Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pénzeső
- HBO, 11:55
A panamai szabó
- Film Café, 12:05
A megfelelő ember
- Magyar Mozi TV, 12:15
A kismenő
- AMC, 12:15
Umami, a boldogság íze
- Mozi Klub, 12:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Deadpool & Rozsomák - Vélemények
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lopakodók: Vad küldetés aaaaa
Vinnie Jones aaaaa

 

Fórum - Generációk háborúja (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Mclane 2 (2022-08-14 19:07.43)  
Érdekes sorozat volt ez biztos, én nem rég jutottam át az utolsó részen tegnap este indult el mára áteső jelleggel mind a 3 rész, és így elsőre azt mondom én is hogy elég nyers és komoly volt amit láttam. Nem volt túlzó sem pátoszos sem épp olyan arányban mutatta meg a dolgokat ahogy kellett, földközeli reális korrekt módon de mégsem ment át felesleges brutalitásba meg esztelen gyilkolásba sem szerencsére, de mégis láthattuk még ha csak ebben a háromszor másfél órában is hogy milyen is volt a legutóbbi világháború alatt Németország a hazai szemszögből ábrázolva, nem pedig a nyugat meg a más egyéb országok szemüvegén át leforgatva. Szóval mindent egybevéve kellemes csalódás volt ez a sorozat nagyon is, minden szinten eléggé rendesen és jól működött és amit bekívánt mutatni a hazai német frontot, a hátországot a civil érát bármi más egyebet azt rendesen be is mutatta ahogy azt kellett, úgy hogy mindenképpen érdemes megnézni ha mód van rá mert jól sikerült sorozat lett nagyon is.


9. A KIRÁLYNŐ (2022-07-19 13:59.04)  
ÓTVAR.



8. Whoisit (2022-07-19 00:28.28) aaaaa
Nagyon tetszett, realisztikus film nem amerikai háborús szenny. Ha van lehetőséged nézd meg!


7. Csimbi150 (2021-10-27 12:15.21) aaaaa
Számomra a tökéletes film volt. A németek az utóbbi években nagyon jó filmeket készítenek.


6. FTC Béla (2021-10-07 06:40.43) aaaaa
Nagyon jó film. Jól elrejtették, egy kollégám ajánlotta. Remek döntés volt. Javaslom 😊


5. Pro360 (2019-11-13 15:13.24) aaaaa
A legjobb háborús film,amit valaha láttam. Nem hálivúdi puding, hanem a reális, kőkemény valóság. Filmzene, karakterek, harci cselekmények tekintetében, hibátlan!


4. Kónyavani (2016-05-07 11:17.53) aaaaa
Nagyon jó sorozat, minden szempontból! Átlagos nézőként semmi hibát nem tudok benne felfedezni. Én eredeti nyelven néztem, feliratos segítséggel. Nem ismerem a szinkront, de minden tekintetben az eredeti híve vagyok, mert a színészek hangja, érzései mégiscsak úgy jönnek át teljesen.
Nagyon kevés igazán jó filmet/sorozatot láttam a második világháborúról, ez egy a kevés közül. Soha egyetlen pillanatra sem volt unalmas, annak ellenére sem, hogy nem feltétlenül az akciódús csatajelenetekre koncentrál, hanem a karakterek fejlődésére. Német sorozat, német színészekkel, német oldalról. A színészek minden tekintetben remekül játszottak, nálunk valóban nem ismertek, de a németeknél sok közülük feltörekvő fiatal színész. Karaktereik nagyon jól kidolgozottak, mindegyiküket lehet kedvelni, mindegyikük sorsa érdekes és megrázó.
Külön kiemelném Sylvester Groth (akit több filmben is láttam már és zseniális színész) által megformált gonosz SS tisztet, mert ő volt az a karakter, aki megmutatta a nézőnek, hogy igen, németek vagyunk, de elismerjük, hogy voltak ilyen velejéig romlott emberek, akik brutális szörnyűségeket követtek el a háború alatt.
Akit érdekel ez az időszak és a téma, annak maximálisan ajánlom, biztosan egy élménnyel lesz gazdagabb, aki megnézi.


3. Nyomozo1 (2015-07-13 01:21.10)  
Nagyon jó 3 részes sorozat! Most néztem meg!!Nálunk "ANYÁINK, APÁINK " cimen fut ez a sorozat!! Egy tökéletes háborus sorozat, amit a Németek csináltak és méghozzá tökéletesen jó!!Ajánlom a háborús filmek kedvelőinek!! Nagyon jók a szinészek, pedig nem igazán ismertek!!



2. Burn (2015-06-24 13:37.05) aaaaa
Nagyon jó film minden szempontból!
Ilyen filmből kéne több. Ha egy kicsit több, hosszabb,részletesebb csatajelenet lett volna benne akkor 6 csillag.:)
Lehetett volna még egy résszel hosszabb a sorozat és azt a résznyi időt ennek szentelni.De így is nagyon jó film!!
(Végre egy 2. vh-s film amiben nem a hős amerikai katona a téma.)


1. Az utolso szamuráj (2015-03-14 18:37.05) aaaaa
A válasz a sok birkának,akik sírnak,miért nincs film a német oldalról.
Tegyük hozzá,sok újat a németek "szerepéről" bizonyos tekintetben nem tesz hozzá,mint amit amerikai filmekben látunk:csak mert van idő,ki lehet dolgozni a karaktereket,azok változásait és az eseményeket(azaz,nem szövetséges fiúk vannak a történet fókuszában)
Hihetetlen igényes tv sorozat ez,néhol színpadias mód dolgozva:a nagyon gonosz tiszt például miután fejbelőtte a kislányt közelről,nem fáradozik azon hogy lemossa magáról a vért,jó idő elteltével is egy beszélgetés alatt ott van az a nyakán(Ha ezt mondjuk amerikai munkában látjuk,lenne nagy vinnyogás és fogaknak csattogtatása).A sorozat 5 fiatal sorsát követi végig a második világháború pár évén keresztül,mivel a zsidó kérdés óhatatlan benne van a pakliban az ilyen témáknál,naná hogy az egyikük az.(És az ő története szinte a legizgalmasabb)
Mind az 5 ,viszonylag nálunk ismeretlen színész kitesz magáért,a rendezés erős,odafigyelő,végig fenntartja a figyelmet ,a történet pedig hagy időt és teret hogy igen sok mindent markoljanak ebből a szomorú időből:látjuk ahogy a német nép szinte büszkén várja a háborút bízva annak igen gyors lezárásában,látjuk,ahogy mindegyikük először találkozik annak borzalmaival ki így vagy úgy és az mennyire ledöbbenti-például a sztárkarrireren ügyködő lány ahogy megdöbben mikor egy fiatal katona kivérzik a szeme előtt-és a szemünk előtt formálja át ez a pusztító ,kegyetlen valóság,amit háborúnak hívnak a jóindulatú,fiatal lelkeket.
És ez a film igazi értéke,ez a film lényege:mert bár pörgős és dicséretére legyen mondva,az akciójelenetek is szépen kidolgozottak -persze nem olyan véresek,mint mondjuk a Ryan közlegény-ám az alkotók nem tévesztik azt szem elől,hogy ez itt a szereplők lelkének deformálódásáról,változásáról szól,kiből mi lesz,mit hoz ki a daráló.Nem spoiler ,hogy elhangzik ilyesmi,a háború a legrosszabbat hozza ki belőlünk,és ahhoz se kell 8 általános,hogy ennek igazát belássuk:hogy ki milyen valójában,milyen ember legbelül,extrém körülmények közt derül ki,és mikor puffogtatnak körülötted és Hitler ideológiája nem a füledbe bömböl,sok minden átértékelődik.Néha az az igazság,azon se lehet csodálkozni,valakiből előbújik valami szörnyeteg,hisz más körülmények közt az sohase materializálódna benne.
"Ember az embertelenségben"(Ady Endre) ,figyelhetjük hát a fiatalok küzdelmét,ahogy a rájuk zúduló teher alatt próbálnak ragaszkodni ahhoz,ami számukra jó vagy annak tűnik(akár egy később megbánt tett,mint egy zsidó ápoló feladása ,mert ezzel is a 3.-ik birodalmat szolgálja Charlotte...),viszont ami a világban történik,mindenkit gyökerestül megváltoztat,a végén kik életben maradnak,már nem azok,nem úgy néznek a másik szemébe,mint több évvel azelőtt.Egy zsidó fiú megtanulja,mit jelent mindenhol kirekesztettnek lenni,hogy ebben az időben ez a szó és származása mit jelenthetett,egy ápolónő annyi vért,sebet,halált,nyomort láthatott,amit élete végéig cipelhetett és egy férfi megtanulta azt,nem elég bátornak lenni,és mert valaki bátor,megundorodhat az öldökléstől,mert rájön,a másik oldalon nagyrészt ugyanúgy hozzá hasonló kiskatonák húzódnak fedezékbe,akik rossz kaján élnek,szereti őket egy lány otthon,ha meglövik őket,véreznek,anyától születtek annak fájdalomordítása és megkönnyebbülése közepette,apák simogatták fejük és más sorsra érdemesebbek,mint egy szurony,egy golyó vagy egy tank végezzen velük.
Minden esetre,úgy tűnik,a ma embere ezt a mai napig nem tudta agyába vésni,ideológiák,területszerzés,vallás,ősi gyűlölet segít ennek elfeledésében.Pedig,valóban csak a holtak látják a háború végét.

Minden hibája ellenére,nagyon is ajánlott.És lám,még a németek is bevallják,voltak közt olyan emberek,nem is kevesen,akiknek feltűnését amerikai filmekben több kritika éri.
Ők pedig csak tudhatják....



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2022-08-14 19:0710 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Generációk háborúja adatlap
Eredeti cím: Unsere Mütter, unsere Väter
Évszám: 2013
Szereplők: Volker Bruch, Tom Schilling, Katharina Schüttler, Miriam Stein, Ludwig Trepte...

További információk

Szereplők fórumai
- Sylvester Groth - Vélemények
- Tom Schilling - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk