Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 11:10
Úszó erőd
- Cinemax, 11:25
Hosszú levél
- Duna World, 11:40
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 12:00
Az ügynökség
- Viasat Film, 12:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Renée Zellweger - Vélemények
Hank Azaria - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Most vagy soha! (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Nyár Antwerpenben aaaaa
Christopher McDonald aaaaa

 

Fórum - Egy durva év - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Tizenöt (2021-12-31 14:24.02) aaaaa
Nekem az lenne a kérdésem, hogy végig téma volt a filmben a fegyverviselés, és hogy "nincs engedélyed". Ezt nem értettem, hiszen úgy tudom amerikában alapvető emberi jog a fegyverviselés. Miért nem szereztek akkor engedélyt? Pláne, aki veszélyes munkakörben dolgozik, mint itt a sofőrök.


3. Pocsarov (2019-07-27 14:02.16) aaaaa
Miért nem az elején követte a rablókat? Ennek a "kiváló" vállalkozónak csak 1000 kocsi elrablása után jutott eszébe cselekedni. Nevezhetjük-e kiváló feleségnek aki meglopja a férjét? stb... Jessica Chastain későbbi filmjeiben láttam őt nem tartom feleség típusnak, az itt mutatott teljesítménye sem cáfol rá. (ő egy kemény -már-már férfias üzletember típus). Az eredeti szöveg vagy a szinkron miatt, de nagyon darabos a szöveg, olyan érzetem volt mintha egy kisiskolások színi előadását nézném. A történet is gyenge, az ilyen figurák nem igen élnek meg az ennél rafináltabb üzleti életben... Jóindulattal is csak 3*


2. Tomiboy* (2017-10-28 16:46.39) aaaaa
Egyetértek Hmáté-val, a lényeget leírta. Én is olyan Keresztapás feelinget éreztem a filmben, de Abel Morales nem gengszter, nem is akar azzá válni, annak ellenére, hogy körülötte minden abba az irányba próbálja kényszeríteni. Egy pozitív figura, aki próbál a törvényes úton maradni, bár komoly hátrányai származnak ebből. Jó film, érdemes megnézni.


1. HMáté33 (2015-02-21 21:59.09) aaaaa
hatalmas színészi teljesítmények!

az talán már klaviatúrakoptatás, hogy leírjuk, Jessica Chastain mekkora színésznő, generációja talán legnagyobbja, aki Meryl Streep nyomdokaiban lépkedve karakterek egészen széles skáláján mozgó szerepekben képes eltűnni újra és újra. emellett hihetetlen aktív, még csak pár éve robbant be a köztudatba, de azóta annyi filmet halmozott fel, ami másoknak négyszer annyi időbe kerül. és ez nem ment a minőség rovására! óriási tehetség, csak miatta érdemes lehet elővenni a filmeket, amikben szerepel, mert az ő neve tényleg garancia a minőségre.
itt most a feleségek/női epizódszereplők egy nem éppen hagyományos verzióját játsza el, és olyan erővel van jelen, hogy ha ezt az egy filmjét láttam volna, elhinném, hogy előkapartak valami balhés brooklyn-i sikátorból egy lepattant csajt, hogy aztán eljátszassák vele a felkapaszkodott újgazdag bigét. nem semmi a kapcsolata férjével, igazi háttérmunkás, akár őt is vehette volna alapul, akinek szájából elhangzott a híres mondás, miszerint "minden sikeres férfi mögött egy nő áll". bár háttérmunkásnak neveztem, egyáltalán nincs elnyomva, sőt, mozgatja a szálakat, és folytonosan egy időzített bomba veszélyét hordozza. félelmetes játék, de nem először már, viszont megint egy új karakterben... ez Jessica Chastain teljes fordulatszámon.

ám ez még nem minden, mert méltó partnere Oscar Isaac, aki szintén új arc az elitben, de felfelé ível karrierje, mégpedig igen meredeken. pár éve még talán utánanéztünk neve hallatán, kiről is van szó, nem sokára erre már nem sokaknak lesz szüksége. Star Wars- és X-Men-kaliberű filmek következnek, szerencsére nem kizárólagosan, mert folytatja munkáját ilyen, és ehhez hasonló izgalmas és kisebb nyilvánosságnak örvendő mozikban is. ő is volt már minden: keménykedő gengszter, naív életművész, pesszimista szerencsétlenséghalmaz és még sorolhatnánk. a legszebb a dologban az, hogy teljesen eltűnik a szerepekben, és rá is igaz, hogy ha csak egy filmjét láttad, simán elkönyveled olyannak, mint adott karaktere, mert eggyé válik vele.
itt egy morális értékekkel rendelkező, sikeres üzletembert alakít, olyan karizmával, amit nagyon ritkán látunk képernyőn. egy amerikai kritikus Al Pacino Keresztapa-beli játékához hasonlította, és bár én rendre óvatos vagyok az ilyen kaliberű összehasonlításokal, nem nagyon lehet más magasságokat találni. lenyűgöző.

hát igen, ilyen ha a legtehetségesebb színészek kezébe kerül egy okos szkript. márpedig ez az, J.C. Chandor az egyik legizgalmasabb amerikai író-rendező, ha így folytatja, nagy hatással lehet a művészetre. én azt mondom, érdemes leülni jelen filmje elé is, már csak a zseniális színészi játékok miatt is. igazi csemege.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTizenöt, 2021-12-31 14:244 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk