Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pókok
- Film Mánia, 04:30
Kapj el, ha tudsz
- Moziverzum, 05:00
Őrült randi Toszkánában
- HBO2, 06:00
Egy becsületbeli ügy
- Film Café, 06:00
Eredet
- HBO, 06:01

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Időről időre (1979) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1. Vbacs (2015-04-11 23:26.41) aaaaa
Egy egész panel-beszélgetést néztem meg erről a műről a két férfifőszereplővel – igaz már olyan idősek, hogy ezen kívül még bőven akadt beszélnivalójuk, és csak néha kalandoztak vissza a film témájához – és többször hangzott el, hogy ez kint egy sci-fi kulttá nőtte ki magát, és én ezt el is tudom hinni. Ha csak arra gondolunk, hogy Robert Zemeckis is nagy valószínűséggel megtekintette, voltak erre finom utalások is a Vissza a jövőben(ben), például Mary Steenburgen teljes jelenléte és szerepe…de komolyan, az egy az egyben és még véka alá sem rejtették, hogy bő 10 év leforgása alatt két különböző időutazó úriember is az övé lett és körülbelül ugyanúgy is fogadta, mikor felfedték kilétüket.

De mégsem szól erről a filmről nagyon a fáma, és el nem tudom képzelni, hogy mi ennek az oka. Egy abszolút helytálló, élvezetes, szórakoztató mű, ami nem csak eggyel növelte az időutazós sci-fi filmek sorát, – ami nekem az egyik kedvenc alzsánerem - hanem még keverte más műfajokkal is, és szerintem kiváló módon. Főként romantikával és thriller elemekkel, amik nagyon jól keveredtek a tudományos fantasztikummal még úgy is, hogy a tudomány az inkább csak egy hablaty benne, de őszintén szólva ez senkit sem zavart. Az irodalom is beállt mindezek sorába, hiszen a főhősünk H. G. Wells, aki a brit szigetek egyik legtöbbre tartott írója volt, illetve még mindig az. Ellene meg Hasfelmetsző Jack száll ringbe, akiket nem tudom, hogy hogy az úristenbe hoztak össze, de mindenesetre egy szórakoztató felállást kapott így a film. Volt egy híres 19. századi írónk és egy sorozatgyilkosunk, akik hova látogatnak el egymást üldözve? Hát a 70-es évek San Franciscójába……csak mert  Ezt a randomságot szerettem benne nagyon. Nem is magyarázzák meg igazán, hogy miért pont ők ketten, hogy miért pont oda (mikor Londonból indultak el és a helyet nem is változtatták meg), de a modern világban kellett Wellsnek szerencsét próbálnia, hogy hazavigye a szökött Jack-et, aki Stevenson néven is futott. Majd berobban Steenburgen figurája, és - mivel nő – megkavarja az állóvizet.

Roppantul szórakoztató volt, és a könnyedsége mellé szorult azért némi erős mondanivaló is arról, hogy a Wells által dédelgetett szocialista utópia álom helyett a világ inkább visszafelé fejlődött moralitásban, emberségben. Szép volt, ahogy és amikor ezekre rávilágítottak. Ez nagyon javított a film pikantériáján, de persze ezt elsősorban a színészei tették meg. McDowell és Warner párosa isteni volt, ahogy azon a panel beszélgetésen is csak úgy röpködött a kémia (mármint szigorúan hetero módon értem), úgy a filmen is. Egyébként is fenomenális két színészről beszélünk, akik a letagadhatatlan angol vérükkel a san franciscói környezetben még egy fokkal növelték az alap időutazós poénok sorát. Nekem személy szerint voltak kifogásaim a kedves harmadik félt illetően. Mary Steenburgen túlságosan naivára vette a figurát, még a hangját is, és ez kicsit már irritáló volt a végére, de mint kiderült nem csak a filmben, de a való életben is jól összeillet McDowellel, ugyanis ezután össze is házasodtak. Úgyhogy ez kettejüknek egészen biztosan kult is maradt.
És ne menjünk el Rózsa Miklós és a rendező, Nicholas Meyer munkája mellett sem. Utolsó komponálása volt ez a magyar származású mesternek és szerintem ilyen egy jó karrierzárás. Meyer mesternek meg ilyen egy jó karrier nyitás. A kritikailag és rajongói véleményeket tekintve legjobb alapcsapatos Star Trek filmekért felelős még, úgyhogy rendezni azt tud. Remélem fog is még.
Tudom én ezt ajánlani minden sci-fi (elsősorban az időutazós sci-fi) rajongónak, mert azok mindent megkapnak, amire vágynak, de szerintem egyéb identitásúak is tudnak majd rajta szórakozni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVbacs, 2015-04-11 23:261 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk