Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Jeges pokol
- Mozi+, 18:50
Az Amazonas kincse
- Film+, 18:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Family, 19:20
Eredet
- HBO2, 19:30
Marlowe
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elcserélt életek aaaaa
Tordy Géza aaaaa

 

Fórum - A kis herceg (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
43. Cicus222 (2024-03-22 17:19.00)  
Valakik olyan szépen írnak erről a filmről! Felkeltették az érdeklődésemet. :)

Nekem szívem csücske kedvencem A kis herceg. A könyv.
Ma délután, amikor jöttem hazafelé, eszembe jutott a kis herceg és róka barátkozása. A róka szavai... hogy mindennap ugyanakkor találkozzanak... hogy lehessen várni rá...

Annyira vártam ma is, h délután legyen
és gondolatban idejöjjek a fórumra...
Hozzátok... 💞
Vajon engem is vár itt valaki? Nem tudom. Csak szeretném hinni. 😘




42. HettyKing (2021-04-17 20:10.35) aaaaa
Kicsit sok az alkottak.. :D Bocsánat, épp egy jó kis krimin vagyok most túl, és zúg a fejem tőle. :D



41. HettyKing (2021-04-17 20:09.30) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 40. hozzászólására)
Nem tudtam, hogy a rendező zeneszerző is egyben. Igen, érződik, hogy ez európai alkotás. Emlékeim szerint ez Paramount P. studio alkotás. Együtt csodát alkottak, bizony.


40. Az utolso szamuráj (2021-04-08 18:14.04)   - (válasz HettyKing 39. hozzászólására)
ami érdekes amúgy,a rendező,zeneszerző,a stáb jelentős része-és itt most nem az amcsi szinészekre gondolok,akik a hangjukat adták ennek a kis csodának-tengerentúli.mégis simán hozták azt a varázst,amit ez a tőrténet rejt,és ez azért....respect


39. HettyKing (2021-04-08 17:51.05) aaaaa
Végre eljutottam ide is hogy, megnézzem!
Annó 3-szor is elolvastam a könyvet más és más életszakaszomban, és mindig adott valami újat a történet, szimbolika, ahogy érett, fejlődött a személyiségem, tudásom, tapasztalataim.
Erről a filmről csak jót tudok mondani. Kivitelezés nagyon szép, illik a könyv stílusához, a zeneválasztás tipikus franciás néhol, nagyon jó hangulatot teremt. Mese a mesében jó ötletnek bizonyult. A szürke házak, emberek, és a színek közötti kontraszt elég egyértelműen utal a felnőtt és a gyermeki világ különbségeire. Kihasználták a mozi adta lehetőségeket, hogy még jobban át tudják adni a történetet és mondanivalót. A szereplők a szívünkhöz nőnek. Szép és méltó adoptálása lett ez a film De Saint-Exupérynek.
Megmondom őszintén, én 38 évesen végig bőgtem, mint egy kisgyerek. 100-as zsepit érdemes bekészíteni, aki kicsit is érzékenyebb az ilyen mesékre.


38. Whyteangel (2016-07-18 23:19.15) aaaaa
A könyv az egyik kedvencem. Ritkán olvasok el valamit többször, de ez a kivételek közé tartozik, időnként lelkileg feltölt, ha elolvasom.
Borzasztóan tartottam a megfilmesítésétől, mert nem egy könnyű dolog ezt a történetet vizualizálni úgy, hogy a lényeg átérződjön.
Megható volt a pilóta és a kislány kapcsolata, szépen kidolgozott karakterek voltak (külsőre), és lényegre törő volt az egész film.
Nekem mégsem érte el ugyanazt a hatást, mint a könyv. (Belátom, ez lehetetlen is lenne) Így elfogultságom miatt nem kapta meg az 5 csillagot.


37. Vezemor (2016-07-07 14:40.36) aaaaa
- Apa! Kérlek mondd el nekem, hogy miről szól ez a mese!
- Ez a mese gyermekem naturalisztikus ábrázolásmóddal mutatja be, hogy mik a főbb okai társadalmunk drasztikus erkölcsi, szellemi és érzelmi hanyatlásának.
- Apa! Ez mit jelent? Nem értem.
- Azt jelenti drága gyermekem, hogy egyre kevesebb ember mer jó és szerető ember lenni...

2-3 évenként legalább egyszer el szoktam olvasni Exupéry felnőtteknek szóló gyermekregényét. Miért? Azért, mert elvont, fantáziadús, egyedi. Kemény fába vágná a fejszéjét az, aki megpróbálna sikeres adaptációt készíteni belőle...

...Legnagyobb örömömre Mark Osbornenak sikerült. Nem is akárhogyan. (Természetesen a látványvilága nem egy Pixar, de annyira magával ragadó a történet, hogy nem is érdekelt. Szóval grafikáról szót se többet.)
A modernizált Kis Herceg pazarul bemutatja a napjainkban uralkodó két szélsőséges "emberüzemmódot":
1.) Akinek nincs élete, mert hajt, gürizik, robotol, hogy tartani tudja a rohanó világgal a lépést az egész élete be van osztva másodpercre pontosan. Nem ér rá barátokat szerezni, nem ér rá odafigyelni másokra, s nem ér rá SZERETNI ÉS SZERETVE LENNI. Őt testesíti meg az anya. (Nincs ideje élni; robotüzemmódba végzi a kötelességeit; tilos hibáznia)
2.) A másik szélsőség a lezser életmód. Folyton álmodozik, fittyet hány a törvényekre szabályokra, senkinek sem akar megfelelni, komolytalanul áll hozzá a dolgokhoz. Ezt az oldalt képviseli a pilóta. (Pl: "Puff a propeller elszabadult és lebontotta a szomszéd fél házát; hazudjuk azt, hogy születésnapod van; defektes gumival ám csak igazán élvezetes kocsikázni").
S, ami érdekes az anya és a pilóta teljesen ellentétes oldalt képviselnek. Olyanok, mint a pénzérme két oldala; mint a kötél két vége, s mégis: Bár van látszatja a dolgoknak, de szívük mélyén egyikük sem boldog. Rosenak pedig, ahogyan halad a felnőtté válás felé döntenie kell, melyik utat választja. S, bár a film konkrétan nem tesz utalásokat rá, de félelmetesen jól van megoldva, ahogy a két szélsőség lassú-lassú léptekkel, de halad az arany középút felé, (az anya apránként oldódik, a pilóta apránként komolyodik) amiből összeáll a normális ember: Aki se nem túl komoly, se nem túl komolytalan; nem veszi félvállról a kötelességeit, de önmagára is fordít időt; aki tudja, hogy megszelídíteni másokat (még ha ez sírásba kerül is) sokkal többet ér, mint látszólagos értékeket felhalmozni.
Mindeközben megismerjük a pilóta meséjét, s általa az ártatlan, mindenkihez kedves Kis herceget. Az pedig ahogyan tovább gondolták a művet és elhelyezték a bolygók lakóit a mindennapi szürke, borongós, sötét hétköznapokba... hát tanítani kellene!

Összevetve a film zseniális lett. KÖTELEZŐ DARAB! Azt nem gondolnám, hogy a 6-os korhatár ellenére a gyerekek értenék miről is van szó pontosan, sőt gyerekszemmel talán van benne pár ijesztőbb jelenet is, de ott a helye a legértékesebb mesék toplistáján. Ezt a filmet talán még maga Exupéry is megkönnyezte, majd megtapsolta volna, s nemcsak azért, hogy a hiú felemelje a kalapját.
Emellett ez a film mély tanulságok tárháza is egyben: Ne maradjunk gyerekek! Merjünk felnőni, de ne felejtsünk! Merjünk álmodni, de ne éljünk álomvilágban! S természetesen: engedjük, hogy a szívünk észrevegye a láthatatlan dolgokat. Hiszen a róka már 73 évvel ezelőtt megmondta: "Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
Ne engedjük hát, hogy ez a sötét világ elfeledtesse számunkra a csillagos eget, mert ennek az idézetnek ma még nagyobb súlya van, mint akkor volt.


36. Dark Bakter (2016-06-14 16:05.16) aaaaa
Istenem, de szép mese! Maga az eredeti mű, Antoine de Saint-Exupéry nagyszerű könyve is egy csodás és tanulságos örök érvényű alkotás. Ez az adaptáció pedig nagyon jól sikerült... A múltkor a Peanuts Movie iránti lelkesedésemnek adtam hangot. Jelen alkotásánál is csak dicsérni tudom a látott eredményt. A hangulat, a képi világ, a zene nagyszerű. A karakterek jók. A grafikával sem volt semmi bajom. Tetszett, hogy az író eredeti illusztrációit megidézték... Az külön tetszett, hogy az eredeti művön túl, tovább gondolták a készítők, hogy mi lenne ha a kis herceg felnőne... Szerintem az is briliáns húzás, ahogy bemutatja a mese, ahogyan szembesül az ember a felejtés átkával, a gyermeki tiszta őszinte lelkesedés és naivitás elvesztésével... Látni kell! Tipikusan az az alkotás, aminek a mondanivalója valahogy mindig aktuális lesz! Zseniális adaptáció, aranyos és kedves mese! Pazar élmény... Tetszett na :)


35. Natalie Wood (2016-06-12 10:27.37) aaaaa - (válasz KareszFaszi 34. hozzászólására)
Hát persze.
Na az már baj :))


34. KareszFaszi (2016-06-12 01:16.52) aaaaa - (válasz Natalie Wood 33. hozzászólására)
Ezzel vajon a feministák is egyetértenek?:)
ui.:egy rókaszelídítésnél a f@sz nem mérvadó, legalábbis nálam:)


33. Natalie Wood (2016-06-10 09:19.36) aaaaa - (válasz KareszFaszi 32. hozzászólására)
És mint tudjuk, ha az ész megáll, a f*** feláll. :)
Sorry Little Prince..:)


32. KareszFaszi (2016-06-09 22:33.27) aaaaa - (válasz Natalie Wood 31. hozzászólására)
Nálam pont fordítva (nem mindig-általában)
Szerintem az "ész" ver át...


31. Natalie Wood (2016-06-09 20:56.09) aaaaa - (válasz Natalie Wood 30. hozzászólására)
És nálad ez, hogy van Khalcsi? :)


30. Natalie Wood (2016-06-09 20:51.46) aaaaa - (válasz KareszFaszi 27. hozzászólására)
Na az gáz :)


29. Iszonytató Huttyogány (2016-06-09 20:50.37)   - (válasz KareszFaszi 28. hozzászólására)
Ennyi. :)


28. KareszFaszi (2016-06-09 20:50.06) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 25. hozzászólására)
Ha a mondanivaló megvan, akkor a "bolygó" kispálya:)


27. KareszFaszi (2016-06-09 20:48.46) aaaaa - (válasz Natalie Wood 23. hozzászólására)
Nem félek:) Egy kedves ismerősömnek pont a Szíves dolgot idéztem - viszonylag friss emlék -, de ő azt mondta: nem ért egyet, nagyon be tud csapni "az" ott középen.. Valahol igaza is volt:)


26. Natalie Wood (2016-06-09 20:42.26) aaaaa
"A bolygós dolog'...anyám..


25. Iszonytató Huttyogány (2016-06-09 20:29.47)   - (válasz KareszFaszi 22. hozzászólására)
Hát eléggé fura volt. :) Mármint ez a bolygós dolog. De maga a mondanivalója az tetszett, teljesen érthető volt.


24. Natalie Wood (2016-06-09 20:27.57) aaaaa
"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

Ez olyan szép..


23. Natalie Wood (2016-06-09 20:25.38) aaaaa - (válasz KareszFaszi 16. hozzászólására)
Meg fogom nézni, és utána nyilatkozom ne félj :)


22. KareszFaszi (2016-06-09 20:24.59) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 21. hozzászólására)
Az már valami. És tetszett?


21. Iszonytató Huttyogány (2016-06-09 20:22.57)   - (válasz KareszFaszi 20. hozzászólására)
Nagyon röstellem, de nem. Viszont olvastam a könyvet.


20. KareszFaszi (2016-06-09 20:21.21) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 19. hozzászólására)
Dehogy is:5-6-7 csillag:)
de ha már itt..:láttad a filmet?


19. Iszonytató Huttyogány (2016-06-09 20:19.23)   - (válasz KareszFaszi 18. hozzászólására)
Jól van na. A jelszavak olyan bonyolultak. :D


18. KareszFaszi (2016-06-09 20:16.13) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 17. hozzászólására)
Talán, mert nekem ez az egyetlen:)


17. Iszonytató Huttyogány (2016-06-09 20:10.00)   - (válasz KareszFaszi 16. hozzászólására)
Na. Miért csak engem cseszegetnek a nicknevem miatt. Téged miért nem? :D Vagy ezt ki kell érdemelni? :D


16. KareszFaszi (2016-06-09 20:03.58) aaaaa - (válasz Natalie Wood 15. hozzászólására)
Na szép...én meg tűkön ülök _ fakír (fuck -ír) elmehet...:)
De ha már itt tartunk: a másik állandó: Előttem az élet.(Émile Ajar)



15. Natalie Wood (2016-06-09 20:00.51) aaaaa - (válasz KareszFaszi 13. hozzászólására)
Na meg a Bambi :)
Jajj még nem, de rajta vagyok a szeren :)


14. Lector (2016-06-09 19:58.47) aaaaa - (válasz Samick 8. hozzászólására)
Vannak ebben nagyon szép mondatok.Nem felejtem el.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCicus222, 2024-03-22 17:1943 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk