Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Piedone Afrikában
- Film Mánia, 11:10
Z, a hangya
- HBO, 11:45
Hellboy 2. - Az aranyhadsereg
- Mozi+, 11:45
A Flintstone család
- RTL Három, 12:00
Mindörökké Batman
- AMC, 12:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rap,Hiphop
2022-es választás
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Semmelweis (2023) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Pancserock aaaaa
Andrew Biernat aaaaa

 

Fórum - Az utolsó boszorkányvadász - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Emylio (2017-01-24 21:09.57) aaaaa
Ez elég nagy katyvasz volt. Nem tetszett.


23. Az utolso szamuráj (2016-03-24 19:50.42) aaaaa
Azért Diesel fiúra úgy látszik,a világ tényleg csak mint Halálos Iram hősre kíváncsi(a sci-fi hiába áll jól neki,azok is buknak)
Pedig izmos kopaszunk ha akar-de nem akar...-még színésznek se lenne rossz,nézd meg azt a tárgyalótermes szösszenetét.Komolyan.Baromi jó benne.Erre itt az elején úgy néz ki,mintha Travis Fimmel-t hülyére pofozta volna hogy a helyére álljon a sorozatban csak másik ajtón ment be:hogy a haj hogy áll neki,következő közvéleménykutatásunk témája lesz majd.Ám mégis ez az első pár perc működik igazán,kicsit Trónok harcás meg néhol horroros.Aztán....jön a jelen,és a biztonsági játék.
Az Utolsó boszorkányvadász megbukott:okai közt ott van,hogy nem tökös,kiszámítható és Aldi olcsó CGI -vel van agyontámogatva.Diesel karakterében ott van egy új Penge lehetősége akár:mégsem tudják kibontakoztatni.A sztori kiszámítható,néhol hogy mi miért történik,annyira lényeges,mint hogy épp milyen politikai balhéról nem veszünk tudomást és a mellékszereplők sincsenek kidolgozva.Csóri Frodó ennél többet érdemelt volna,mégiscsak milyen alacsonyra koptatta a lábát egy gyűrű miatt!!!
De,elment vele másfél óra,bepalizták rá Michael Caine-t és a hangrendszer dübörgött mint a fene:manapság ezt szeretnék úgy látszik,szórakoztatásnak eladni.Egyszer,végül is,megteszi,még mindig jobb mint így húsvét előtt sonkát válogatni a tömegben.
A csajtól azért elvártam volna,elsuttogja:Semmit nem tudsz te,Kaulder!



22. Sötétszív (2016-03-24 01:38.34) aaaaa
Breck Eisner filmjében Vin Diesel aki(mellesleg a film egyik producere is) alakítja a halhatatlan boszorkányvadászt. Nem tudom, hogy miért, de sokszor az volt az érzésem, mintha a Constantine-A Démonvadász című filmet koppintották volna. Auz effektek azok elég jól sikerültek, azt el kell ismerni. Sőt, nekem a film zenéje is tetszett. Ugyanakkor a színészi játék nem volt az igazi. Vin Diesel hozza a szokásos formáját, viszont Elijah Wood és Michael Caine elég halovány teljesítményt nyújtott. Ami Rose Leslie-t illeti, ő még fiatal, és nagyon rutintalan, remélem, hogy majd később láthatjuk olyan filmben is, ahol megmutathatja színészi képességeit. Ebben a filmben csak a szépségére volt szükség. Egy jobb forgatókönyvvel, egy remek film is születhetett volna, de így csak egy átlagos, egyszer nézhető mozi lett. A végéből ítélve egyébként akár még folytatása is lehet. Ki tudja? nem igaz? Nem ez lenne az első egy Vin Diesel film kapcsán.


21. Tjunior (2016-03-20 09:54.40) aaaaa
A film létrejöttének egyetlen oka, hogy Vin Diesel lángoló karddal akard pózolgatni. Pont az a baromság amire számít az ember. Viszont egész szórakoztató baromság, na és persze itt van még Michael Caine, aki igaz, hogy keveset van a színen, viszont ő mindig plusz. Jó hogy itt van még küzdünk. Szóval megkapta Vin Diesel a vidámparkját amit akart, a film sem szörnyű, mindenki örülhet.


20. Norbii92 (2016-03-13 16:01.16) aaaaa
Egyszer nézős, semmi újjal nem szolgáló movie lett Az utolsó boszorkányvadász. Még ha látványfilm is, és sokat nem kell várni tőle se történet, se színészkedés, se csavar terén, az előzetese alapján én azért jobb és látványosabb filmnek gondoltam. Tényleg alig van valamire való akció és ez hatalmas negatívum egy ilyen filmnél. A boszorkánykiránynőt is pillanatok alatt legyőzi Kaulder, ergo semmi tét. Vin Diesel jön, lát és győz. A szakáll amúgy borzalmasan áll neki, még jó hogy halhatatlanságra ítéltetett és a történet a modern korba lett helyezve, mert így visszatérhetett az alap stílusához (kopasz fej). Ami a többi szereplőt illeti; Michael Caine-en meglepődtem, hogy szerepel (örültem). Igaz sok mindent nem kezdenek vele, ahogy Elijah Wood-al se, Rose Leslie meg valahogy nem ide illik. Pozitívum a látvány és az akció - már ami van -, azok kifogástalanok, ill. azért szórakoztató és Vin Diesel miatt egyszer legalább érdemes megnézni. Folytatás nem tudom lesz-e, mindenesetre a történetet természetesen nyitva hagyták. Bár olyan szépen lezárhatták volna Kaulder halálával, igazán megérdemelte volna szerencsétlen végre a békét, de nem lehet. 3*


19. Városi vadász (2016-03-07 22:28.06) aaaaa
Hát nem sok minden jót lehet elmondani erről a filmről, talán azt, hogy fő motívumaiban a Constantine, a démonvadász-ra hajaz. Az legalább jó, ennek nem volt valahogy tartalma, csak a nagy szövegek - "ez sötét mágia, sötétebb a gonosznál". Na ba.zki. Ezek a nagy dumák úgy nem valósultak meg. No és a zene. A zene hangos és roppant zavaró.
Lehetett volna ez jobb, de ennyi.


18. Városi vadász (2016-03-07 22:18.07) aaaaa - (válasz Gnor 16. hozzászólására)
Védd magad. Abban még színészként is elég jó.


17. Dobsony (2016-03-06 12:33.54) aaaaa
Nem volt rossz film, a vége lett a legjobb.
Màrmint, hogy vége lett.
Előbb is vége lehetett volna.
Mondjuk 5 perc utàn.😊
Diesel az új Highlander, hurrà!
Csak azt nem tudom, h Caine mit keresett ebben a baromsàgban?


16. Gnor (2016-01-31 22:11.42)   - (válasz Iker12 9. hozzászólására)
A Gorillabácsi talán tetszett? Szerintem a Riddick szérián kívül Diesel-nek nem igazán vannak jó filmjei pedig lehetnének.


15. Jason13 (2016-01-25 20:14.14) aaaaa
Vin Diesel-el tavaly nem csak a Halálos iramban széria 7. felvonásában találkozhattunk, hanem egy akció dús horror-fantasyben is, Az utolsó boszorkányvadászban. Mit ne mondjak, engem különösebben nem fogtak meg a film előzetesei, nem mellékesen pedig az utóbbi idők hasonló alkotásai eléggé kétes minőségűre sikerültek, gondoljunk csak az Én, Frankenstein című gyöngyszemre. Azonban valami perverz ötlettől vezérelve úgy gondoltam, hogy nekem mégis látnom kell azt, ahogyan a kigyúrt akciósztár boszorkányokat aprít, így végül kényelmesen elhelyezkedtem ülőalkalmatosságomban és átadtam magam az élménynek.
Főszereplőnk egy Kaulder nevű figura, aki halhatatlanságra tett szert akkor, amikor a régmúltban legyőzte a boszorkányok királynőjét. Azóta azon ügyködik, hogy a sötétség erőit visszaszorítsa. Ebben egy titokzatos rend van a segítségére, akik időnként papokat rendelnek mellé, hogy azok lejegyezzék a hős boszorkányvadász életútját és mellette álljanak küldetései során.
Hosszú idő után Kaulder ismét embert próbáló feladatot kap. Úgy tűnik, a gonosz királynő visszatérését készítik elő és ha sikerül újra életre kelnie, a világ elpusztul. Az apokalipszist csak az utolsó boszorkányvadász akadályozhatja meg.
Az alapsztori akár még működhetne is. Oké, nem sok eredetiséget tartalmaz és különösképpen nem is bonyolult, de érdekes fantasy világot vázol fel, amelyben lenne potenciál. A baj ott van, hogy igencsak hamar unalomba fullad a történet, köszönhetően a sokszor üresjáratba kapcsoló tempónak. A háttérben lapuló rend és a boszorkányok világa nem igazán lett kidolgozva, a készítők leginkább a jól ismert sablonokat erőltették.
Ezen így utólag meg sem lepődök, mivel a forgatókönyvet azok a "zseniális művészek" hozták össze, akik Az ismeretlen Drakulát és A pap - Háború a vámpírok ellent is írták. Ezért lehet az, hogy a párbeszédek sokszor arcpirítóan kínosak és a cselekmény sok helyen logikai bakiktól hemzseg.
A gyenge lábakon álló szkriptet a rendező sem tudta épkézláb módon filmre vinni. Pedig Breck Eisner ha másra nem is, korrekt iparosmunkákra anno még képes volt, gondoljunk csak a Tébolyultakra. Legújabb rendezése azonban elég gyenge, egyszerűen képtelen volt egyben tartani a sztorit, így több helyen szétesik a film.
Az akciójelenetek menthették volna a menthetőt, viszont ezeket se lehet dicsérni. Egyrészt elég kevés van belőlük, másrészt túlnyomó többségük sötétben játszódik, így nehéz őket követni. A film közben arra gondoltam, biztos azért kellett a legtöbb effektet a félhomályba rejteni, mert a költségvetésbe nem fért volna bele a minőségi CGI-trükkök használata. Később eléggé meglepődtem, hiszen ez az alkotás 90 millió dollárba került! Nem is értem, ennyi pénzből azért komolyabb látványt is kilehetett volna hozni.
Amit pozitívumként tudok megemlíteni, az a színészi játék. Oké, Vin Diesel nem épp egy Oscar-díjas aktor, de itteni teljesítménye egész jó. Láthatóan élvezte azt, hogy most nem a volán mögött kellett trikóban keménykednie, hanem lángoló karddal a kezében banyákat gyilkolni. Michael Caine megjelenésén mondjuk kissé meglepődtem, ő azért nívósabb darabokhoz szokta adni a nevét, játékával ki is emelkedik ebből az erősen B-szagú moziból.
Összegezzünk. Diesel barátunk kirándulása a dark-fantasyk világába sajnos elég gyengére sikerült. Kár, hogy a használható alapötletből csak egy bugyuta agymenésre futotta, amely látvány szempontjából is elég fapados. Megnézése nem okoz maradandó károsodást, de ez azért nem nagy dicséret.


14. Senki Alfonz (2016-01-17 08:47.25) aaaaa
Gondolkodni nem kell sokat rajta.


13. Sakamaru (2015-11-01 12:15.10) aaaaa
Szerintem nem volt rossz. Egy bajom volt vele kiszámítható lett.


12. Törölt felhasználó (2015-10-27 21:57.54) aaaaa
Olvasom az újságban (tökmindegy, egyébként a Metropol volt az), Vin Diesel kedvenc játékához (D&D), illetve azon belüli karakteréhez igazítva, a menetrendszerű képzeletvonattal érkezik az utolsó boszorkányvadász.

Ezt a D&D-s dolgot egyébként máshol is megemlítik, csak ott eléggé lehúzzák a filmet - még jó, hogy utólag olvastam a kritikát, különben valószínű, hogy engedtem volna a keménynézésű, ólomcsizmában is levegőt átszelő, játszi könnyedséggel mozgó akcióhősökkel szembeni szokványos berzenkedésemnek, és hagytam volna magam lebeszélni a filmről. De végül is jó, hogy nem tettem - engedményezést a berzenkedésnek.
Mert lehet bár kritizálni, meg más, mostanában divatos, hú de milyen eredeti, szipi-szupi, izgi-mizgi, meg nagyon ott van és hű de kúúúúl filmekkel és sorozatokkal összeméregetni, azért valahol ez a film mégiscsak megállja a helyét.

No nem azért, mert Vin Diesel időközben megtanult volna színészkedni, vagy mert olyan jók lettek volna a mellékszereplők, vagy annyira agyfagyasztóan szuperszónikusra sikerültek volna a trükkjelenségek. Mégis van valami direkt bája az egésznek, mert valahogy nem az jött le róla, hogy "na akkor most mi itt összerakunk egy olyan filmet, amitől összecsurrantják magukat a mozinézők és holnaptól vámpírok helyett mindenki boszorkányokat akar majd üldözni", hanem inkább az, hogy "oké, kerítsünk most a gomb köré egy kabátot, és nézzük meg, hogy mi lesz belőle". Meglehet, akkora tévedés ez részemről, mint ide Alsó-Tiang-Csuan, de számomra tényleg ilyesmi fílingje volt a dolognak és ez abban összegezhető, hogy végül is nem bántam meg a mozijegyre kiadott pénzt.

A nézőtársak reakcióit elnézve meg azt mondanám, hogy nem igazán tudtak mit kezdeni a filmmel, az a megilletődött csend a végén, és a "nem rohanunk ki a stáblista alatt pánikszerűen, mint akikre rázárták az égő házat", mindenesetre arra utalt, hogy több volt a bizonytalan nézelődő, mint az egyértelmű kritikus. Nyilván bele fog telni egy kis időbe, amíg kialakul a végítélet, de ha tippelnem kéne, egy erős közepesre húznám be az eredményt, azzal a kiegészítéssel, hogy százalékos arányban az "egyszer elég volt megnézni" nyerne a "többször és bármikorral" szemben. De mivel ez nem egy fogadóiroda, így kíváncsian várom a konkrét véleményeket. :)


11. Capt.JackSparrow (2015-10-26 21:29.02)   - (válasz Man2 10. hozzászólására)
azt gondoltuk:D


10. Man2 (2015-10-26 21:22.39)   - (válasz Iker12 9. hozzászólására)
igenn melé fogott de jó értelmben nagyon jó lett a film.


9. Iker12 (2015-10-26 18:46.23) aaaaa
Én nagy Vin Diesel fun vagyok de ezt még elfogult szemmel is halálosan untam ..végig :-( sajnos ez egy melléfogás lett.


8. Cthulhu6 (2015-10-26 07:26.11)  
Hát nem éppen egy Vin Diesel-hez illő szerep. És hát láttunk már az elmúlt években hasonló kaliberű és műfajú filmeket, és egyik se volt jó.


7. Csak annyit hogy... (2015-10-24 20:38.32) aaaaa - (válasz Man2 6. hozzászólására)
Tudom.


6. Man2 (2015-10-24 17:38.09)   - (válasz Csak annyit hogy... 5. hozzászólására)
Te is egy szar vagy!


5. Csak annyit hogy... (2015-10-24 17:06.39) aaaaa
Senki se nézze meg, mivel szar.


4. Capt.JackSparrow (2015-10-24 12:11.12)   - (válasz Sötétszív 1. hozzászólására)
"Vin Diesel egy új szerepkörben..."
...is feltűnhetne, de nem. Kár volt modernizálni a Boszorkányvadász karakterét.


3. Saint alexis (2015-08-12 19:52.17)  
megnéztem pár képet.. hát, ööö.. ez még akár jó is lehet



2. Johnny kapitány (2015-08-12 00:03.34) aaaaa - (válasz Sötétszív 1. hozzászólására)
Itt már van egy megjelenése, ez a fizimiska nem gyenge. Tartok tőle, hogy olyasmi lesz ez, mint a Hetedik fiú.


1. Sötétszív (2015-08-11 23:51.06) aaaaa
Vin Diesel egy új szerepkörben. Remélem, hogy egy értelmes film lesz ez. De én optimista vagyok.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2017-01-24 21:0924 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk