Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Norbit
- Moziverzum, 09:20
Cicaharc egy kutyáért
- Max4, 10:05
A velencei kalmár
- Filmbox, 10:10
Hogyan lettem befolyásos fiatal csaj
- HBO, 10:15
Kellemes húsvéti ünnepeket!
- Film Mánia, 10:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért - Vélemények
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Különös házasság aaaaa
Diane Lane aaaaa

 

Fórum - Kossuthkifli (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Frenel (2023-03-03 05:55.14) aaaaa
Borzasztó egy gyenge sorozat!


14. Convar (2018-09-28 20:55.30) aaaaa
Annyira akartam szeretni, ezért annyira akartam is adni neki egy esélyt, márcsak Rudolf Péter miatt is - ill. adtam is, ami egészen eddig tartott: [link] és tekerd 34:39-hez.

Mert itt azt mondtam hogy elég volt. Persze már addig is borzasztóan irritált ez az alak az erősen túltolt személyiség jegyeivel, na de ez????????? Ez mi volt b+??????? Lelő vkit csak azért, mert az a szerencsétlen, háborús idők lévén már egy kissé kanos? Nem is mondta addig hogy a nő a menyasszonya! Valszeg ha amaz tudta volna akkor hamarabb leállt volna azzal a "lánykéréssel". Nameg lelövi, amikor előtte annyi de annyi infóval segítette a küldetést, sőt az ő és a csapata sikeres túlélését azon a vidéken ahol még annyi veszedelem várhat rájuk? Ez a hála?????????

Egy pofánverés nem lett volna elég???????????

Én egy ilyen idegbeteg pszichopatára egyszerűen nem voltam tovább kíváncsi, ott abban a pillanatban kinyomtam a vlc-t és egyben végeztem ezzel a szarral.



13. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-04-30 06:58.33) aaaaa - (válasz Semprini 11. hozzászólására)
Én is köszönöm! kedvet csináltál az olvasásához!


12. Melkesjokolade (2017-04-29 21:38.54)  
Kossuth Lajos azt üzente: Elfogyott a regimentje.


11. Semprini (2017-04-29 20:14.39) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 10. hozzászólására)
Köszönom, így már minden világos!
Én könyvben is olvastam a Kossuthkiflit, úgy is nagyon tetszett, mást nem ismerek Fehér Bélától, de talán majd próbát teszek egyik-másik írásával a későbbiekben. Nekem nagyon érdekes és egyedi volt a nyelvezete, olvasva talán még jobban érvényesül, mint filmen, de mivel a filmet is felirattal néztem, így ott is tudtam olvasni, ahol kevésbé volt érthető a szöveg nyelvezete.


10. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-04-29 19:19.35) aaaaa - (válasz Semprini 6. hozzászólására)
A magyar szereplők jellemzésével mélyen egyetértek. Nekem Fehér Béla irodalmi alapanyaga nem tetsző, amit írnak a Kossuth kifli c. regényéről : pl. frenetikus Jókai paródia, road movie stb.. (ezt Te is említed).Meseszerű elemekkel gyerekkorom óta csak "bőszíteni" lehet, így a hepiendes vége semmit sem csalt 2 szemembe. Így nálam csak közepes. Inkább Fehér Béla nem "kedvencem", azóta sem olvasom. Azóta 1945- ben Rudi, csoda, Hrutka ott nem hallgatható, írtam is erről is. Jó, most keverem az almát a körtével, csak a bejglit már csak eszem, 1945- öt "kérődzöm."


9. Semprini (2017-04-29 18:09.11) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 8. hozzászólására)
Nagyon szeretsz úgy fogalmazni, hogy lehetőleg minél kevésbé lehessen érteni, amit mondani akarsz - ezt már sokan mások is megjegyezték előttem, én is csak megerősíteni tudom.
Mi az, hogy "mégis mégsem"? Vagy egyik, vagy másik! :) Most akkor egyetértesz vagy sem?


8. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-04-29 17:51.59) aaaaa - (válasz Semprini 6. hozzászólására)
Ezzel egyetértek, és mégis, mégsem..


7. Bambolato (2017-04-29 16:56.04) aaaaa - (válasz Semprini 6. hozzászólására)
De jòl összeszedted a dolgokat!Nagyon egyetèrtek a vèlemènyeddel,az elejètől a vègèig!Furcsálom,hogy az emberek ìgy lehuzták.Vègre egy èrtelmes, minden szempontbòl szìnvonalas sorozat.Ès ez sem tetszik az embereknek! Vajon mièrt?


6. Semprini (2016-10-06 15:11.10) aaaaa
Nekem kimondottan tetszett, sőt kellemesen csalódtam, mondom ezt úgy, hogy szinte egyáltalán nem nézek sorozatokat.
A tévében ezt sem néztem meg, viszont DVD-n kölcsönkaptam és kétszer is megnéztem, méghozzá úgy, hogy magyar feliratot is tettem rá, és a nehezebben érthető mondatoknál megállítottam és visszatekertem. Így sokkal élvezetesebb és érthetőbb volt már első nézésre is, mint ha felirat nélkül néztem volna epizódonként. Sőt, amit sokan hibájául róttak fel, mármint az archaizáló nyelvezete, az így az egyik legfőbb erényének tűnt! Kifejezetten élveztem, hogy nem a mai köznapi beszédet halljuk a szereplők szájából, hanem egy furcsa, kreált keveréknyelvet, melyben rengeteg, ma már nem használatos idegen- vagy régies magyar szó van. Egymást érik a szövegben az olyan kifejezések, mint a delizsánsz, redengó, ferslóg, mégis a teljes szöveget meg tudtam érteni anélkül, hogy bármelyik szóra rákerestem volna, hogy mit is jelent. Kivételt képzetek természetesen az ősmagyar Füzegy vitéz jelenetei, melyeknek viszont épp az volt a funkciója, hogy maguk a szereplők sem értették, mit is hablatyol, bár 'elvileg' magyarul volt az is.
A szerepek szerintem jól lettek kiosztva, sokszor még a néhány mondatos epizódszerepekben is kiváló színészeket láthatunk, a főszereplők pedig kivétel nélkül remekelnek. A két leghálásabb szerep talán a Nagy Kálózy Eszteré és Reviczky Gáboré, és mindketten élnek is a lehetőséggel, nem játsszák túl, de azokban a jelenetekben amelyekben benne vannak, nem lehet nem rájuk figyelni. Lengyel Tamás nekem néhol kicsit sok volt, de nem is annyira a játéka, hanem maga a karakter viselkedése volt irritáló, viszont ez egy ilyen figura, így van megírva. Hozzájuk képest Haumann Péter visszafogott, mégis hatásos játéka, vagy Trokán Nóra bűbájosan ártatlan naiva-figurája sokkal pasztellesebb árnyalatú, de nagyon is szerethető karakter mindkettő. És akkor még nem említettem Kálloy Molnár Pétert, aki az egyik kedvencem volt a selypegő kocsis szerepében, nagyon "pofon csapta a szerep".
A sztori amolyan kosztümös road-movie, a szabadságharc idején játszódik, de jócskán vannak benne misztikus, meseszerű elemek, tehát szükség volt vizuális effektekre, amelyek szerintem szintén elég jól sikerültek. A DVD-n látható werkfilmből kiderül, hogy a helyszíneket is sokszor utómunkával montírozták, és eredetileg a szereplők zöld háttér előtt játszottak. A végeredmény kimondottan igényes, a látványra sem igazán lehet panasz.
Mindenképp kiemelném még a Hrutka Róbert által jegyzett filmzenét, amely a mai trendnek megfelelő, jellegében, hangszerelésben engem kicsit a Trónok harca főcímzenéjére emlékeztet, de vannak benne Nino Rotás beütések, nem egyszer kifejezetten szép dallamokat hallhatunk, melyek remekül passzolnak ehhez a kosztümös miliőhöz.
Összegezve tehát az a véleményem, hogy Rudolf Péter és stábja eb bloc kiváló munkát végzett, és bár a sorozat enyhén szólva nem aratott osztatlan sikert, szerintem nincs okuk szégyenkezni, sőt több ilyen kosztümös magyar film kellene, akár a tévében, akár mozifilmként.
7,5/10


5. Jáspis (2015-09-08 17:05.08) aaaaa - (válasz Jáspis 4. hozzászólására)
Valami nem stimmel a pontozásnál, mert én két csillagot jelöltem, de a hozzászólásomnál csak egyet jelez. Tehát pontosítom: két csillagos az értékelés.


4. Jáspis (2015-09-08 17:02.25) aaaaa
Ez a sorozat - pedig a téma jó is lehetett volna - megbukott, mielőtt vége lett volna. Szerintem nagy szégyen, hogy valamirevaló rendező ilyen siralmas "alkotást" enged ki a keze közül. Csak azért nem 1 csillagot kapott, mert magyar, valamint a kosztümök szépek és a színészeket sajnálom.


3. Sir archibald (2015-08-05 23:36.23) aaaaa
Rudolf Péter rengeteg energiát fektetett az 1848/1849-es szabadságharc idején játszódó Kossuthkiflibe, de a végeredmény megosztotta a közönséget. A sorozat végére elfogytak a nézők, a rendező ezt az első résszel magyarázza.

"Sok mindent elrontottam a Kossuthkiflinél, de amit elrontottam, azt még soha, sehol nem írták meg. Ami az első résznél történt, azt így utólag már elmondhatom, elég kínos ügy. Én nem ilyenre kevertem a hangot! A kritikusok egy része látta a filmet, mikor a szponzoroknak levetítettem, és az összes jó kritika akkor született. (...) A reklámok hangosabbak, mint a filmek. Két éve a reklámok miatt kitaláltak egy szerkentyűt, a kompresszort, azon megy keresztül az összes anyag, ami képernyőre kerül. Az első részt átengedte az MTVA ezen a kompresszoron, pedig mi már eleve így kevertük. Sok nézőt vesztettem akkor" - idézi a Bors Rudolf szavait, amelyeket egy beszélgetős esten mondott.

A Kossuthkifli című hatrészes filmsorozatot 750 millió forintból forgatták az MTVA megbízásából. Az első, hanghibás részt 435 ezren nézték a Dunán, a második rész 267 ezer érdeklődôt vonzott, míg a negyedik epizódra mindössze 156 ezer ember volt kíváncsi.



2. Tomka90 (2015-05-01 13:30.23)  
Hát olvasom a nézői kritikákat, meg a nézettségi statisztikákat, hát nem sok jóval kecsegtetik ez a sorozat. Sajnos úgy veszem észre megint, hogy egy semmirevaló alkotással lettünk gazdagabbak. Mióta megtörtént a rendszerváltás, azóta mélyrepülésbe kezdett a magyar filmipar és kevés színvonalas alkotás született. Igazából nem igazán kéne erőltetnünk a filmkészítést, vagy ha igen, akkor írjanak olyan forgatókönyveket legalább, ami egyedi vagy szórakoztató és ne utánozzuk Hollywood-t.


1. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2015-04-30 09:10.03) aaaaa
Rudolf Péternél írtam a sorozatról, mert nem volt a katon.Csak azért ennyi, mert magyar a stáblista.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekFrenel, 2023-03-03 05:5515 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk