Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az élet dicsérete
- Epic Drama, 01:00
Harcosok klubja
- Film+, 01:20
Másodszorra sikerült
- Film4, 01:40
A szobalány
- Film Café, 01:50
Az ember gyermeke
- RTL Három, 01:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Végítélet (1994) - Vélemények
Végítélet (2008) - Vélemények
Végítélet (sorozat) - Vélemények
A csempész - Vélemények
30 nap maximum - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Út a döntőig aaaaa
Shaun Evans aaaaa

 

Fórum - Vadon (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
34. Mclane 2 (2022-07-13 19:38.46)   - (válasz Bertó!!! 32. hozzászólására)
Igen én nem olyan régen jutottam el a regényig: [link] , napok alatt értem el a végére és egy nagyobb szinten simán olvasható és sokrétű, sok mindennel foglalkozni akaró regény volt amit szinte végig tudtam úgy olvasni hogy lekötött gond nélkül. Aztán ma szinte rögtön a regény után jött a film is elsőre és valahol abban is kellemeset csalódtam , mert hát még ha itt ott variáltak is a dolgokkal az idősáv miatt de a lényeg akkor is eléggé a helyén maradt, hogyan lábaljunk ki a mélypontunkból és hogyan hagyjuk magunk mögött azt a sok rosszat amit megéltünk. És valahol ez nehéz kérdés kinél mi működik éppen Cheryl esetében ez a hosszú és megerőltetőbb túra volt a megoldás, amibe belevitte magát úgy és olyan mélyen hogy idővel minden fájdalmát és gondját maga mögött tudta hagyni, és idővel és fokozatosan új és jobb életet tudott kezdeni amint ezt megtudtuk konkrétan. Úgy hogy érdekes és valóban érett film ez a maga módján és formájában, ami valahol talán direkt tanítani is akar és bemutatni hogy vagy így vagy úgy de kilehet jutni az olyan mélypontokból, amik személyes jellegűek és súlyosabb jellegűek egyaránt. Úgy hogy simán mondva nem rossz film ez kicsit sem csak talán nem mindenkinek való az ilyen személyesebb munkák, akik nem tudnak jobban kijönni az ilyen filmekkel de nekem attól függetlenül mint történet tetszett és érdemes volt megnéznem és elolvasnom is.


33. Halember (2019-11-22 18:25.06)  
Nem ajánlom.



32. Bertó!!! (2019-11-22 17:52.27)  
Ritka az ennyire èrett film.
Mèg nèztem volna tovàbb, pedig ìgy is közel 2 òràs a jàtèkidő.

Remek realista filmèlmèny, èrdekes gondolatokkal ès csodàs tàjakkal.


31. Rockercsaj2003 (2018-12-31 20:15.01) aaaaa
Azt hittem egy jó túrázós film.A sok emlékezés ..áh pocsék.


30. Michuu (2017-08-20 14:50.20) aaaaa - (válasz Firefly 29. hozzászólására)
Szépen összefoglaltad, pont ezt gondolom én is erről a filmről. :)


29. Firefly (2017-07-05 18:56.12)  
Ez is csalódás, a Vándorút is az.
Azt hiszem, ez egy kicsit jobban visszaadja a túraélményt, a küzdelmet, de nem volt egyensúlyban a sok lelkizés az út szenvedéseivel. Na jó, az is igaz, maga a túra sokkal jobban érdekelt, mint a nyafik.
Kellemes meglepetés volt Laura Dern játéka, nagyon erős alakítást nyújtott.
A lelki oldal... egyszerűen nem. Nem talált meg, untam, ahogy a csaj barom dolgait kellett néznem.
A film erőssége nyilván a csaj fejlődése, ha arra hegyezik ki jobban, valószínűleg nekem is sokkal jobban bejön. Életszerűbb, mint a The way, de ez sem az igazi.
Ha ilyesmi, bár nem kifejezetten túrás, akkor magasan A vadon foglyai áll az élen nálam.


28. Orsi (2017-03-16 22:34.52) aaaaa
Inkább nézzétek a "The way" című filmet. Ez nem éri el azt a színvonalat.


27. Szeifner ildikó (2016-07-21 13:52.02) aaaaa
Ez egy igazi élmény nyújtó film Reese Witherspoont
nagyot alakít benne,eddig csak a Dr. Szöszikből ismertem.Az anyja halálát oldja úgy,hogy egy
hosszu vándorútra megy egyedül,s közben emlékezik
vissza az anyjára,a testvérére, az életükre...


26. Törölt felhasználó (2016-07-10 22:10.44) aaaaa
Megható film. Szép film. Jó film. Érzelmeket kiváltó film. Elbűvölő. És magával ragadó.(és néhol kicsit hosszú)
Ha két(-három)szavas véleményt akarnék írni, nyilván ez lenne mondanivalóm veleje, és ezzel a kín letudva, ám ennyivel nem úszhatja meg egy ilyen volumenű alkotás, mint a "Vadon".

Mert a kétszavasok mögött azért sokkal-sokkal több ez a film . Például mindjárt elsőnek annyival, hogy milyen nagyszerű volt a két női alakítás. Viszont nem túl nehéz eldönteni ki a jobb - Laura Dern karakterét jobban szeretem, mint Reese Witherspoon Cheryl-jét. Abszolút főszerep ide vagy oda. (úgysem a mennyiségi, hanem a minőségi jelenlét számít...)

Olvastam, volt aki a hosszas visszaemlékezések miatt orrolt meg a filmre, úgy gondolta, egy road-movie-ba nem fér bele ennyi hátratekintés, pedig szerintem minden "úti film" egyúttal egy másik utazást is rejt magában. Mégpedig egy olyat, ami a fizikain túl egy mélyebb és fájdalmasabb célhoz vezet. És amíg az út tart, a lélek sokszor erősebben törik, mint a test... Egyik lépés a másik után, ingerek nélkül. Nincs más, csak a csend. A csendben pedig óhatatlanul elkezd befelé nézni az ember, és amit ott talál.... Nos, egyezzünk meg abban: nincsen hiba és vétség nélküli ember. A feloldozás pedig nem egyházi feladat. De még mennyire, hogy nem az.

Ha kisiklik az élet, ha a kelleténél több a viharfelhő, ha önmagunk elől önmagunkba rejtőzünk el, nincs erő, ami kirángathatna onnan. Csak saját magunk. Ironikus módon a Szent István Bazilika timpanonja alatti párkányfelirat jutott eszembe. "Ego sum via veritas et vita", ami annyit tesz, hogy "Én vagyok az út, az igazság, az élet". Ezek Krisztus szavai, aki Isten gyermeke. Akárcsak -állítólag - minden ember ezen a világon. Miért bírnának hát kizárólagosan isteni jelentéssel ezek a szavak?

Nem gondolom, hogy Cheryl Strayed fejében megfordultak volna ezek a gondoltatok, ő azért eredt útnak, mert elszámolni valója volt. Önmagával. Hiába is állította, hogy fel akart nőni ahhoz a képhez, amilyennek az édesanyja akarta őt látni, ebből legfeljebb erőt meríthetett, és inspirációt, mást aligha. Az anyai szeretet ugyanis nem feltételekhez kötött.

Lépeget hát előre ez a törékeny lány a végtelen hosszú úton és közben befelé mozizik. A mozijegy árát számvetésben és átértékelésben mérik. Hoz ez az út magával még néhány találkozást is, és a felismerést, hogy leginkább csak önmagunktól kell félnünk, minden más - kisebb vagy nagyobb szerencsével - kivédhető.
Ahogy Lao Ce fogalmazott: "Aki másokat legyőz, erős. Aki önmagát legyőzi, hős."
Cheryl Strayed-nek sikerült. Valószínűleg nem fog hősként bevonulni a történelem hirtelen változásoknak kitett olvasmányoskönyvébe, de nincs is szüksége rá. Elvégre legyőzte saját magát.


25. Chris Co (2016-02-28 21:29.03) aaaaa - (válasz Tömö 24. hozzászólására)
Az, hogy valaki mindent maga mögött hagy és elindul, mert nem talál más kiutat, nem pénz függvénye, de mondjuk azért az is, tehát ne legyünk teljesen naivak se, ha már amerikai filmet nézünk, melyben a hölgy elindul a semmibe, majd bizonyára kőkemény munkával és szorgalommal, kitartással felépíti azt a csodás életet, ami ellenkezője annak, amit maga mögött hagyott.:) Értem, csak a film tekintetében ez kevésbé lényeges szempont. Itt azon van a hangsúly, hogy kitérőt tesz valaki, hogy összeszedje magát, amire nem is lehet jobb terápia, mint a "vadon". Ezzel sincs gond, csak már láttunk, hallottunk, olvastunk ilyet kismillió variációban és még jobbat is, kevesebb szájbarágással, mint például a korábban említett Út A Vadonba című alkotás. Nem gúnyként írtam, amit, mert szerintem is néhányunk élete sokkal, de sokkal izgalmasabb, mint ez a történet.


24. Tömö (2016-02-28 21:13.30) aaaaa - (válasz Chris Co 20. hozzászólására)
persze, együtt is éreztem, pont ezért, AZÉRT,mert -sajnos-tudom milyen! és hát erről a majdnem mindennapos dologról nem értem minek kellett egy film??? ennek az embernek miért járt(?) ez a "kitüntetés",hogy megfilmesítették a történetét?-mert elment gyalogolni??sztem AZ nem egy wasistdas dolog, szóval, inkább csak ez zavart...Nekem ezért nem kiemelkedő, vagy más , vagy jóóó ez a film. Engem pl.kimondottan bosszantott, hogy megteheti:D, nem kellett dolgoznia? stb. Én is megtennék elég sok dolgot, ha MEGTEHETNÉM!!! pl. mennék én is delfinekkel úszni-tudod csak úgy, terápiából...vagy lovardába járni...vagy csak úúúgy ki a tengerre, több hééétre!...mert szeretném átgondolni az életemet, jaaaa, megtalálni Önmagamat...ezek mind ingyenes terápiák, még egy sima hegymászás is, nem kell oda sok minden, főleg idő...addig majd vki dolgozik helyettem stb.:)


23. Tömö (2016-02-28 20:58.41) aaaaa - (válasz Chris Co 21. hozzászólására)
olyan izék vagytok:D
amúgy oké, trilógia már jobban hangzik...de akkor még vááájáá, az utolsó kötethez még élek egy kicsit, ha megengeded!;)


22. Sötétszív (2016-02-28 19:08.39) aaaaa - (válasz Tömö 19. hozzászólására)
Oké, várjuk a szappanoperádat. :D


21. Chris Co (2016-02-28 18:59.58) aaaaa - (válasz Tömö 19. hozzászólására)
Jöhet a film trilógia (csak, hogy beleférj)! Igyekezzé véle!:)


20. Chris Co (2016-02-28 18:58.19) aaaaa - (válasz Tömö 19. hozzászólására)
Miért ne lehetne együtt érezni valakivel, még ha nem szimpatikus, drogos, link meg miegymás, szerintem nem ez a legnagyobb baj a filmmel, inkább az, hogy klisés, közhely. Jár egyet a lány, miközben visszaemlékszik a múltra, majd a gyaloggalopp után minden megváltozik. Sosem láthattunk még ehhez hasonlót! Pláne szirupos, giccses tálalásban!:)


19. Tömö (2016-02-28 10:59.18) aaaaa
Hát na,ja. Én szeretem az "igaz történet"-es filmeket,de ez semmi. Simán megfilmesíthetnék,akkor az én életemet is!(több izgalmat,szórakozást, fordulatot, bánatot,drámát, utazást, kapcsolatokat látnátok, mmost , hogy írom, bele se férnék EGY filmbe:D:)
Én is egyetértek Rudicus-sal. Most sajnáljak vkit(akit nem is ismerek), mert meghalt az anyuka,vagy apuka, és akkor most drogozzak,vagy mi? Aki gyenge az csinálja.
Oké, legyalogolt vki x mérföldet, hurrá. de ebből egy filmet csinálni??főleg, hogy semmi nem történt, vmi izgalom lett volna. Ez így egy délutáni tv-film lett.
Witherspoon meg inkább maradjon a sminknél!Neki AZ jobban áll.


18. Norby23 (2016-02-09 12:02.50) aaaaa
Aki vett már részt hasonló kalandban, értékelni fogja, sztem. Szerintem jól sikerült kalandfilm, egy kemény csajról.


17. Sötétszív (2016-01-24 22:45.28) aaaaa
Jean- Marc Vallée filmje nem egy könnyű darab. Egy túrázó nőről szól, de azért ennél több van benne, hiszen megismerhetjük élete drámáit, tragédiáit, és önzését. Reese Witherspoon és a táj uralja a filmvásznat, a többiek csak mellék szereplők. Nem nagyon Witherspoon kisasszonyt, de ebben nagyon jól játszott, és az operatöri munka is kiváló volt.Egyébként ez egy önéletrajzi ihletésű mozi. Többször nézhető, jó film, nekem nagyon tetszett. Érdemes megnézni.


16. Chris Co (2015-12-05 12:12.44) aaaaa
A PCT túrából amúgy szinte lóf*szt sem láthattunk a családi, villódzó dráma mellett. Fuck fuck fuck fuck fuck!:)


15. Chris Co (2015-12-05 11:56.58) aaaaa - (válasz Chris Co 14. hozzászólására)
Ja, a második bekezdés nem az enyém, hanem Rudicus-é, akivel max egyetértek.:))


14. Chris Co (2015-12-05 11:56.02) aaaaa
Nem igazán állnak közel hozzám az olyan mesterkélt alkotások, amik korábbi művek nyomdokain próbálnak valami hasonlót leerőltetni a nézők torkán. Sokan vannak, akiknek millió gond, bánat, szomorúság szakad a nyakukba, majd kiszabadulnak a modern káoszból meg abból, amit maguknak teremtettek, csak, hogy a természet orvosolja sebeiket és önmagukra találjanak. Ezzel így nincs is gond és mivel életrajz, ezért a Tégla mozi FUCK-ok tekintetében méltó, női kihívója sem volt igazán zavaró e tekintetben. Modern film, tehát miért kellene kimértebbnek lennie. Ma éjszaka néztem másodszorra Visconti filmjét és Dosztojevszkij művéből is hiányoltam a : te strici, meg büdös ribanc kifejezéseket, a fehér éjszakákhoz az előbbinek szerintem rögtön nem lett volna felhánytorgatva az eltávolodás a neo style-tól. Út A Vadonba, klasszikus, Egy Hét, a pali szintén ki meg fel akar szabadulni és menekülni, utóbbi még nem is annyira egészséges testileg sem, nem csak lelkileg, korrekt mozi, könnyed, kikapcsol és elgondolkodtat, de azért jó, ha sok ilyen meg olyan után egy tökös meg sajnálatra méltó csajszit is látunk a Vadon-ban, akiről majd jól kiderül, hogy közben feminista is.:)) Még ez sem volt zavaró, de a szét és össze-vissza vágott, divatos, pislogjál a gyors vágásoktól meg a rengeteg pátosz és bölcsesség, ott már kezdett vékonyodni az ékszíj. A mozival kapcsolatosan amúgy meg kissé elfogult is vagyok, mert nekem is van kismillió ez meg az, megoldandó dolgom, de ha kéktúráról van szó, akkor a felszabadulás mellett én azt a természet szeretetéért teszem, persze nem a szerelemért, hanem, mert jobban érzem magam fuck (fák) meg hegyek közt és elvarázsol, nem pedig kínoz az erőpróbatétel. Egy életrajzi művet amúgy én pont így képzelnék el, hogy kimegyek a szabadba és egy csomó olyan dolog ér, ami rögtön felkavar, például egy mamzi, aki direkt csendben van, hogy a kisfia mondandója miatt, aki amúgy idegenekkel nem áll szóba, megríkassa hősnőnket. Annyira szappan az egész, hogy az már fájó!

Milliókkal megesik ez! Az én szüleim is a szemem láttára hetek-hónapok alatt gyengültek le és haltak meg... átéltem és nem lettem tőle kábítószeres és nem keféltem közben fűvel-fával. Ez gyenge magyarázat, de talán abban a környezetben Amerikában lehet, hogy nincs más út??? Remélem, hogy ez nem igaz!
Ő az 1000 mérföld alatt gondolja végig az életét. Én is végigjártam a Országos Kék-túra 1100 km-ét és az Országos Kerékpáros Körtúra 2300 km-ét... az embernek nagyon sok ideje van gondolkodni, de mégis általában az ember nem azért megy ilyen utakra, hogy a múltat felidézze, hanem hogy éppen elfelejtse és mindig van mire koncentrálni közben! A tájon, a szabadságon, a következő lépésre, a megteendő dolgokra, mit fogok főzni, enni, inni, hol lesz a következő szállás, pihenő... az ember arra akar emlékezni, ami éppen akkor, ott, éppen vele történt, épp amit látott, hallott, tapasztalt.
Van amikor elég az álhatatosság, a kitartás egy emberben, de van, hogy a mindenáron való bizonyítási vágy az ember halálát okozza, vagy balesetet vagy súlyos következményei lesznek.
Az ő túrája során is akadtak segítők és az emberek szerencsére nem mindig rosszak, számtalanszor tapasztaltam meg én is.
A filmet végignézve úgy ítélem meg, ez egy ember története, egy emberé a 7 milliárdból, akinek az élete, életútja egyedi, az enyém is más, az övé is, nincsenek tanulságok, -mert én nem találtam benne-, nincsenek mondanivalók, ő látszólag megtalálta az útját, én is, más is, mindenki másképpen, nincs ebben semmi jó vagy semmi rossz. Egy sztori szép tájakon, egy kicsit még irigyeltem is, de persze nem a butasága okozta fájdalmakért és kínokért... meg lehet nézni a filmet és az ember nem bánja meg, hogy megnézte, egy átlagos film.
Vannak, akiknek ez a film újat mutat, mert ők még sosem éltek át hasonlót.... arra gondoljanak, ők mennyire szerencsések...


13. Anzsi72 (2015-09-29 10:27.51) aaaaa
Csodálatos film! Méltó helyet kapott a kedvenceim között. Annyira megérintett - és taccsra vágott -, hogy 2 nappal a filmnézés után sem tértem magamhoz, és gondolatban én is csak megyek, megyek azóta is. Nagyon hitelesen adta vissza az érzéseket; félelmet, fájdalmat, kétségbeesést, reményt, reménytelenséget, hitet és szeretetet. Ha csak arra a jelenetre gondolok, amikor Cheryl imádkozni kezd azért a bizonyos kibaszott csodáért... Mennyire így van... Egy szó, mint száz: számomra tökéletes alkotás, hiteles alakításokkal, szép képi világgal, jó zenével. Biztos, hogy megnézem újra, egyedül. :)


12. Alíz666 (2015-08-10 23:47.43)  
Nem írnám le azt, amit az előttem lévők, inkább azt, belőlem mit váltott ki a történet. A múlt - jelen - jövő és a milyen volt/ezáltal milyen lesz kérdéseken túl a film valami eszméletlen módon mutat rá arra az érzésre, ami talán az ember egyik legnagyobb félelme az életben: az édesanya elvesztése. Életem egyik legnagyobb félelme, amire még csak gondolni sem merek: mi lesz velem az anyukám nélkül (pedig már 29 éves vagyok, és a párommal élek). Főszereplőnk többek között ezzel az érzelmi tragédiával küzd meg a szemünk láttára. Az út közben felmerülő sok fájdalom és szenvedés tulajdonképpen a lelki fájdalmát tükrözi...ezt az érzést talán lehet tompítani, de nagy utat kell bejárnunk, hogy végleg együtt tudjunk élni vele, mert elmúlni soha nem fog...!


11. Vbacs (2015-05-24 00:04.17) aaaaa
Több olyan hússzú sétás filmeket láttam már életemben, amitől ott maradt az állam a Földön. Pedig ez lássuk be, nem a legkreatívabb témakör. Szinte csak az operatőrön áll vagy bukik a munka, illetve a színészen, színészeken. Hisz a forgatókönyv vagy takarékra áll, vagy belekezdenek a pátoszba és a flashback-ek szövegébe, a speciális effektek kezelői maximum csak kiegészíthetik az operatőr munkáját, mert ha át is veszik azt, akkor ez az alosztály rég halott. És személyes véleményem, de szerintem a zene is elemi fontosságú, hiszen az egészbe ez pumpálja a hangulatot.
No de hogy teljesített eme szempontoknál a Wild? Én úgy fogalmaznék, hogy nem maximálisan, de amit közvetíteni akart, azt sikerült.

Reese Witherspoonnak igazat adok, hogy életének egyik legfontosabb alakítását rakta itt le az asztalra, mert ezzel végleg lerázta magáról Doktor Szöszi árnyékát. Végre küzdött, vállalta a mocskot és kiállt smink nélkül. Igazi szintlépés és ezt öröm volt látni. Őt lehetne is elsőként kiemelni, csak utána jön a történet. De őszintén szólva nekem sokkal inkább tetszett az ötlet s történet magja, mint a végeredménye. Az, hogy végig sétálja valaki a PCT-t, mint egyfajta lelki purgatóriumot, hogy megtisztuljon előző életének sötét foltjaitól, szerintem egy jó mondanivaló és igenis érdemes erre építeni a filmet, még úgy is, ha természetesen igaz történetről van szó. Vallée és csapata már meglévő anyaghoz nyúlt, amibe maga az igazi Cheryl be is segített. De talán itt volt az én szememben a bibi, mert nekem amilyen jól indult és amilyen felszabadítóan zárult (nagyon nagyon hozzájárult ehhez az El Condor Pasa c. szám, amit mintha ide teremtettek volna Simonék), olyan lassú és vontatott volt a közepe. Amikor már átvették a flashback hullámok az irányítást és szinte alig láttuk az úton lévő Cherylt, ott engem majdnem elvesztettek. Nekem túlságosan megtörték ezzel az út okozta élményeket, amire én igazából kíváncsibb voltam, mint a háttértörténetre.

De ez egy valóban szép film volt, embert próbáló volt néha még nézni is, és nagyon izgultunk minden közeledő barátságtalan képű férfinél, hogy ne legyenek csúnya gondolatai. Nekem egyszer nézős volt, de nem feledem.


10. Diablo24 (2015-05-09 10:12.15)  
Eszméletlenül jó film! Tipikusan az a fajta, aminek a megnézése után (már ha megvan az illetőben a kellő érzelmi intelligencia) úgy érzed, hogy igenis képes lennél te is megváltoztatni az életed, ha igazán akarod.
Reese Witherspoon sokkal erősebb és emlékezetesebb volt itt, mint a Nyughatatlanban amiért Oscart is kapott. Azt se hittem volna, hogy ilyen jelenteket bevállalna, minden tekintetben kellemeset csalódtam ebben a nőben!
A másik húzónév pedig Laura Dern. Azon kevés színésznők egyike, aki természetes és bájos, felvállalja az öregedést. Nagyon passzolt a karaktere hozzá. Ja és nekem sokkal jobban bejött az általa játszott anya szerep mint a Boyhoodban Patricia Arquette-től.... Ízlések és pofonok, biztos csak én látom így. :)
A vágás meg tényleg elsőosztályú volt!


9. Oreg1965 (2015-05-03 10:00.08) aaaaa
Nos, én nem vagyok ilyen nagy filmszakértő. Nekem tetszett a színészek játéka, nagyon jó volt R.W.-t látni ilyen komoly szerepben. A tájak fantasztikusak, a történet sem rossz, még akkor sem, ha nem egy kalandregény. Nekem határozottan tetszett a film!


8. Pinceajtó (2015-04-27 08:58.13) aaaaa - (válasz Norbitzki 7. hozzászólására)
Pedig pont hogy nem egy szimpla drámának készült.Egy spirituális film,aminek a tájak és a természet fontosabb része mint a dráma.Eleve nem is beszélhetünk klasszikus történet vezetésről.A rendező pontosan tudta mit akart,és egyedi filmélményt hozott létre.


7. Norbitzki (2015-04-26 22:52.31) aaaaa
Különös film, ugyanis jobban lekötött a csodás tájak nézése, és a túrába való beleélés, mint a mozi maga, ám ha úgy vesszük a célját így is elérte. Viszont úgy érzem, Jean-Marc Vallée nem egy "Másfélmillió lépés Magyarországon" c. kirándulóműsort akart létrehozni, hanem egy drámát, annak viszont nem elég izmos. A vágások és visszatekintések hiába jók, számomra nem volt sem szívbemarkoló, sem szomorú, és mindössze néhányszor állt fel a szőr a hátamon,az is Simon & Garfunkel csodálatos zenéje miatt.
Így hát hiába a most végre komoly szerepben túrázó Reese Witherspoon, ez így kevés, bár be kell lássam, mint "gyalogos roadmovie" kimondottan tetszett...a baj csak az, hogy nem annak készült!



6. Filmmester (2015-04-01 02:15.20)  
Ez a forgatókönyv így kevés volt sajnos. Üres. Hiába a jó színészi játék és rendezés.


5. HMáté33 (2015-03-23 22:37.13) aaaaa
remélem figyeltétek a vágást...valami elképesztő. Vallée már a Dallas Buyers-szel megmutatta, hogy van elképzelése arról, mi történjen a vágóasztalon, de itt ez igen magas szintekre lett emelve.
egy ilyen sztorit sokféleképp el lehet mesélni, lineárisan vagy visszaemlékezésekkel, esetleg egy fordított időrenddel...most egy időben ide-oda ugrálást kaptunk, de közben olyan mesteri kezekkel szabták a jeleneteket, és olyan kreatívan vibráltak a snittek, ami a 21. században is szokatlan élmény.
ahogy egy-egy mozdulat átvezetett egyik jelenetből a másikba, nekem már az hihetetlen művészi élmény volt, és azt kell mondjam, ez a rendezői húzás teszi nekem igazán emlékezetessé a mozit. azt hiszem a legjobb megoldást választották, hogy elmeséljék ezt a történetet a múlt feldolgozásáról és egy önreflexióra épülő fájdalmas megpróbáltatásokkal teli túráról.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2022-07-13 19:3834 hsz
KérdésekZsikréka, 2019-09-17 06:492 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk