Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Judy
- TV4, 06:40
Szerelem első lépésre
- Film4, 06:55
Az utazó
- Moziverzum, 07:15
A levélíró
- Filmbox Extra HD, 08:00
Állítsuk meg az esküvőt!
- Max4, 08:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Nagy szemek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Bertó!!! (2021-08-20 14:15.46)  
Két antipatikus karaktert kell néznünk, az egyik végig ripacskodik, a másik meg játssza az áldozatot, ami valamilyen szinten igaz is, de ettől még nem lesz kedvelhető...


14. Tömö (2021-07-04 22:29.42) aaaaa
Jó. Tetszett, pedig én ezt az Amyt nem díjjazom. Semmilyen díjjal:)
Sosem hallottam e filmről, se nem a storyról.
Nekem bejönnek ezek a képek:)
A faszi, állítólag ponn ilyen volt, még külsőre is,mint Waltz, mondta a hölgy.
Végülis, neki köszönheti a sikert. Mert ő igaziból csendes, nem sokat beszélő nő.
Csak a hazugságot nem bírta már elviselni.
Na. Végre egy Burton film,amit végig tudtam nézni:DD, egyben!!



13. Nyolcadik utas (2017-11-21 18:38.20) aaaaa
Remek kis szösszenet, s meglepődtem, utána olvasva az igazságnak, hogy a film 90 százalékban a tényleges valóságot követi. Annyi "valós" története gyárt hállivúd, hogy olykor magam is meglepődök, ha valami mégis igaz. Hmm. Ebben az álságos világban, semmi sem az, ami látszik. No,de!
Waltz annyira zseniális, hogy elmondhatatlan. A bírósági jelenetben meg brillírozik rendesen.
Könnyed, tartalmas kikapcsolódás a Nagy szemek!


12. Dark Bakter (2016-12-06 12:07.30) aaaaa
Nekem is tetszett :) Érdekes, de egyszersmind hiteles mozi Tim Burton úrtól. Anitabagwell kisasszony nagyon jól megragadta a lényeget a film kapcsán.
Én is nagyon csípem Burtont, de a mostani filmjeitől én is falnak megyek... Nekem újabban Depp is too much... Persze most kijött a Fekete Mise, ahol végre nem ripacskodik, hanem játszik, ott más miatt volt probléma a filmmel... Mindegy...
Ez a mozi nagyon rendben. Tetszik a képi világa, bár Burton tényleges groteszk képi világa hiányzik belőle, ez mégsem zavart. Valóban visszafogta magát Burton! Itt viszont ez előny volt... A korhó környezet megidézése hibátlan. A hangulat remek. Életrajzi dráma, annak kellemes nagyon, és szerintem a drámaiság tökéletesen át is jön!
A színészi játék hibátlan, mind Amy Adams, mind Waltz zseniális alakítást nyújt. Néha olybár hat, hogy Waltz túltolja, főleg a végén, amikor önmaga ügyvédjét játssza a bíróságon, de valahogy mégsem megy át giccses ripacskodásba... Szóval tökéletes a színészi játék, és a mellékszereplők is kellenes alakítást prezentálnak...
Danny Elfman zenéje most is remek, de szerencsére ő sosem hibázik...
Öröm volt ilyen kellemes és jól összerakott filmet látni Burton úrtól, visszatért a hitem, hogy nem hiába tartom őt jó rendezőnek... Szeretem az egyedi képivilágát, a groteszk fekete humorát, az utolérhetetlen képi világát.... Furcsamód, itt a nagyobb stílusjegyei nem érezhetőek, de mégis szerethető és hamisíthatatlan Burton mozivá áll össze az egész... Csak így tovább... :)


11. Az utolso szamuráj (2016-03-13 15:49.03) aaaaa
Talán első pillanatban nem az a film,amit Tim Burton-tól várnánk:ám amúgy naná hogy.
Mert,a Margaret Keane által festett karakterek és munkák,fogalmazzunk úgy,többek szerint giccsesek.Rosszak,borzalmasak,és annyi közük a művészethez,mint szaró kisfiúnak a levendulaillathoz.Maga A. Warhol mondja, annyira azért nem lehetnek rosszak,ha milliónyi embernek tetszik:hogy ez most védelem vagy akár épp ellenkezője is lehet,majd eldönti a néző végignézve gyanús hasonlóságot mutató munkáit.
A Nagy szemek mégsem csak egy művésznő???élettörténete:hanem van benne némi feminizmus is(bár,a vallásnak sokkal fontosabb érdeme volt Margaret viselkedésének alakulásában,mint ezen fontos eszméknek).Továbbá egy jófajta kamaradráma és egy furcsa szerelem története,ami néhol meglepő,olykor érthetetlen és kicsit...vicces.
A Nagy szemek nem fontos film Burton életművében:ám hogy "élőszereplősként" végre talán magára talál rendezőnk,igenis nagy lépés(lehet).A kort hibátlanul felidézi az autókkal,zenével,hajakkal,ruhákkal,a képi világa csodálatosan esztétikus és színészei remekek,nem rég volt egy cikk,ami arról szólt,Amy Adams megérdemelne végre egy Oscart(Tessék megnézni,hányszor jelölték....)A film számomra nem volt lassú,és jóérzés volt nézni,érdekes,lekötött,ami pedig a végén lement,igazi unikum(Nagy kérdés,ez lett volna a valóságban is??)Waltz bírósági jelenetei a ripacskodás és a zsenialitás határait feszegetik-egyszerre,talán az egyetlen színész,aki erre képes,szintén-- egyszerre.
Fájdalmasan kevés az ideírás,holott egy ez kellemes darab:Burton szemlátomást minden erőlködés nélkül,szinte játszva hozta a számára kötelezőt-hogy hiányzott mondjuk ez az Alice-nél!!!-és egy kellemes munkát pakolt az asztalra,ami még a másmilyen mozikhoz szokott emberkéknek se lesz hasfájós.


10. Hajrá KTE (2016-03-10 16:17.50) aaaaa
Egy újabb remek kis film Burton-től, érdemes megnézni. A hazug faszinál aljasabb ember meg nem sok van :D


9. Kritikus (2016-02-06 22:38.23) aaaaa
Azt, hogy Amy Adams, hogy nyert ezzel a filmmel a legjobb vígjáték vagy musical színésznő kategóriában Golden Globe-ot, még a legrémségesebb álmaimban sem tudnám kitalálni, ugyanis műfajilag olyan, de olyan közel áll bármelyikhez is a film...
Nem.
Viszont amivel abszolúte egyet tudok érteni, a művésznő itt (is) makulátlanul játszott, ráöntötték ezt a szerepet, ezt szerintem kár is tagadni. Tim Burtontól kissé szokatlan ez a műfaj, ám korántsem fogott mellé vele. Sőt, a nagy szemek szerintem végtelenül kedvelhető alkotás lett, emberekről szól, hibáikról, életutakról. Persze fellelhető benne az a könnyedség ami kissé meseszerűvé teszi (kezdve a tájjal, városkával), de úgy vélem ez nem von le az érdemekből. Igaz történet alapján készült a film, ez úgy gondolom pont elég hitelességgel szolgál, ezenfelül még olyan színészi játékkal párosul, melyre két-három év elteltével is emlékezhet az ember. Hiszen Waltz is sziporkázik, de kár erről itt tovább fecsegni, meg kell nézni a filmet, az, hogy megéri-e úgy gondolom nem kérdés.


8. Michuu (2015-11-25 21:37.16) aaaaa
Na, ez nagyon tetszett!
Burton rendezése olyan, mint mindig, remek, Danny Elfman zenéje is a szokásos.
Amy Adams szép még mindig, és jól hozta a karakterét, Christoph Waltz pedig valami eszméletlen volt!
Mondjuk, kicsit furcsa volt, hogy ez megtörtént, annyira hihetetlennek találtam...
Egyetlen baja volt nálam a filmnek, a vége a bíróságon már kicsit untatott, de ettől függetlenül tőlem jár az 5*.
Ui.: Tim Burton legjobbja szerintem még mindig az Ollókezű Edward, de nálam ez se marad el tőle.


7. HMáté33 (2015-06-09 14:35.30) aaaaa
Ez de jó volt! Azt hiszem, Tim Burton-nek többször elő kéne bújnia a mesevilágából, mert nagyon üdítő élmény volt látni, ahogy ezúttal a való világot álmodta újra az egyedi látásmódjával. Hamisítatlan Burton-film tehát ez is, a sajátos vizuális látásmód, az ötletesen abszurd, groteszk vonások mind jelen vannak, de most külön élmény volt mindezt a hús-vér világban látni, ráadásul rögtön egy megtörtént eseménysorozat köré építve.
Cristoph Waltz meg…ez a pasi tuti, hogy nem normális, de ezt szakmailag a legjobb értelemben mondom, megint fergetegeset játszott. Nagyon jól állnak neki ezek a szerepek, amik papíron megkockáztatom, még furán hathatnak, de ahogy ő megtölti ezeket a karaktereket élettel, onnantól képesek elvinni egész filmeket. Itt most éppen olyan sunyi, gátlástalan, tenyérbemászó féreg volt, akit jobb érzésű ember élből minimum elagyalna, de hogy lopta a jeleneteket, az is biztos! Waltz érdeme, hogy a figura egyszerre volt ellenszenves, komikus és szánnivaló is, én azt mondom, le a kalappal ezúttal is, és várom az újabb varázslatot!
Bár Amy Adams karaktere a történet főszereplője, egyértelműen övé volt a "csendesebb" alakítás, de ez nem jelenti azt, hogy gyengébb volt, maximum hogy a felületesebb szemlélő könnyen elsiklik mellette. Érdemes viszont figyelni minden rezdülését; a visszafogott, ártatlan, kiszolgáltatott nő összes vágya és félelme visszajön a játékából, és amikor erősnek kell lennie, abban is ott van a múlt minden árnya és a remény utolsó szikrája is. Igazán érett alakítás egy színésznőtől, aki számomra már sokszor bizonyította sokoldalúságát és tehetségét.
Örülök hát én is, hogy ezúttal nem valami gótikus vámpírsztorival állt elő a kedvenc színészével karöltve ez az igazán sajátos stílusú filmes, mert a végeredmény egy igazán szerethető alkotás lett, ami a humorával együtt is drámai, ám minden keserűsége ellenére is felemelő.


6. Thoams (2015-06-03 22:27.58) aaaaa
Nagyon tetszett! és nem is tudtam hogy igaztörténet. csak a végén láttam :)


5. Lifeisamovie (2015-05-19 21:31.08)  
Walter volt Margaret Keane-ja :)
Bizony a kereskedő árul, hol tárgyat hol a másikat el.


4. Diablo24 (2015-05-15 11:08.49) aaaaa
Ez a film meg mióta vígjáték? Semmi komikus nem volt benne, hacsak az nem számít annak, amikor egy gyermekét egyedül nevelő anyát kizsákmányol és kisemmiz egy gazember.... Na mindegy.
Tim Burton kézlenyomata nagyon is meglátszik ezen a filmen, a mesebeli háttér, eleven színek, karakterek rajzilfigura szerű megjelenése stb. De ez valamiért mégis más volt. Mert ezúttal nem egy gyerekfilmről vagy egy horror meséről volt szó, hanem egy elnyomott nőről, egy anyáról, egy művészről, aki egész életében elnyomásban élt, csendre kárhoztatva.
A felépítés is nagyon érdekes volt. Az elején olyan gyorsan történik minden, minden annyira felhőtlennek és makulátlannak tűnik, hogy az ember azt mondja, ilyen csak a mesében van. És igazuk is lesz, hiszen onnantól kezdve, hogy beindul a festmények eladása, hála Walter-nek, onnantól kezdve fokozatosan szertefoszlik a rózsaszínköd, a nő egyre jobban őrlődik, a férj egyre pofátlanabb és önzőbb lesz.
Nem tudom mennyi volt igaz belőle, ha mégcsak a fele is, azt kell mondjam minden tiszteletem Margaret Keane-é, hihetetlen bátorság kellett ahhoz, hogy a nyilvánosság elé álljon annyi év hallgatás és hazugság után. Inspiráló személy!
A színészekről is ódákat lehetne zengeni de pár sorban lesarkítom. Hozzáteszem gyorsan örülök, hogy Johnny Depp végre kimaradt egy Tim Burton filmből. Mostanában nem vonz egy film megnézése ha az ő nevével fémjelzik, de azt hiszem nem kell taglalnom, hogy miért. Na visszatérve a színészekre. Amy Adams. Már sok helyen írtam, hogy én ezt a nőt elfogultan szeretem. Színészi kvalitásait Bradley Cooper-éhoz tudnám leginkább hasonlítani. Minden filmjében egyre jobb, egyre változatosabb. Már a Kételyben és a Fighter-ben is megmutatta sokoldalúságát (két teljesen különbőző karaktert játszott el teljesen hitelesen). Nem véletlenül van az az 5 jelölés!Itt is annyira jól hozza a karaktere esendőségét, törékenységét, hogy anélkül nem lehet szó nélkül elmenni. A Golden globe jobb helyre nem is kerülhetett volna. Állítólag következő alakítása a híres énekesnő, Janis Joplin lesz. Azt hiszem itt számíthatunk majd a legtöbb meglepetésre!
Christoph Waltz. Aki látta a Django-t vagy a Brigantikat annak szerintem nem kell semmit mondanom. Meglepően jól hozza a patkány szerepeket. Ebbe a filmbe is annyira jól hozta a szemétládát, hogy rendesen utáltam. A játék stílusát öröm nézni, meg az akcentusa is valami utánozhatatlan!
A két színész közt meglepően jó volt az összhang. Adams törékenysége és Waltz temperamentuma nagyon jó kontrazstot alkotott!
Semmiképp se hagyjátok ki, viszont aki a szokásos Tim Burton-re vágyik az lehet, hogy csalódni fog.


3. Macsikám (2015-03-18 19:06.54)  
Totál egyetértek Anita értékelésével, szóval nem ismételném meg :-)

A hivatalos bemutató asszem március 12. lett volna, de azóta sincs sehol. Én a bp.-i Művész moziban láttam, mert itt pár napig vetítették, tele is volt a nézőtér.
Érdemes volt megnézni, nagy élmény!



2. Pedro23 (2015-03-13 09:21.59) aaaaa
Adják valahol itthon ezt a filmet? Pécsen egyik moziban se találtam rá...


1. Anitabagwell (2015-01-14 09:24.39) aaaaa
"Eyes are the windows to the soul!"

Tényleg nagyon vártam már egy Tim Burton filmet Johnny Depp nélkül. Kíváncsi voltam, hogy vajon Johnny Depp miatt nem szeretem már Tim Burton-t, vagy egyébként sem szeretem. Úgy néz ki Johnny Depp volt az ok, mert ez a film úgy kellett most nekem, mint egy falat kenyér az éhezőnek. Johnny Depp allergia. Ez van.
Igazából annyira különleges és annyira egyedi sztori, meg ezek a nagy szemek is annyira találkoznak Burton világával, hogy más nem is rendezhette volna. A legjobb kezekbe került Margaret Keane élete.
Amit nem értek, hogy vajon ezt a filmet, mi alapján jelölték a Golden Globe-on „legjobb vígjáték és musical” kategóriában??? Énekelni nem énekeltek benne, nevetségesnek meg egy kicsit sem volt nevetséges. Sőt inkább mély drámaiság volt benne, hihetetlen volt szembesülni a tomboló és féktelen őrülettel, ami teljesen összenyomta a női lelket. Sehol semmi vicc nem volt benne. Tény, hogy a történet nem mindennapi, kicsit fura, kicsit groteszk, de hogy dráma az teljesen tuti.
Egyébként meg ha Tim Burton neve felmerül, akkor már mégis mi lehet a fura vele kapcsolatban? :D Még azt lehet mondani, hogy ez lett a legkevésbé timburton-ös filmje. A sztori alapból egy kicsit elvont, örülök, hogy nem tömte teli még a saját elvont dolgvaival is. Szerintem Burton nem mindig érzi a határokat, de most érezte és jól tette, hogy érezte.
Amy Adams nagyon jól játszott, bár még vannak hiányosságaim a kategóriáján belül, de így első blikkre azt mondom jó helyen van a Golden Globe díj. Nagyon tetszett az átmenet a megtört és az erős nő között, amit vászonra vitt. Érzékenyen és szépen játszott. Egyébként is nagyon kedvelem ezt a színésznőt, pedig anno az Enchanted után eszembe nem jutott volna, hogy ebből a nőből egyszer tényleg NAGYBETŰS SZÍNÉSZNŐ lesz. Lett.
Lehet, hogy a marhaokos kritikusok a Golden Globe mögött csak Christoph Waltz egyik ámokfutását látták az egész filmből és az alapján jelölték vígjáték/musical kategóriában? De szó sincs arról, hogy ennek a filmnek bármi köze is legyen a vígjátékhoz. Oh Christoph Waltz… belegondolni sem tudok mekkora katasztrófa lett volna belőle, ha a MOSTANI Johnny Depp kapja a szerepét (a 2002 előtti bármikor bármit megkaphatna, akkora király volt akkor!). Christoph Waltz csak úgy a semmiből robbant be pár éve Quentin Tarantino Hans Landajaként. Azt sem tudtuk kicsoda. Puff. Oscar. Eltelt pár év. Puff. Megint Tarantino. MegintOscar. És amúgy félelmetes ez az osztrák fickó. Gyakorlatilag kortalan. Ki a franc mondta volna meg ebben a filmben, hogy közel 20 év van közte és a partnernője között? Gyakorlatilag szerintem a világ összes nyelvén meg tud szólalni. És amit a legjobban imádok benne: azt az ízes akcentusát amire még rá is tesz jó pár lapáttal. Le kéne védetnie! Zseniális. És tényleg nagyon kevés színész van, akin látszódna, hogy ennyi élvezettel és ekkora életkedvvel veti bele magát a színészetbe, mint ahogy azt Christoph Waltz teszi. Tehetségével kapcsolatban senkinek az ég világon nem lehet egy pindurka kérdése sem, max. azoknak akik egy filmjét sem látták, de azok meg miért nem? Ha már magyar színészek nincsenek ilyenek, legalább az osztrák sógorok „kitermelték” a 21. századi filmipar egyik legnagyobb meglepetését. Hogy hol volt eddig, mit csinál, mit miért nem csinált… a fene tudja. De végre itt van és ennyire örömmel játszik. Élményszámba megy amit a vásznon művel, ezt a filmet is toronymagasan uralta. Olyan jelenléte van, hogy képtelen vagy másra figyelni, ha ő feltűnik. Nem hiszem, hogy van számára nehéz karakter, úgyhogy nem mondom, hogy biztosan nehéz dolga volt ezt a mániákus őrültet eljátszani, mert nem hiszem. Én, aki már rengeteg filmet láttam, én akinek sok kedvenc színésze van, valahogy mégsem jutok szóhoz a csodálattól, amikor ez az ember bármit is csinál. És ismétlem nem a tehetsége teszi őt olyan hatalmassá a szememben, hanem – ha már „a szemek” téma körül mozog a film – hanem amit a szemében látni és abban a magabiztos mosolyában – amit akkor is „visel” ha gonoszt alakít és akkoris, ha jót. Úgy játszik, mintha az egész világ egy nagy színház lenne és ő azt élvezi a legjobban, hogy benne lehet. Szerintem szinte példátlan a hozzáállása a szerepekhez. Az ég világon semmi díjat nem sajnálnék ettől az embertől. Ráadásul ezért a szerepéért – IS!! – igencsak megérdemelne bármilyen szobrot. Tombolt, elvitte az egész filmet.
Nekem ez bejött, úgy ahogy volt. Így belegondolva ennyire különleges történetet talán más nem is tudott volna megrendezni, tényleg csak Tim Burton. Ha van valaki a világon, akiről minden további nélkül elhinném, hogy ilyen hatalmas szemű gyerekeket fest önkifejezés céljából, akkor az ő lenne. (Meg persze a film megnézése utána a főszereplőnőről tudom, hogy ő ezt teszi). A legjobb kezekbe került a film és még csak Burton el se szúrta azzal, hogy jobban belemagyarázzon bármit is. Volt egy kerete a filmnek, közte pedig szépen, külön életre kelt Margaret Keane különleges világa. Isten éltesse még sokáig a művésznőt! Határozottan tetszenek a festményei, pedig aki ismer, az tudja, hogy ami nem Goya, arról nehezen veszek tudomást. :DDD
Nem életem filmje, de tényleg valóságos felüdülés volt már végre megint egy olyan Tim Burton film, amit szívből tudtam szeretni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBertó!!!, 2021-08-20 14:1515 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk