Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Sólyom végveszélyben
- Film+, 23:30
A holló
- Paramount Network, 23:45
Tűzfal
- Viasat3, 23:50
Barney és a nők
- Filmbox Plus, 00:05
A fenevad
- AMC, 00:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Priscilla aaaaa
Adam Sandler aaaaa

 

Fórum - Nászút - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Törölt felhasználó (2016-10-31 22:24.51) aaaaa
Egy kis Carpentert és Cronenberget éreztem a levegőben. Ez mégsem hommage, nem is tisztelgés, hanem a nagymesterektől tanult fogások okos felhasználása egy saját történetben. Színészvezetés terén még fejlődhet Leigh Janiak, de a hangulatteremtéshez ért, jöhet tőle a következő film.


3. Emylio (2016-03-19 13:35.23) aaaaa
Lassan kibontakozó, és szerintem kicsit sem átlagos vagy sablonos történet. És inkább misztikum, mint horror. Jó kis film.


2. Az utolso szamuráj (2015-07-16 14:34.27) aaaaa
A horrornak nincs szüksége nagyköltségvetésre.
Leigh Janiak testrablós munkája bizony a költséghatékonyság minimalizálásának problémájával küzd:én azt mondom,hál isten,mert ilyenkor az alkotókat sarkalják egyéni és jól működő megoldásokra.
A Honeymoon története-legalábbis az elején-minden,volt- vagy épp házas embernek ismerős:2 valaki összeköti az életét,és elmennek nászútra,amikor tényleg csak a másikra illik figyelni.Mit tesz ilyenkor egy pár??Jó nagyokat sétál,eszik,örök szerelemről csacsog-és ezt akkor komolyan is gondolják!!-és baszik.Sokat,és lehetőleg minden helyet kipróbálva.Hja,hogy Te most prűd vagy és ilyet leírni hogy lehet,mert nem így töltötted azt??Hát,innen sajnállak:))
Ismered azt az érzést,amikor talán először látsz meg valamit a másikban,ami mellbevág,nem tetszik,kicsit nem tudsz vele mit kezdeni,mintha a másik emberből kinőve másvalakit is megpillantasz??A Honeymoon az a film,mely a horroron kívül bizony belenéz a párkapcsolatokba is,és ezt jól kivesézi:mikor hirtelen két ember látszólagos harmóniája megtörik,és közéjüklopakodik a zavart hallgatás.Nagyszerűek a film ilyen pillanatai,és a viszonylag ismeretlen szereplőgárda igen szimpatikusan mi több,jól játssza a két főkaraktert,együtt lehet velük érezni megpróbáltatásukban.
Itt is az erdőben történik Bea-val valami,(khm...Evil Dead??),és innentől jön a thriller,ami aztán a vége felé keményebb horrorba is átcsap,nem szűkölködve a vérnek azon a helyen megmutatásával,ahol a hölgyek havi problémái jelentkeznek.A maszkok a kis költségvetés ellenére nem néznek ki rosszul,és az alkotók mikor összekötnek néhány szálat,tesznek arról,ne mindent áruljanak azért el.
És a Honeymoon mint horror talán ezért is működőképes -a hihetetlenül jól eltalált hangulaton kívül-mert olyan megoldást ad,amiből lyukak hiányoznak,nem teljesen egyértelmű,a probléma valós okozóit meg nem is látjuk-majd az agyad lefesti őket.
A filmben nincs jumpscare-effekt:ha számodra az jelenti a horrort,nem a Te alkotásod ez a 90 perc.Mégis,már Paul első esti sétájánál lehet érezni a nyomasztó légkört,hogy ez a film inkább a hangulatával fog működni,mint olcsó bazári ijesztegetésekkel.
És,mint írtam,nem csak vállalt műfaján belül okos,jó ez mindenhogy.


1. Norbii92 (2015-07-06 20:31.33) aaaaa
Véletlen akadtam rá és mivel iszonyat megtetszett a története és a vélemények is pozitívak voltak róla, így megnéztem. És abszolút nem csalódtam!
Paul és Bea most házasodtak össze, és a távoli tóvidékre utaznak romantikus nászútra. Remekül érzik magukat, mígnem az egyik éjszaka Bea eltűnik az ágyból. Paul az erdőben bukkan a meztelen és öntudatlan lányra. Bea később megnyugtatja, hogy nincs semmi baja, alighanem csak alva járt. A következő napokban azonban a lány egyre különösebben viselkedik, elfelejt dolgokat, és kiderült, hogy megsérült. Paul gyanakodni kezd, hogy valami baljós, szörnyű dolog történt a feleségével az erdőben.
Na így hangzik a történet, mely az alig másfél órás filmben viszonylag nehezen indul be, de ennek is célja volt. Ugyanis míg a film horrornak van feltüntetve, addig egy thriller-drámának inkább elmegy, s a drámai szál remekül is működik, míg a horror részére kevesebb figyelmet fordítottak! És miután a film fele eltelik, már ki is találni a végét, és onnantól kiszámíthatóvá válik. Mindazonáltal a kevesebb néha több elve most is működik és egy igazán jó színészi játékkal megspékelt és meglepően drámaira sikeredett s egyben üdítő filmmé növi ki magát a Nászút! Bátran ajánlom mindenkinek, és csak azért nem értékelem maximumra, mert ha kicsit jobban kidolgozzák, akkor egy még sokkal jobb film is lehetett volna! De ez bizonyára az alacsony költségvetésnek tudható be. 4*



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2016-10-31 22:244 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Nászút adatlap
Eredeti cím: Honeymoon
Évszám: 2014
Rendezte: Leigh Janiak
Szereplők: Rose Leslie, Harry Treadaway, Ben Huber, Hanna Brown

További információk

Szereplők fórumai
- Rose Leslie - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk