik többen a fináléban, hogy ez már azért túl fennkölt. Ám ezt leszámítva, az utolsó, majd 50 évvel ezelőtti mutatvány értékéből nem von le, hiszen emberfeletti, amit megcsinál abban a magasságban ez az artista, azzal a 25 kg-os rúddal a kezében, különféle piruettjeivel- kapkodhattuk a levegőt ennek láttán.
Főszereplőnkre illik kitérni, a Philippet megformáló, Joseph Gordon-Levitt sokat adott bele, egyes pillanatokban tényleg apait-anyait. Érezhetően át tudta adni, hogy mit jelent számára álmának hajszolása, a felkészülés alkalmaival felfokozott állapotba került, ez az attitűd jól állt neki.
Robert életrajzinak szánt műve akkora népszerűséget nem vívott ki magának, ámbár erre a két órára érdemes egyszer időt szakítani.


41. Thejoker (2019-02-08 13:49.20) aaaaa
Nem kapott itthon sem olyan nagy visszhangot a film, pedig érdemes rászánni az időnket.Nyilván az ereje magában a mutatványban rejlik és ahogyan az meg lett valósítva.
Sajnos annak idején nem moziban láttam,pedig milyen jó lett volna 3D-ben nézni.Még így is szédülhet a néző,olyan képeket kapunk.
Tudom,hogy a technika ma már nagyon fejlett,de a tornyok is úgy meg voltak csinálva minden részletükben,mintha még ma is ott állnának.
Ajánlom mindenkinek aki szereti az igaz történeteket és minden elismerésem Philippe Petit-é,aki mindezt végigcsinálta odafent a magasban!



40. Dexter Sitzky (2018-08-01 02:37.37) aaaaa
Extra jó film.


39. Elizabeth500 (2018-07-24 00:59.11)   - (válasz C.hester 36. hozzászólására)
Meggondolta magát...inkább kockáztat,minthogy átsétál a másik toronyba...tudod kinek lenne kedve ilyen hosszú utat megtenni:D


38. Dexter Sitzky (2018-07-24 00:48.05) aaaaa
A 3D-technika hódít.


37. FeketePillango (2018-05-06 19:30.54) aaaaa
tériszonyosoknak kötelező ;)


36. C.hester (2017-11-04 17:51.52) aaaaa
Van egy baki a filmben. Arról volt szó hogy ellenőrizni fogja a másik toronyban is a rögzítéseket a mutatvány előtt. Még a mentora is mondta neki hogy egy jó mutatványos csak olyan kötélen megy át,a mit maga ellenőrzött. Ez nem történt meg. Vagy kivágták a filmből.


35. Roxi88 (2017-08-07 11:58.31) aaaaa
Nagyon jó film, főleg, mert igaz sztori! Gondoljatok bele, itt a főszereplő zöld háttérnél csinálta, de a valódi Phillipe igaziból csinálta meg! :D


34. Tjunior (2016-12-21 14:46.21) aaaaa
Nagyon Janus arcú ez a film. Ott van maga a betörés és a mutatvány, ahol igazán él a film, helyén van a zene, a rendezés, a látvány lélegzetelállító és izzasztó, de látszik is, hogy Zemeckis csak ezért a kb 40 percért csinálta meg az egész filmet. Mert a maradék több mint egy óra nem több mint kötelező házi feladat. Mutassuk be a szereplőket, pipa, magyarázzuk meg a motivációt, fogjuk rá, pipa, szedjük össze a csapatot, pipa, bár én meg nem tudtam őket különböztetni stb. stb. unalmas és érdektelen.


33. Morli Holect (2016-11-19 11:29.31)  
Van a youtubeon egy videó, a címe: "BACK TO THE FUTURE predicts 9/11(barelyHuman11)PT 2 Reference to my "Cubs Win" Video in Description"

Összegyűjtik benne a Vissza a jövőbe szeptember 11-re és a World Trade Centerre tett utalásait és összekötik ezzel a filmmel. (Zemeckis a rendezője mindkettőnek, 2015 októberében jött ki a film és Marty 2015 októberébe utazott előre, J. Gordon-Lewitt ugyanolyan ruhát visel mint Marty McFly, stb.)
Érdekes...


32. Rockercsaj2003 (2016-05-08 11:04.03) aaaaa
Azt hittem nagyon unalmas lesz...az életéről nme tudtunk meg sok mindent, de arról hogy mit érezhet egy kötéltáncos arról igen szinte átéreztem milyen lehet a magasban. Totális szabadságérzetet adhat...a lehetetlen megvalósítása....a teherbírás maximális kihasználása, önfegyelem, higgadtság, önbizalom..


31. Tömö (2016-05-08 10:13.43) aaaaa
Nem rossz film, de nekem nem többszörnézős. Biztos jó 3D-ben, én erre nem mentem moziba. Minek is érdekelne az, nem kevés pénzért, hogy vki mászkál egy kötélen? Naja, csávókám életéről sokat nem tudunk meg, azt lezavarták annyival, hogy na,ő nagggyon jó, és őőő AZT akarja megcsinálni. Naja, de utána mi is volt? beteljesült az álma? aztán? Erről annyit?ha már életrajzifilm, vagy mi, ja, csak igaz történet alapján-ez volt ki írva.
Nekem rosz volt nézni ennek a törpe Lewitt fejét, a séró a mű szem...annyira béna volt, akkor már kerestek volna vkit, aki hasonlított volna az igazi Petitre.
Szóval nekem a film utolsó félórája adott némi szórakozást, addig meg elbénáztunk vmi szerelmi vonallal,amiről semmi nem jött le, csak hopp, már együtt is vannak. Mestertől való NEM tanulásról, de hopp már mindent tudok. Aztán már mászok is...oda, ahol még a madár se jáár!":D-olyan magas...:)
Amúgy honnan volt pénze??? nem kis lovéba kerülhetett egy ekkora akció...amúúúgy. mindig volt pénze, de nem tudom honnan? főleg annyi....(biztos lemaradtam róla, ha mutatták volna ha 8órába még eljárt dolgozni:))


30. Esza (2016-05-06 23:55.32)  
A látvány nagyszerü, a történetböl többet is ki lehetett volna hozni.


29. Panyolai (2016-05-06 23:46.36) aaaaa
Szépen előadott történet Robert Zemeckis értő kezéből. Nem rosszak a színészek, ahogy Alan Silvestri zenéje sem. De főleg valóban a látvány az, ami elképesztő - ahogy újrateremtették a tornyokat, a magasság érzete, a feszültség...mindezt megfejelte nem akármilyen tériszonyom, szóval nekem már-már ijesztőbb volt, mint egy horrorfilm.


28. Almafa (2016-04-10 03:06.27) aaaaa
3D-ben lenyűgöző, kihozta belőlem a tériszonyt.


27. Hajrá KTE (2016-03-22 10:23.00) aaaaa
Jó kis szórakoztató film volt, olyan tipikus Zemeckis-es, tetszett.


26. SzaboKri81 (2016-02-28 06:02.46) aaaaa
Sajnálom, hogy nem sikerült moziban menéznem a filmet. Ott biztos jobb lett volna. Így sem nevezném rossznak, csak sajna a látvány része miatt van hiányérzetem. Amúgy sajnálom egy kicsit a filmet, mert többet érdemelt volna a közönségtől. Legalább is, ami a bevételt illeti. Erős túlzással Amerikában kábé 2 ember ment el rá. Pedig a film nem csak Petit előtt emeli le a kalapját. Legalább ugyanakkora tiszteletadás a tornyoknak is. Már ezért is furcsállom, hogy az USA-ban ilyen kevesen mentek el rá. Bár az igaz, hogy a mondanivalója a filmnek nem egy olyan nagy szám. De legalább a szakma szerette és akik látták azok is pozitívan nyilatkoznak róla. Negatívan inkább csak a film elejéről beszélnek. És egyet tudok érteni azokkal, akik szerint a film eleje unalmas. Valóban nehezen lendül bele de az utolsó 40 perc azért kárpótol minket.

Összességében tőlem megkapja a négyest. Valóban lehetett volna kicsit rövidebb. Illetve a szerelmes pár története jobban kidolgozott. Bár érthető, hogy nem akartak túl sok romantikát beletenni, de így ez túl kevés volt. A vége megy egy kicsit összecsapott. Színészileg tökéletes. Bár ez nem meglepő, Zemeckis kihozza mindenkiből a legjobbat. Nálam biztos, hogy évente egyszer előkerül a film, mind a rendező, mind a tornyok miatt.


25. Booksi1 (2016-02-13 01:36.36) aaaaa - (válasz Langelus 24. hozzászólására)
De akkor te vagy a szerencsés hiszen majd minden hónapra jut egy. :)


24. Langelus (2016-02-07 10:07.09) aaaaa - (válasz Kimikem 21. hozzászólására)
Akkor te szerencsés vagy. Nekem meg évente 10-15 gyűlik összesen össze, ami tetszik.


23. Akirave (2016-02-05 21:43.37) aaaaa - (válasz Kimikem 21. hozzászólására)
Egyetértek veled! ;)


22. Kimikem (2016-02-05 20:53.38) aaaaa - (válasz Kimikem 21. hozzászólására)
jav: ám ez, az az egy.
(csak, hogy érthető legyen!)


21. Kimikem (2016-02-05 20:52.22) aaaaa
Úgy látom egyedül vagyok vele, de engem lenyűgözött ez a film.
A kép, a történet, a karakterek, a rendezés, a zene.
Pedig mostanában már félve ülök le filmet nézni, mert 10-ből 1 ami tetszik..., ám ez az egy!
(3D-ben láttam)


20. Kritikus (2016-02-01 00:36.12) aaaaa
Azért maga a művészet szó mennyi mindent foglal már magába. Néha az ember, ha olvas, ha zenét hallgat, esetleg egy festmény előtt elmélkedik, az mennyire át tudja hatni, szinte átérzi mondanivalóját, beleéli magát, át tudja hatni, képes azonosulni vele. Van amikor a művészet elborzaszt, megrémít, félelmeket ábrázol, hamis gondolatokat ébreszt. Valamint amit a film alatt éreztem: ha ez művészet (a bűvészet:)) amit ez az ember csinál, akkor meg mennyire nem értek én ehhez az egészhez. Úgy gondolom az igazi művész ,,ereje" a részletességben rejlik, legyen szó apró árnyalatokról, dallamokról, vagy éppen arról a kitartásról ami felépíti egy ember álmát.
Itt láttam egy filmet egy fiú álmának a megvalósulásáról és rövid betekintést kaptam az utazásba amibe belevágott a beteljesülés érdekében. Igazából az élet az amíg megvalósítod a céljaidat, ha minden nap megküzdhetsz értük. Maga a folyamat. A siker ,,csak" jutalom a nap végén (mint ahogy a 2 literes kőbambi palackján áll), ideig óráig tart. Tetszett a film, mert az akaratot, a vívódást állította középpontba és ez a fajta mentalitás az, ami véleményem szerint előrébb viheti az embert. Átjött. Bizonyos értelemben minden ember művész, aki saját történetét írja és mindenkinek adott a siker: akaraton és elszántságon múlik. Petit meg felőlem még plusz fél órát is tornászkodhatott volna ott a magasban, nem rontott volna a dolgon.:) Megérdemelte a flow élményt, mert keményen hajtott érte és ez a fajta tökösség vonzó is az emberek szemében, ha már csak azt nézzük mennyi segítőre lelt.
És ha már a művészetnél tartunk, azért tátottam a szám a végén, hol tart ma már a technika, a képek, a látvány, áhh.. Két már nem létező tornyot, monstrumot ilyen valósághűen újrateremteni egy mozi erejéig? Amikor lepillant, az a mélység amibe a néző beleborzong és gyorsan elmotyog két úristent... Na szóval, kérem, ez is művészet. Ugyanakkor apróbb részleteket picit jobban kidolgozhatták volna, nálam rontott az összhatáson, mikor a kötélen a nadrágszárát lobogtatja a szél, de a haját nem. De az ilyen meg már inkább egészséges szurkálódás.


19. Gnor (2016-01-31 22:25.15)  
Mintha a vasalásról csinálnának filmet. :D Hogy jutott eszükbe hogy ez sok embert érdekelhet?...


18. Booksi1 (2016-01-31 11:48.41) aaaaa - (válasz Su-30mk 17. hozzászólására)
Valahol lehet abban valami, hogy időnként feszegessük a határainkat. Tegyük próbára önmagunk képességeit. Valószínűleg elfogult lettem a napjainkban tomboló és szerintem egyre őrültebb szelfi cunami miatt, ahol egyre nagyobb baromságokat csinálnak az ismertség vágya miatt. Sajnos ez a film ezt hozta ki belőlem.
Pedig majdnem hasonlóan lehetne a hegymászókat is megszólnom, hiszen 2000.-ként megmászni az Everestet már nem a hihetetlen felfedezést szolgálja.
Mégsem teszem. Inkább tisztelgek a páratlan teljesítményük előtt. Azt sem tagadhatom, hogy ez sem volt kis mutatvány, de inkább hangsúlyozom, hogy mutatvány és szerintem nem művészet.
Érdekes módon, ebben a köteles filmben számomra sokkal jobban tetszett maga a megvalósítása a feltételeknek.
Ahogy "amatőrök" titokban a lebukást kockáztatva kidolgozzák és megvalósítják a kötelek kihúzását.


17. Su-30mk (2016-01-30 22:42.34) aaaaa - (válasz Booksi1 16. hozzászólására)
Számomra pedig éppen az jött át, hogy nem "szelfiskedésről" volt ott alapvetően szó, nyilván minden ilyen motiváció mögött ott áll az egészséges(en túli) extrovertált közlés, már aki egyedülálló véghezvitelében gondolkodik. Az én szememben művész, vagy fogalmazzunk úgy, hogy Robert Zemeckis mindenesetre ügyesen megvezetett engem :)
Persze fontos a cselekedetben a lent összeverődött közönség ténye, ez a mutatvány közepefele el is hangzik, de nem az volt az ok. Számomra ez messze nem magamutogatás volt. Azt én is hiányoltam, hogy a végén nem mutatott Petit jövőjébe a film egyáltalán, gondolom azért sem, hogy az ikertornyok képei zárhassák a mozit, ez így kicsit hatásvadász elismerem.

Értelmet az ilyen extrém cselekedetekben nem keresnék, de ez nem őrület/őrültség, attól nagyon messze áll. Eleve mindig is volt egy afféle kívülállói attitűd ebben a személyiségben, ezt könnyen észrevettem mert én is ilyen vagyok.

A trükkök zsenialitásával kapcsolatban teljesen egyetértek, mikor lefeküdt a kötélen fogtam a fejem, pedig a repülés az egyik fő hobbitémaköröm.


16. Booksi1 (2016-01-29 21:10.31) aaaaa
Nem tudom, hogy az miért művészet (legalábbis az elkövetője Petite szerint) ha valaki önveszélyes és alapvetően teljesen értelmetlen hülyeséget csinál. A filmben végig meg volt bennem ez az érzés. Csak az öncélú magamutogatást láttam benne. Az viszont tény, hogy kijött belőlem a tériszony, és bármennyire is ellenszenves személyiség is a főszereplő, a kötélen való virtuskodása közben a rendezőnek sikerült kihoznia belőlem az aggódást. Konkrétan még a talpamról is csurgott a veríték, és talán ez a film egyetlen erőssége, hogy a látvány szerintem veszett jó lett, pedig 2D-ben láttam.
Az még tényleg érdekes lett volna, (ezt már előttem is jelezték) ha megtudunk valamit a film végén a "művész" további sorsáról v életéről.
De mindegy, utána lehet olvasni a neten.
Petit az előhírnöke volt napjaink szelfi bajnokainak, nálam kb. azon a szinten is maradt.
Őrültek, akik pillanatnyi hírnévért az életüket kockáztatják minden kézzelfogható értelem nélkül.


15. Su-30mk (2016-01-29 00:35.13) aaaaa
Nos, szerintem meg ez a film jó, az üzenete pedig csodálatos, sőt felemelő: nagyon is érdemes volt leforgatni. Persze, mivel ezt megelőzően készült egy Oscar-díjas doku a témában, nyilván emiatt egy kicsit kisebbet szólt ez a mozi, s ha nem is emlegethetjük a nagy Zemeckis-féle klasszikusokkal egy súlycsoportban (ez nyilvánvaló), azért mindenképpen érdemes a filmrajongói figyelemre.
Robert Zemeckis meglehetősen otthon van a nagy emberi teljesítmények filmes színrevitelében, így nagyon érzi és filmnyelvre jól át is tudja ültetni azon (elsősorban érzelmi) motivációkat, melyek ezekben az emberekben munkálnak. A történetmesélés most döcögött valóban kicsit, valószínűleg ezt érezte a rendező és nem véletlen volt a narráció, mely helyénvalónak bizonyult (én eleve nagyon szeretem is, elsősorban Scorsese mesternek köszönhetően), de annak ellenére, hogy a karakterkibontás sem volt annyira részletes, unalmasnak vagy közepesnek azért semmiképpen sem mondanám. Nagyon élvezetes volt megismerni egy ilyen emberi nagyságot, melyet Philipp Petite képvisel. Csak nagyon kevesen képesek ilyen fokú bátorságra, és itt nem "csak" a valóban emberfeletti teljesítményére gondolok a kötélen, hanem arra a bátorságra, ahogyan éli az életet. Csak nagyon kevesen merik ezt megcsinálni és ez számomra tiszteletet parancsoló, de legfőképpen megható. Ez az attitűd kifejezésre jut a film (számomra) csúcsjelenetében, amikor JGL karaktere letérdel az iszonyú magasságban és tiszteleg a kötélnek, a tornyoknak és NYC-nek, ebben a sorrendben. Ott érti meg mit is jelent az a hála és tisztelet, melyre mentora, Rudy Papa tanította. És ez ott fenn elhozza számára az érzelmi katarzis állapotát, melyet csak ő élhet át mivel nincs ember aki ezt utána tudná/merné stb. csinálni és mindemellett (nem mellékesen), beteljesítette az álmát. Ennél többet egy ember nem nagyon érhet el szerintem, ez az amit teljes életnek nevezhetünk, spirituális szinten biztosan.

A film természetesen harmadik harmada egyértelműen a legerősebb és emiatt érdemes megnézni is.

JGL ismét minden tiszteletet megérdemel, jól azonosult a szereppel és jól jött a francia nyelvtudás is. A mellékszereplők karakterei többnyire eléggé kidolgozatlanok maradtak, de láttunk már ilyet. Nem moziban láttam, de monitoron nézve is átjött, mennyire professzionális lett a technikai megvalósítás.
Dariusz Wolski, a lengyel operatőr ismét szépen fényképezett filmet mondhat magáénak, többnyire egyébként Ridley Scottal szokott dolgozni. Ami nem tetszett, hogy ezt a filmet Montreálban forgatták, igaz nem sok utcai jelenet volt de azért azokat illett volna ez esetben New Yorkban forgatni, szerintem. Alan Silvestri zenéje nagyon illett egy ilyen ihletett filmhez, mint ez.
Reméljük Robert Zemeckis hamarosan újabb jó filmekkel örvendeztet meg minket, igaz csak néhány évente jelentkezik általában új alkotással. Kivárjuk :)



14. Pistike1971 (2016-01-28 17:35.47) aaaaa
A film megvalósítása lenyűgöző,a 3D remek, de sajnos ennyi.


13. Szedlee (2015-12-20 14:40.31) aaaaa
Nem írok spoiler-veszélyt, mert aki egy kicsit is olvasott a filmről, annak semmi meglepő nem lesz benne...A film első "része" egy humoros, cirkuszi mese, amihez jól illik JGL kicsit esetlen, vicces fizimiskája. (A szereplők között még említést érdemel Ben Kingsley s kb. ennyi.)A második "rész" az igazi kötéltánccal tényleg lélegzetelállító és félelmetes, joggal bíztam Wolski "vizuális előadásában", összességében azonban sajnos bejött amitől tartottam: a téma képtelen volt végig uralni a filmet (az sem mellékes, hogy: biztosan tudjuk a végkifejletet)...plusz: a tornyok iránti mélységes tisztelet és megszemélyesítésük nálam túlzott volt...tudom, hogy a 'két toronynak' egy ideje szimbolikus jelentése is van (s nem egy titokzatos gyűrű miatt..:)),igyekeztek ezt is a filmbe adaptálni, úgy, mint ahogy például a vadász alázatosan harcol a vaddal... de a végén már vártam, hogy megjelenik egy 'in memorian twin towers' felirat..:)..ha ez egy nyolcvan perces mozi, akkor szerintem sokkal ütősebb lett volna.

A valóságos emberi teljesítményt illetően persze le a kalappal!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2022-11-18 16:3142 hsz
Ez a legjobb film,amely igaz történet alapján készültDexter Sitzky, 2018-09-05 20:226 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk