Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A pusztító
- Film+, 18:40
ZseniKém - Az ügynök haláli
- AMC, 18:50
Reszkessetek, betörők!
- Mozi+, 18:55
Vadászat
- HBO, 20:00
Csúcshatás
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Hozzám jössz, haver - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fekete percek aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Fórum - A kém (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
96. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-11-14 23:54.55) aaaaa
Itt ott fárasztó, de pl Jason Stathem monologjai nagyon jók voltak.


95. Evile-Elvis- (2022-06-24 16:54.28) aaaaa
Meg kell hagyni Paul Feig ért a vígjátékokhoz. A koszorúslányok nagy kedvenc tőle és ez is betalált. Noha a vége felé leeresztett a film, de összességében jól szórakoztam, soha ennél rosszabbat.



94. somliv (2022-04-14 18:42.12) aaaaa
Paul Feig közel sem a kultúrának a mecénása.
És akkor még hálásan fogalmaztam vele kapcsán, mert körülbelül ennek a megosztóságnak is ez lehet az egyik oka. Amit Feig vígjáték mozijai képviselnek, azt a közönségesség kategóriájának nevezném.
Johnny English mintájára lett elkészítve, csakhogy a Rowan Atkinson féle paródia szövegkönyvileg leányálom ehhez képest, vagy James Bond paródiára is hasonlíthatott A kém nevezetű szösszenet.
Egy molett csajjal a főszerepben, Melissa McCarthyval, akire ki van hegyezve az egész sztori. Számtalan helyzetbe keveredik bele incidensei alkalmával, első bálozó beépített kémként, keveset hallhattunk még ennyi hablatyolást valakitől, mint amit ő ide lenyom, főleg káromkodások, keménykedések, odamondások formájában, ez egy idő után töményen hat a nézőre, de itt az összes színész szájából ömlengenek folyamatosan a mocskos szavak. Senki nem kertel, hanem odamondja a másiknak, amit gondol. Megértem, el lehet adni így is egy komédiát napjainkban- ezt csak úgy finoman megjegyzem. De milyen nézettséget képes produkálni valaki ezzel a beállítottsággal, mert a magyar társadalom vevő erre az alpáriságra, sőt, oda vannak érte, léteznek olyanok, akik az egekbe ajnározzák. Érdekes dolgok ezek, ha belegondolsz, a régebbi, hagyományosabb filmek értéke pedig lecsökken az ő szemükben, igen, mondjuk ki, hogy erre szocializálódott a mai fiatalság.
Ám annyira nem bántam most ezt, mert ez a Paul féle mozi valahogy működik, mivel az elcseszett karakterek egyáltalán nem rosszak, hanem a percek nézése közben szórakoztatóvá válnak. E mellett azért a kémes velejárók, és a pikantériát szolgáló helyszínek emelnek a színvonalon, ilyet mondok, hogy színvonal, lehet erős túlzás, mégis mindjárt élvezhetőbbé váltak számomra a látottak, mikor láttam pár puccos fővárosi helyszínt: Párizs-Róma-Budapest. Az éjszakai fényekbe burkolt Párizs pedig képileg áraszt mindig valamiféle művészit magából.
És pár színész miatt megnézendő, akik a kapott perceikben csillognak-villognak, és meghálálják azt, hogy behívó levelet kaptak erre a két órára.
Kérem, akit elsőre érdemes feljegyezni a táblára, hát az Rose Byrne, aki sznob királynőként oltári jó, valami oltárit alakít. Félreállít, eltüntet, melegebb éghajlatra küld mindenkit maga körül, olyan címszóval: lábtörlők vagytok hozzám képest. Aztán amikor képernyőn tartózkodik, akkor nemcsak külsőben hozták ki belőle a maximumot, hanem az asztalnál lévő Melissával való dumcsizásban is megrázza magát, ott éreztem rajta azt, hogy mennyire magáévá tette szerepét. Nézd tőle azokat az arcmimikákat, gesztusokat, azt a lekezelő, lebecsmérlő stílust, AHOGY nézi, piedesztálról, kicsit oldalra billentett fejjel a másikat,- azt egyszerűen tanítani kéne! Elbandukoltam volna vele shoppingolni, akár divatbemutatóra is, feltéve, ha lett volna rá türelmem.
Aztán a másik színészarc, Jason Statham, aki tényleg egy arcos manus, arcoskodásba vágta magát, ám érdeme az, hogy volt mersze hülyét csinálni önmagából egy „tizedrangú” komédiában, mely inverz azzal szemben, amit ő filmes szerepeiben általában képviselni szokott. Meglepetésre jól állt neki, annyit vakerált magáról, mint előtte egyik alakításában sem, persze, nem komolyan, hanem parodisztikus módon. Polgárpukkasztó viselkedéssel hívta fel magára a figyelmet.
Továbbá, feltűnik az elsőkben Jude Law, ja meg még máskor is, akinek olyan csapott válla van, hogy a szmoking úgy áll rajta az elején, mint egy piszkavason, a túl slim fit sem passzol mindenkinek, főleg ilyen esetben- igaz, magam is tudom ezt tapasztalatból. De nem vagyok kukacos vele, mert a magabiztos énje ezt a dolgot feledtette, e mellett a könnyedség áradt belőle, csak mivel a filmben kipurcanáson van, ezért játékideje leredukált, mégis jelenléte érezhető volt.
De mondom, összességében két ember happolja el a többiek elől ezt a mozit: Byrne az egyik, a másik pedig Statham, ám a többiek is szállítgatják, amitől vígjáték a vígjáték.
Ez a Feig rendezés sokaknak megülheti a gyomrát, mert ocsmány párbeszédek mindenhol, minden percben felüti a fejét az ilyen jelleg, de ha jókor kap el, akkor még simán szórakoztathat is.


93. Ystee (2019-10-06 17:10.55) aaaaa
Egész élvezhető film, sőt -a mai "hyper-píszí" tébolyban- néhol meglepően merész (máshol annál erőltetettebb) a humora is. Bár a hollywoodi klisék mentén lépésről-lépésre kiszámítható a forgatókönyv (a néző kvázi mindig egy lépéssel a történések előtt jár), a magyar helyszínek miatt jár neki a +1 csillag. Mókás kis James Bond paródia.


92. Zsofesz01 (2017-09-24 15:49.06) aaaaa
Annyira nem jött be. Lehet, hogy túl sokat vártam tőle.
+ pont Jude Law és Melissa McCarthy.Meg persze az a tény, hogy Magyarországkn forgatták.


91. Pocsolya ugró (2017-05-23 00:36.44)  
Én ezt láttam a mozikban, de csak a trailerét :D



jó film :DDD


90. Bede István (2017-02-03 20:30.52)  
QRVA JÓ FILM!!! :)


89. HMáté33 (2016-10-01 01:02.58) aaaaa - (válasz Koko97 88. hozzászólására)
stabil vagy, mint a jó ínglis sterling.


88. Koko97 (2016-10-01 00:56.50) aaaaa - (válasz HMáté33 87. hozzászólására)
Neeem ez legrosszabb esetbe is csak 4:DD


87. HMáté33 (2016-10-01 00:35.14) aaaaa - (válasz Koko97 86. hozzászólására)
lesz ez még három csillag.


86. Koko97 (2016-10-01 00:05.24) aaaaa
Első nézésre tetszett, bár szerintem a végére eléggé szétcsúszott a kép. Jópofa volt meg vicces és izgalmas is. Aztáán láttam a női szerveket... Ez ahhoz képest elmarad ott Melissa McCarthy karakterével sokkal jobban lehet azonosulni. Itt a karaktere Shannon Mullins-hoz képest olyan merev volt://. Na mind1 attól még jóvolt kikapcsolt,szóóval jó kis vígjáték ez! :D


85. Dark Bakter (2016-07-19 21:16.09) aaaaa
Ez is valahogy megosztó alkotás, sokak szerint kellemes vígjáték, mások szerint átlagos klisés baromság.... Ki tudja.... Ja és láttam 50Cent-et amikor Pesten forgatták a filmet... Ööö.... Hagyjuk...
Egyébként nem értem a fanyalgókat. De lehet, hogy csak jó passzban láttam a filmet, de a magam részéről rég szórakoztam vígjátékon ilyen jól! :) Fergeteges poénok, remek beszólások, az akció és sztori is jó... A szereplők brillíroznak! Statham is rég volt ennyire szórakoztató....Saját magát parodizálja, de valami frenetikus eredménnyel! Szó szerint hülyét csinál magából :) De Rose Byrne és Melissa McCarthy is remek, nagyszerű alakítást nyújtanak! Szóval szerintem ez egy bitang jó akciókomédia, vitriolos humorral és első osztályú hangulattal! Szóval érdemes meglesni ;) Én legalábbis nyugodt szíve ajánlom, Mindenkinek...


84. Independence (2016-06-20 20:08.32) aaaaa
Restellem ugyan, de nekem bejött ez a csacskaság.Szar napom volt – nem kicsit - mondom hát, valami kéne, mi tán megröhögtet, s e mozi küldetétést böcsülettel teljesítette.

Tuti közre játszik ebben a Budapest-Balaton faktor, hisz egyiket születésem jogán – is - imádom, s utcáit mai napig sűrűn járom, a másik pedig szintúgy örök szerelem, s többször is laktam partján.

Betört a filmvilág tudatába a Párizs-Róma-Budapest-Balaton tengely...:)

Mindenképp igaza van annak, ki Melissa játékát oly egyhangúnak tarja, mint az izlandi válogatott támadó játékát aranylábú fiaink ellen, s a történetben sem érdemes különösebben keresgélni a nagy "trouvaille"-t , viszont mértéktartó mód, a forgatókönyv nem is akarja elhitetni, hogy most aztán, hűha.

Szórakoztatni akar, a maga ék egyszerű módján, arra építve, ha igazán éhes vagy, nem szarvasgombát fogsz eltartott kisujjal, finnyásan lebiggyeszett szájszéllel csipegetni, hanem pörköltszafot tunkolsz, friss, puha kenyérrel, s kovi ubit harapsz hozzá.

Tüchtig parodizálása a mindig schlagfertig James Bondnak, nekem bejövős, s Jude Law kisujjból rázza ki szerepét, Statham imádnivalóan segg hülye az „ügynökösdihöz” – onirónikus játéka olyan üditő szinfoltja a mozinak, hogy még mindig mosolyra húzódik a szám, ha eszembe jut – Rose Byrne úgy hisztis s bénácska maffia-boszorka, hogy még igazán haragudni se lehet rá, szinte drukkolunk, az ő agya veleje ne fröccsenjen a fim végén sehova, s McCarthy humora olyan, amilyen, kinek bejön ez kinek nem.Nekem speciel be, mert konstans mód hoz valami fanyarságot, melyet ugyan minden filmjében felül írnak trágár káromkodás özönnel, esik s kel, s nincs mozi hol „nádszál” termete nem lenne olcsó poénok forrása, ellenben ő mindezt valamiféle alázattal – is – vállaja fel, közben ki-ki kacsintva a közönségre, hogy ez van, na, azért vagyok itt, hogy veletek röhögjek, magamon! Ti mulattok, én pénzt kapok ezért, mi bajunk lehet ebből?

Budapest gyönyörű képekben jelenik meg – saját nevén, ritka kincs ez! A helyzet komikum nem egyedüli humorforrása a filmnek, a karekterek megformálása is sokat hozzá tesz ahhoz, hogy kacarászni tudjunk.
Egyéb iránt persze van itt minden, mi egy akció paródiához szükséges, szuper lassítások – például két, minden létező konyhai eszközzel verekedő asszonyszemélyről, a mozi egyik legjobb jelenete, külön tetszettek a magyar feliratú cetlik a hűtön!
Vér s egyéb testnedvek szerte-szét, autós-robogós üldözés – Bömbi kontra 50 köbcenti,friss betonon keresztül, sok-sok fejlövés, terroristák, atombomba az ólomkofferben, s egy túlhangsúlyozottan karikatúraszerű, olasznak „látszó” special agent, ki átlagban öt percenként fogja meg Melissa McCarthy túlfejlett cicijét, „szerelmet” vallva neki..., s mily meglepi, még szép nők is vannak benne, ki a fene gondolta volna?

Ha elengeded magad, lehet tetszeni fog, ha szétzálazod..., utálni fogod, mondjuk én azt is megértem, ha valaki rühelli,mert ez az a film, hol mindkét álláspontnak lehet létjogosultsága, simán.


83. Egyszerűsrác80 (2016-05-11 14:32.40) aaaaa - (válasz Vmiso 81. hozzászólására)
Engem is fárasztott,Statham volt a Pozitívum,csípem,de én eleve kétkedtem,mert a trailer nem győzött meg,a főszereplő nőt meg nem csípem:)


82. Mocika92 (2016-05-11 13:59.39) aaaaa
Én mondjuk a film tán elmentem a Balatonra búvárkodni.
Fenomenális élmény.
A film öt pötty!


81. Vmiso (2016-04-30 08:25.45) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 80. hozzászólására)
Igen, kb ennyi.

Talán az itteni kommentek után valami jóra számítottam, de inkább lefárasztott :)

Semmi gond, akinek tetszik nézze sokszor, én meg messze elkerülöm ezentúl:)


80. Egyszerűsrác80 (2016-04-29 23:49.49) aaaaa - (válasz Sötétszív 78. hozzászólására)
Nem szigorú,nem jött be neki a film:)
Nekem se,egyszer megnéztem,aszt szevasz:)


79. Sötétszív (2016-04-29 22:17.06) aaaaa - (válasz Sötétszív 78. hozzászólására)
*Melissa.


78. Sötétszív (2016-04-29 22:16.35) aaaaa - (válasz Vmiso 76. hozzászólására)
Túl szigorú vagy. Melissa igenis jópofa. Ez persze csak magán vélemény.:)


77. Johnny kapitány (2016-04-29 22:01.06) aaaaa - (válasz Vmiso 76. hozzászólására)
Nem való ez mindenkinek:)


76. Vmiso (2016-04-29 21:44.33) aaaaa
Nem lett volna ez rossz film, de McCarthy kis-nagyasszony miatt majdnem nézhetetlen.

Komolyan drukkoltam hogy lője már tarkón valaki, annyira irritálóan viselkedett.
Voltak jelenetek mikor már a fejem fogtam annyira fárasztott, főleg az éttermi jelenet.

Egyszer meg lehetett nézni, de ezt a fajta olcsó humort nem annyira szívlelem.
Viszont Statham állat :D


75. Schott (2016-03-18 01:04.39) aaaaa
Nagyon jó akció-vígjáték, hatalmas poénokkal legnagyobbrészt Stathamtől, de más is kellően humoros volt.


74. Tömö (2016-02-21 11:28.59) aaaaa
Na, végre röhögtem már egy filmen.VÍGJÁTÉKON!-ez mostanság csoda,mert amiket lenyomni próbálnak az a Zember szemén...hááát, inkább sírok,mint nevetek rajtuk.
Sztem ennek a nőnek, az eddigi legjobb filmje-kivétel a Szívek szállodája sorozat,de az nem az "övé", de ott bírtam- na, meg Statham-é is:D, faszikámat, mint egy pattogó bolhát tudom minidg elnézni az eksön filmjeiben, amikben tul.képpen mindig uazt csinálja. A humora az már a Feláldozhatókban is előbukkant. Itt meg:DDD - ááááá, Chuck Norris viccek lehet a múlté??:)
"leszakadt bal karomat, ezzel a másikkal varrtam vissza":DDDD-vagy vmi hasonló,meg: - újraélesztettem magam...! :DDD
Jaaaj, ezek nagyon átjöttek... még egy-...Mikulás felesége! :DD
Még az akció jelenetek is elmennek. Egyedül a repülő volt gatyi...de,amit két kézzel végeztek, simán jó volt, dagikámat is megtanították pár fogásra, azt sem volt rossz nézni. Jude Law meg Zimányi elött, vagy után ide is bedugta a...Zorrát, ...a forgatásra...és még ő is verekedet!! :D
Itt mindenki kente a témát, csak Statham nem!!, mekkora poén már???:DD


73. Kritikus (2016-02-02 15:55.27) aaaaa
Nagyon örültem, mert végre egy olyan vígjátékot láthattam, ami üde kikapcsolódást nyújtott. Manapság a kiömlő gyérebbnél gyérebbnek tűnő amerikai vígjátékokban ritkán lelni olyat ami minősíthető, de jó volt látni, hogy azért akadnak még. Pedig a sablon sztori, a 77szer kiparodizált kémtörténetek veszélye itt is fennállt. Legalábbis meg lehetett volna benne. Sőt, emlékszem jónak találtam a trailert is,de manapság én kevésbé merek beülni vígjátékra a moziba (vagy csak jelentős indokkal), mert úgy érzem joggal félek attól, hogy csak kárba vész a pénz.
Nos, A kémet ajánlásra néztem, bár csábító szereplőgárdája is van, de ami a legkirályabb volt, hogy Statham végre kikecmergett a sokak által rázárt skatulyából és égetően nagyot alkotott. Önparódia volt a javából, no meg a bizonyítás, hogy nem olyan piti eksönszínész ő, mint ahogy sokan látni akarják, vélik. Nem hiába, mostmár itt a példa, hogy többször is próbálkozhatna a műfajjal.
Külön öröm volt látni Budapestet, a helyszíneket ahol kis túlzással minden nap járkálgatunk, az már az én meglepettségem számlájára írható, nem tudtam, hogy a filmet nálunk forgatják. No meg a Balatonba pottyanó Statham, szerintem a feeling nagyon ott volt, de a lentebbi véleményeket olvasva úgy látom nem sokan csalódtak a filmben.
Meg persze a többiek; Melissa McCarthyt is kedvelem, de vígjátékok terén azért kritikus tudok lenni, nem alkotok pozitív vélemény csak nevek miatt.
Ám ez egészen kitűnő volt.


72. Huleaks (2016-01-20 08:28.36) aaaaa
Na meg a TEK es sracok vigyázba vágták magukat mert jött Albert az MI6 től. A végén minden statiszta rendőr párossaval jár.


71. Huleaks (2016-01-20 08:00.48) aaaaa - (válasz Langelus 69. hozzászólására)
Nem baj. Csak érdekes.


70. Johnny kapitány (2016-01-15 13:36.02) aaaaa - (válasz Langelus 69. hozzászólására)
Kamu rendszámmal kell forgatni, hogy véletlenül se egyezzen meg egy létező rendszámmal.


69. Langelus (2016-01-15 13:25.26) aaaaa - (válasz Huleaks 67. hozzászólására)
Olyan nagy baj, hogy nem betűvel? :D



68. Emylio (2016-01-15 09:27.56) aaaaa
Nagy klassz akcióvígjáték. Jók a szereplők, jók a dumák, bár néha kicsit ellaposodik, de így is szórakoztató.


67. Huleaks (2016-01-14 18:10.38) aaaaa
A filmben a magyar rendszámok számmal kezdődnek.


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekFilmbetrachtexpe.., 2023-11-14 23:5496 hsz
KérdésekCsomorkany, 2015-06-08 08:183 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk