Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A látszat csal
- Viasat Film, 08:15
Homályos házasság
- Film4, 08:20
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 08:50
Bújj, bújj, ördög!
- Film Café, 09:10
Kong: Koponya-sziget
- HBO2, 09:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
Fogadóóra
2022-es választás
Rock zene
Maga a pokol - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elcsábítva aaaaa
Whoopi Goldberg aaaaa

 

Fórum - A piramis - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Vescod (2023-06-10 18:34.39)   - (válasz Cthulhu6 8. hozzászólására)
Miért is nem tartanak jobbnak egy semmi formabontót nem nyújtó tucat found footage-ot egy a komplett zsáner elé görbetükröt tartó horror-szatíránál?!

Jah, mindenki meghülyült :D


19. Kirschakos (2021-04-01 22:43.54) aaaaa
Egy igen kellemes kaland/horror, ami végig lekötötte a figyelmem, izgalmas és érdekes volt! A benne szereplő mitológia és a szörny is tetszett, egyedül a végével nem vagyok kibékülve... pozitívabb lezárást reméltem :(



18. Wave (2020-04-07 15:01.17) aaaaa
Nagyon jó technikai megoldások, ügyes koncepció, de a végkifejlett siralmas. Mondhatni siralomház...


17. Pelikanbence (2019-01-31 11:06.11) aaaaa
Két igen ütős Anubisz ábrázolás!:)
[link]
[link]


16. Pelikanbence (2019-01-31 10:22.56) aaaaa
A véleményem végén kicsit spoilerkedek!:)
A maga nemében egy egészen jó és szórakoztató kalandfilm egy-két gore elemmel,amit ráadásul franciák rendeztek.(Alexandre Aja neve a Sziklák szeme miatt volt ismerős Számomra és volt a filmnek egy kis Sziklák szeme beütése is.:))A szereplők egész szimpatikusak voltak,az őket játszó színészek is jók voltak,maga a piramis és a mellé fűzött mitológia is tetszett szóval volt egyfajta atmoszférája a filmnek.Maga a"főgonosz"háttértörténete is érdekes volt,hogy végül azért lett gonosz,mert neki nem volt szíve és ezért emberek szívét falta fel miután apját megmentette és kitaszítottá vállt.(Pedig ő volt az,aki saját bőrét és szívét adta az egyiptomi mitológiában apjáért és egy szó szerint és átvitt értelemben is szívtelen gyilkológép lett,apja miatt.)És a magyar szinkron is jó lett!:)Na,és most átváltok duzzogó üzemmódba!:)A filmmel a legnagyobb baj az volt,hogy tök érdekes a történet és a főgonosz háttere és ebből rengeteget ki lehetett volna még hozni.Továbbá azok a macskák mi az öreg ördögöt kerestek ott?!(Nem A Múmia című Klasszikusban volt fontos szerepük?!)És ugyebár a főgonosz,aki nem volt más,mint Anubisz(Aki a mitológiák talán legbadassebb és legjobban megírt szereplője.),aki valami borzalmasan nézett ki!JESSZUS MÁRIA!!!!!!!!!!!A Múmia visszatér című Klasszikusban lévő Anubisz harcosok ezerszer jobban meg lettek animálva,de még az Egyiptom istenei című CGI parádéban(Amit ugyebár A Holló című Klasszikus rendezője Alex Proyes csinált.)is jobban nézett ki.A Múmia visszatér meg egy viszonyítási alap,mert ott azért a CGI animáció az jóra sikeredett!:)Szóval,amilyen jó volt Anubisz szomorú története olyan borzalmasan nézett ki.Összességében A piramis egy jó kis parás kalandfilm jó ötletekkel és egyszer-kétszer bőven meg lehet nézni!:)
4/5


15. Duncan (2018-03-30 23:50.56) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 12. hozzászólására)
Egyetlen egzotikus dolog volt a filmben, mégpedig, hogy a cselekmény Egyiptomban játszódik, Mubarak elnők elűzése idején. Pont. Ennyi.
Különben a film jóindulattal is csak egyszer nézhető. Ha nem ez az Anubisz-nak nevezett istenitett kreálmány öli meg a szereplőket, hát akkor én tettem volna meg.


14. Anren (2017-02-14 13:28.06) aaaaa
Fájt.


13. Emylio (2017-01-30 17:28.39) aaaaa
Aztakurv@...


12. Az utolso szamuráj (2016-10-23 15:05.10) aaaaa - (válasz Kiskakukk@ 11. hozzászólására)
mi volt benne egzotikus??


11. Kiskakukk@ (2016-10-22 21:13.55)  
Tényleg egy stílusos, egzotikus horrorfilm.

Aki folyamatos belezésre, literszámra folyó vérre kíváncsi és egyáltalán nem érdekli az egyiptomi hitvilág, az kerülje messzire, másoknak viszont ajánlott!


10. Sötétszív (2016-05-20 01:30.41) aaaaa - (válasz Sötétszív 9. hozzászólására)
*Levasseur


9. Sötétszív (2016-05-20 01:30.12) aaaaa
Grégory Kevasseur rendező és Alexandre Aja producer összehoztak egy Egyipitomi horrorfilmet, amely a kézi kamerás s a valódi film keveréke lett, és sikerült némi izgalmat is csempészniük a filmbe. Remekül visszaadta a mozi a klausztrofóbiás érzést. Még a színészi játék is élvezhető volt. Csak kár, hogy ezt mintha már láttuk volna más filmekben, például a Barlangban, hogy csak egy példát említsek. S ez az egyik legnagyobb hibája. A másik Anubis megjelenítése volt:nem sikerült valami félelmetesre a teremtmény. Sa sajnos ezek a hibák rontottak a filmen. Vagyis:rosszul felhasznált klisék, és egy gyengén kivitelezett lény. Ezért három csillagos csak a film. Egyszer nézhető, átlagos mozi. Ne várjon tőle senki csodát.


8. Cthulhu6 (2016-05-16 09:55.00) aaaaa
Én nem értem, mi van az emberekkel... A Cabin in the woods kritikailag magasan értékelt film, amíg ez le van pontozva....

Mindenki meghülyült.... Ez kimondottan érdekes, egzotikus, stílusos horrorfilm.

5 csillag


7. Angelsoul (2016-03-20 20:36.27) aaaaa
Zsé kategóriás förtelem... Én éreztem kínosan magam miatta, kidobott 2 óra.


6. Fogarasi74 (2015-07-10 19:27.17) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 5. hozzászólására)
Anubisz télleg hülyén néz ki, de FILMnek annyira nem volt rossz! (szerintem...)


5. Az utolso szamuráj (2015-04-22 21:08.49) aaaaa
Szép,büszke,bazi nagy szeg a horror koporsójába.Aja kihúzhatja magát,a valaha a horror egyik megújítójaként ünnepelt fazon hová jutott-bár nem ő rendezte,vastagon tehet róla.
Nem mennék bele ,a történészek,egyiptológusok vajon mit szóltak a filmben elhangzottakhoz:horrortól ilyesmit ne várjunk értelemszerűen,bár pár isten nevét helyesen ejtették,és Zeuszt nem írták bele a forgatókönyvbe,haladás.Van Egyiptom is,és tényleg voltak lázongások,nagyon jó!!...most a pozitívumokat szedném össze.
Slussz.
Bírom,mikor sötétségben,folyosókon botorkál egy csapat,és arra megy ki a játék,ijedjünk meg,én magam szeretem a horrort.A JÓ horrort,ez viszont védhetetlen gyakorlatilag.Found Footage és "rendes" film keveréke,ahol néhány tudós bemászik egy piramisba,ahol nem várt???? rettenetes dolgok történnek majd velük.Ez történetnek a piramis kivételével nagyjából a horrorok 34 százalékára ráhúzható,kisebb-nagyobb eltérésekkel.
Grégory Levasseur csak rendezni felejtett el,meg izgalmat belecsöppenteni munkájába:az,hogy ordító klisék vannak,még a leghüly...még a horrorral legelnézőbbek is belátják.Naná hogy robotminirobotpicirobotmittomén megsemmisül a piramis belsejében de előtte látnak a kintiek valamit-Kongó,Mélytengeri szörnyeteg és kismillió más copy...-és naná hogy gyerünk utána,ahol egyesével meghalunk.Csak ne így.Haljatok meg,ezt követeli a műfaj,de tényleg ne így,mert ez ötlettelen.Ostoba.Hülyeség.Kiszámítható.
Vagy,mindenkinél több horrort láttam,ami valószínűsíthető.
Szóval,ez egy rém ostoba film,borzalmasan eljátszva és egyszerű történettel,de a megvalósítás,na az a gond.A cicák még hagyján,bár már ott összevonod a szemedet,ám aztán megjelenik a főkolompos---bojler!!-Anu...le se írom a nevét,szegénynek így is elég ciki,hogy ebbe a marhaságba kellett szíveket mérnie.Azóta elment patikusnak.
Szóval,ő,talán az az egyiptomi istenség,akinek nevével még VV. Aurélió is találkozott,igaz,ő a magyar buszmárkával azonosította többször is,de legalább a nevét már hallotta, olyan megvalósítást mondhat magáénak,sírva könyörgöd vissza az Orion űrhajó látványelemeit.Amit itt CGI terén 2014-ben kapsz,azt otthon,sufniban meg tudod cselekedni,és a gyalázat szó habselymes pihe-puha felhőként őzgerinccel feltuningolt hipnotikus dicséret.
És akkor még szegényt le is lehet rúgni egy kötéllétráról...meg közel is hozza a kamera...hát jaj.Ha benéz a film készítőihez berzenkedve az itt tapasztaltakon,én azon se csodálkoznék.
Olvasom itten,-és nem bántásból,mielőtt még szemét vagyok!!!-de fórumunk örökké és talán leglelkesebb filmimádója,Norbi látott valami csavart,ha leírná,megköszönném.Ezen a vonalzóegyenes szaron,de lehet megint romlott pár dioptriát a szemem vagy az izgalmak vakká tettek,én bizony nem vettem észre ilyesmit.
Csak a bukás jól megérdemelt okát,meg tényleg egy olyan rossz filmet,majdnem Szulejmánt kezdtem volna nézni medicina gyanánt.


4. Norbii92 (2015-03-18 12:37.11) aaaaa
A film sztorija szerint egy amerikai régészcsapat egy ősi, elveszett piramisra bukkan a sivatag mélyén. Ahogy egyre mélyebbre hatolnak a sötét katakombákba, szem elöl tévesztik a kiutat, míg végül reményvesztetten bolyonganak a sötétben. Hamarosan azonban rá kell döbbenniük, hogy nem pusztán csapdába estek – a piramis mélyén valami vadászik rájuk!
Egy ilyen egyszerű, elsőre kiszámítható történetből sikerült Grégory Levasseur-nak a maximumot kihozni és az ókori Egyiptom érdekes mítoszait és történeteit felhasználva egy kis csavart is belevinnie! A helyszín pedig tökéletesen rá is játszik erre, s kellően nyomasztó, klausztrofóbiás érzetet tud kelteni! Szóval ez is rendben van. Sőt még az elterjedt, ma már enélkül horrort nem készülhet stílust, vagyis a kézi kamerást is megtudtam bocsájtani (én kedvelem) lévén, hogy olykor hagyományos módon is látjuk az eseményeket. Így pedig valóban olyan, mintha mi is részesei lennénk kicsit a történéseknek. Eddig pozitívum. Most jönnek a negatívumok; a CGI botrányos, a szereplők pedig unszimpatikusak! Előbbi minősége kissé nevetségessé is teszi azt a valamit (szándékosan nem nevezem meg, de nem múmia) ami a szereplőket üldözi. Akikért viszont így nem lehet izgulni! Épp ezért örültem, hogy elmaradt a happy end is!
Összességében nézhető horror A piramis és mindenképp a jobbik fajtából való! Nyugodtan tehet vele mindenki egy próbát! 4*


3. Iason (2015-03-17 15:31.39) aaaaa
Nos, megnéztem és úgy érzem Jason13 kicsit kesztyűs kézzel és nagyon nagy jóindulattal bánt ezzel a filmmel. Az alap sémát sokszor láttuk már - AVP1., The Descent -, a CGI förtelmes, egyetlen szerethető szereplő sincs a filmben. Ez mind negatívum. Pozitívumot meg nem tudok mondani. Az igazat megvallva, alig vártam, hogy vége legyen, bár az utolsó csavarnak örültem. Nekem kettő csillag.



2. Iason (2015-03-15 21:50.40) aaaaa
Én is rosszakat olvastam róla, de Jason 13 értékelésére figyelemmel megpróbálom.


1. Jason13 (2015-03-11 18:45.55) aaaaa
A tavalyi év egyik legjobban várt horrorfilmje volt nálam a The Pyramid, viszont a tengerentúli bemutató után kicsit visszavettem a lelkesedésemből. Mégpedig azért, mert mind a nézők, mind a kritikusok földbe döngölték Grégory Levasseur alkotását.
Pedig a téma kifejezetten érdekesnek bizonyult, hiszen az ókori Egyiptom mítoszait és történeteit az olcsó B-kategóriás celluloidszörnyeken kívül ritkán dolgozza fel Hollywood. Emellett az alkotógárda is elég ígéretesnek tűnt, hiszen a direktori székben csücsülő Levasseur eddig olyan filmek szkriptjéért felelt, mint a Tükrök vagy a Sziklák szeme. Sőt, a produceri teendőket az előbb említett mozikat dirigáló Alexandre Aja látta el.
Azonban mérsékelt siker (mondjuk ki, bukás) ellenére mégis megadtam az esélyt ennek a piramisos horrornak és a lelkem mélyén azért bíztam abban, hogy nekem legalább hátha elnyeri tetszésem. És így lett!
A történet középpontjában néhány régész és egy dokumentumfilmes brigád áll, akik azon dolgoznak, hogy a sivatag közepén feltárjanak egy ritka, 3 oldalú piramist. Szerencsétlenségükre az ottani kormány a Kairóban elfajuló lázongások miatt lezárja az ásatásokat. Viszont hőseink ebbe nem igazán nyugodnak bele és elindulnak felfedezni az építményt. Odabenn azonban olyan dolgok várnak rájuk, melyekkel még legrosszabb rémálmaikban sem találkoztak.
Meg kell hagyni, a sztori nem valami frappáns, láthattunk már hasonló szösszeneteket. Ott van például a szintén tavalyi Úgy fent, mint lent, de ott a szereplőkre támadó gonosz kissé megfoghatatlan volt. Itt azért jóval kézzelfoghatóbb szerzetek támadnak hőseinkre, és ez nálam már pluszpontot ért. Komolyan, ha megint előhozakodtak volna a készítők a "múltban elkövetett bűnök visszaütnek a jelenben" koncepciót, azonnal kikapcsolom a készüléket. Ehelyett szerencsére az egyiptomi mitológia kerül a középpontba, amelyet talán kissé elnagyoltan tálal a film, de azért élvezhető módon.
Sőt, eleinte azt hittem, gonosz múmiák fogják levadászni a pórul járt kalandorokat, pedig nem teljesen erről van szó.
Amit még a pozitívumok oldalára írnék fel, az a remek hangulat és a kézi-kamerás stílus alkalmazása. A sötét folyosók és a szűk járatok remekül megteremtik a bezártság érzetet és az operatőri munka is fokozza a feszültséget. Egyaránt kapunk képeket a szereplők kamerájának nézőpontjából és a hagyományos módon is, ez pedig egyáltalán nem zavaró, sőt, kifejezetten érdekessé teszi az élményt.
Vérbő jelenetek is akadnak, ezekkel sincs baj. A probléma a CGI-effekteknél jön elő. A film fő gonosza teljes egészében egy számítógépes trükk, ez sajnos elég erősen meg is látszik rajta. A készítők eleinte nem is nagyon mutogatják és amikor épp a sötétben motoszkál, akkor még elfogadható a kinézete. De mikor már jól látható terülteken szaladgál, kissé kínos a megvalósítása.
És amit még hibának felhoznák, az a lezárás. Túlságosan hatásvadász és bugyuta. Igaz, ezt a sztorit nem is lehetett volna Oscar-díjas fordulattal befejezni, de egy kissé szolidabb vég picit dobott volna a minőségen.
Összesítve a dolgokat, nem egy óriási remekmű a The Pyramid, azonban a sok lehúzó kritikának sincs igaza, mert egy agyatlan, másfél órás szórakozásnak azért bőven megfelel. Úgyhogy akik szeretik az egyszerű, de egyben pörgős, véres és hangulatos műveket, tehetnek vele egy próbát.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVescod, 2023-06-10 18:3420 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk