Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az apáca
- Viasat Film, 01:15
A bosszú
- Film Mánia, 01:25
Bizonyítás
- Film4, 01:50
Közönséges bűnözők
- Paramount Network, 01:50
Maga a pokol
- AMC, 02:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szakasz aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - Karmok harca - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. VAL P (2022-04-01 15:20.58) aaaaa
Hullanak a kertvárosban a nemi vágytól feltüzelt kandúrok. (Ám mivel az emancipáció – bizonyos [szöveg]környezetben – a macskák között is dívik…) Hol itt, hol ott ütközik hősünk, a Félixből (szerintem) indokolatlanul Francisszé avanzsált házi kedvenc, egy-egy, a világra nyitott torkú tetembe. S ha ez még nem lenne elégséges, az ódon lakóházban, hova Gus-gazdisága magával költöztette, nyilvános vizelde és egy sajátosan mazochista szekta élményterme is vígan funkcionál. Elbizonytalanítva pár pillanatra a nézőt: a felhők fölé távozott cicák sorsa a kevésbé irigylésre méltó vagy az eleveneké.
Álmok… postagalamb szakkörből lelépett, rejtjeles tanulságok. Tömeggyilkossá avanzsált jezsuita (eredetileg Ágoston rendi) szerzetes. Gyémánt-berakásos nyakörv. A talajvesztettségig arctalanul idomított parketták.
S hogy haladjunk is valamelyest, deus ex machina bukkan fel egy videónapló – némi magyarázattal szolgálva a hittérítő (szekta-felvillanyozó) Joker skandálta Claudandus mártíromságának okára. Sejthető, hogy minden összefügg mindennel, de hogy a bort egy évtizeddel korábban palackból nyakaló, állatkínzó Preterius miként kapcsolható a jelen – állati eredetű – macskátlanítójához? Keszeg kérdés detektívjeink számára. A Valtonen klaviatúrájából életre kelt Joe Chayefski mindenesetre lényegesen körültekintőbb, céltudatosan is jámborabb habitusa ellenére sem kerülhette el a szemszikráztatóbb ívet (még a gyermekeitől is, sőt, tőlük csak igazán) gyógyászati célú állatkísérleteinek köszönhetően.
Az – önmagát természetesen lassan, de biztosan megadó – keresztrejtvény igazán ínyenc dimenzióra enged rálátást spalettáit kicsapva, amennyiben nem kerüli el figyelmünket, hogy a papíralapú reflexió egy Németországban élő, török származású szerző alkotása, s Francisékat is a Wagner-fetisiszta festő által hipnotizáltak utódai animálták.
A durvec, aesopusi nyomozás háromnegyedéig a legkegyetlenebb ragadozó képében inkarnálódott Lovecraft, Poe és Carpenter is dorombolva nyalogatnák bármely – elérhető – porcicájuk, pardon: porcikájuk, hogy a cseppet sem hétköznapi történet végén együttesen szembesüljünk azzal: a természetes kiválasztódásnál eddigelé sosem született avatottabb, önjelölt kiválasztó, még ha az aktuális szempontrendszer alapján kiválasztottak ezzel nem is értenek feltétlenül egyet.
Tévedni nem csak emberi.


3. Norbii92 (2022-01-22 15:01.01) aaaaa
Francis gondtalanul élt macskaéveiben fordulat következik be, amikor gazdájával egy lerobbant, kísérteties házba költözik, amelynek gyógyszerektől és orvosi eszközöktől bűzös falai hátborzongató titkokat rejtenek. Nemsokkal megérkezése azonban után szörnyű gyilkosságról szerez tudomást, amit újdonsült barátja, Kékszakáll a “konzervnyitók”, azaz az emberek számlájára ír. Francis viszont meg van győződve arról, hogy nem ember tette, ezért úgy dönt, végére jár az ügynek, mivel úgy hírlik, nem ez volt az első ilyen eset már a környéken. Kékszakáll javaslatára meglátogatják Pascalt, a tudós öreget, aki újabb információkkal látja el hősünket, miközben az ügy csak egyre bonyolódik, a gyilkosságok pedig egyre kegyetlenebbek. Francis a házuk pincéjében egy régi videofelvételre bukkan, melyek embertelen genetikai kísérletekről árulkodnak, amiket ráadásul élő fajtársain végeztek különös kegyetlenséggel. A tömegsír is rejteget meglepetéseket a város alatti katakombákban. A szálak kuszálódnak, de mi köze van mindennek a szektavezető Joker-hez és egy ősi egyiptomi macskafajhoz? És ki ez a titokzatos Claudandus, akiről a legendák szólnak? Francis-nek rá kell jönnie az igazságra, mielőtt ő maga is áldozattá válna...
Micsoda izgalmas egy történet - gondoltam magamban és egyáltalán nem csalódtam, sőt, annyira lenyűgözött ez a méltatlanul elfeledett, s már-már ismeretlen rajzfilm, hogy már háromszor is láttam! Olyan az egész mint egy önmagából kifordult Walt Disney alkotás, mégis jóval több annál. Üzenete van. Érinti a világuralmat, a vallást, a hatalommal való visszaélést, a hiszékenység csapdáját, a félelmet, az eredendő butaságot és még sorolhatnám. Aki rászánja magát, hogy megnézze a Karmok harcát az készüljön fel egy abszolút felnőtteknek talált társadalomkritikára, melynek főszereplői macskák!
Amilyen nevetségesen hangzik ez az egész, olyan hatásos a végeredmény! Annyi rejtély, izgalmas krimi szál és vérben meg belekben tocsogó hulla van, hogy felszusszanni sincs időnk az alig másfél órás játékidő alatt! Jómagam nem mostanában láttam egy ennyire izgalmasan és igényesen elkészített alkotást, főleg nem rajzfilmben! Az alapanyagot egyébként a török származású német szerző Akif Prinicci Bársonytalpon oson a halál című novellája szolgáltatja. Ezt csak érdekességként említem, az eredetit sajnos nem ismerem.
Összességében csak ajánlani tudom mindenkinek a Felidae-t! Nekem tényleg nagyon-nagyon tetszett! 5*


2. Pelikanbence (2015-03-22 15:22.38) aaaaa
És Sir John Hurt is szinkronizál benne.:)És a magyar szinkron is ZSENIÁLIS!!!!!!!:)))))))


1. Pelikanbence (2015-03-20 16:35.53) aaaaa
A Gazdátlanok párregénye és azzal együtt minden idők második legjobb regénye Számomra. Fantasztikus ötlet volt a macskák szemszögéből olvasni ezt a ZSENIÁLIS nyomozós kalandot, amely nem kevés filozófiai mondanivalót tartalmaz az emberekről, állatokról toleranciáról mi több nem egy horrorelem fordul meg benne. És ritkán mondok ilyet, de ezúttal a főgonosznak is szurkoltam és Én is egyetértek vele maximálisan. (Szegény Claudandusnak mekkora szenvedéseket kellett kiálnia az őrült és rohadék Preterious professzor boncasztalán.)
A regény végén lévő mondatát az meg nem tudtam sírás nélkül végigolvasni. :((((((( Ráadásul a többi szereplő is szimpatikus Félix-szel az élen, de egyértelműen Claudandus viszi a prímet. (Nagyobb összegbe merek fogadni, hogy róla mintázták a Ginga Dentsu Weed-ben szereplő Kaibutsu-t.) Ami miatt tetszik mind a gazdátlanok mind pedig a Bársonytalpon oson a halál-Felidák az az emberek bírálása. Mert minél jobban ismerem a világon és a körülöttem élő embereket annál jobban szeretem az állatokat. A regényből készült Felidae-Karmok harca című NEM GYERMEKEKNEK SZÓLÓ RAJZFILMET is volt szerencsém látni. FANTASZTIKUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Belinkelek két zenevideót is.
https://www.youtube.com/watch?v=PfC-waF57Vs
valamint
https://www.youtube.com/watch?v=xRFUIveCkNc
Egyszerűen odavagyok ezért a két regényért/rajzfilmért! :))))))))))))))))))))))))))))))))
A youtube-on láttam.ZSENIÁLIS RAJZFILM!!!!!!!!Még azt is megmerem kockáztatni,hogy jobb még az Oroszlánkirálynál is illetve az Ezüst Nyílnál is.
Dupla ötös az ötből.:))))))))



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2022-04-01 15:204 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk