Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elektra
- Film+, 11:50
Halálos temetés
- RTL Három, 11:50
Gosford Park
- Film Mánia, 12:40
Új fiú
- Film Café, 12:45
Szupercella
- Mozi+, 13:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Macskajaj - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szekatúra - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A sötét lovag - Felemelkedés aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Fórum - A vérfarkas - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Arpimokus (2019-02-20 11:33.05) aaaaa
Kuka, nézhetetlen.


6. Sakamaru (2017-08-24 21:53.56) aaaaa
Meglepően jó film. Volt pár klisé de simán belefért.



5. Emylio (2017-03-07 17:13.50) aaaaa
Azt hittem, hogy egy újabb kamerás förtelem, de aztán megnyugvásomra nem az lett. Sőt, kellemesen csalódtam, így majdnem négy csillag.


4. Sötétszív (2015-06-04 00:49.10) aaaaa
Tulajdonképpen ezt a filmet csakis A.J. Cook miatt néztem meg. Arról álmodni sem mertem, hogy ilyen jó lesz., Ugyanis nemcsak a csaj volt dögös, de a történet is élvezhető volt. S bár a kézi kamerás filmeket utálom, de ezúttal bejött ez is. Szerencsére egy épkézláb sztorit is kitaláltak hozzá, s az is a film előnyére vált, hogy a trükkökkel alaposan spóroltak. Enyhén szólva.A színészi játék is rendben volt. Szóval tetszett a film, egy négyest mindenképpen megérdemel. Nem világmegváltó, de l.egalább jó.


3. Norbii92 (2015-05-22 20:49.54) aaaaa
Örülök, hogy az oldal üzemeltetői figyelnek a topikokra, mert pár hete a Hiányzó filmek a Filmkatalóguson! címűbe már említettem a filmet, hogy hiányolom az oldalról, mert az idő tájban néztem meg és nekem nagyon tetszett! Egész jó kis kézi kamerás horror volt, s ezúttal most ez a stílus sem zavart! Sőt, itt abszolúte a film előnyére szolgált! És ez az egész vérfarkas értelmezés is nagyon bejött, s örültem, hogy most végre nem egy hiteltelen CGI szörny volt, hanem igyekeztek tényleg betegségként bemutatni az alkotók! Mindazonáltal az akciók iszonyat dinamikusak és véresek voltak, melyek egyfajta misztikus szájízt kölcsönöztek a "holdkórosságnak"! A Gyilkos elmék J.J.-jének főszereplése pedig számomra üdítő volt!
Összességében én ajánlom mindenkinek a filmet, aki még nem látta! Szerintem megéri megnézni! 4*


2. Az utolso szamuráj (2015-05-21 20:32.28) aaaaa
A Wer egy egyszer bőven nézhető,áldoksi szerű horrorfilm,amiben néhány újdonság a már megszokottaktól helyt kapott.
Egy horrorfilmet nem a színészi játékokért nézegetünk,itt az is olyan,amilyen.Nekem bejött a vérfarkas ötlete,kinézete -mert,ezzel a teremtménnyel valahogy a CGI mágusok se nagyon tudnak mit kezdeni,néha felborzolt szőrű kefék szaladgálnak jobbra-balra,tátott szájjal.
Itt más a stájsz,viszont a költségvetés szűkös-így Romániában forgatták a mozi jelentős részét,ahol szépek az erdők-és a teremtménynek amúgy is megvan a maga respektje.A pusztításokban azonban van erő,dinamika,lendület sőt vér is,ez mindenképp a javára írható.
Számomra kellemesebb csalódás volt,bár a végén azért néha már mosolyogtam.


1. Jason13 (2015-05-18 18:03.02) aaaaa
William Brent Bell neve nem jó ajánlólevél egy filmhez, hiszen ő rendezte a meglehetősen átlagosra sikeredett Stay Alive-t és a nézhetetlen kézi-kamerás, ördögűzős gagyit, a The Devil Inside-t is. Az ember azt hinné, hogy ilyen munkák után a fickót elküldték takarítónak, de nem. Valami oknál fogva a producerek harmadjára is bizalmat szavaztak neki és egy új projekttel bízták meg, ami hozzáértő kezek között akár még jóra is sikeredhetett volna.
A történet bitang egyszerű. Egy amerikai családot valaki, vagy valami brutálisan meggyilkol egy francia erdőben. A helyi karhatalom gyorsan talál is egy gyanúsítottat, aki első blikkre tényleg úgy néz ki, mint egy pszichopata. Viszont egy szintén amerikai védőügyvédnő úgy véli, a rendőrség rosszul mérte fel a helyzetet és nem a magas, szőrmók férfi az elkövető, így gyorsan el is kezd nyomozni két társával, hogy kiderítsék az igazságot.
Oscar-díjat nem érdemel a sztori, az egyszer biztos, azonban még így is működőképes. Picit talán hasonlít Joe Dante '81-es Üvöltéséhez, hiszen ott is egy nyomozós thrillerbe lett beépítve a farkasemberes szál, de ennyiben ki is merülnek az egyezések.
A játékidő első felét leginkább az ügy felgöngyölítése tölti ki, ez egész ügyesre sikerült. Óriási csavarokat nem kapunk, de a figyelmet végig fent tartja a sztori és bónuszba még egy mellékszál is akad, ahol kiderül, a feltételezett gyilkosra már régóta pikkelt az egyik nyomozó. A baj ott kezdődik, mikor felbukkan a szörnyeteg.
Én naivan elvártam volna a filmtől, hogy felmutasson egy farkasembert, ha már a cím is az éj fenevadjára utal. De nem, a készítők inkább megajándékoztak minket egy szőrös fickóval, aki kiabál, néha embereket dobál jobbra-balra és ha a helyzet úgy adódik, négykézláb közlekedik. Az alkotók kreativitásához kétség sem fér.
Értem, hogy a költségvetés nem verte az eget, de ha már az ember egy farkasemberes filmet forgat, legalább szerepeltesse a szörnyet! Emiatt bennem hatalmas hiányérzetet okozott a mozi.
A vicc az, hogy az akciójelenetek egész nézhetőek, még vér is folydogál, nem is kevés. Bár ezeken a jeleneteken is érződik a pénzhiány, ezt jól láthatóan az operatőri munkával próbálták leplezni az illetékesek. Ez úgy-ahogy sikerült is nekik, kár, hogy az egyszerű, beszélgetés képsoroknál is rengeteg a vágás és a kamerát is úgy cibálják, mintha épp földrengés rázná meg a helyszínt. Ez kifejezetten zavaró.
Amúgy a film története ugye Franciaországban játszódik, de a stábnak vélhetőleg nem volt annyi lóvéja, hogy eljussanak a bagett szülőhazájába, így beérték a csodaszép Romániával. Ez nem akkora negatívum, de a szemfülesebb nézőknek azért feltűnhet.
Összességében véve, nem egy vészesen rossz fércmű ez, hiszen a története egész jó, kár, hogy a technikai oldalon már látszik az alul kezelt büdzsé. Ha sikerült volna egy fránya farkasembert beletuszkolni a filmbe és az operatőrnek is kiosztanak pár körmöst, akkor ebből simán kisülhetett volna egy szórakoztató, pörgős horrormozi. Így, ebben a formában viszont csak egy átlagosnak is alig nevezhető, könnyen feledhető butaság, amit nyugodtan ki lehet hagyni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekArpimokus, 2019-02-20 11:337 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk