Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szerelem első lájkra
- Film4, 18:10
Egy kivételes barát
- Cinemax, 18:11
Beépített szépség
- Film+, 18:40
Szellemirtók 2.
- AMC, 18:50
Valld be, Fletch
- Moziverzum, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szabadság hangja aaaaa
Bill Murray aaaaa

 

Fórum - A tenger dala - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. VAL P (2023-02-16 00:44.39) aaaaa
Élt egyszer egy szíve hasadt óriás. Macha, a boszorkány kővé keményítette Mac Lirt, hogy abbahagyja a zokogást, szűnjön meg szenvedni. Látta Macha, hogy működik a dolog, mire az elégedettség a kis Muck papucsában futkosott fel-alá az ereiben. És mert dunsztosüvegekkel tele volt a padlás, szófogadó baglyait küldte szerte – az ő varázserejével csökkentsék az ismert világ bánatmennyiségét.
Az óriás hátán éldegél Ben – előbb a szüleivel, majd édesapjával és húgával, kinek világra jövetelekor vált köddé édesanyjuk. Cúval, a hatalmas szívű bobtaillel egészül ki a család. Lepereg néhány év, és ahogy nem oszlik a tejfölrejtély Bronach eltűnését illetően, a cseperedő Saoirse némaságára sincs magyarázat. Úgy lesi a fodrozódó hullámokat, mintha ölelésükben lelhetne vágyott otthonára.
A pöfögve-dohogva érkező, szúrós szemű nagyi rosszabb minden csalánnál. És nem csak azért, mert hatástalan vele szemben a sóska, hanem mert mit sem törődve a sírás-rívással, autójába nyalábolja unokáit, hogy megmentse őket a tulajdon fiától. Bennek kvarcot fújt a szemébe a szél, pedig Saoirsének lenne inkább oka az aggodalomra.
Akárhogy is, csábító az alacsony ablak, s ami mögötte rejtőzik. Koboldok és koboldgyanús menhírek szegélyezik az ösvényt, merre a kavargó fénypelyhek vezetik a szökevény testvéreket. Akikre hosszú út vár – a dulifuli fivér az otthon kikötött Cú bundájába túrna bele lelkesen, húga meg a hófehér kabátkájába bújna bele teljesen. Nélküle ugyanis meg vannak számlálva az órái.
A földhözragadt srácnak leesik az álla, mikor édesanyja történeteinek figurái: a hétmérföldes szőrzetű Nagy Mesélő, a csínytevéseikről elhíresült, legendás manók vagy Macha és halálmadarakként is aposztrofált famulusai keresztezik útjukat. S miközben bátyja kezd hinni a fókatündérekben, a kagylósípját búgató Saoirse állhatatosan csökkenti a távolságot köztük és reményeik beteljesedése között. Deresedő halántékkal, rogyadozó térdekkel sikerül-e odaérniük? És ha haza is találnak, meglelik-e a nélkülözhetetlen szőrmét a habokban, hova Conor hajította elkeseredésében a ruhásládát.
E mese szövői életszerűvé árnyalták karaktereiket, senkit nem hagytak színfeketén vagy tejfehéren elsorvadni. A meghatározó jellemvonásaik ábrázolására kiválóan alkalmas, szimbólumhangsúlyos grafikai eszköztár – a könnyek potyoghatnak felfelé is, attól függően, ki ejti őket – közeli rokona a szintén Tomm Moore jegyezte ’Kells titká’-ban látottnak.
E regecsemege nem fél a szemünk közé vágni, hogy az ősi legendák, melyek mellett általában vakon botorkálunk el, beköltözhetnek akár az otthonunkba is, a természet szakralitása és a modern ember környezetét alakító vívmányok között azonban megmarad az antagonisztikus ellentét. Döntésre kényszerítve azokat, akiknek van lehetősége választani, s a predesztináció elfogadására azokat, akik meg kell elégedjenek ezzel a jussal.


5. Patuss9 (2019-07-31 05:41.35)  
Sziasztok. Nagyon keresem ezt a gyönyörű mesefilmet, szigorúan magyar szinkronnal. Hajlandó vagyok fizetni is érte, amennyiben valaki megosztaná velem. Kérlek, írjatok!
Köszönöm.



4. Shessomaru (2016-10-11 16:51.44) aaaaa
Ja igen és nem utolsó sorban a vele egy időben készült Hős 6-ost földbe döngöli.


3. Shessomaru (2016-10-11 16:48.18) aaaaa
Ez a gyöngyszem mert nem tudom más szavakkal jellemezni, Megidézi a régi Disney korszakot, amit azóta is visszasírok. Csak annyi a különbség hogy ez valahogy mégis más, a hangulat ami körülveszi egészen egyedi atmoszférát teremt. A betétdalt pedig sosem fogja elfelejteni az aki egyszer meghallja.


2. HMáté33 (2015-06-08 15:26.02) aaaaa
Úgy hiszem, kockázatos vállalkozás a gyermeki szemszögből filmet készíteni, pláne ha nem is kifejezetten gyerekeknek szánt szórakoztató moziról van szó. Néha viszont születnek ilyen gyöngyszemek is, ahol az alkotók nem a zsibbadt poénokra építenek, és nem butítják le az egészet annyira, hogy a gyorséttermi sültkrumpli is biztosan be tudja fogadni a mondanivalót.
Tomm Moore második filmje óriási szeretettel merül el a gyermeki fantázia világában, magyarázatot keresve arra, hogyan dolgozza fel ez a korosztály az élettől méltatlanul kapott pofonokat, krízishelyzeteket. Gyönyörű szimbólumok és metaforák kísérik utunkat a főhős lelkének mélyére, melynek során újra megtapasztalhatjuk, hogy a sokszor egyszerűnek tartott gyermeki szívben rejlő ártatlan szeretet milyen csodákra képes.
Műfajának egy igazi kincse jelen alkotás, hiszen az ír filmes amellett, hogy komoly témákhoz mer nyúlni, igazán kreatív látványelemeket használ, amik már önmagukban egy egyedi élménnyé teszik műveit. De érdemes azért itt egy kicsit lejjebb is kapargatni a felszínnél.


1. Sötétszív (2015-02-26 11:36.58)  
Bízom benne, hogy ez jó kis animációs film lesz. Viszont versenyezhet a Csocsó -sztorival. Vajon melyik fog győzni?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2023-02-16 00:446 hsz
KeresemV laszlo, 2019-07-31 16:384 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
A tenger dala adatlap
Eredeti cím: Song of the Sea
Évszám: 2014
Rendezte: Tomm Moore
Szereplők: Brendan Gleeson, Fionnula Flanagan, Pat Shortt, David Rawle, Lisa Hannigan...

További információk

Szereplők fórumai
- Brendan Gleeson - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk