Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Polár Expressz
- Film+, 15:25
Nagy Sándor, a hódító
- Film Mánia, 15:25
Batman visszatér
- AXN, 15:45
Szóljatok a köpcösnek
- Viasat Film, 16:50
Eddie, a sas
- Moziverzum, 16:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rap,Hiphop
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
X-akták (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lehallgatás aaaaa
Seann William Scott aaaaa

 

Fórum - Automata - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. AstarothZ (2020-03-04 23:48.57) aaaaa
Másodszor néztem, elsőre is 5++ volt a véleményem. Szerintem egy Blade Runner-hez mérhető remekmű, ami itt 4+-os (imdb: 8,1). Értelmes, magán a sztorin messze túlmutató dilemmákkal, gondolatokkal, tele igényes képi allegóriákkal. A látvány, az atmoszféra szerintem zseniális, és jók a karakterek (a nem emberi karakterek is). Aki ezt lepontozta, az lehet, hogy saját maga nem éri el a 3-as szintet agyilag meg igényességben.


18. Cygnet (2018-07-19 00:23.53) aaaaa
Nem bántam meg, hogy megnéztem, megvolt a maga hangulata és kétségtelenül nem egy energiaitalon felcseperedett idegbeteg sajtkukac rángatta mozgáskenyszeres darab. Nem vetekedhet az általam igencsak kedvelt Hollywoodi alkotásokkal, érthetően, de legalább van történet, ebből a szempontból vetekedhetne a Star Wars 7. 8. részekkel. Ennek ellenére, mármint, hogy végül is jó volt én egy egyszer megnézésre tartom.



17. TurboHagyma (2018-06-18 13:14.56)  
Nyomokban SPOILERT tartalmaz

Egész jó film, tetszett az elgondolás hogy az emberek utódai a robotok lesznek a Földön, mivel a bolygó elsivatagosodik és élhetetlen lesz már. Azt gondolom szép film volt a logikai bakik ellenére. Valóban több részletet kellett volna belevinni az emberek akkori életviteléről, a lázadó robotok múltjáról, ugye azt tudjuk hogyan kezdődött, na de ha a kísérleti robotot kikapcsolták és szétszerelték, mégis hogyan jutott ki egy már törvényen kívüli példány a sivatagba és hogyan volt képes több robotot is átalakítani? Ez volt az a kérdés aminek a válaszát nem adták meg és ami egyben elég nagy hiba.

A hangulat nálam 5öt megér, de a történet vezetés kissé kusza, nem egyértelmű a fentebb írt kérdés. Hogy jutott ki a robot?


16. KareszFaszi (2016-11-05 09:14.56) aaaaa - (válasz Shanza 15. hozzászólására)
Bocsánat, de némi zavart észlelek:
Én a rabszolgaság intézményét inkább a "példaértékű" görög civilizációval szemben hoznám fel. Ha a demokrácia szó jelentéséből indulunk ki, akkor ugye a rabszolgák nem számítottak "népnek", így ez még meg is férhet mellette. Ott már sokkal jobban kilóg a lóláb, ha a szavazati/képviseleti jogokat, a sorsolásokat vagy az "arisztokrácia" hullámzásait nézzük.

"...az Európai kultúra a demokrácia bibliai alapigazságokon nyugszik" - nekem pl. a demokrácia szóval kapcsolatban eszembe nem jutna a Biblia. Bizony a görög demokrácia az alapja, hiszen maga a szó is onnan ered és annak az elméleti háttere és a gyakorlati tartalma is. Mint írtam: hézagokkal, de itt nem ez a lényeg. Csak egy kiragadott - önkényesen:) - mondat:"Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené!" - ez hol demokratikus?:)Mármint a császárság, mint államforma. Írtad, hogy isten előtt minden ember egyenlő. Ennek a demokráciához igazából sok köze nincsen. Ahogyan Alf Stokes fogalmazott egyszerűen de frappánsan a Csengetett Mylordban:a demokrácia: a nép kormánya a népből, a népért..." Persze bárcsak így lenne. Két különböző kategória, mármint ez meg az isteni hozzáállás. (azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy az előbbi egy objektív dolog - minden hibájával, a másik erősen szubjektív, világnézeti kérdés is) Aztán érdemes végigtekinteni az évszázadokon az Európai történelemben(egyház térhódítása ún. keresztény államok) milyen demokráciákat látsz? Úgy összességében. Sokan sajnos nehezen hiszik el, de a kereszténység(Biblia) elterjedése előtt - ami persze soxor egyáltalán nem keresztényi módon történt - sem csak kulturálatlan, tanulatlan, ostoba, erkölcstelen emberek éltek. Akinek nem inge...! Ha pl. a vallási részt leválasztjuk, ott van a görög etika vagy bizonyos távol-keleti bölcseletek.
Azt meg nézd el - csak javaslat:) - egy mesterséges intelligenciáról szóló filmnek, hogy nem képviseli a te nézőpontodat:)


15. Shanza (2016-11-04 19:21.32) aaaaa
Nos ez egy speciális hangulatú filozófikus sci-fi.
Szépen kidolgozzák a részleteket az elején, de később valahogy hiányérzetem támad.. ( Hol termelik az élelmet? Kik a vezetők? Milyen a kapcsolat a többi várossal? A számkivetettek nem lázadtak még fel?)
A film viszont nem erre koncentrál, leginkább a tudatos lénnyé válás és az önfejlesztő anyag elvét vaja. Amit itt eléggé kihangsúlyoz.
Nekem úgy tűnt az írója lenézi saját emberi faját.
Kicsit összekeverve a bűnt a képességekkel.
Hiszen egy intelligens lény miért pusztít?
Sokszor felmerült már ez a kérdés.
Számos sci-fi dolgozta már fel hogy a fejlődéssel egyre jobbak leszünk. Mintha az emberiség egy bűntelenebb állapot felé haladna..
A filmel egyet értek abban hogy ez sajnos nem így van.
Viszont azzal nem hogy az intelligencia egyenes arányban nőne a bűntelenséggel.
Ezekben a filmekben IS!!! elfelejtik, hogy az Európai kultúra a demokrácia bibliai alapigazságokon nyugszik!
Méghozzá azon ami így hangzik: Nincsenek alsóbb és felsőbb rendű emberek Isten előtt. Az élet érték még a legkisebbeké is és az öregeké is. Nem a teljesítményen múlik.
Az már más kérdés hogy ebből mit és hogyan valósítanak meg.
Ha pedig valaki az ókori görögöket hozná fel példaként a demokráciára , emlékeztetném az akkori rabszolgaságra ahol embereket adtak vettek.

A film az önfejlesztő anyag elvét valva evolúciót hirdetve csak itt már a gépek evolúcióját.

A film lassú hangvételű amivel nincs is gond, jól hozza a hangulatot. Sajnos amivel bajom van az pont a központi filozófiája.
Ami engem mint a biológiában jártas amatőrt eléggé idegesít. Nem beszélve azokról a marhaságokról amit az emberek a készített programokról hisznek.


14. Spadri (2015-07-21 12:50.39) aaaaa
Egyszer nézhető. Miután mindenki megjárta a sugárzó sivatagot, aki életben maradt, az hazament és boldogan élt?


13. Az utolso szamuráj (2015-06-26 19:29.34) aaaaa
Az Automata viszonylag kis költségvetésből készült,és küszködik néha az unalom érzetével:ám én mégsem bántam meg megtekintését.
Mert van atmoszférája és van benne gondolat.Persze,sok újdonsággal a robotok/emberek/élet háromszögön belül nem szolgál,viszont nem kevés elgondolkodtató-innentől többeknek felesleges-mi több,filozófikus hangulatba ringató jelenettel szolgál:ebben kimagasodik a szakadék szélén elhangzó párbeszéd.
Továbbá,számtalan jelképrendszer,utalás és metafora van a műben elhelyezve,-ilyen az anyaság érzetének hiánya a robotoknál,nem véletlen,hogy Banderas a szexrobottól miután megértette és megkedvelte őket,olyan szavakkal búcsúzik!-vagy a hangyák a csizmák alatt, ,a gazdájának kolduló robot.Gabe Ibanez filmjében az ilyen pillanatok az értékek,ekkor érezheti a néző azt,kap is valamit a pénzéért,sőt tartalmat,esetleges továbbgondolásra is alkalmas értéket.
Másrészt,Banderas azért volt ennél jobb formában is,néhol meg látványosan gyenge:és be kellett választani feleségét is a gárdába,akitől mostanság válik,viszont itt olyan net,egy koszos jövőképből észvesztően kilóg.Az Automata sajnos nem lett újabb Szárnyas fejvadász ,és ki sem merem írni milyen híres íróknak még csak a közelébe sem üldögélhet,ám egyszeri szórakozásnak azért megteszi.
Még az effektek sem rosszak.


12. Moxika123 (2015-06-16 22:30.29) aaaaa
Hááát ez nagyon unalmas volt.


11. Jónás Tibor (2015-06-01 00:27.44)  
A végét azt jól elcsapták az biztos. Nem nagyon lehetett érteni mi is lenne az...


10. Delpiero (2015-05-28 09:34.30) aaaaa - (válasz Szerver 9. hozzászólására)
Hosszabb ez,mint 90 perc. Biztos jót nèztèl? :D


9. Szerver (2015-05-27 23:50.58) aaaaa
Rajtam kívül úgy látom itt mindenki jobban élvezte.ezt nem lehet értékelni.ez a film nem adott,ez elvett az életemböl másfél órát és a végére olyan szarul és öregnek éreztem magam mint Banderas.Nagyon unalmas,még annál is lassabb történés,hiába elsütött filmkockák...adták volna oda a pénzt helyette egy alapítványnak.többmindent tudtak volna vele kezdeni!


8. Chris Co (2015-05-27 15:21.30)   - (válasz Delpiero 7. hozzászólására)
Lehet, én már úgy születtem, hogy kirobbantam muter hasából a Nostromon és ezért kötekedem annyira, ha sci-firől van szó.:))


7. Delpiero (2015-05-27 15:16.08) aaaaa - (válasz Chris Co 6. hozzászólására)
Ez nem jelenti azt, hogy èn nem lennèk az. ;)


6. Chris Co (2015-05-27 15:14.36)   - (válasz Delpiero 5. hozzászólására)
Szerintem is demagóg marhaság, főleg az, hogy egy filmes fórumban és annak vélemény topikjában ez egyáltalán felmerült. Bevallom, amikor rákerestem erre az underground műre és megnéztem az első félórát, örvendeztem. A folytatás viszont számomra kiábrándító volt. Én is elfogadom, hogy te jobban élvezted. Nekem sajnos ez kevés volt és talán azért is, mert ebben a műfajban (sci-fi) nagyon kritikus és kötekedő vagyok.:)


5. Delpiero (2015-05-27 15:10.27) aaaaa - (válasz Chris Co 4. hozzászólására)
Nem jövök èn semmilyen szöveggel, főleg nem a "csinálj jobbat" fèle demagóg marhasággal.
Elfogadom a vèlemènyed úgy ahogy van, fèlig egyet is èrtek vele, de ezek szerint èn valamivel jobban èlveztem ezt mint te, van ilyen


4. Chris Co (2015-05-27 14:18.16)   - (válasz Delpiero 3. hozzászólására)
Szerintem egy akciójelenet elképzeléséhez nem feltétlen százmilliókra van szükség. Persze ilyenkor jöhetne az általános szöveg, hogy "csinálj jobbat" és egyebek, de most úgy őszintén, nehéz lenne komolyabbat elképzelni a látottaknál? Az egy helyben toporgással egyetértünk. Abban viszont nálam vannak kérdőjelek, mit nevezünk korrekt próbálkozásnak, például, hogy mi az, amitől ez korrekt próbálkozás ellenben más, szintén alacsony költségvetésű filmekkel. Én pénzügyi, logisztikai számításokat nem végeztem, de azzal viszont tisztában vagyok, amit láttam ebben a filmben. Engem is lekötött mindaddig, amíg nem ment át a film unalmasba, giccsesbe, de inkább tehetetlenségbe.


3. Delpiero (2015-05-27 13:42.23) aaaaa - (válasz Chris Co 2. hozzászólására)
Azért a "gyenge akciójelenetek" nem hiszem, hogy felróhatóak, elvégre nem egy 100 milliós hollywoodi filmről beszélünk + nekem azokkal amúgy nem volt bajom, a lényeg úgysem azon volt.
De ahogy te is írtad (utánam) a film felénél jött egy nagy egy helyben toporgás, ami tartott a nagyjából megjósolható finálé felé.
Ettől függetlenül én mégis egy korrekt próbálkozásnak tartom a filmet, ami bőven lekötött míg néztem.



2. Chris Co (2015-05-27 13:23.08)   - (válasz Delpiero 1. hozzászólására)
A film első fele szerintem is jól indult, de a folytatás az valami borzalom volt. Engem nem az egyediség hiánya zavart leginkább, hanem az, hogy a sivatagi szél még a mondanivalót is elfújta. Helyette viszont kaptunk robot krokodilt meg iszonyat gyenge akciójelenetet illetve még semmitmondó toporgást, mint ahogyan azt a nyolcvanas évek sci-fi bé kategóriás alkotásaiban is láthattunk.


1. Delpiero (2015-05-27 13:18.04) aaaaa
Sok sok sci-fi klasszikustól lop a mozi, de mindezt tisztességesen teszi.
A film első fele roppant jó, majd a vége fele picit elnyújtják a nagyjából kiszámolható végkifejletet.
Banderas meggyőző, ahogy a film hangulata is. Picit több egyediséggel maradandóbb élmény is lehetett volna, így "csak" egy szimplán korrekt és érdekes alkotás lett.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAstarothZ, 2020-03-04 23:4819 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk