Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 13:30
A sárkány
- Film Mánia, 14:10
A mélység kalandora
- Paramount Network, 14:20
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Pókember: A Pókverzumon át
- HBO3, 14:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
szólánc tudósokkal
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
The Enforcer - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Philomena Cunk szerint a világ aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Samba - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. somliv (2020-06-13 09:46.16) aaaaa
Ami egyszer bejött, az másodszor már nem annyira.
Megértem a film befutásának elmaradását. Lehet, hogy fontosabb alkotás, mint az Életrevalók, talán életszerűbb, mi több biztosan az, de olyannyira lassú keretek között csöpög, ami az ember érdekeltségéből lentebb faraghat. Hót unalmasan, egy síkon mozognak az események az első órában, majd utána szépen lendül valamit, mégis végignézve ezt a két órát, azt kell, hogy mondjam, langyossá teszi a látottakat, de ezek ellenére franciás íze segít rajta. Az életrevalók elárulom, mitől lett akkora népszerűséget hozó darab. Attól, miképpen hullámzott hangulatilag folyton a vígjáték és a dráma között, ezért válhatott közkedvelté. Ha valami egysíkúan mozog az sokak számára nem annyira jön be, ezzel talán én sem vagyok másként. Azért egy-két hihetetlenül szép megoldás felfedezhető a Sambában, mikor beszélgetnek szereplőink az üres benzinkútnál, meghallod a gitárpengetést, mivelhogy az PENGETÉS, melyben lágyság keménység meghintve érzéssel keveredik, sötétben sétálnak a felek- élethű szót húzza alá vastagon az a rész, vizes a beton is, még jobban valódibb. Felhozva ide a felhőkarcolón lévő részt- azzal a Gilberto Gil brazil muzsikájával, találékonyan oldották meg, végre elindult a mozi az unalmasságtól, az a jelenet megint csak beütött. Rálapátol az egészre a sötétebb éjszakai közeg. A kamera közelítései mutatják meg azt, miképpen ebben a moziban van valami. Néhol a kocsi ablakából kintről veszi szereplőinket a kamera, ezt a módszert korábban Luc Paul Maurice Besson ugyancsak alkalmazta filmjeiben.
Bob Marley reggae zenéje is felhallatszik a parketten, ő mondta: Soha nem fogod megtudni milyen erős vagy, csak akkor, ha már nem lesz más választásod, mint hogy az legyél. Omar Sy vaskos, nincsenek fals megmozdulásai, mikor alakít, nem is alakít, hanem önmagát adja. Összes reagálása, mókája, drámája, megmagyarázása működő képes. Menekült szerepben taposnia kell bármiféle munkáért, mintha az élet írná, úgy láthatjuk mindezt. Hányadék munkát végez, kitörési lehetősége egyenlő a nullával, de nem kerít ebből gondokat, hanem vállalja küzdelmét leszegett fejjel, ezért sajnálod is kicsit, ám mégis kedveled jóságánál fogva. Vérbe forog a szeme meló után, ezt látod, ahogyan a metrón közlekedik, merthogy izzasztó, szenvedő szalagmunkát szabnak rá.
Charlotte Gainsbourg természetesen hozza szerepét, játékában nem található semmifajta túlspilázás, egyszerűen úgy jó, ahogy van. Bevándorlási hivatalbeli alkalmazottként túldolgozza magát a kelleténél, ezért gyógyszereken él napi szinten, ami az egészségét roncsolja, pszichéjét bizony kikészíti. Nem tud mit tenni, ebbe vágott bele, csinálnia szükséges.
Az érzéseket elegánsan, finom bájjal, franciásan lépteti fel a mozira, gondolok Omar és Charlotte kellemes kapcsolatára, mert inkább kellemesen csónakázva eveznek az érzések tengerében. Jó, nem leszek ennyire szentimentális, de ha végigkukkantasz rajtuk, akkor lehet, miképpen te is hasonlóan vélekedhetsz róluk. Kacaj, féltés, mosoly, az ilyen feledésbe menő tulajdonságok életbe lépnek közöttük, csodás ezt látni, oly eleganciát, finomságot mutatnak, mellyel tudok azonosulni.
Néztem ezt a filmet, aztán kiderült, hogy, kezdett elkapni, magával sodorni a végére. Szóval, ha nem is érdemel jobb osztályzatot, de egy négyest minden bizonnyal ér.


8. Városi vadász (2017-05-18 21:41.07) aaaaa
A film végével rettentően elcsapták ezt a kis aranyos filmet. Omar rendkívül szimpatikus ember, jó színész. A film témája aktuális, bár nem csak omárok másszák meg a kerítést. De hagyjuk. Romantikus vígjáték, bár inkább csak romantikus. Jó lett volna megtudni mi lett a kis spanyol-izraeli-vel, de szerintem a rendező a végére meghalt. Pedig jó lett volna, kár érte.



7. Delpiero (2016-12-29 11:41.56) aaaaa
A téma egyre aktuálisabb.
Omar Syból sugárzik valami elképesztő energia, és a csávó maga a természetesség, Charlotte G. pedig az egyik legalább olyan erős.
Egyedül a film végén csúszik ki kicsit a rendezők kezéből a gyeplő, vagy csak szimplán nekem volt fura.


6. Az utolso szamuráj (2016-02-04 17:11.21) aaaaa
Sokkal fontosabb film,mint az Életrevalók.
Ettől azt még-még én is-jobban fogom szeretni.Az Életrevalók az a fajta mozi,amitől jó kedve lesz az embernek,humanizmusa,kedvessége,életigenlése,hangulata okán.Ez igenis a nézők tömkelegének nagyon is számítanak,és ezt nem képesek megérteni azok,akik szerint túl előre van?? valamiféle listán az a majd két óra.Holott,kit érdekel bármiféle lista,továbbá,mert feltöltődnek tőle a nézői,persze hogy szórják rá az öt csillagot,és a listán való elhelyezkedése innentől csupán...matematika.
Nem valós értéke a filmnek,például egy Salo mellett-csak,hogy szeretve legyek:))-labdába nem rúghat.
A Samba mostanság nagyon is aktuális.Európa,mondjuk ki,nyög a menekültáramlat alatt,politikusok nyilatkozgatnak,emberek gyűlölködnek,újabb politikusok lovagolnak meg népszerűséget azzal,hogy félelemtől,negatív érzésektől vezérelt tömegeknek magyarázzák,épp a hazát védik...közben volt terrortámadás,taperolás a másik oldalon,nekünk meg olyan szemét a Keleti pu.-n,amiből sosem kérnék többet.
Kaotikus ,ugye???És mindenki gondoljon,mit akar,embersége,meggyőződése ,félelme okán,és mindenki meg van győződve önön igazáról---ugyanezen irányvonal mentén.
A Samba menekültek életébe nyújt-némi- bepillantást,Franciaországban.Főhőse már 10 éve él ott,alkalmi munkákból ,és a film hűen érzékelteti azt,hogy egy ilyen figura mennyire ...fél.Már a bevezető képsorok is ügyesek,ahogy egy esküvőről a kamera betér a konyhába,majd annak is a végére,ahol fekete fiúk csinálják az alja munkát.Omar Sy-akit nem lehetett nem szeretni az Életrevalókban és itt is ezt érezzük irányába-remekül hozza karakterét,annak megpróbáltatásait,ahogy ezek az emberek is próbálnak egyszerűen csak élni:és nekik miért ne adhatna az élet szerelmet,szeretetet,mangót,gofrisütőt,éttermi fogyasztást,Adidas cipőt,egyszóval mindazt,ami nekünk természetes???
Főleg,mert nem mindegyikük naplopó,nem mindegyikük terrorista,nemi erőszaktevő,és veszi el munkánkat(ami például vidéken több helyen amúgy sincs,maximum közmunka....)
A film komoly témája ellenére remekül egyensúlyozik a dráma és a vígjáték közt:minden kicsit mellbevágó percre jön valami,ami oldja a hangulatot.A humora jól működik,sokat lehet vigyorogni akár a nyomoron is-mert néha más egyszerűen nem segít-és a belepréselt szerelmi szál bár direktnek tűnik,mégis hála Charlotte Gainsbourg és a fekete fiúnak,működik.C. Gainsbourg-nak jól is jött ez a szerep,szögletes teste és furcsább vonásai ellenére sikerült nőként is észrevetetnie magát-és ehhez le sem kellett vetkőznie,egyszerűen csak remekül játszania,ami számára egyszerű.
Természetesen a rendezőpáros most is nagy hangsúlyt fektetett a filmzenére,jól tudva,mennyire hangulatfokozó hatása van akár egy jól beillesztett slágernek,akár Ludovico Einaudi klimpírozásának.A Samba hibája kicsit a vége:eltér az addig látott hitelességtől,életszerűségtől,egyszerűen beevez a -nézőnek jóérzést adó-rózsaszínebb világba,még ha teszi ezt franciás eleganciával is.
Mindettől független,keltsen érzéseket a menekültekről pro és kontra,kellemes,szórakoztató darab,ez a fekete fiú meg nagy találmánya a világnak derűje,mosolya,pozitív megjelenése okán.


5. Ani_79 (2015-12-14 21:02.10) aaaaa
Az eleje nagyon jól indul. De egyre unalmasabbá válik. Talán egy próbát megér, de többet nem szeretném végignézni.


4. Chim (2015-11-24 13:14.57) aaaaa
Jó volt ez. Lehetett rajta nevetni de azért ez nem vígjáték.


3. 1zsuzska (2015-04-29 00:48.25) aaaaa
Prima téma, hihetetlenül gyenge erőlködés.


parfumeshop.hu banner

2. Mannercsoki (2015-04-24 11:27.49) aaaaa
Láttam, sokat nevettem! :) Jó kis film!


1. Susogosmacko (2015-03-21 16:14.11)  
Nagyon jónak ígérkezik! Perfect stáblista, aki látta írjon!



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2020-06-13 09:469 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk