Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A rózsaszín párduc
- Mozi+, 06:30
Vélt sérelem
- Film4, 06:40
Anya, lánya, unokája
- HBO, 07:20
Argonauták
- HBO3, 07:55
Az űrhajós kincse
- Travel Channel, 08:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Telitalálat aaaaa
Whoopi Goldberg aaaaa

 

Fórum - Vadregény - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Watcher (2022-04-18 21:39.24) aaaaa
Csak nézek ki a fejemből, hogy most mégis mi a pék fasza volt ez a film? Láttam már rosszabbat is, de ezt nem tudom hova tenni, vagy mit is akartak ebből kihozni? Egy katyvasz.


15. Zsikréka (2018-10-29 21:46.11) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 9. hozzászólására)
Nagyon jól összeszedted a film hibáit, én is azt éreztem, hogy az utolsó 45 perc értelmetlen zagyvaság.
Friss anyukaként ezek a családi témák amúgy is megérintenek és, miután 'szétzúzták' azt a szálat, nem maradt számomra igazi kapaszkodó a történetben.
Az utolsó mondatok azért helyükre raktak pár puzzle darabkát, vagyis vigyázzunk, mit mesélünk a fiatalságnak, de ez nem annyira mélyen szántó tartalom, hogy megérte volna az előtte lévő 45 percnyi döcögést. A színész csapat és a látvány nagyon tetszett, ezért megy a négy csillag.



14. Orsi (2018-03-06 13:03.33) aaaaa
Hogyan tudott ennyi jó színész ilyen középszerű semmit összerakni?? Sokkal többet vártam tőle.


13. Rékuska2004 (2017-12-10 18:07.40) aaaaa - (válasz Aranka Poratka 6. hozzászólására)
Ha ujranéznéd Karácsinykor lesz majd a Cool-on!! MINDENKINEK SZÓL AKIT ÉRDEKEL!!!!:)


12. Semprini (2016-06-30 12:02.52) aaaaa
Kabaré, Hair, Evita, Grease, Nyomorultak, West Side Story, My Fair Lady - hogy csak néhányat soroljak a musicalirodalom megfilmesített remekművei közül. Azért soroltam fel e címeket, hogy lássuk, milyen mezőnyben is indul - és vérzik el csúfosan a Vadregény, Rob Marshall legújabb musicalfilmje. A rendezőnek nem idegen a műfaj, a 2002-es Chicago-megfilmesítése 8 Oscar-jelölésből hatot(!) díjra is váltott, elvileg tehát akár jól is elsülhetett volna ez a próbálkozása. Azonban ezúttal alaposan mellényúlt. Stephen Sondheim sajnos nem tartozik a legjobb musicalszerzők közé, talán a legfőbb baja, hogy nem tud fülbemászó slágereket írni. A szintén harmatgyenge zenéjű Sweeney Todd-ot még úgy-ahogy elvitte a hátán Tim Burton rendezése, itt azonban már nagyon kilóg a lóláb, ez is rendkívül gyenge darab, ráadásul hiába a rengeteg ismert sztár, nem sok tud közülük igazán énekelni, és bár a képi világ ezúttal is pazar, a dolog sehogy nem áll össze koherens egésszé. Persze maga a sztori sem segít túl sokat ebben, hiszen legalább öt-hat különböző klasszikus mese van itt egybegyúrva a Hamupipőkétől a Piroska és a farkason át az Égig érő paszulyig. A dalok azonban cseppet sem működnek, élvezhetetlen, monoton nyekergést hallunk két teljes órán keresztül, s bizony azt kell mondjam, felüdülés az a néhány perc, amikor VÉGRE prózában szólalnak meg a szereplők!
A szereplőgárda pedig hiába erős, nem azt kell itt nyújtaniuk, amihez igazán értenek, így aztán közepes- és annál gyengébb teljesítményeknek vagyunk szem- és főleg fültanúi, az egyetlen pozitív kivétel talán Emily Blunt, aki énekesként és színészileg is kimagaslóan teljesít. Na jó, persze Meryl Streep se volt rossz, bár neki meg nem igazán állt jól ez a boszi-szerep. A negatív mélypontot pedig a két herceg duettje illetve Piroska és a Farkas katasztrofális jelenete szolgáltatta - ezek már egyenesen a vérciki kategóriát súrolták.
Erős kettes és gyenge hármas közé tenném, ha nagyvonalú akarok lenni.
4,5/10


11. Sötétszív (2015-10-20 15:39.36) aaaaa
Rob Marshall annak idején a Chicago című musicallel hívta fel magára a figyelmet, amely több Oscar díjat is begyüjtőtt. Most itt egy újabb musical filmje a Vadregény, amely több mesét foglal magába. De hiába johnny Depp, Meryl streep, vagy Emily Blunt a film egy idő után össszeesik, zavarossá válik, értelmetlen lesz, az ember már alig várja, hogy vége legyen. Marshall ezen musical filmje nem lesz klasszikus. egyszer nézhető, átlagos film.


10. Pinceajtó (2015-05-27 11:53.51) aaaaa
Egy lassan évtizedek óta futó musical filmre álmodásától többet vár az ember.A történet annyira hihetetlenül esetleges volt,és érdektelen hogy az már-már lenyűgöző.Én nem is értem hogy ezzel mit akartak.Az egyetlen ok amiért megkapja a számára hízelgő 3 csillagot az a látványtervezés.Az hogy nem a zöld háttér előtt vették fel az egész filmet,ad neki valamiféle hangulatot,bár azért arra sem lehet mondani hogy párját ritkítja...


9. Az utolso szamuráj (2015-05-16 14:53.02) aaaaa
Ezzel elég nehezen kezdtem bármit is.
Sok,igen nagy A betűs sztár saját hangján nyekergi végig a musical-t:ez igen tiszteletreméltó,másrészt néhol azért feltűnik a nézőnek,ennyire pár pohár vodka után ő is képes lenne.Marshall kétség kívül tud musical-t rendezni-a Chicago nagyon rendbe volt-ám itt pár valóban ötletes és figyelemreméltó pillanat elmúltával a nagy büdös semmivel lesz gazdagabb a néző.
James Lapine és Stephen Sondheim szerzőpáros musicaljét még 1987-ben mutatták be a Broadwayen,sőt múlt évben még Magyarországra is elkerült.Ha valakinek az a nyomora,itt miért énekelnek,azzal szegénnyel sokat nem lehet kezdeni ,ez már csak a musical-ek sajátossága,ahol dalban mondják el a karakterek érzéseiket,vágyaikat,vagy hogy mi történik velük.
Csak...ne ilyen dalokba.
Vagy,én vagyok rosszízlésű,akár ezt is aláírom:ezek a számok,dalbetétek 2 kivételtől eltekintve nem tetszettek.Így voltam régebben a Johnny Depp féle borbélyos alkotással is:viszont ott maga a történet és Tim Burton káprázatos rendezése ezt feledtette velem.
Itt viszont kaptam egy ideig nézhető történetet,ami az utolsó 45 percben erőlködött:úgy éreztem,ami a happy end??? után történt,ahol kiforgatták még jobban a meséket,toposzokat,ahol próbáltak valami újszerűt adni,közben meg tanítani,attól hupilillát hánytam.Az sehova se tartott,csak próbált revizionistaként működni:számomra értékelhetetlenül.Hiába volt megint bombasztikus Meryl Streep,és kimagaslóan jó Emily Blunt,ezen ők sem segítettek.(Mellékesen,Streep kékebb rőzsével meghökkentően jól nézett ki.)
Felemás élmény volt ez a Vadregény:láttam benne hogy hatalmas tehetségek munkálkodtak létrejöttében,úgy színészi,mint alkotói,filmes oldalon.Mégis,az eredmény nem állt össze élménnyé,igazi varázslattá,és így emiatt egy újranézhető,pazar EGÉSSZÉ.


8. Hellomi (2015-04-26 18:41.00) aaaaa
Hát ez nagyon ratyi volt.


7. Cantri (2015-04-18 00:21.18) aaaaa
A minőségi musical, mint fogalom egyre inkább kihalóban van, nemhogy évente, de lassacskán évtizedente érkezik egy-egy gyöngyszem, melyet egyszer Rob Marshall rendező is elkövetett már, így nem csoda, hogy izgatottan vártam produkcióját. Sajnos azonban csak részben hozta a várakozásokat. Ugyan a klasszikus meseelemekből összetoldozott sztori egészen jól működik, a szereplőgárdára egy rossz szavam sem lehet, és a dalok némelyike is rögtön dúdolhatóvá válik. De úgy ennyi........ nem éreztem az akusztikus vibrálást, nem kapott el a varázslat, mit egy Disney musicaltől várna az ember, nem merültem a kép és hang tökéletes ötvözetében, csupán mert ilyen nem volt......... vagyis néha karcolgatták a dolgot, de azt is leginkább alulról. Nem ismerem az eredeti Broadway előadást, nem tudom hol akadt el az igazi szikra, a rendezőben, vagy az alapműben keresendő a dolog nyitja, de sajnos nem sikerült felérni a 90-es évek fantasztikus dalaival megtöltött rajzfilmjeihez.

Összességében, ha nem is szippantott magába, de alapvetően tetszett, amit láttam és hallottam. Persze Rob Marshall múltját ismerve tudjuk jól, lehetett volna még ez sokkal jobb is. A musical csodára pedig még várhatunk tovább...........


6. Aranka Poratka (2015-02-22 00:58.34)  
Nekem nagyon tetszett! Alapból szeretem a musicaleket, és tetszett, ahogy összefonták a meséket, majd csavartak a történeteken. Csak azt nem értem, a Pék miért nem kérte meg a boszit, hogy keltse életre a feleségét, ahogy a tehénnel tette. Én nekem a pék helyében ez lett volna az első gondolatom.


5. BerlinGo007 (2015-02-21 12:10.51) aaaaa
Nagyon messze áll tőlem a musical kedvelése, de adtam egy esélyt ennek a filmnek, Meryl Streep és Emily Blunt együttese rávett erre és azt kell mondjam, hogy egészen jó kis mozit tettek össze, jól összemixelték a klasszikus sztorikat, vicces is volt, főleg Chris Pine "éneklése" :)


4. HMáté33 (2015-02-08 20:33.50) aaaaa
ez sajnos nagyon középszerű lett. tény, izgalmas témákat feszeget a mozi, pláne ahhoz képest, hogy az egeres stúdió készítette, így talán klasszikus Disney-musicalt várna a gyanútlan filmnéző. kifejezetten felnőtt témákat és szimbólumokat kapunk ehhez képest, de mégis minden olyan... közepes, klisés. pedig adott volt a színészektől és a profi stábtól kezdve a sikeres alapműig minden, de nálam nem tudott betalálni. pedig de szerettem a Chicago-t...valahogy Marshall azóta se tud önmagához felnőni. egy-két ötletes megvalósításon és érdekes gondolaton kívül ez a musical nem fog beégni az agyunkba.


3. Sakamaru (2015-02-02 20:32.13) aaaaa
Engem kifejezetten irritált. Fülbemászó dallamokat vártam de nem ezt kaptam. Nem tetszett majd jövőre talán adok még egy esélyt neki. Bár nem hiszem, hogy érdemes lesz megnézzem még egyszer.



2. Joepapi23 (2015-01-06 21:23.27) aaaaa - (válasz Pedro23 1. hozzászólására)
Jó lett :D


1. Pedro23 (2015-01-04 15:01.46) aaaaa
Valaki látta esetleg? Vélemény? :D



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWatcher, 2022-04-18 21:3916 hsz
KérdésekAz utolso szamuráj, 2017-11-02 16:344 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk