Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Utánam a boldogság
- Filmbox, 15:40
Bűntudat nélkül
- Mozi+, 15:50
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10
M.A.S.H.
- Film Mánia, 16:20
Hat hét
- Cinemax, 16:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
szólánc tudósokkal
Elfogy a levegő - Vélemények
Mire gondolsz most?
2022-es választás
Verseny a győzelemért - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Imádlak utálni aaaaa
Mike Henry aaaaa

 

Fórum - A kihalás szélén - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Roxi88 (2020-05-31 13:47.56) aaaaa
Spoiler: Onnantól, hogy a kutyát nem mentette meg, addig, hogy kiderült gyereklabló... Pocsék, unalmas, Lost-os csávó képét alapból nem bírom. Töltény pazarlás az mindig van. Zombik nem voltak félelmetesek, ennél még a jeti visszatér jetije is ijesztőbb volt. Lu szörnyet lát, de nem felébreszti az "apját", hanem leül a lámpával a földre, hátha közben odamegy a fényre a zombi (akkor nem derült ki a vakságuk), majd várja a reggelt az ágy alatt. SPOILER VÉGE


10. Gnor (2017-10-07 14:53.24) aaaaa
A film egy rosszul csiszolt gyémánt. A rémisztő részek nagyon jól meg lettek csinálva de a lények körüli félelmetes és misztikus légkörből jóval több dolgot ki lehetett volna aknázni. Amikor a kiscsaj léptei mögött elindult egy második hullám az zseniális volt és félelmetes is. Sokszor voltak képesek totál biztonságos helyzetben is érzékeltetni a félelmet ami jó, de néha pedig érthetetlen és totál logikátlan helyzetek álltak elő. Pl: Tél van, de a szövegkörnyezetből az jön le hogy jégkorszak. Az emberek kihaltak vagy úgy tűnik, de az erőforrásokat pazarolják, az ajtót nyitva hagyva beszélgetnek. Egyszer megölnék egymást egyszer meg kedélyesen elbeszélgetnek. Találnak egy nőt aki egyszer üvöltő idegroncs egyszer meg Ellen Ripley és Alice Abernathy keverékévé változik. A szereplők jól játsszák a különböző érzelmi helyzeteket csak az a hatalmas baj hogy ezen helyzetek közt semmi átkötés nincs.Az ember nem vált komoly félelemből csak úgy kedélyes önfeledt beszélgetésre. Kiábrándítóak a logikátlanságok is. Amikor télen kimennek a házból akkor nem látszik a lehelletük. Ugyanis egy műhavas 20 fokos stúdióban nem is látszik. Világvége hangulatban az ember kissé elállatiasodik és védekezésre áll be, az ablakok viszont nincsenek védve semmivel és a ház sincs megerődítve annak ellenére hogy az életükért küzdő emberek csoportjainak komoly fenyegetése mellett még különféle szörny lények is létezhetnek, mert biztosra venni tudatlanul egy ekkora fenyegetés megszűnését több mint ostobaság.



9. Orsi (2016-12-29 22:46.38) aaaaa
Azt hittem sosem lesz vége. Vagy a filmnek, vagy a világnak.


8. Emylio (2016-11-27 11:25.10) aaaaa
Kellemes csalódás ez a film, és nagyon alulértékelt. Bár már rég megtapasztaltam, hogy nagy ívben kullantani kell az itteni átlagokra.


7. Delpiero (2016-01-08 13:58.29) aaaaa
Tetszett.

Ismét egy hazánkban forgatott zombis(?) film és a Z után Fox itt már nem csak pár percre tűnik fel, hanem főszereplő is. Innentől fogva ez egyértelműen nem a nagyszabású produkciók földje, ám nagyrészt értő kezek között jóval több, mint egy évente tucatjával gyártott dvd-s (nem megbántva) Denitréjós/vingrémszes agyatlan horror.
Itt inkább az emberek közti kapcsolat és azok drámája van a központban, amit az akció jeleneteken kívül kiváló fényképezés és még nagyszerűbb zene tesz roppant hangulatossá.
Nem ad hozzá semmit a műfajhoz, ám annak a zsánereit ügyesen keveri és stílusosan tálalja elénk.


6. Schott (2015-12-17 02:39.42) aaaaa
Tőlem kapott egy 5öst, így már 3.0 az átlaga. :))
A műfaj kedvelőinek kár kihagyni.


5. Saleen (2015-09-28 16:31.51) aaaaa
Nekem egészen tetszett. Aki bírja a világvégés filmeket annak ez is tetszeni fog.


4. Norbii92 (2015-09-27 09:40.13) aaaaa
Ritka jól kezdődik A kihalás szélén. Talán a The Walking Dead-hez tudnám megint csak hasonlítani, még ha persze nem is üt akkorát, de iszonyat milyen feszültség árad a vásznról, hogy aztán az akció és úgy az egész feszültség/izgalom tova szálljon egy jó időre s helyette a dráma (!) kerüljön előtérbe. Ha viszont az nem működne, akkor nagy csalódás lenne a film és csak szimplán egy pocsék horrornak (?) lehetne nevezni, ellenben - és most ismétlem magam - ritka jól tálalja Miguel Ángel Vivas rendező és ebben méltó társra talál Matthew Fox és Jeffrey Donovan színészek személyében! Emellett maga a posztapokaliptikus hangulat az ami még a drámai jelenetek közepette is rendkívüli erővel jelen van. Azonban nem kell félni, mert úgy a film háromnegyedére visszatér az akció és zombik helyett már valamiféle mutáns szörnyek hozzák vissza a feszültséget, hogy aztán ismét egy drámai végbe térjen vissza a film. Összességében lehet, hogy kevés az akció, s igazi horrornak is nehéz lenne nevezni A kihalás szélént, de számomra egy percre sem vált a talán kicsit túlzott drámai vonal ellenére sem vontatottá vagy unalmassá, a posztapokaliptikus hangulatot és úgy az egész látványt elkapták, a mutánsok jól néznek ki, a színészek nagyszerűek, a vége pedig alighanem mindenért kárpótolja a nézőt, már ami a feszültséget és a vért illeti. 4*


3. Az utolso szamuráj (2015-09-24 15:08.59) aaaaa
A Kihalás szélén című filmet itt forgatták Magyarországon,és így hirtelen kevés olyan posztapokaliptikus darabot tudnék felsorolni,amihez közünk van(a Z Világháborúból jól kivágtak minket...)
Spanyol érdekeltségű próbálkozás,Liam Neeson mostanság kedvenc akciórendezője tartotta figyelő tekintetét a munkálatokon,és bár kis költségvetésű dráma ez inkább,nincs híján erényeknek.
Ez főleg a forgatókönyv aprólékosságában figyelhető meg,és pont ezek miatt fogják többet unni:a vírus??? által kihalt,valamerre zombik csatolta vidéken 3 ember kapcsolatáról szól inkább a film,mint az apokalipszisről vagy a horrorról-noha van benne az is.Kapunk egy nyitójelenetet,ami hellyel-közzel izgalmas,aztán inkább a karakterekre hegyeződik ki a dolog,és nem az akciókra-sőt,azokkal gond is van,néhol csapnivalóan alulrendezettek.
Ellenben Jeffrey Donovan és főleg Matthew Fox játékában kár hibát keresni:bár mindketten megrekedtek inkább a TV-s világban,de amit megkövetelt a majd két óra,hozzák,és a kislány is kellemesen játszik.Kapunk némi gore-t is,van kis ijesztgetés meg a végére a múltban való tragédia miatt egy hősi halál,ami már az első percektől kimatekolható-valójában itt minden előre látható,de mégis nézhető marad a legvégéig.
Mondjuk,a pozitívabb kicsengést a történet miatt kicsit...viccesnek találtam.



2. FreeMoney (2015-09-21 19:45.42) aaaaa
Rossz! Rettenetesen vontatott, unalmas.


1. Karezza (2015-09-19 16:49.47) aaaaa
Nem volt rossz. "jól néznek ki" a szörnyek



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoxi88, 2020-05-31 13:4711 hsz
KérdésekSchott, 2015-12-17 02:433 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk