Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bűntudat nélkül
- Mozi+, 15:50
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10
M.A.S.H.
- Film Mánia, 16:20
Hat hét
- Cinemax, 16:30
Paranoia
- Film Café, 16:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
szólánc tudósokkal
Mire gondolsz most?
Elfogy a levegő - Vélemények
2022-es választás
Verseny a győzelemért - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Országúti diszkó aaaaa
Mike Henry aaaaa

 

Fórum - Harbinger Down - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. Chris92 (2015-12-06 22:31.53) aaaaa
Őszintén szólva nem tudok sokat hozzátenni ahhoz, amit Jason és Szamuráj elmondtak. Remek horrorfilm lehetett volna, ha az alkotók nem csak az effektekbe invesztálták volna miden energiájukat, amik tény hogy jól néznek ki, de ha nincs mögötte normálisan kidolgozott tartalom, megette a franc az egészet. Itt pontosan ez történet, minden jó szándéka és próbálkozása ellenére, erősen kerülendő alkotás.


2. Az utolso szamuráj (2015-11-27 17:33.02) aaaaa
És ímé a fanfilm!!

Alec Gills (író-rendező) és Tom Woodruff Jr. (producer), az Amalgamated Dynamics alapítói azért nem akárkik a szakmában:érdemes végignézni,de komolyan,milyen mozikon dolgoztak.Nomost többek közt én is vinnyogok azon,a CGI mennyire unalmas sokszor,és hogy a tök...a hócipőm tele van használatával,mert valahogy megöli a filmgyártás kézműves ágát:ezen urak és főleg Gills vett egy tetves nagy ,optimizmustól melldöngető hurrádekurvajó vagyok érzéstől átitatott repülőstartot,és tényleg,de tényleg kispénzből,a lehető legkevesebb számítógépes effektus hozzáadásával megcsinálták a Harbinger Down című,bevallottan "B" szörnyfilmes csindatrattát.
Kár,hogy a repülőstartot követően ez is a mélybe zuhant.
Alien/Thing:olyan filmek,melytől a sci-fi horrort kedvelő emberek azonnal bezsonganak,percre pontosan mondva ki mikor hal meg(Farturó professzor kérlelhetetlen másolása segítségével,és hogy kinek ki lenne megfelelő szinkronhang,mert az tényleg hihetetlen fontos ám,kiegészítve a bakik tárgykörével,én azt se tudom,ezen infók nélkül hogy a tősgyökeres pesti villanófényes matjóskababa seggére feszülő tanga átizzadt pinaszagában tudtam eddig nyugton aludni).A Harbinger Down nyíltan lopkod,főleg a Dologból,mikor eljön az a pillanat,ki van megfertőzve és senki nem bízik a másikban,továbbá még a Cápára is tesz utalást:"Nagyobb vödörre lesz szükségünk"-szóval tényleg minden ott van annak érdekében,hogy szórakozzon,aki érti,mire megy ki a dolog (kisbetűvel).Van megbízható alig ismert gárda,Lance Henriksen kétmillió évesen is ki akar filézni bárkit,de neki elhisszük,mert eszméletlen rekedtes a hangja-egyszóval,tökös.Karaktere amúgy csak neki van,meg talán az orosz harci-macának,meg...a hajónak.Az hajót játszott,tökéletesen.
Mivel malacpersely tartalmából forgatták,ez azért meg is látszik rajta olykor:a kézzel fabrikált véresebb dolgok,maszkok,effektek jópofák,én szerettem is őket,de mivel néha látszik rajtuk a "műanyag-érzés",majd minden akció sötétben történik.Ha néha találgatod,most épp mi történt,az nem azért van,mert új szemüvegre kell költened nehezen megtakarított,a kormány által láthatatlan jövedelmed,hanem mert olyan körülmények közt vették fel valóban a dolgok menetét.Gills ezen kívül történetet sem nagyon szeretett írni,ami szintúgy ront a végeredményen,a feszültség emiatt nagyon gyorsan meg is hal:én azt mondanám,már születése pillanatában.
Szerethetjük ezt az alkotást,mert igen,szükség van ilyesmire ,több okból-múltidézés,hangulat és horror,apám,horror!!...-de a Harbinger Down tényleg majdhogynem nulla.Kár érte.Sőt,még nagyobb kár.


1. Jason13 (2015-09-25 17:27.13) aaaaa
Alec Gillis és Tom Woodruff Jr. trükkmestereknek igen sokat köszönhet a horror és a sci-fi műfaja, ugyanis ők keltették életre az AvP filmek szörnyetegeit, de a 2011-s Dolog teremtményeiért is ők feleltek. Ilyen tapasztalatokkal a hátuk mögött úgy gondolták, képesek lesznek egy, a '80-s évek hangulatát megidéző kreatúramozit a vászonra álmodni, mégpedig CGI-effektek nélkül. Ezen próbálkozásuk eredménye a Harbinger Down.
A történet egy alaszkai rákászhajón játszódik, ahol az állandó legénység mellé csatlakozik néhány egyetemista is, hogy tanulmányozzák, milyen hatással van a globális felmelegedés a tenger élővilágára. Azonban a kutatás és a rákhalászat nem tart sokáig, hiszen hőseink rábukkannak egy szovjet űrszondára, amiből egy barátságtalan idegen létforma mászik elő.
Maga a sztori rendkívül egyszerű, de ezzel még nem is lenne baj. Az ehhez hasonló szörnyes alkotásokat sose a csavaros szkript tette felejthetetlenné. Hanem a véres képsorok, a remek karakterek és a nyomasztó hangulat. A baj pedig ott leledzik, hogy ebben a filmben ezekből van kevés.
Oké, akad néhány brutálisabb jelenet, viszont hiányzik belőlük a kreativitás. Sőt, a legtöbb akció vaksötétben játszódik, így néha nehéz kivenni, hogy kit hogyan fogyaszt el a gonosz idegen. Ez sajnos a szörnyes képsorokra is igaz. Hiába dicséretes az, hogy a készítők kézzelfogható trükkökkel dolgoztak, ha azokból szinte semmit nem látni. Persze, azért előfordul az is, hogy jól megvilágított helyszíneken bukkan fel a rém, de akkor meg csak pár csápot mutat magából.
Értem én, hogy az alacsony költségvetés miatt kellett ehhez a megoldáshoz folyamodni, de ez akkor is idegesítő és erősen rá is nyomja a bélyegét a végeredményre.
Ahogy fentebb már írtam, Alec Gillies a régi horrorok hangulatát próbálta megidézni, így néhol kapunk ezekre kisebb-nagyobb utalásokat is. Ez jópofa, meg minden, csak nincsenek rendesen felvezetve és el is ütnek az atmoszférától. Ugyanis a Harbinger Down próbál végig nagyon komolynak és feszültnek látszani, így amikor a készítők bedobnak egy-egy kikacsintós elszólást, azt nem igazán lehet hova tenni.
A színészi játékok igazodnak a film minőségéhez, meglehetősen gyengék. Egyedül Lance Henriksen az, aki egész minőségi alakítást produkál, bár ez azért lehet, mert a karakterek közül az övé volt a legjobban kidolgozva. Az összes többi figura totálisan el lett nagyolva, így senkiért nem lehet igazán izgulni.
A film pedig hiába 82 perc stáblistával együtt, sokszor válik unalmassá, köszönhetően annak, hogy nem igazán működik benne semmi.
Összegezve, a Harbinger Down egy gyenge szörnyes horror, amiben azért bőven több lehetőség volt. Ha az alkotók képesek lettek volna szimpatikus és érdekes karakterekkel előállni és a '80-s évek hangulatát is ügyesebben megragadni, akkor még ugyanebből az alacsony büdzséből is kihozhattak volna egy emlékezetes mozit.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris92, 2015-12-06 22:313 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Harbinger Down adatlap
Eredeti cím: Harbinger Down
Évszám: 2015
Rendezte: Alec Gillis
Szereplők: Lance Henriksen, Matt Winston, Camille Balsamo, Giovonnie Samuels, Winston James Francis...

További információk

Szereplők fórumai
- Lance Henriksen - Bulvár-hírek és pletykák
- Lance Henriksen - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk